Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
910.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili @mya
    bahsettiğin sorun mertkan ustanın dediği gibi çözümü çok aranan ve kolay bulunmayan bi sorun.
    Bazı program geliştiriciler sırf bu soruna yönelik bilgisyar programları yapmaktalar. En son 5-6 ay önce internette görmüştüm. Ben manual olarak yaptığım için çok ilgilenmedim. Ama bu distorisyon işini sürekli yapanlara yönelik bir PS plug-in di. Kapsamlı ve pratik bir kullanımı vardı. plug-in olmasına karşın fiyatı 1000 $ civarındaydı. Fiyatına ve yaptığı işe bakarsan bu işin, çekim esnasında çözümünün hayli sorun olduğunu farkedersin.
    Benim uyguladığım çözümden bahsedeyim. PS de söz konusu olan orantı ve persfektif sorunları için ya dekopaj yaparak yada layer üzerinde freetransform yaparak çözmeye çalışıyorum. Ayrıntıya ihtiyaç duyarsan ayrı topikte anlatmam gerekir sanırım (çekim teknikleri topiğinin konusu olmadığı için)

    yine topik dışı birşey sormak isterim. F828 hakkındaki düşüncelerin tecrübelerini öğrenmek isterim. Sahip olduktan sonra "keşke" lerin yada "gurur tebessümlerin" neler gibi

    kolaylıklar dilerim
  • a510 la gece forograflarında bır fluluk var.ıso 50 enstantane 15 sanıye sanırım dıyefran ayarından kaynaklanıo........dıyaframı 8 e yakın degerlere cıkartsam problem cozulurmu....bugun deneyecem bakalım makıne daha yenı...ama bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım...bu arada makıneyı sabıtleyıp 10 sn self tımer ıle cekıom
  • Sevgili Alp,
    Netlik konusunda problem yaşadığın bir fotoğrafı buraya upload edebilir misin?
  • mtkn3 ,
    verdiğin bilgiler ve ayırdığım zaman için çok teşekkür ederim.
    çok açıklayıcı bilgiler vermişsin.
    Bende de CanonA70 var.
    forum'daki yazıları inceledikce insanın fotoğraf çekme isteği artıyor.
    Sanırım bilgi arttıkça daha üretken olabiliyoruz.
    tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtkn3

    Sevgili Alp,
    Netlik konusunda problem yaşadığın bir fotoğrafı buraya upload edebilir misin?

    en kısa zamanda fotogreflarımı zaten sıteye koymayı ve yorumlarınızı almayı dusunuyorum hocam yanı denmeler yaptım ve lcd den gordugum kadarıyla bıraz hallettım gıbı gelıo....fınallerımden dolayı pek bılgısayarda ınceleyemıyoum....evımde ınternet olmamasından dolayı fotoları ınternet cafeden upload edecem bunun ıcınde cd ye cekmeme lazım.....512 lık kartımı doldurunca cd ye cekcem(su and amkıneyı alalı 5 gun olmasına ragmen ve evden fazla cıkamama ragmen 260 mb ı doldurduguma gore bu sure fazla uzamayacaga benzıo)ama sonrakı cektıgım fotoyu 15 sn de caktım dıyaframı 8e aldım renkler falan hep otomatık moddaydı ve 10 sn gecıkmelı resımde fotoyu cektım....sımdı sıze karsılastıgım baska problemlerı solemek ıstıorum.....makro cekımlerde optık zoom kullnılırmı ben kullandıgımda netlemeyı yakalaya mıyorum....sanırım manuel odaklamayo kavradıgımda bu problemı cozecem(otomatık odaklamayla deklansore yarım basark cekıorum).....bır de gecende cok guzel bulut manzaraları yakaladım lcd de cok guzelgorunuyodu fotolar ama bunları bılgısayara aktardıgımda optık zoom kullandıgım fotolarda noıse oldugunu zoom olmayan fotoların ıse guzel oldugunu farkettım.....zoom kullanarak bu tur fotoları en guzel sekılde nasıl cekerım(bu bahsettıgım cekımlerın hepsını tabıkı manuel modlarda yaptım.....bu makıneyı secmemede yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekurler)
  • arkadaşlar AEL ne demek Auto exposure lock mu demek ve nasıl kullanacağımı bir bana anlatabilir mi?
    kafamda spot ile AEL biraz karıştı bunu bana anlatırsanız çok sevineceğim
  • Sevgili @serk,

    AE-Lock: Otomatik Pozlama Kilidi hakkında kısaca bilgi vermeye çalışayım. Çekim sırasında konu, seçili net alanda değilse pozlama arkadaki konuya göre gerçekleştirileceğinden konu fazla veya az pozlanabilir. Bu durumla karşılaşmamak için pozlama kilidini kullanırız.
  • harika
  • Çok faydalı olmuş. Devamınıda bekliyorum. Teşekkürler.
  • merhabalar, öncelikle verdiğiniz bilgilerin çok değerli olduğunu belirtmek isterim. bu günlerde fotoğraf makinesi olarak Casio EX-S500 almayı düşünüyorum bu makine hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. aslında Sony DSC-T7 almayı düşünüyordum ama okuduğum bazı yorumlarda ve incelemelerde bu makinenin eksiklikleri belirtilmişti. yardımcı olursanız memnun olurum.
  • çok güzel bi konu olmus ellerinize sağlık
  • arkadaşlar merhaba yeni CANON G5 aldım.fakat türkçe kullanma kılavuzuna bir türlü ulaşamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.bir de makina hakkında biraz yorum yaparsanız sevinirim.kullanan arkadaşlar memnun mu problemleri var mı ?
  • herkese slm,
    benim öğrenmek istediğim 4 megapixsel bir makina için mümkün olan en büyük baskı boyutu nedir ?


    teşekkürler,
  • Slm,
    Bende Sony P93 var.Ama bu ayarların nerden ayarlandığını bilmiyorum o kadar baktım ama bulamadım.Bana bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz?
  • selam mertkan hocam daha önce nasıl yazacağımı bilemediğmden mail attım okudunmu bilmiyorum.Bir sorum olacak gün batımı çekerken güneşin kızıl halini fotoğrafa yansıtamıyorum hep beyaz çıkıyor.Makinem nikon 8800 (ayrıca makine hakkında düşüncelerini yazarsan sevinirim)Çeşitli modlarda ve enstantane ve diyafram ayarlarında denedim ama olmadı düşüncelerini ve tecrübelerini yazarsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oflu64 -- 5 Temmuz 2005, 14:17:46 >
  • ARTIK DAHA İYİ FOTOĞRAF ÇEKERİZ ELİNE SAĞLIK DOSTUM
  • MTKN hocam dün bir arkadaş aracılığıyla konica minilta z5 aldım bu makina hakkındaki yorumunu (artı ve eksileri) yazarsan sevinirim
  • sayın mertkan bey sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 1/1000 enstantane ile flaşlı makinada s konumundayken bu resmi çektim yalnız bir türlü su damlalarını net görünmesini sağlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
    not:makina konica minolta z5
    http://img333.imageshack.us/my.php?image=pict00368iw.jpg
  • arkadaslar lutfen yardim canon s70 aldim ve makro modda hic verim alamiyorum bana bi kac ayar tarif edebilirmisiniz lutfem
  • albayım eline koluna sağlık. resimli örnekler bir harika. devamını bekliyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.