Şimdi Ara

Rekabet Kurumu'ndan Google'a Android tehditi: Ceza gelebilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye'de mercek altına alınan Google, Android telefonlardaki uygulamalarda Google'a öncelik verildiği için birtakım yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Google'ı bu konuda uyardı.
     
    Basın mensuplarıyla gündemi değerlendirmek için bir araya gelen Torlak, Google'a yönelik rekabeti engelleme ve kartel oluşturmaya ilişkin soruşturmaya değindi. Torlak, "Google'ın mobil işletim sistemi Android ve mobil uygulama sunumuna (Google Play) ilişkin davranışlarına yönelik şikâyetler bulunuyor. Soruşturma kararı verildi. Süreç devam ediyor" sözlerini sarf etti. Diğer yazılım firmalarını dışarıda bıraktığına yönelik şikayetlere dikkat çeken Torlak, Google'ın bu tavrını devam ettirmesi halinde birtakım yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 
     
    Torlak, "Google, elektronik platformlar bağlamında birçok rekabet otoritesi tarafından soruşturuluyor. Temel iddia ne burada? Cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerde 'kendi aplikasyonlarını istediği sırada eğer bu cihazlara yüklersen, sana reklam gelirinden pay veririm, aplikasyonlarımı cihazında kullandırtırım gibi'. Google bunda ısrar ederse yaptırımla karşılaşır. Türkiye'de de devam eden süreç var" dedi.
     

    Bu İlk Değil!

    Amerikan teknoloji devi Google; Rusya’da satılan tablet ve akıllı telefonlarda, Chrome haricindeki internet tarayıcılarını yok sayması üzerine Rusya’daki anti-tekel kanunları ihlal ettiği gerekçesiyle, 6.8 milyar dolarlık cezaya çarptırıldı. Yandex gibi internet tarayıcıları dahi seçenekler arasında yer almazken tüm Google tabanlı cihazlar; Chrome yüklü olarak gelirken, Google Play’de bile Yandex; internet tarayıcıları sınıfında üst sıralarda yer alamadı.
     
     
     
     

    Sahibinden.com Soruşturması Devam Ediyor 

    Bildiğiniz üzere sahibinden.com'a Online otomotiv ilanları pazarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı. Gazetecilerle bir araya gelen Torlak; "sahibinden. com" hakkında soruşturma sürecinin devam ettiğini hatırlattı.
     
     
     

    Booking.com'a Verilen İki Ceza da Tarafımızca Verilmedi

    Dünya çapında otel rezervasyon hizmeti sunan Booking.com kararının hem ceza hem de faaliyeti durdurma cezası olarak algılandığını kaydeden Torlak, sözlerine: "Otellerle yaptığı sözleşmelerde ihlaller tespit edilince bizden ceza aldı. TÜRSAB'ın 'Booking'in Türkiye çıkışlı faaliyetleri durdurulsun' müracaatı vardı mahkemeye. Yurt dışından Türkiye adresli rezervasyon yaptırmaya kapatıldı. O nedenle iki kararı bizim verdiğimiz düşünüldü." diyerek devam etti. 
     
    Siteyi ziyaret eden kullanıcılar "Şimdilik Türkiye'de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com'la ilişkinizin devamını dileriz." uyarısıyla karşılaşıyor yani şimdilik sadece yurt dışı oteller için rezervasyon hizmeti sunuluyor.
     







  • Türk kamu bankalarına 200 milyar dolara yakın ceza kesilirse, siz o zaman görün ekonomik kriz nasıl olurmuş. Şu anda alınan vergiler ne kadar azmış diyeceksiniz, enflasyon ne kadar azmış diyeceksiniz, meğerse her şey eskiden ne kadar ucuzmuş diyeceksiniz. Uyumaya devam edin kuzular, çitten atlamaya devam edin siz.
    Malesef herkesin anladığı Amerikanın ambargosu deldiler sadece olayı... Amborgayu delmek için kullanılan aracılar gözden kaçıyor. İsimleri ortada olan şahışların aldıkları, onları kanatları altına alanların da büyük ihtimalle aldıkları rüşvetin haddi hesabı yok. Adam beni saf dışı edip kendileri bu işi devam ettirdiler bile dedi. Yani başlarım ABD ambargosunu delinsin delinmesin. Benim derdim 17 Aralıkta enselenip sonra saygın adam diye sayılan zatın buradaki iş birlikçileri. İhracat değerlerimiz fışkırıyordu. Evet gördük sanal ortamda gönderiyoruz diye söyleyip hiç bir satış olmayan hayali ihracatımızı. Daha bir sürü şey varda, kime neye anlatıcan. Bugün İç İşleri Bakanı çıkıp rakip parti başkanın racon kesiyor; "Sen Bittin!" diye. MAN adalarına gidip gelen para Türkiye içinde dönseydi paşa paşa vergisini verseydi. Ama ne yok halk maldır onlar vergi ödesin biz MAN adasından vergisiz çekeriz dediler...
  • Halkbank'a ceza verirseniz biz de Google'a ceza veririz demek istemiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Halkbank'a ceza verirseniz biz de Google'a ceza veririz demek istemiş.

