Şimdi Ara

Yarış motorları yasaklanmalı. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
3
Favori
11.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • stok halde ciğerleri titreten ses oluşumuna sebebiyet verebilecek güçteki motorlar pek sıkıntı değil bence. asıl konu susturucu iptali ile haddinden fazla gürültü yayan benzin israfı taşıtlar için olmalı. bu arada "felan" yazan şahısların sonsuza kadar cehennemde yanmalarını diliyorum.
  • Bir tane cahil cühelanın açtığı konuya motosiklet bölümünde 11 sayfa cevap yazılmış olmasına çok şaşırdım. Bu kısmı takip eden bu kadar insan var mıydı ?
    Farkındalık yaratmışsak ne mutlu motosiklet kullananlara.
  • Herkesin hayatına kimse karışamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enkei

    Motorsiklet komple yasaklanmalı. Bu kadar fuzuli bir ulaşım aracı görmedim. Kullanan tiplerin %90'ından fazlası da şovmen. Özellikle kafasına kamera takan motorcuların çoğu mutlaka dayaklık hareketler sergiliyor trafikte.

    Gereksiz bir yorum milyonlarca motor sevdalısı adamlar var bu ülkede. Ayriyetten şovmen olması gayet normal bi durum motosiklet sürmek ayrıcalıktır. Trafik derdi yok diye motorculara gıcık olan insanların kafa yapılarını değiştirelim önce sonra motor yasağını konuşuruz.
  • Motor ucuz bir şey olduğunu için keko tayfa çok rahat bir şekilde ulaşıyor ve biniyor.Dediğin pahalı motora binenler genelde daha düzgün sürücler.Asıl sıkıntı 2 cc motoruyla egzozu açıp yüksek devirde gezinen kekolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

    susturucu motorlarada var hatta ses sınırı belli adam egsozunu değiştirip sesi arttırmışsa motor üreticileri ne yapsın? kullanıcı modifiye yapıyorsa kim ne yapacak...

    bu bahsedilen yarış motorlarının susturucuları normalde böyle sesli değil mi ?
    ben orijinali böyle zannediyordum :)
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    değil ses sınırlaması var... belli değerlere göre ses çıkartacak yoksa satışı engelleniyor...
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    o zaman bu hıyınları şikayet etmek lazım :)

    işin şakası bir yana öyle hafif sesli falan değil ,resmen ortalığı yıkan bir kaç tane gördüm
    dediğim gibi ben onları fabrika çıkışı öyle zannediyordum
  • Herkes dikkatli olursa yasağa gerek olmaz. Tek taraflı düşünmeyelim hocam. Motoru görüp üstüne kırarsan, otobanda sinyal kullanmadan bi anda şerit değiştirirsen ilk suçlu kim olur bunu düşünmek lazım bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konuyu Baltalayan Balta

    Motor ucuz bir şey olduğunu için keko tayfa çok rahat bir şekilde ulaşıyor ve biniyor.Dediğin pahalı motora binenler genelde daha düzgün sürücler.Asıl sıkıntı 2 cc motoruyla egzozu açıp yüksek devirde gezinen kekolar.

    Onlarda var tabi.. Ama bu kalın teker yarış motorları var ki bazıları adeta 8 tane lamborghini gibi ses çıkarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum
  • Merhaba,

    Yasaklama bence pek uygun değil daha doğrusu her sıkıntılı durumdan kurtulmak için yasak getirmek insanları bunaltır tıpkı askerlikte oldu gibi. Birisi bir halt karıştırır komutan çarşı izinlerini toptan keser gibi.

    Bence temel sorun trafiğin denetimsizliği. Özellikle motor sürücülerinin bir kısmı bu konuda çok problemli. Hiç bir kurala uymuyor gerekli donanımı yok ve sizin de belirtiğiniz gibi bazıları egsoz modifikasyonu ile ses sınırlarını da eminim aşıyor. Lakin başta belittiğim gibi bu güzel ülkemde bir çok kurumun üzerine düşeni gerektiği gibi yapmıyor TRAFİK de bunlardan biri. Bayramda seyranda anca ehliye-kimlik kontrolu yapsınlar ha bir de cumartesi geceleri barlar sokağı çıkışında alkol kontrolu.

    Aslında ben Antalya'da yaşadığım için bu konudan çok muzdaribim çolukçocuğun altında motor ve bu denetimsizlik durumunu BİMER' e şikayet ettiğim. Sizce ne cevap gelmiştir? Yavrum Antalya emniyet md.lüğü yıllık bilmem kaç bin tane sürücü denetlenmiş söyle olmuş böyle olmuş vs. vs. doldurmuş göndermiş. Ya arkadaş madem bu kadar denetim yapyon madem ben niye hiç görmüyorum ve bir de bu motorcular bu cesareti nereden alıyor anlamak pek mümkün değil. Buyrun işte dün Manavgat' da bir motor minübüse çarpmış motoru kullanan iki lise öğrencisi ölmüş. Bence bunun sorumusu gerekli denetimi yapmayan EGM' üğüdür.

