Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Çin.
  • rven4 kullanıcısına yanıt
    Bölge Türkiye seçtiğinizde bildirim geliyor mu?
    Ben bölgeyi Çin olarak değiştirdiğim zaman Cihaz Başlatılamadı (7) hatası alıyorum.
    Xiaomi mijia hub 2 kullanıyorum Türkiye'den aldım prizi normal Türkiye tipi ek aparat gerekmiyor.
    Şu anda Çin Hong Kong ÖİB seçerek bildirimleri alabiliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samtual kullanıcısına yanıt
    evet,bölge türkiye kullanıyorum. problemsiz olarak bildirimleri alıyorum.
    hatta xiaomi vacuum cleaner da mevcut. onun yolladığı bildirimleri de problemsiz alıyorum.
  • Xiaomi Mijia Smart Home 360 kamera ve ev sıcaklık,nemini gösteren (digital ekransız olan) aletler türkiyeden kurulum yapılıyor mu acaba?
  • rven4 kullanıcısına yanıt
    Kamera konusunda bilgim yok ancak sıcaklık ve nem sensörünü Türkiye sunucuları üzerinden kullanamamıştım. China Mainland olarak kullanıyorum.
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Bu hatayı uygulamanın hangi kısmında alıyorsunuz? Aldığınız hub sanırım global sürüm. O yüzden hata alıyor olabilirsiniz. (çok normal gözükmesede..)
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Aldığım HUB global evet fakat Türkiye seçtiğimde bildirim gelmiyor, Çin yaptığımda cihaz başlatılamadı hatası veriyor, Çin Hong Kong seçince uyarı vermeden açılıyor bildirimde geliyor.
    Türkiye seçili iken bildirim alamıyorum problem bu yani.
  • merhaba bende de mi gateaway 2 var, nem ölçer ve milite kullanıyorum. dünde akıllı switch siparş ettim, geldi ama gateway e tanıtamafım. satıcısı versiyonu çin dedi ama benim sistem sşngapora tanımlı, acaba bu sorunu aşmanın bir yolu var mı? switchi akıllı kapı zili olarak kullanmak istiyorum tanıtmayı başarabilirsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin serverlarında kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde bende akıllı switchi zil olarak kullanıyorum. Diğer ülkelerde tanıtamıyorsunuz.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hızlı destek için, peki bu durumda setting region u chinese mainland olarak değiştirip tüm setupımı onun üzerinden mi yeniden yapmalıyım. acaba o zamanda diğer termometre vs etkilenir mi?
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Etkilenirse onu yeniden tanıtırsınız.
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Evet etkilenecektir. Tüm eklentilerin desteklendiği region Chinese Mainland. Diğer ülkelerde çok kısıtlı ürünlere destek var. Yeni aldığım ürünlerle aşağıdaki setup'ı sorunsuz kullanıyorum. Başka ülkeleri seçtiğimde büyük kısmını ekleyemedim. Satın alındıkları yer detayıyla yazıyorum;

