Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yapabildikleri konusunda sistemden çok memnunum; (gateway, 2 adet kapı sensörü, kamera, 2 adet sıcaklık sensörü, 1 adet akıllı priz) bununla kışın sıcaklık ayar değerli 2 bölgeli sıcaklık kontrolü, hırsızlık alarmı ve çocuk telsiz gözetleme işlemlerini yapıyorum. yazın da direk hırsızlık alarm ve gözetleme ve uzaktan lamba kontrolü yapıyorum aynı malzemelerle.


    sistemden memnun olsam da bağlantı problemi çok fazla, abartmıyorum bağlantı kurmasını beklemeden ana sayfayı açma (gerçekten bağlantı yaparak, değer göstererek) oranı 1/3 filan. 1/3 olasılıkta program içi yenile deyince bağlanıyor. 1/3 oranda da programı kapatıp, önbellekten temizleyip açmak gerekiyor. bu durum özellikle bebek kamerası için çok saçma, zaten 30 dk uyuyacak ve 3 kere bakacaksam 10 dk bağlanamamakla geçiyor. :)


    bu nedenle bu sistemden genelde memnun olmama rağmen kimseye önermedim, al demedim. örneğin roborock süpürge aldım, bağlantısına hayran kaldım, eşzamanlı harekette bile saliselik tepki veriyor, kaldı ki çk daha komplike bilgileri eşzamanlı görebiliyorsun. istenince oluyormuş yani.


    uzattım ama soru basit, gateway 3 alsam, bağlantı sorunu yaşar mıyım yine? xiaomi çözdü mü bu durumu?

  • natbolad kullanıcısına yanıt
    Gw3 kullanıp aynı sorunları yaşayanlar olmuştu.. önceki sayfalara bir göz atın derim.
  • Home Asistan kullanan var mı? Raspberry Pi 4 alıp kursam diyorum ama kullanımı kod vs yorucu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni evim guvenlikli oldugu icin artik kullanmadigim buyuk bir setim var, ihtiyaciniza gore uygun fiyatlara birakabilirim.

    Icinde kamerasindan router ina nem sensorunden human body sensore butonuna kadar ne akliniza geliyorsa var. ilgilenenler dm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Valla bı haftadır deneyimliyorum cidden beynimi yakan bi süreçten geçiyorum. Çok işe yarar faydalı bı platform fakat uzunca zaman ayırmaya gerek görünüyor.Windows üstünde çalışan versiyonu var indirip deneyimleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crux2005

    Valla bı haftadır deneyimliyorum cidden beynimi yakan bi süreçten geçiyorum. Çok işe yarar faydalı bı platform fakat uzunca zaman ayırmaya gerek görünüyor.Windows üstünde çalışan versiyonu var indirip deneyimleyebilirsin

    Seviyorum bu tarz işleri ama çokta sorun olsun istemiyorum. Aslında Xiaomi de Çin Serverı Avrupa Server ayrımı olmasa her şeyi xiaomi uyumlu alıp uğraşmam ama o da başka dert.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    O dert bende de var.Robot süpürge yerli serverda ,kızılötesi sensör vb cihazlar yabancı serverda ,bu olayida cihazları aldıktan sonra fark etmem, bazi cihazları server değişlikliği yapamadan kullanamama neden oldu. Home Asistant da ilk etaplar cidden beyin yakıyor fakat yavaş yavaş sürece aşina oldukça işler keyifli hâl alıyor.Stabilite sorunları anladığım kadarıyla home asistantda da var, ama senaryolar konusunda ve oyuncak gibi ıvır zıvır incik boncuk şeylerle oynamaya konusunda önünüzde koca bı dünya var. Ben en azından Windows üzerinden bu kurup denemenizi tavsiye ederim
  • crux2005 kullanıcısına yanıt

    Az önce Pi 4 8 gb modelini aldım. Gelsin bakalım neler olacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :) Açtığım sekmelere bakarsan nasıl dipsiz bi kuyuya düştüğümü anlarsın:) Saka bi yana keyifli işler bunlar👍😄 Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crux2005

    Hayırlı olsun :) Açtığım sekmelere bakarsan nasıl dipsiz bi kuyuya düştüğümü anlarsın:) Saka bi yana keyifli işler bunlar👍😄

    Oooo yaşadık desene :) Nasıl sensörler var elinde? İlginç otomasyon önerilerin var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Gateway ile çalışan prizler Zigbee oluyor. Global'de yok maalesef.