    Sevgiler saygılar...




  • Hem onlar, hem hükümet, hem de forumun geneli bu dahiyane görüşleri o derece sallıyor, önemsiyordu ki...

    "Yasaklanması lazım..."

    E yasakla... Hadi? Kim tutar abi seni? Heheheiheihehe!

    ----------------

    Kullanılan aletlerde suç yok. Üzerindeki mallarda suç var. O yüzden aleti suçlamanın anlamı yok. Sanki Lambo çok sessiz. Caddeden bir geçişi var şerefsizin, gök yırtılıyor sanıyor insan. Sen hiç marş basmakta olan bir Ruf 911'in arkasında durdun mu?

    Ben manyaklık yapan motorcudan çok manyaklık yapan BMW'li görüyorum trafikte. Çok rahatsız oluyorum. Bunların hepsi eski araçlar olsa neyse diyeceğim, "doğal seleksiyon. Girerler bir bir direğe, duvara falan, azala azala biterler..." Ama öyle de değil. Yeniler de var mal mal hareketler yapan... "BMW'leri yasaklayalım" diyor muyum ben? Şahinciler var mal mal hareketler yapan. Şahinleri yasaklıyor muyuz? Sen arabasını düzgün kullanan kaç tane eski kasa Leon'cu gördün? Veya Honda armasını kırmızı ile değiştirip de, arabasını düzgün kullanan kaç Honda Civic'çi var? Honda'ya kırmızı arma takmayı yasaklasam, arabasını mal gibi kullanan o şuursuz iyi araba kullanmaya başlayacak mı? Yok. BMW hırboları Audi'ye geçti. Yeni moda, Audi'lerle mal mal hareketler yapmak. Audi'leri yasaklasak çözüm olur mu? Olmaz. Demek ki sorun araçta değil. İçindeki malda.

    Araçlarda değil, içlerindeki mallarda suç var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Aralık 2017; 11:37:5 >




  • Bi de bunu Ferrari'ye söylesene delikanlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim


    quote:

    Orijinalden alıntı: scorn


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksından sonrasını okumadım.

    Sen iyisi mi bi arkadaşının motoruna artçı ol. O zaman daha iyi anlarsın arabacıların neler yaptığını.

    Gayet ciddiyim. Aptal bir motorcu hakkı olmayan bir yoldan sağımdan geçmeye çalışacak diye ben aynaya bakıyorum evet. Çünkü kurallara uymuyor bu ülkenin insanları. Araba için de geçerli, motor için de, yaya için de. Ama ağlayan tayfa motorcular.

    Adam gibi kurallara uyulsa, sürekli aynaya bakılmaz. Kurallara uymadığı için, kurallara uyulan düzeni bozup, önüme bakmayarak ikide bir arkamı, sağımı solumu kollamak benim açımdan daha büyük tehlike. Ömrü hayatında kaç kere yürürken arkana baktın? Kaç "saniye" aralıklarla arkanı kontrol ediyorsun? Sonuçta birisi koşabilir, hızlı yürümek isteyebilir, kaldırım yetmez yoldan yürüyüp önüne atlayabilir. Ama şükür ki beden eğitiminde en azından belirli bir düzende yürüme öğretiliyor, ki yıllar sürüyor. Ama gel gelelim altına yüzlerce kilo metal alıp sokağa çıkmak için bir kaç hafta yeterli.

    Sen inanmazsın ama ben yinede yazayım. Yürürken yaklaşık 1 dakikada bir arkama bakarım ayrıca sağa sola döneceksem de bakarım. İster paranoyak de ister aptal. Bu bir alışkanlık artık benim için. Motosiklet yaşam biçimidir, sadece trafikte böyle değilim.

    Değişik bir organından kural uydurmuşsun 'sürekli aynaya bakılmaz' diye. Sizin gibiler yüzünden kazalarda sevdiklerimiz ölüyor. Öldükten sonra zaten ağlıyoruz, önemli olan onlar ölmeden size bir şeyleri anlatabilmek. Ağlamak değil bu, sen çok yanlış anlamışsın ya da eziklemeye çalışıyorsun.

    Biraz daha yazmıştım ama bu videoyu bulunca sildim. Şimdi diyorsun ya "Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksın?" diye. Hadi şuna da bi cevap bul da güleyim.


    Edit: Hadi şunu da yerleştireyim de işin zorlaşsın Adamın kullandığı motor 125cc. Aynadan baksan net görürsün yani ışık hızında gitmiyor. Ne aynaya bakmış, ne sinyal var... Kurallara uyan bir motorcu neler yaşıyor. Bu da bizi emniyet şeridinde gitmeye yöneltiyor.








    Gerçekten okuduğunu anlamamak çok zor birşey.