    1x Gateway (Çin sürümü - Türkiye)
    3x Akıllı Switch (Türkiye)
    2x Sıcaklık ve Nem sensörü (biri oda içinde biri balkonda) (Türkiye)
    1x Hareket sensörü (Türkiye)
    1x Universal IR Controller (Çin)
    2x Su baskın sensörü (Çin)
    2x ZigBee akıllı priz (Çin)
    2x WiFi akıllı priz (Türkiye)
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    super, peki acaba benim gateway in çin sürümü olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? ürünü internetten türkiyeden almıştım, setupunda önerilen ülke germany di... ben tüm setupı (gateway çin sürümü olmasa bile) çin üzerinden yeniden yaparsam olur mu dersiniz? o zaman akşam br deneyeyim ürünüde boşuna iade etmeyeyim.
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Burada global sürüm kullanıp Çin sunucusuna bağlanmak istediğinde bildirimlerle ilgili sorun yaşayan bir arkadaşımız olmuştu. Çin sürümünde 3 bıçaklı AU tip fiş kullanılıyor ürün üzerinde. Denemeniz sorun çıkarmaz en kötü durumda eski sunucuya geri dönersiniz. Genellikle her zaman önerilen (forumlarda ve kullanıcı deneyimlerinde) her şeyi desteklemesi nedeniyle Chinese Mainland. Konfigurasyonlarınızı bunun üzerinden yapmanızı tavsiye ederim bende.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    bu durumda benim sorumunda yanıtı çıkmış olluyor, çünkü banim gateaway'im 3 uçlu ve ben dönüştürücüyle kullanıyorum... akşam yeniden çin üzerinden yağılandırmayı deneyeceğim tekrar, sizlerede haberr veririm sonuçları...
    şans dileyin, çok teşekkürler
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Bol şans. :) Ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bu arada akıllı switchi "Child Device" olarak eklemeye çalışıyorsunuz değil mi?
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    günaydın herkese,

    dün akşam tavsiyeleriniz üzerine region çin üzerinden tüm setup'ımı başarılı bir şekilde değiştirdim... yeelight 'ı da ekleyebildim (onun app'i ni farklı kullanıyordum) ayrıca cin radyolarına da ulaşabildim ve gateaway'i aldığımdan beri ilk defa renklendirebildim :) destekleriniz için çok teşekkür ederim...

    akıllı switchi child device olarak ekledim sanırım, çalışıyor sorunu yok ama arada bastığınızda telefona notification geliyor ama zil çalmıyor, belki mesafesel duvarsal sorundandır... bu akşam detaylı bakacağım.

    begun birkaç mi daha alasım var, sıra neyde acaba? akıllı prizle mi başlamalıyım yokda 360 kamera mı, giriş katında oturuyorum aslıdna evin girisine bir kamera mantıklı olabilir. bu amaçla kullanan arkadaşlarım varsa tavsileyerinizi beklerim.

    çok teşekkürler
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Günaydın, güzel haberler, sevindim :) Telefona notifikasyon gelmesi demek gateway'e komutun ulaştığını gösteriyor. Çünkü switchler direkt notifikasyon göndermiyor. Custom bir zil sesi yüklediyseniz belki onunla ilgili olabilir.

    Sıradaki ürünler tamamen sizin ihtiyacınıza kalmış. Kamera da gerekebilir tabii. Ben akıllı prizleri kombi ve klima için kullanmak üzere almıştım. Klimanın sadece elektriğini kontrol ediyordum. Kombi için ise 220V bir röle alıp kombinin termostat girişine bağladım. Uyarladığım senaryo ile de dış ortam 18 derecenin altında ise ve iç ortam da 21 derecenin altına düşerse belirlediğim değere gelene kadar kombiye bağlı prizi açıyor, böylelikle röle çekiyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Benzer senaryo klima için de geçerliydi ama şimdi klimanın kontrolünü elektrik aç/kapa modundan alıp IR controller üzerinden kumanda ile aç/kapa yapar duruma getireceğim.

    Fikir vermesi açısından, başka bir akıllı switch'i salonun girişine koydum. 1 defa bastığımda salondaki abajuru açıyor/kapıyor, 2 defa bastığımda ise TV'yi, ses sistemini ve tivibu'yu açıyor/kapıyor.

    İleride su baskın ve gaz kaçağı/yangın durumları için de çeşitli senaryolar üreteceğim.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    güzel fikir, bu bir hastalık sanırım, aldıkça alası geliyor insanın, ben sıraya güvenlik kamerası ve kapı alarmını alacağım sanırım... kamerada 360 almalıyım değil mi? tek yönler kullanışsız sanırım
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Evet, yapılabildikleri gördükçe birşeyler ekleyesi geliyor insanın. Güvenlik kamerası öncelik olabilir. Pek tabii 360 olanlar tavsiyedir. Kapı alarmından kasıt manyetik kontak mı?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.