Şimdi Ara

Ryzen 2 ilk nesle göre daha iyi performans sunacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hem çekirdek arttırımı hem de Saat hızı yükselmesini kimse beklemesin. AMD bu ikisini aynı anda başaramaz. He diyelim ki bizi şaşırttı ve başardı. O zaman herkes yüksek fiyata hazır olsun. Yarı fiyata daha yüksek performans hayal olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 7 2700'de 8 çekirdek olsa tamam diyeceğim de, 10 çekirdek bana sallamasyon geldi. Her neyse, TDP değerleri uçuk olmadığı sürece her türlü alırım bu modeli. Asıl soru: A420, B450 ve X470 anakart çipsetleri ne alemde? Onlar da şubat ayına yetişir umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Rüzgar mı? Ilık bir meltem esintisiydi geçti.



    Intel varken maceraya gerek yok ;)

    AMD, Ryzen ile güzel iş başarmasaydı Intel'in (özellikle i3 ve i5'de) çekirdek sayısını arttırması hayal gibi birşeydi.

    i3 8100 gibi bir işlemciyi bile hala Z370 gibi üst düzey bir çipset ile kullandırmaya zorlaması da cabası

    Almaya çalıştığın anakart, işlemciden daha pahalı. Şaka gibi

    Rekabet güzel hep bize yarar. Ama sıkıntı şu ki Z370 diyorsunuz şuan intelde en üst segment çipset.

    Ucuz olanları da gelecek, tıpkı AM4 için de önceden sadece X370'in olduğu gibi sonrasında B350 AB320 vs. vs. bunların gelmesi gibi gelecek.

    Ryzen 2 ilk nesle göre daha iyi performans sunacak

    https://www.techpowerup.com/236228/intel-to-launch-b360-motherboard-chipset-following-amd-coup-on-b350? Böyle resmini de ekliyorum çıkacak şuan için evet eksiklik ama gelecek.



    Ha eğer o açıdan hala düşünüyorsak o zaman X370 kaç para ?http://www.hepsiburada.com/gigabyte-ga-ax370-gaming-amd-ryzen-ddr4-3200-o-c-atx-anakart-p-HBV000006MPSJ

    Bende 665 lira görünüyor.

    En ucuz AM4 soket cpu kaç para ? 230 liracık.https://www.bizdehesapli.com/amd-a6-9500-dual-core-3-8ghz-ati-radeon5-box-am4-urun-A6-9500?

    Dediğim gibi Z370 olması şuan için eksiklik ama daha uygun orta düzey ve giriş seviyesi çipsetler gelecek. Kalkıp yani Z370 gibi üst düzey bir çipsete i3 falan takma gafletine umarım kimse bulunmamıştır.




  • Fiyat konusunda intele bakılmaması lazım, Ryzen'lar kendine has fiyatlarla inteli piyasadan silebilirdi, bunu ya farketmediler yada anlaştılar, Ryzen2'lerin de fiyatları yüksek gelirseki intelle kıyaslayıp intelin fiyatları daha yüksek demek anlamsız, ben anlaştıklarına emin olacağım. Ryzen'larla birlikte AMD'nin işlemci piyasasına ilk kez fahiş fiyatlarla girdiğini gördük, intelden şu kadar bu kadar ucuz kime ne ya, intel mi alıyordu millet, onun müşterisi kendine, eski AMD'yi geri istiyoruz.
  • Aman gelmesin 1800x ile ebemizinkini tersten gördük zaten daha oyunlarda adam gibi iş çıkartamıyor yeni işlemcide bunun gibi olacak bekleyin yeni seride düzeltilecek denecek ama yine boş olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 12 Aralık 2017; 7:44:40 >
  • @Lana-Del-Rey ilk nesil Ryzen ler sadece bir gösterge idi. Bakın biz geri döndük anlamında. R5 1600x temelde 3.6 ghzile bence gayet yeterli. Tabi 4.5 ghz de çalışan bir ruşen görmek isterdik. Ama 2. Nesile kısmetmiş.

    @Catology ilik bir meltem ise sana göre bu bile inteliiyi telaşa soktu. Çekirdek sayılarını iyi arttırdı. Ki kaç senedir artırmıyordu.

    @Guhong01 Evet tek çekirdek performansı hayla bir tik geride intelin. Fakat oyun performansının günümüz oyunlarında tam bir rekabet içerisinde olduğunu artık hem fikiriz. Yani siz ilk oyun performansına göre yorum yapıyorsunuz.
  • adam 2019 !a kadar am4 socket kullancak bu b,le amd alamya değer. İntelin Allah belasını versin. Amd GPU' da tercihe tme işlemcide ölü olsa AMD alırım.

