Şimdi Ara

PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜDEYİM ( üniversite ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forbearing F kullanıcısına yanıt
    Valla haklısın be hocam neler neler var buna da şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Calismiyorsan yapacak bir şey yok. Ben ne çok çalışıp hayatı kaçırma, ne de tamamen boslama yanlisiyim. Amacım hayattan alabildigim en büyük mutluluğu almak. Bu yüzden gündelik zevkleri kaciracak kadar çalışmıyorum ama tamamen boslarsam da yarın mutlu olamam. Dengeyi bulmak önemli. Dersleri boslamandan ders çıkar ve bir an önce çalışmaya basla çünkü bugün çalışmayı boslarsan yarın mutlu olamazsin. Konularla, sınav tekniğiyle, kaynaklar vb. soruların olursa PM atarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam finallere iyi çalışman lazım.Belki hocalar yardım eder belli olmaz bazen ek puan veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl normal? Birinci sınıf dersleri bölüme giriş kıvamında. İlk senenin ilk döneminden böyle düşük notlar almak kabul edilemez. Çok açık bir şekilde konu sahibi derslerine gereken önemi vermiyor. Benim de canım çıkıyor assigmentlardan essaylerden ama foruma bununla ilgili bir konu açtığımı hatırlamıyorum. Bir de depresyona girmek üzereyim diyor. Çocuk musun bilader? Ya derslerine çalış ya da sonuçlarına katlan. Online platformlarda da ağlamayı kes.
  • maddi durumun varsa uzat, yoksa bırak.
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum. İlk yıl neredeyse bütün derslerden kaldım. İkinci yılın ilk dönemi bütün derslerden Büte kaldım. Bütlerde de ingilizceyi filan kolay dersleri verdim. Şimdi nasipse okulu uzatmadan 4 yılda bitiriyorum.Demek istediğim şu hiçbirşey belli değil henüz senin için. Umutsuzluğa kapılma.Daha düzeltmek için vaktin var.

    Ama şunu da eklemem lazım keşke başından bari düzenli çalışsaydım demediğim tek bir gün yok. Yarından itibaren hayatını düzeltmeye başlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bölümden mezun ve aynı şeyleri yaşamış biri olarak
    Mezun olunca o yıllar düşündüklerin ahanda böyle aklına geliyor
  • la ilk yıldan sınıfta kaldım odtü de

    bu daha hiç bir şey çok takma ben takmıyorum o bar benim bu bar senin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 12 Aralık 2017; 23:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbilinmeyen X kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinde böyle kötü müydü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. sınıfta alan derslerinin hiçbirini veremedim. Sadece Türk dili, tarih, ingilizce, bilgisayardan geçtim. 2. sınıfta sadece 2 adet 2. sınıf dersi alabildim onları da geçemedim. 3 sınıf daha berbat 16 ders aldım 5 ini anca verebildim. O sene sistem değişti. Bu sebeple 16 ders aldık ama dediğim gibi bi b.ka yaramadı. 4 ve 5 te g.tü anca topladım. 5 sene de anca bitti.
  • xbilinmeyen X kullanıcısına yanıt
    Yani bir şekilde bitiririm bu fakülteyi dimi içim rahatladı vallahi hocam ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takma kafana benim de ilk donem ortalamam 1.55 di ama gecen donem 3.08 yaptim alisma problemi yasamissin olabilir derslerine odaklanirsan yukselir yukselmemesi icin bir sebep yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Benim ilk 3 sene ortalama 0,96-1,30 arasındaydı
  • Güzel.Bölümü bırak.Bitiremessin.Bitirsen bile uzar o okul.En az 2 sene.Sizin bölümün en kek dersi genel muhasebeyi bile batırmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim merhaba . Öncelikle senin durumun , benim iki sene önceki durumuma benzediği için bir yorum atayım dedim .



    Hukuk birinci sınıfı ben de pek önemsemedim . Tembel bir insanım gerçi . YGS - LYS temposundan sonra kendimi salıverdim . Ama geride bana umutlar bağlamış olan asgari ücretli babam ve aileme ihanet ettiğimin de farkındaydım .



    Babam sert bir adamdır . Okulun uzamasına pek sıcak yanaşmaz . Yaz okulu da olmadığı için birinci sınıftaki notlarımdan sonra , okulu uzatmam %75 ihtimal gibi birşeydi . Hayata küfürler etmeye başladım . Sıkıldım ve bunaldım .



    Ama sonra birşey düşündüm . Okulu 4 senede bitirmekle 6 senede bitirmek arasında ne gibi bir fark olabilir ? Hiç bir fark yok . Eğer ki bir de o 6 senede yapman gerekenleri yaparsan , 4 senede bitirenden daha çok faydalı olursun .



    Kardeşim benim ilk sene Medeni 1-2 , Anayasa 2 , Hukuka Giriş 1-2 , Felsefe ve Roma Hukuku kalmıştı . Geçme notu 65 . İkinci sene biraz daha fazla çalışıp hepsini verdim . Bu sene sadece Borçlar Geneli alttan alıyorum . Allaha şükür ki , bu dersin vizesinden 80 aldım . İdare sınavında sınıf birincisi oldum . İlk sene sınıfın en leşlerinden olan ben yaptım bunu .



    Kardeşim , notların pek bir önemi yok . Dinlemek istersen eğer özel mesajla ulaş ben sana tavsiyeler veririm hukuk ve hayatla ilgili .



    Selametle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hukuk okuyorsun zaten ne işine yarayacak ortalama koyver gitsin. Takam kafana böyle şeyleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Vader

    Nasıl normal? Birinci sınıf dersleri bölüme giriş kıvamında. İlk senenin ilk döneminden böyle düşük notlar almak kabul edilemez. Çok açık bir şekilde konu sahibi derslerine gereken önemi vermiyor. Benim de canım çıkıyor assigmentlardan essaylerden ama foruma bununla ilgili bir konu açtığımı hatırlamıyorum. Bir de depresyona girmek üzereyim diyor. Çocuk musun bilader? Ya derslerine çalış ya da sonuçlarına katlan. Online platformlarda da ağlamayı kes.

    liseden sonra rehavete alışmak çok normal. Bizde uğraştık essaylerle assignmentlarla da gelip kimseye çirkefleşmedik burada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xbilinmeyen

    Benim ilk 3 sene ortalama 0,96-1,30 arasındaydı

    Masallah sen beni gecmisin bu arada konu sahibine soyluyorum 1.56 yaptigim donem dersler cok daha kolaydi 3.08 yaptigim doneme gore o yuzden umitsiz olmamaya bak en kotu bir sene uzatirsin evine gidersin ise girersin sinavin oldumu okula gider gelirsin otobusle ucakla kimse bir laf soylemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ders çalışmazsan okul tabi ki bitmez ama düzenli bir şekilde ders çalışırsan her bölüm biter. Bakma sen burada okulu bırak diye tavsiye verenlere. En nihayetinde konuştuğumuz bölüm özel yetenek gerektiren bir bölüm değil.

    Mezun olalı çok uzun zaman oluyor ama benim de ilk iki sene rezaletti. Hatta 2 den 3 e geçerken alttan 12 dersle beraber geçtim. Sonuç olarak 4 senede ve uzatmadan Haziranda bitti okul.

    Sana verebileceğim tek tavsiye derslerini ciddiye alman olacaktır. Okulunu uzatman tabi ki problem değil ama en azından 1 sene uzatırsın 2 ya da daha fazla değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekleri söylüyorum. Açık ve net. Kaldıramayan varsa kaldırmasın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.