Şimdi Ara

Eski iPhone lar neden yavaşlar, Performans Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, Öncelikle Bu konuda marka fanlığı anlamsız cevaplar yorumların yapılmamasını rica ediyorum.

    Burada amaç alternatif çözümler üreterek kullanıcıları farklı tecrübeler ile çözüm sunmaktır.

    Konumuza gelirsek, Herkes in son dönemlerde teknoloji forumlarında vs. apple eski iPhone ları yavaşlatıyor başlıklarını görüyoruz.

    Aslında Burada çok yanlış bilinene bir husus var. Ne apple Nede Samsung Vs. kesinlikle Hiçbir cihazını yavaşlatmıyor arkadaşlar.

    Teknoloji geliştikçe Yazılımların donanımlardan beklentileri artmaktadır. dolayısıyla. iPhone7 nin iPhone8 ile aynı hızda olmasını beklemek saçmalıktan öte bir şey değil.

    ( Eğer bunu Apple ın kasıtlı yaptığını düşünüyorsanız O Zaman Nvidia Da kabahatli Ati De intel de daha aklıma gelmeyen bi sürü donanım üreticisi haydi hepsini birden dava edelim. )

    Eğer Yeni yazılımlar Extra donanım gereksinimi istemese, Diyeceksiniz ki Yahu iPhone7 aynı hızda aynı işi görüyor o zaman iPhone8 i ne yapalım. Hadi buyrun burdan yak.

    Yani Özet olarak Yazılımlar geliştikçe Donanımlardan beklentiler artmaktadır. Bu kaçınılmaz bir gerçektir.

    Dolayısıyla yeni yazılım bir önceki donanımdan istediği verimi alabileceği düzeyde optimize edilir ki bir sorun yaşanmasın. Ve doğal olarak Yeni donanım bir öncekine göre hızlı ve seri olması aşikar bir durumdur.

    Ve yine gözümüzden kaçan bir detay daha var.

    Arkadaşlar 2 Yıl kullandığınız bir cihazdan nasıl olur da ilk aldığınız performansı beklersiniz. ? Bunlar Mükemmel Aygıtlar mı ?
    En nihayetinde bunları insanlar yapıyor. üretiyor ve bir çok noktada hataya müsait donanımlar.
    Bu aygıtın iç kısmındaki devre ve yongalar dan saatlerce elektrik geçiyor, bu esnada düşürüyoruz çarpıyoruz vs. vs. Bu cihazların kaba tabirle yaşlanmadığını mı düşünüyorsunuz ?
    Evet arkadaşlar Elektronik cihazlarda yıpranır yaşlanır ve eskir. Tıpkı insanın yaşlanması gibi.
    Onlarda bizim gibi uzun süre uykusuz kalırsa yorulabilir ve hataya açık hale gelirler. ( yani arada bir kapatıp açın. bi kendine gelsin. "yahu ne münasebet iPhone değilmi aylarca kapatmasam banamısın demez" deme kapat aç bi kendine gelsin bir yerin eksilmez)

    Ve en önemli Konu PİL,

    17 Yıldır Bu sektördeyim. Şu Pil in Bitmesinin normal olduğunu hala anlatamadığım insanlar var.

    Sevgili Dostlar şunu kafanıza kalın harflerle yazın iPhone samsung htc sony ne marka olursa olsun fark etmez.

    PİL BİTEBİLEN BİR MALZEMEDİR GARANTİNİZ 10 YILDA OLSA PİL İN BİTMESİ GARANTİ DAHİLİNDE İŞLEME ALINMAZ.

    ŞÖYLE BİR ÖRNEKLE AÇIKLAMAK İSTİYORUM BU KONUYU;

    Yeni araba aldınız 5 10 bin tl fark verdiniz arabanız 5 yıl garantili oldu. diyelim.
    Aldınız arabayı kullanıyorsunuz araç daha 1 yıl olmadı Balata bittiii...

    Bu durumda aracı aldığınız Markaya Garanti kapsamında Balata değiştirtmeye çalışır mısınız ???? ( istisna şekilde sorunlu biri değilseniz tabi:) )

    Değiştirtmeye çalışmazsınız çünkü Balatayı fren e bastığınız için kullanıp bitirmiş sinizdir .. bu 2+2=4 Kadar net bir konudur.
    Evet Arkadaşlar Elektronik Cihazlardaki PiL de Aynı bu balata gibidir.

    Siz şarj edip kullandıkça Ömrü azalır ve zamanla tükenir.

    Bu sizin kullanım Yoğunluğunuza ve şarj alışkanlığınıza göre değişebilir.
    Yani kimi insan 2 yıl içerisinde ömrünü tüketir kimi insan 3-4 yılda kimi ise 1 yıl olmadan tüketebilir.

    Ve Dediğim Gibi pil in Beklenen bir ömrü vardır.
    Bu ömrün altında teknik arızadan dolayı sorun olduysa ki bu çok nadirdir. o zaman garanti zaten bunu kapsar.
    Ama pil iniz 2 yıl içerisinde kullanım yoğunluğundan ömrünü bitirdiyse bunu garanti kapsamaz. çünkü yukarıdaki balata örneği gibi pil tükenmiştir artık. bu bir teknik arıza olarak nitelendirilmez.