  • Forumda gördüğümüz üzere 700TL lik anakarta i3 takanlar ve bu kombinasyonu önerenlerde var. Ucuz anakartları intelin çıksa bile, bu üst seviye anakartlarda ısı sorunu yaşıyorlarken giriş seviyesi anakartlarda durum ne olur bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    titreyin titreyin.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    heee gülüm hee olta siz anakart paralarını hazırlayın da zorda kalmayın.
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    3,5 atmaya devam hüsran yaa siz yeni anakart için para biriktirin de boş laf etmeyin.
  • hacı.basat kullanıcısına yanıt
    amd işlemcilerinin dolar cinsinden güncel fiyatları nelerdir bilginiz var mı?
  • İntelciler sımdıden aglamaya baslamıs bıle

    Sız 6c/12t deliddi carttı curttu 5ghz yapmaya ugrasıverın amd 12/24 5.1ghz ıle stock olarak gelsın.Daha bu forumda ıntel lafını eden gıtsın kendını banlatsın
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Eğer bu 12/24 5.1 ghz haberi fake değil de doğruysa yer yerinden oynar, İnşallah doğrudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justaprogrammer

    şahsım adına söylemek gerekirse intel gibi çöplere iki nesil için toplamda 3 sene içinde 1000 euro (4500 lira) fazla para verecek kadar enayi değilim masa üstü işlemciler konusunda.

    hele 10 çekirdek 20 thr. performansı 5.1 ghz de sağlayacak makinaya laf atan acizlere gülesim dahi gelmiyor. Allah şifa versin demek geliyor içimden.

    ağlayın intelciler...

    Su an kullandıgım makinada İ5 4430S Z97İ Anakart Socket 1150 Sistem var.Bunun ustune S1151 cıkardı.Cogu arkadas bu sisteme gecti.Z170 alanların bir kısmı Z270 e gecti.Yine Dunya paralar harcandı.
    Ve su anda Asus ve bircok firma Z170,270 ler de 8 serisinin calısabilecegine ragmen Intel'in ısrarla inatla calıstırmadıgını soyluyor.Su anda da 8 serisi alanlar yine cok pahalı Z370 lere mecburen gecti.
    Kabaca hesap yapsak ilk bilgisayarını Z170 ve İ3 7100 ile almıs olsa bir arkadas ortalama 1200TL verdi.Sonra Z 270 ve İ5 gectiyse ortalama 1800TL verdi.Su anda ise merak ettim, cekirdek sayısını arttırayım vb deyip Z370 ve İ7 8700 gecen bir arkadas muhtemelen 3000TL civarında para odedi.

    Sonuc olarak Intel den nefret ediyorum.Bir pin degistir bir vrm vs degistir hoop yeni anakart aldır.Ustune aldıgın islemciler de uc assagı bes yukarı aynı islemciler olsun.




  • "" Ryzen 7 2800X: 12çekirdek/24 izlek birimi @ 4.6/5.1GHz "" 12 çekirdek için bu değerler biraz abartı geldi ama şu bahsi geçen hızlar 6/12 işlemcilerde geçerli olsun, ortalığın anasını ağlatır.

    Amd ye sempati duymayan şu haberi okuyup heyecanlanmayan bıraksın abi bu işleri.

    Yapıştırrrr ameedeeee

  • Yıllarca Core i5 2500K kullandım yüksek hızlarda. Sonra Anakart bozuldu ve acı gerçekle yüzleştim. Yeni nesil işlemcilerin soketleri değiştiği için uyumlu anakart bulamadım 2500K'ya göre. Kafam attı Ryzen 1600 aldım B350 Pcmate anakart aldım inanın makina uçuyor. Render yetenekleri olsun çoklu işlemci kullanan programlar olsun çok ama çok hızlandı. Şunu da belirtiyim Thermaltake Contact 29 kullanıyordum. AM4 soketi olduğu için o da doğrudan uyum sağladı soğutucu almama da gerek kalmadı İntel artık gidip başkalarına kazık atsın ben bu işte yokum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightmare70 -- 11 Aralık 2017; 8:46:7 >
  • Buradada intelciler, AMDciler mi var. :)))

    Bana göre AMD tam bir fiyat/performans ürünü.

  • huso kullanıcısına yanıt
    100 serisi anakartlara kaby lake takılabiliyor,yani arkadaşınızın i5 için 200 seris anakarta geçmesi mantıksız olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi For Mother Russia -- 11 Aralık 2017; 9:15:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı.basat kullanıcısına yanıt
    İnteli piyasadan silmek,yavaş gel. AMD nin tüm bütçesi kadar parayı ar-ge sinde kullanan bir şirketten bahsediyoruz,sadece AMD ile olacak iş değil yani .Server tarafında özellikle büyük şirketlerde rakipsiz(Kimse bana EPYC demesin,hiç bir büyük şirket masrafları kısmak adına yıllardır oturmuş Xeon serisini yeni çıkan EPYC ile değiştirmez).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.