Şimdi Ara

İnsan teriyle giyilebilir cihazlara güç sağlayabilecek kumaş gibi pil geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • New York Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bakterileri güç kaynağı olarak kullanan ve normal bir kumaş parçası gibi esneyip, gerilip, kıvrılabilen eşsiz bir biyo-pil geliştirdi. Tekstil tabanlı pil, araştırmacıların söylediklerine göre çoklu germe ve kıvrılma testlerinde istikrarlı bir şekilde elektrik üretmeyi başarmış.

     

    Bilim insanları yeni buluşun gelecekte giyilebilir cihazlara güç vermek için insan terini kullanabileceğini ve geleneksel pillere göre daha iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyor. Gerilebilir esnek pil, mikrobik yakıt hücreleri üzerinde yapılan bir dizi çalışmadan sonra geliştirildi. Araştırmacılar daha önce aynı güç kaynağını kullanarak kağıt tabanlı pil geliştirmişti.

     

    Ayrıca Bkz.BMW'nin elektrikli araç pilleri 15 yıllık kullanım ömrüne sahip
    Mevcut pil henüz giyilebilir cihazlar için uygun olmasa ve mikrobik sitotoksike bağlı olarak sağlık endişeleri yaratabilse de ileride geliştirilerek insan vücudundaki bakterileri kullanan bir versiyonun oluşturulabileceği belirtiliyor. Newsweek'teki bir rapora göre, bu bakteri terden gelebilir.

     

    İnsan terinden güç alan giyilebilir cihazlar görebiliriz


    Araştırmacılar bu girişimin nihayetinde, insan terini güç kaynağı olarak kullanan biyo-pille donatılmış giyilebilir cihazların önünü açabileceği düşünüyor. Bu cihazlar akıllı bileklik, diyabetik ve kalp sensörleri veya eldiven yada çorap gibi basit şeyler de olabilir.

     

    Üniversiteden yapılan basın açıklamasında, "İnsan vücudundan üretilen ter, mikrobiyal yakıt hücrelerinin uzun süreli çalışmasını sağlayarak bakteri canlılığını destekleyecek potansiyel bir yakıt olabilir" şeklinde bir açıklama yer alıyor. Gerilebilir esnek pille ilgili bulgular Advanced Energy Materials'da yayınlandı.
     



  • En sevdiğim haber türü. Ronaldinho Beşiktaş'ta. İbrahimoviç Galatasaray'a evet dedi. Robben Fener'de.

    Hep ortadan konuşma yani. Hocam 2 gram teknik veri paylaşsanız da inandırıcı olsa. Kaç litre ter ile ne kadar elektrik üretiyor mesela. 10 litre ter ile 5 volt 1 amper elektrik mi üretiyor? Veri nerede?
  • Çok Lazımdı.
  • uygulanırsa istanbulun elektiriği bedavaya gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0LDB0Y -- 11 Aralık 2017; 16:20:23 >
  • En sevdiğim haber türü. Ronaldinho Beşiktaş'ta. İbrahimoviç Galatasaray'a evet dedi. Robben Fener'de.

    Hep ortadan konuşma yani. Hocam 2 gram teknik veri paylaşsanız da inandırıcı olsa. Kaç litre ter ile ne kadar elektrik üretiyor mesela. 10 litre ter ile 5 volt 1 amper elektrik mi üretiyor? Veri nerede?
  • Tam bizim camışlara göre ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 11 Aralık 2017; 22:57:52 >
  • :D güzel yaklaşım :).

  • Çorap ve lütfen koltuk altları ve oturma noktasına dair kullanımı olsun. Sanırım evin elektriğini bedavaya getirme ya da metroda uygun port olursa bağlayıp şebekeye enerji sağlama/satma imkanım olur. Ya kilodan ya da hızlı yürüme vb durumlardan çokça terliyorum ama metroda bu ekstra durumlar halini alıyor şu günlerde. Dışarısı soğuk diye kalın giyinip de metroda da tıklım tıkış olunca ve havasız kalınca vücudumu tebrik ediyorum.

  • Çok güzel teknoloji de Abi ne kokar o be !!
  • Ayrıntısı olsa haber cayır cayır bir haber, asıl söndüğü yer ise "akıllı bileklik, diyabetik ve kalp sensörleri veya eldiven yada çorapda kullanılabilir" kısmı.
    Güç kaynağı için kullanılabilecek seçenekler iyi güzel ama halen herkesin taşımak isteyeceği çok fonksiyonlu giyilebilir fikirler üretemediler, en çok taşınan cihaz telefon, saat telefon üretildi sağlığa ciddi zararları var haberlerinden sonra çöktü, ekran sorunu vardı, film orda koptu. Sanırım o noktaya geri dönüp kaldığı yerden devam edilmeli. Telefon kısmı gerçek bir düzene oturabilirse daha başka fikirlerde kendiliğinden gelişecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.