Şimdi Ara

İlan platformu Craigslist'te kripto para ile ödeme yapılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
    Şu sıralar 17.000$'a yaklaşan değeriyle dikkatleri üzerine çeken Bitcoin'deki fiyat dalgalanmaları ve işlem ücretleri kripto para biriminin günlük hayatta kullanılmasının önünde çok ciddi bir engel oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam de Bitcoin'in değerindeki ani değişimleri ve 20$'a varan işlem ücretlerini gerekçe göstererek Bitcoin'i ödeme yöntemleri arasından çıkarmıştı. ABD merkezli ilan platformu Craigslist ise sadece Bitcoin ile değil her türlü kripto para birimiyle ödeme yapılmasının önünü açtı.


     

    Kripto Parayla Ödeme Seçeneği 

    Otomobilden küçük ev aletlerine kadar her türlü ürünün satıldığı, oda arkadaşı veya kiralık daire gibi konularda ilanların verilebildiği dev platform 70'ten fazla ülkede kullanılıyor. Platforma eklenen yeni özellik ise ilk olarak geçtiğimiz günlerde Reddit'teki bir kullanıcı tarafından fark edildi. Platformda kullanıcılar artık ilan verirken ödemenin kripto paralarla da yapılabileceğini seçebilecekler. Bu durumda ürün veya hizmetten yararlanan karşı taraf ödemeyi doğrudan Bitcoin, Ether veya farklı bir kripto para birimi ile yapabilecek.


     

    Tabi kripto para birimlerindeki ani değer değişimleri Craigslist'te ödemenin kripto para ile yapılmasında bazı sorunlar doğurabilir. Ürün kullanıcının eline geçtikten sonra bedelin ödenmesi durumunda kripto para birimi dolar bazında değer kazanmış ya da kaybetmiş olabilir. Bu platformda kripto para birimlerinin tercih edilmesini zorlaştıran bir unsur olarak görülüyor ancak kripto paralar ile ödeme Craigslist'teki çok önemli bir eksiği kapatabilir. Alışveriş esnasında kullanıcılar ödemeyi Craigslist üzerinden yapamıyor doğrudan karşı tarafa ödeme yapabiliyorlar. Araba veya televizyon gibi değeri yüksek olan ürünlerde ise kredi kartıyla ya da çekle ödeme gündeme geliyor. Bu gibi durumlarda kripto paralarla ödeme, sahte kredi kartları ya da karşılıksız çeklerle karşılaşmak istemeyen satıcılar için alternatif oluşturabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.