Şimdi Ara

Cayma bildirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, dün başıma gelen bir olay üzerine (dolandırıcılık payı da bulunuyor.) en kısa sürede cayma bildirimi (uzak mesafeli) dilekçesi yazmam gerekiyor fakat internette güncel bir örnek bulamadım. Yarın bulunduğum ilin tüketici hakları derneğine gideceğim fakat bir an önce karşı tarafa dilekçemi göndermek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?



  • Daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz. Başınıza ne geldi. Uzak mesafeli satış sözleşmesini ne zaman gerçekleştirdiniz. Caymak için geçerli bir sebebiniz var mı. Uzaktan mesafeli satış sözleşmesinin cayma hükümleri ne öngörüyor ?

    Soru işaretini en son hepsi için koydum. Rahatsız olanlar adına özürlerimi sunuyorum.
  • Dernek vasıtası ile dilekçenizi gönderebilirsiniz. İadeli taahhütlü gönderiyorlar genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle dün gerçekleşti bu durum. Olaya gelirsek evime giderken bir hanımefendi beni durdurdu ve Marmara Üniversitesi'nin geliştirmekte olduğu bir dil programı üzerine bilgi ister misiniz diye sordu. Programın deneme sürümü ve ücretsiz olduğunu , memnun kalırsam dağıtıcı şirketin benimle irtibata geçeceğini ve satın alabileceğimi söyledi. Konuşmamızda programın internet üzerinden olduğu deklare edildi bana, açıksı kafama da yattı. Sonra programı ücretsiz olarak denemek için bir form doldurduk(o sordu ben cevapladım). 5 6 dakika muhabbet ettikten sonra bir eleman yanımıza gelip hangi dil için programı kullanacağımı sordu Rusça dedim. Bu arada doldurduğu formda bir ödeme planı olduğu gözüme çarptı ve ücretini sorduğumda herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi bana. Ben imzayı attıktan sonra aynı eleman elinde bir torbaya geldi ve bana verdi meğer benim internet uzantılı sandığım (öyle gibi anlatılan!) program bir setmiş. Neyse ben aldım seti evime gittim eve gidince ilk iş açıp baktım içinde ne var diye.. Sonra imzaladığım form geldi aklıma ona baktım ve formda ödeme planının 15 ay üzerinden ayda 170 liraya taksitlendirilildiğini gördüm. Bunun üzerine kâğıtta ki yetkili firmayı aradım ve iade istedim. İade işlemi için öncelikle cayma bildirisinde bulunmam istendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıca kaçırdığım bir nokta da kağıdın üstünde yazan işyeri dışında yapılan satış sözleşmesi ibaresi oldu. Onu da ayrıca eve gittiğimde fark ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cayma hükmü olarak 14 gün içerisine herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkımın bulunduğu yazıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadın dediği gibi Tüketici Hakları Derneği vasıtasıyla dilekçenizi gönderebilirsiniz süreç hakkında bilgi de alabilirsin bu şekilde. Cayma hakkı ile ilgili hüküm gayet makul ve lehinize gibi görünüyor. Umarım bir aksilik çıkmaz ve hemen hallolur.
  • Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 günlük süre dolmadan yazılı şekilde cayma bildiriminde bulunun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim aynı olay benimde başıma geldi olayın sonucunda ne oldu bi anlatırsan sevinirim .
  • Bu olayın farklı bir ürün üzerinden aynısı başıma geldi. Nasıl bir yol izlediniz anlatırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.