Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
911.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Crime
    Nikon 8700'ün özellikleri için BURAYA TIKLA
    Şu andaki Aydınlar Satış fiyatı 1095$ KDV dahil. Ama daha ucuz satan yerler de vardır.

    @gsemre
    Bir makinede Manuel ayarların olup olmadığını, makinenin internet üzerindeki incelemelerinden anlayabileceğin gibi aynı zamanda makineyi eline aldığında (genelde) üzerinde bulunan "M" harfini içeren bir ayar olup olmadığını kontrol edebilirsin. "M"=Manuel anlamına gelir ama marka ve model yelpazesinde bu harf değişiklik gösterebilir.
  • Sony ler için sordum ben.

    DSC P120



     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
  • Sevgili @gsemre,

    Bir önceki yazdıklarımı dikkatli okuduysan adı geçen "M-Manuel Mode" ayarının tüm makineleri kapsadığını anlamışsındır. Buna Sony DSC-P120 de dahil.
    Gelelim senin makinenin özelliklerine; Sony DSC-P120, Sony DSC-P100'ün siyah halini almış özel halidir.BURAYA TIKLA Sony DSC-P100'de M-Manuel Mode olduğuna göre Sony DSC-P120'de de var. "M" harfi Mode Dial üzerinde yer alır. Sony DSC-P120 için BURAYA TIKLA

    Sony DSC-P100'den örnek

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


    Umarım şimdi daha iyi anlaşılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 29 Kasım 2004, 10:31:03 >




  • İlginden dolayı çok teşekkürler. İyice anladım..

    Makina araştırmak için verebileceğin başka adresler var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 29 Kasım 2004, 13:06:23 >
  • Sevgili @gsemre,

    Sanırım bu adresler işine yarayacaktır.

    www.steves-digicams.com
    www.dpreview.com
    www.megapixel.net
  • Teşekkürler...
  • saol
  • cok güzel....
  • Bende bir sey sormak istiyorum. Sayın mtkn3, enstantene hızını dusurdukce, fotograf daha karanlık cıkacaktır demissiniz. Peki enstantene hızını olabıldıgınce dusurup, fotografta olusan karanlıgı Photoshop gibi programlarla duzeltınce kalıte kaybı yasar mıyız?
  • Sevgili Mehmet,

    Enstantane hızı düşürüldükçe yani rakamsal olarak büyüdükçe (ÖR: 1/4000), ışığın çok kısa bir süre içeri girmesinden dolayı kadraj daha yavaş enstantanelre nazaran kararacaktır. Bunu PS gibi yazılımlar ile düzeltmeyi ben hiç denemedim. Çünkü bariz olarak çok karanlık bir fotoğraf ile karşılaşabiliniyor, bunu PS'in düzeltebilme olasılığı var ise de ortaya çıkacak sonuç kalite açısından tartışılır.

    Örnek vermek gerekirse, benim yukarıda 1/2000sn hız ile çekmiş olduğum fotoğrafı aynı ışık şartlarında 1/4000sn ile çekmiş olsaydım değil havadaki damlalar, damlaların kaynağı dahi kadraj içerisinde görülemezdi.
  • ya 1/2000 de yakalanan bir pozun aydınlık çıkması için gereken ışığı bulmak güneş ışığı hariç nerde olur?
  • Sevgili @yankiuslu

    Ben 1/2000sn enstantane ile flash kullandım. Ama çok çeşitli noktasal aydınlatmalar da kullanılabilirdi.
  • arkadaslar bılgıler gercekten faydalı hepınıze tesekkurler
    sımdı m modunda cektıgım fakat hıc goremedıgım makıne takıldı dıye reset attıgım sımsıyah resımlerın nedenını sımdı daha ıyı anlıyorum
    en kısa zamanda bunu cozecegımı umuyorum.
    guzel fotograflar cekıp paylasmak umıdıyle
  • Güzel bir çalışma
    Emeği geçen herkeze teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtkn3

    @Puzo

    Teşekkürler puzo, çektiğin macro fotoğrafları "makrolar buraya" başlıklı konu altında bizlerle paylaşırsan çok mutlu oluruz.


    adsl kullanmaya basladıgımda burayı makrolarımla donatırım inşallah..
    benim bide sorum var makro çekimde onemli olan unsur nedir? mesela bendeki bir makroda tv kumandasını cekmiştim tozlar çok net gorunuyor, onemli olan bu goruntuyu yakalayabilmek mi yoksa makrodaki ogenin netligi midir?(biraz ifade sorunu oldu ama anlarsın inşallah)
    birde benim makine 5 cm makro çekim yapıyor benim bildigim en dusuk deger 5 cm..bundan daha dusuk degerde makro çekebilen makine var mı?
    saygılar
  • Sevgili @puzo

    Öncelikle ADSL'in hayırlı uğurlu olsun. Macro çekim konusuna gelince; macro çekimler yakın çekimlerdir, macro çekimlerde neye odaklanmak gerekiyorsa ona odaklanır. Senin vermiş olduğun örnekten yola çıkarsak; toz göstermek istiyorsan toz dahi gösterilir ya da sadece ürün çekimi için uzaktan kumanda kadrajlanabilir, bu tamamen ihtiyaç ve karar arasındadır. Macro çekimlerde bir böceği ya da çiçeği yakın olarak kadrajlarken aynı zamanda kompozisyonlar da yaratıp onu kareleyebiliriz. Macrolar buraya başlıklı topic'de ikiz kuleler ile ilgili bir kompozisyonumu görebilirsin.

