Şimdi Ara

Dolar Kuru FED Öncesi 3,84’te Seyrediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar bu akşam açıklanacak olan FED kararları öncesi 3,84 seviyesine indi. Piyasalar yarın da TCMB faiz kararını bekliyor olacak.

    Dolar Kuru FED Öncesi 3,84’te Seyrediyor


    Dolar/TL son günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışı beklentisiyle gerileme evresine girmişti. Bu akşam FED’in, yarın ise TSMB’nin faiz kararlarını bekleyen dolar güne 3,84 bandından başladı.

    ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı, bu akşam Türkiye saatiyle 22:00’de açıklanacak.

    Dolar Kuru FED Öncesi 3,84’te Seyrediyor


    Uzmanlar FED’in vereceği kararın doların hareketi için belirleyici olacağını belirtiyor. Piyasaların beklentisi ise en az 25 baz puanlık bir faiz artışı olması. Hatta buna kesin gözüyle bakılıyor. 2018 yılı için dotplot olarak bilinen faiz artışı tahminlerinin 3’ten 4’e çıkarılması konusunda alınacak kararın ise daha önemli olduğunun altı çiziliyor.

    HSBC Portföy Yönetimi’nden İbrahim Aksoy, faiz artış tahminlerinin yükseltilmesinin doları pozitif etkileyeceğini öngörüyor.

    Dolar Kuru FED Öncesi 3,84’te Seyrediyor


    Aksoy’a göre eğer faiz artış tahminleri düşürülürse dolar bu durumdan olumsuz yönde etkilenecek. Tahminlerin artması ise olumlu etki oluşturacak. Aksoy, vergi indirim paketinin geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu’ndan geçmesine ilişkin, böylesi bir ortamda 2018 ortalama faiz artışı tahminlerinin aşağı yönde olmayacağını ifade etti.

    Bu akşam açıklanacak olan FED kararlarının hemen ardından, Başkan Janet Yellen’in düzenleyeceği basın toplantısında geleceğe yönelik sinyallerin alınması bekleniyor.

    Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı piyasaların ana gündem maddesi olacak.

    Dolar Kuru FED Öncesi 3,84’te Seyrediyor


    Genel olarak fikir ayrılıkları bulunsa da faiz artışı yönündeki beklenti daha yüksek. Dolar Merkez’den gelecek açıklamaları beklerken düşüşe geçti. Dün 3,82’ye kadar gerileyen dolar, bugün biraz ivmelendi. Piyasaların genel beklentisi Merkez’in liradaki değer kaybı ve yüksek enflasyonu göz önünde bulundurarak, GLP faizinde artış yapacağı yönünde. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, en kötü senaryoda 3,91’deki geniş bant direnci, en iyi senaryoda ise 3,80-3,75 bandının hedef olacağını belirtti.


    Kaynak: https://paratic.com/







  • Yarın ki faiz artışı hamlemizle birlikte dolar daha da düşecektir. Kimse artık dolar uçtu batıyoruz demesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumisini -- 13 Aralık 2017; 11:51:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dumisini

    Yarın ki faiz artışı hamlemizle birlikte dolar daha da düşecektir. Kimse artık dolar uçtu batıyoruz demesin.

    faız yukselırse şirketler batar
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sığ düşünmeyin lütfen herkes artmasını umuyor ve bekliyor. Düşürürsek dolar ve euro uçacak. Cumhurbaşkanımız yüksek faizden şikayetçi ancak Merkez Bankamız bağımsızdır ve onu dinlemez. Yarın faiz arttırımı olacaktır.
  • Cumhurbaşkanı çok enteresan yaklaşıyor ekonomiye. Faizler yuksek faizler düşsün diyor. Ardından döviz yüksek gerçek değeri bu değil düşsün diyor. Arkadas birinden biri olunca diğeri olmuyor Bu nasıl ekonomik bakış?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.