Şimdi Ara

Apple'ın otonom teknolojisine ait yeni detaylar paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Apple'ın otonom araba üreteceği yıllardan beri konuşulan bir konuydu ancak bu yılın başında şirketten gelen açıklamalar ile Apple'ın doğrudan araç üretimi yerine otonom sürüş teknolojisine odaklanacağı ortaya çıkmıştı. Bu yılın başına kadar otonom sürüş teknolojisiyle ilgili çalışmalarını gizli bir şekilde yürüten şirket, artık teknolojisine ait detayları kamuoyuyla daha sık paylaşıyor. Geçtiğimiz cuma günü Apple'ın yapay zeka araştırmaları müdürü Ruslan Salakhutdinov, yaklaşık 200 uzmanın katıldığı bir konferansta şirketin otonom teknolojisinin nasıl çalışacağı ile ilgili bazı ayrıntıları açıkladı.


     

    Sistem Zorlu Koşullarda Sorunsuz Çalışabilecek 

    Ruslan Salakhutdinov, konferansta ağırlıklı olarak Apple'ın otonom teknolojisiyle ilgili halihazırda bilinen şeyleri(LIDAR sensörleri, üç boyutlu haritalama gibi) açıklasa da Apple'ın otonom çalışmalarının ne kadar ilerlediğini gözler önüne seren ve bugüne kadar bilinmeyen ilginç noktalara da konferansta yer verdi. Salakhutdinov'un açıklamalarına göre Apple; karanlık ortamlarda ya da yağmur damlaların kameraların merceklerini kapatması gibi zorlu koşullarda bile başarılı performans gösterebilen bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu çalışmalarla otonom sürüşün farklı kullanım senaryolarında güvenli ve sorunsuz çalışması hedefleniyor.


     

    Salakhutdinov'un açıklamaları arasında dikkat çeken bir diğer nokta ise Apple'ın otonom teknolojisinde kullandığı yapay zeka. Yapılan açıklamaya göre yapay zeka sayesinde sistem bir arabanın arkasında bekleyen ve kameralar tarafından görünmesi mümkün olmayan yayaların konumunu, önceki kamera görüntülerini değerlendirerek tahmin edebilecek. Böylece karşıdan karşıya geçen ancak görüş açısı itibariyle bir aracın geldiğini görmeyen yayalar güvende tutulacak. Bu iki önemli detayın yanı sıra Ruslan Salakhutdinov, aynı anda konum saptama ve haritalama ile aracın yönünü belirleme, araç sensörleri kullanılarak detaylı üç boyutlu haritalar oluşturma ve acil durumlarda karar verme mekanizmaları üzerinde de ilerlemeler kaydedildiğini dile getirdi.


     

    Nisan ayında Kaliforniya Motorlu Taşıtlar İdaresi'nden otonom sürüş testleri için izin alan Apple bir süredir teknolojisini araçlar üzerinde, halka açık noktalarda test ediyor. Tabi Apple her ne kadar araba üretme fikrinden uzaklaşmış gibi görünse de Apple'ın otonom sürüş teknolojisini ticari kullanıma sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor. Sürücünün müdahalesine ihtiyaç duymaksızın tamamen kendi kendine hareket eden sürüş teknolojileri geliştirmek isteyen Apple'ın, teknolojilerini başka şirketlere lisanslaması alışılageldik bir durum değil. Şirketin teknolojilerini genellikle kendi ekosistemi içinde kullandığı biliniyor ancak otomotiv endüstrisi gibi dev bir endüstride Apple, bu politikasından vazgeçip teknolojisini otomobil üreticilerine lisanslama yoluna gidebilir. 








  • Para yazilimda ios olmasa iphone alan olmaz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakiler yazılımdan ne anlar, ancak bi yazılımcı gördüler mi bilgisayar yada telefonlarına format attırmaya çalışsınlar. Manyaklar

  • Anlaşılan bu alanda da rekabet olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.