    Gel Gelelim Yavaşlayan Cihazlarımız için tavsiyelere

    Hani Dedik ya Pil Zamanla bitebilir diye.
    Evet arkadaşlar pil ömrü azalmış bir aygıt yavaş çalışma donma ve beklenmedik şekilde kapanmalar gibi sorunlarla karşınıza gelebilir.
    ( Donanımsal arıza durumlarını istisna sayıyorum )

    Çünkü Biten yada azalan pil aygıtın istediği gücü yeterli oranda veremediği zamanlarda donanım beklenen performansı verememeye başlar.
    zaten kaba tabirle yorgun olan donanım istediği gücü alamadığı gibi size farklı tepkiler vermeye başlar.

    Bu noktada Kullandığınız aygıtın servisine pil testi yaptırıp gerekli pil yenilemesini yaparsanız. göreceksiniz ki aygıtınız da gözle görülür bir performans artışı yaşanacaktır.

    Bir başka tavsiye Bırakın iPhone u Ne marka olursa olsun, Cihazınızı şarj ederken Mümkün mertebe Tam şarj döngüsünü yaparak kullanmaya özen gösterin.
    Piller Kimyasal maddelerden oluşmaktadır. Şarj a taktığınız da tam dolana kadar çıkarmadan ve mümkün ise de olabildiğince azaldıktan sonra takmaya özen gösterin.
    Lityum ion bu kardeşim istediğimde takar istediğimde çıkarırım ben dediğinizi duyar gibiyim. evet orası öyle ama bu tavsiyem pil in verimliliğini arttırmak içindir.
    tabi ki %100 bu şekilde pil kullanmak herkes için mümkün olmayabilir.

    Ayrıca Piller kimyasal olduğu için en verimli 0 ila 35-40 dereceler arası verimli çalışabilmektedirler

    0 Derecelere yakın yada daha düşük sıcaklıklarda eletronik cihazlarınız kapanabilir. açılmayabilir. kapanıp açılabilir vs. buda beklendik bir durumdur.
    biraz daha sıcak bir ortama geçtiğinizde bu sorun düzelecektir.
    Hele ki Yukarıda bahsettiğimiz gibi pil ömrü azalmış bir cihazınız varsa Sağlam Pilli bir cihaza göre daha çok kapanmaya meyilli olacaktır.

    Bir başka tavsiyede. Dediğim gibi Bu cihazlar Mükemmel cihazlar değil arkadaşlar. Her an her dediğine tık diye cevap vermesini isteriz. o şekilde de tasarlanırlar ancak, dedik ya bunlar hataya müsait donanım ve yazılım barındırıyor.
    Bu yüzden her zaman Mükemmel çalışmalarını beklemek büyük bir hatadır. Bazen donmaları yavaş çalışmaları normaldir ve bunlar beklenen şeylerdir.
    Kaba tabirle kapatıp açmak restore etmek vs işlemler gerekebilir.


    Yine bir başka tavsiye arkadaşlar, Mobil cihazlarınızı darbelerden vs uzak tutunuz. Bu aygıtlarda genellikle gövdelerini anten olarak kullanılır. ve gövdede oluşan çentik ve darbeler
    size şebeke ve wi-fi sorunları olarak geri dönerler.

    Kullandığınız kılıflara dikkat edin metal aksamlı kılıflar çok güzel gözükse de. ciddi şebeke sorunları yaparlar.
    Bu kılıfların bazı ucuz modellerini kullandığınızda oluşan terlemeden cihaz gövdesinde renk solması, nokta nokta beyazlıklar benekler oluşturur. bunlar garanti kapsamına asla girmez.
    Sanırsınız ki ben bir şey yapmadım kendiliğinde oldu diye düşünürsünüz. ama o kılıf ile cebinize koyduğunuzda zamanla olan orada olu verir siz fark etmezsiniz bile.

    Son tavsiyede cihazlarınızı şişirmeyin arkadaşlar. En az yılda 2 Kez cihaz içindeki resimlerinizi arşivleyin-iz. ve Aygıtınızı tamamen yeni kurulum olarak Restore ediniz. Herhangi bir yedek den dönmeden kullanmaya özen gösteriniz.
    Bu şekilde işletim sisteminde farkına varmadığınız sorunlardan kurtulmuş olursunuz. (Bu bir tavsiyedir yedek den geri dönmemek herkesin işine gelmeye bilir.)
    Benim gözlemlediğim sözde büyük büyük kapasiteli cihazlar alıyoruz ama azınlık bir sayı hariç bu kapasite sadece cihazı şişirmeye yarıyor. Madem bu kadar kapasiteli alıyorsunuz. adam gibi kullanın. doldurun sonrada boşaltın yenilerini kaydedin.
    sonra telefon düşüyor bozuluyor arızalanıyor. vay efendim gitti resimler. yada telefonum dondu format atacağız ama resimler gitmesin.
    Buna çok dikkat edelim arkadaşlar. Lütfen ama lütfen resimlerinizi verilerinizi arşivleyiniz. ve belli bir periyodik de cihazınızı temiz kurulum olarak restore ediniz. Rehber konusu ise zaten bulut ortamda tutuyoruz. bu sayede rehber ile yeni cihaza kullanırmış gibi kullanmak kimse için zor olmasa gerek.

    Bu tavsiyelerim son zamanlarda gördüğüm canımı sıkan haberler üzerinedir.
    Belli Başlıklar üzerine durarak anlatmaya çalıştım.
    hatta farklı konularda desteğe ihtiyacınız varsa çekinmeden bu başlık altında cevaplayabilirim.

    Sürçü lisan olduysa affola..

    Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.