    Tüm arabaların kurallara uyduğunu mu söyledim? Gelmiş kırmızı ışıkta geçen adamı örnek gösteriyorsun. Adam zaten kurala uymuyor.

    İkincisi ise daha komik. Halihazırda sağdan hızlı giden bir motor. Sağdan hiçbir koşulda araç geçilmez ehliyeti size kim veriyor cidden soruyorum. Kaldı ki daralan şerite rağmen şerit değiştiren ve yine kurallara uymayan bir aracı örnek gösteriyorsun. En azından trafik adabı sebebiyle sağ şeridi açması gerekir katılım için. Motorlar geçsin diye değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değişik bakış açısı.
  • djjay D kullanıcısına yanıt
    Trafikte hiç kimsenin canını tehlikeye atmasını istemeyiz tabi ki fakat adam deşarj olmak istiyor. Bu nasıl olacak? Normal şartlarda piste gitmesi lazım değil mi? İstanbul'da kaç tane pist var? 1 tane, İstanbul park. Peki motosiklet için giriş ücreti ne kadar? 1.300TL!

    Almanya'nın en prestijli pisti Nürburgring'de bile 70€ civarı. Asgari gelire göre düşünürsek Türkiye'de 70TL olması lazım! Euro'yu TL'ye bile çevirsek 315TL yapıyor.

    Avrupa'nın en iyi pistlerinin birinde 70, bizde 1.300TL!!! Şimdi ben kaç para kazanacağım ki bir piste 1.300TL para vereyim?

    Bu ülkede her türlü zevki sadece zenginler mi tadacak?

    Batılı ülkeler neden gelişti biliyor musunuz? Bir problem ile karşılaştıklarında problemi değil problemin kaynağını ortadan kaldırdıkları için...

    Not İstanbul Park pist fiyatına inanmayan aşağıdaki linkten bakabilir:
    http://www.dmyayincilik.com/urun/tek-gun-pist-girisi-3-mayis-2018




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fLaVa

    Trafikte hiç kimsenin canını tehlikeye atmasını istemeyiz tabi ki fakat adam deşarj olmak istiyor. Bu nasıl olacak? Normal şartlarda piste gitmesi lazım değil mi? İstanbul'da kaç tane pist var? 1 tane, İstanbul park. Peki motosiklet için giriş ücreti ne kadar? 1.300TL!

    Almanya'nın en prestijli pisti Nürburgring'de bile 70€ civarı. Asgari gelire göre düşünürsek Türkiye'de 70TL olması lazım! Euro'yu TL'ye bile çevirsek 315TL yapıyor.

    Avrupa'nın en iyi pistlerinin birinde 70, bizde 1.300TL!!! Şimdi ben kaç para kazanacağım ki bir piste 1.300TL para vereyim?

    Bu ülkede her türlü zevki sadece zenginler mi tadacak?

    Batılı ülkeler neden gelişti biliyor musunuz? Bir problem ile karşılaştıklarında problemi değil problemin kaynağını ortadan kaldırdıkları için...

    Not İstanbul Park pist fiyatına inanmayan aşağıdaki linkten bakabilir:
    http://www.dmyayincilik.com/urun/tek-gun-pist-girisi-3-mayis-2018



    Kusura bakma da özrü kabahatinden büyük derler buna. Ne pisti neyin deşarjı, pist yok diye mi böyle davranışlar görüyoruz. Deşarj olmak isteyen hızlı motosiklet kullanmak zorunda mı sanki? bir sürü yöntem var gitsin bu soğukta boğazda yüzsün ne bileyim, halı saha maçı yapsın, balığa çıksın, hem kendine hem başkalarına zarar vermeden deşarj olma yöntemi mi yok. Pist zevki diye bir şey yok ki alıp koysan bunları piste ilk virajda kendini çimlerde bulur, motora tövbe eder sonra. Boşuna pist kiralama fiyatlarını falan söyleme zenginin bile zevki değil bu.




  • Allah razı olsun, hiç aklımıza gelmemişti böyle deşarj olma yöntemleri, örneklerde ayrı efsane! Boğazda yüzmek, balık tutmak, vs, vs. Bu zihniyet yüzünden ülkede insanlar iş-ev-avm kısır döngüsünde yaşıyor. Tüküreyim böyle hayata.

    Benim orada vermek istediğim mesajı bile anlamamışsın. Yazımın başında yazdım bir de, el insaf. Burada spesifik bir konu açıldığı için ben de spesifik bir örnek verdim.

    Yaklaşık 1 ay önce Hindistan'daydım. Orada motosiklet kiraladım ve 1 haftalık bir gezi yaptım. En son ne zaman sıradışı bir şey yaptın?

    Neye inanırsan inan, hayata bir kere geliyorsun. Hiç kimse sıradan ve acınası bir hayat yaşamak zorunda değil...
  • Arkadaşlar, uğraşmaya değmez. Konu sahibinin arabasının markası her şeyi açıklıyor zaten.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.