    Makro odak mesafesi 1cm olan makineler de vardır. Hatta benim şu anda kullandığım Nikon 8700'ün macro odak mesafesi 3cm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 8 Aralık 2004, 22:21:29 >
  • Mertkan hocam verdiğin çok değerli bilgiler için forumumuz adına birkez daha sana teşekkür ediyorum. Senin gibi arkadaşlar olduğu için bu forum tüm olumsuzluklara rağmen halen Türkiye.nin en gündemdeki forumlarından biri olup üst sıralarda yer alıyor.

    Anlattığın derslerden makinem ile (Fuji S20 Pro) gerçekten hoşuma giden fotoğraflar çekmeye başladım. Bana tavsiye ettiğin üzere ve dediğin gibi Manuel, A (Diyafram öncelikli çekim) ve S (Enstantane öncelikli çekim) modlarını kullanıyorum. Süper Makro çekim mesafesi 1 cm ama ben bir türlü istediğim gibi 1 cm.den fotoğraflar çekemedim. Sana ayrıca bu çekimleri göndereceğim mümkünse hatalarımı ve hangi ayarları kullanmam gerektiğini önerebilir misin?

    Birde çok harika bir ay fotoğrafın vardı. Bunu hangi ayarlarla çektiğini söylemende sakınca var mı?
  • MERHABA ARKADASLAR
    BU FORMU OKUDUKTAN SONRA YENI ALDIGIM MAKINENIN OZELLIKLERINI YAVAS YAVAS COZMEYE BASLIYORUM.
    BENIM BU DOGRULTUDA BIR SORUM OLACAK YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM.
    MAKINE SONY DSC W1, CEKIM MODU M, MANUEL CEKEBILDIGIM FOTO MAX 1/1000 DEGERINDE, OYSA EDINDIGIM BILGILERE GORE MAKINE OTOMATIK MODDA 1/2000 DEGERINDE CEKIM OZELLIGINE SAHIP. BU CEKIMI GERCEKLESTIREBILMEM ICIN BANA IZLEMEM GEREKEN YOLU GOSTEREBILIRMISINIZ.
    SIMDIDEN TESEKKURLER...
  • Değerli dostum Yavuz,

    Öncelikle ben teşekkür ederim , bilgilerimi paylaştıkça sana ve tüm forum arkadaşlarıma yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Zaten bilgi ve tecrübe paylaştıkça güzel olmaz mı? Forumumuz o kadar kalın çizgi ile çizilmiş bir rotada ilerliyor ki, hiç bir olay forumumuzu rotasından çıkartacak kadar güçlü olamaz.

    Şimdi sorunu cevaplamaya çalışayım, süper macro modunda çekimiş olduğun karelerde netlik sorunu mu yaşıyorsun? Eğer sorun buysa, kadrajlanacak konu ile makine arasındaki mesafeyi iyi ayarladıktan sonra (zoom da dahil), ışık değerlerini, pozlama değerlerini gözden geçirip aynı konu üzerinde farklı ayarlar ile bir kaç denemeden sonra Fuji S20 Pro'nun reaksiyonunu çok daha iyi çözümleyebilirsin. Bu arada bana örnekleri gönderirsen sanırım sorunu daha iyi anlayacağım. (mtkn3@yahoo.com)

    Ay fotoğrafına gelince, daha önce bu fotoğraf forumdan yanlışlıkla silinmişti, şimdi buraya tekrar upload edeyim. Fotoğraftaki tam ayarları ise; exif bilgilerinden okuyabileceğin gibi başlıca olanlarını yazayım.

    f:5,3
    s:1/76
    ISO:140
    Metering Mode: SPOT

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ



    @ATALUCY,
    Öncelikle yeni almış olduğun SONY DSC-W1'i en güzel günlerde güle güle kullan. SONY DSC-W1'in max. enstantanesi 1/1000sn'dir. Bu değeri AUTO modda iki katına çıkartıyorsa (ki bu ilginç..!) bunu manuel modda SONY DSC-W1'in başarabileceğini sanmıyorum.

    SONY DSC-W1 ile ilgili daha fazla bilgi için BURAYA TIKLA




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.