    Tesekkur ederım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gateway 3 bende var arkadaşlar.globalde kullanıyorum. Xiaomi mop pro süpürge, 2 adet xiaomi bulp lite ampül,2 adet kapı sensörü,1adet hareket sensörü,3 adet termometre, 1 adet wifi priz, 1 adet kamera, 1 adet wireless switch bağlı. 1 aydır kulllanıyorum sorunla karşılaşmadım.
    Ayrıca yeelight 1 s color bulp var, mi home da tam fonksiyonlarıyla kullanamadığım için yeelight uygulamasında kullanıyorum.
    Yeelight uygulamasına ekleyince mihome a ekleyemiyorum. Tam terside aynı şekilde. Bununbir çözümü varda benmi yapamadım arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, Evaporation Air Humidifier (hava nemlendirici) ürünüm global versiyon. Ürünün BLE özelliği kapalı idi ve çin ürünlerine göre araştırmalarımda global ürün sürümün güncel olmadığını fakat global olduğu için güncellemede gelmediğini fark ettim. Çin-Global ayrımı ile alakalı biraz araştırma yaptım ve bu ayrımın kaldırıldığı şeklinde youtube'de bir bilgiye ulaştım.


    Ben denedim ve benim ürünüm global olmasına rağmen çin serverenda çalıştı. Güncelleme aldı ve BLE özelliği aktıf oldu. Çin serverenda kullanmaya devam etmedim yavas calısıyor ve anlık bilgiler herzaman düşmüyordu. Türkiye serverenda da normalde bu cihazı görmüyordu orada da gördü kurdum. Fakat Türkiye serverında da bilgilerde gecikme vs. yasadım. 1 gündür ürünü Almanya serverında kullanıyorum hiçbir problemim yok.


    Çin-Global ayrımından dolayı sorun yaşadığını yazanlar dilerseniz deneyebilirsiniz. Ben düzgün çalıştığını düşünüyorum ve Ürünüm global olmasına rağmen Çin gateway 3 alıp kullanabileceğimi düşünüyorum. Farklı bölge ürünleri olupta deneyen olursa bilgilendirirse sevinirim.


    ilgili video linki:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.TRZ -- 17 Ocak 2021; 2:29:4 >
  • E.TRZ E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bahsettiginiz konu Humidifier ozelinde bir durum mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morning Glory

    Merhaba,
    Bahsettiginiz konu Humidifier ozelinde bir durum mu?

    Videonun yorumlarına bakarsanız herkes hemen hemen tüm ürünleri kullanabildiğini belirtmiş. Ben Nemlendiriyi denedim oldu. Akıllı ampul, gateway vs. başka ürünüm olmadığı için deneyemedim.

  • E.TRZ E kullanıcısına yanıt
    Apple da yok sanırım sadece android
    Zaten sıkıntılı bir marka xiaomi.xiaomi kameralatı ile ilgili söylenti dolaşıp duruyor bir de crack li uygulama kullanmak hiç mantıklı değil.kamera yoksa belki de kamera varsa sıkıntı
  • Tüm sayfaları okudum. Xiaomi yi severdim ama bu server problemleri vs. Ben de Tuya cihazlara yönelmeye karar verdim ecosystem olarak

  • E.TRZ E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu videoyu onceden seyretmisim, global cin ayriminin kaldirilmasi degil de , bireysel girisimle yazilim ile bu isi cozme yontemine gitmisler. Kurumsal bir yontem olmadigi icin Emniyetli olmayacagini dusunup bu ise girmedim ki, evde 3 tane kamera var, sistem acigi kameranin yetkisiz kisilerin kontrolune gecmesine sebep verebilir. Diger urunler icin birsey diyemem ama gateway, ampul , supurge var bende, onlari da cin serverden cok da gecikme olmadan kullanabiliyorum acikcasi.
    Ampul olarak hem xiaomi bulb hem de philips-xiaomi zhirui e27 var, bence homekit destegi olan yeelight uzerinden kontrol xiaomi bulb icin daha cok secenek sunuyor.
  • Elimde sadece calisip calismadigini kontrol edip kullanmadigim gateway 3 var satilik ilgilenen varsa ozelden iletisime gecebilir uygun fiyata nasil alabileceginide ozelden yazanlara paylasabilirim urunden elimde iki adet vardi ve birini fikir degisikliginden satiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 21 Ocak 2021; 0:56:39 >
  • Server işkencesi bitmiştir diye bir umut girip bakalım dedim. Daha çok bekleyeceğiz anlaşılan..
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.