    Öyle değildir, eğer öyleyse misilleme yapmak için cidden çok saçma bir yol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim kazandı o parayı

    enflasyon saolsun benim sahip olduklarım uçup gitti.
  • Velev ki google a ceza verildi ve Google cezayı ödemeyip Türkiye faaliyetlerini durdursa...

    Türkiye ne kazanır? Google ne kaybeder?

    Sadece soruyorum :D

  • la olum bare burda siyaset yapmayın artık her haberin altına siyasi yorumlar yapılıyor çok sıkıcı bir durum. Gidin konu açın, açılan konulara gidin yazın. Şuraları da kirletmeyin.

  • Şu an Google kara kara düşünyordur Türkiye de başıma ne işler gelecek diye

  • seneye çok para koparcaz
  • Malesef herkesin anladığı Amerikanın ambargosu deldiler sadece olayı... Amborgayu delmek için kullanılan aracılar gözden kaçıyor. İsimleri ortada olan şahışların aldıkları, onları kanatları altına alanların da büyük ihtimalle aldıkları rüşvetin haddi hesabı yok. Adam beni saf dışı edip kendileri bu işi devam ettirdiler bile dedi. Yani başlarım ABD ambargosunu delinsin delinmesin. Benim derdim 17 Aralıkta enselenip sonra saygın adam diye sayılan zatın buradaki iş birlikçileri. İhracat değerlerimiz fışkırıyordu. Evet gördük sanal ortamda gönderiyoruz diye söyleyip hiç bir satış olmayan hayali ihracatımızı. Daha bir sürü şey varda, kime neye anlatıcan. Bugün İç İşleri Bakanı çıkıp rakip parti başkanın racon kesiyor; "Sen Bittin!" diye. MAN adalarına gidip gelen para Türkiye içinde dönseydi paşa paşa vergisini verseydi. Ama ne yok halk maldır onlar vergi ödesin biz MAN adasından vergisiz çekeriz dediler...





  • Ya bu Rekabet kurumu da oraya buraya ceza kesiyor ama değişen bir şey olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar su altını bile satıyor. nereden para kırsam derdine düştüler. bir kaç aya godamanları isyan bayrağını çekince ortalık karışır.
  • Türk kamu bankalarına 200 milyar dolara yakın ceza kesilirse, siz o zaman görün ekonomik kriz nasıl olurmuş. Şu anda alınan vergiler ne kadar azmış diyeceksiniz, enflasyon ne kadar azmış diyeceksiniz, meğerse her şey eskiden ne kadar ucuzmuş diyeceksiniz. Uyumaya devam edin kuzular, çitten atlamaya devam edin siz.

  • Hem adamin kaynaklarini kullan hem de niye daha cok vermiyorsun diye kiz.



    Yahu madem.memnun degilsin android kullanma, google ile bagin olmasin. Kur kendi isletim sistemini, marketini onda istedigin gibi siralama yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize, hazine de para yok bize başka bir hazineden para lazım!

  • alito kullanıcısına yanıt
    Bi bitmediniz felaket tallallari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandoras kullanıcısına yanıt
    Uyanık geçinen aptallar hırsızlar oldukça, doğrucu davut felaket tellalları da bitmez...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx3169

    Velev ki google a ceza verildi ve Google cezayı ödemeyip Türkiye faaliyetlerini durdursa...

    Türkiye ne kazanır? Google ne kaybeder?

    Sadece soruyorum :D

    Google asla Türkiye'yi bırakmaz, parasal olarak değil prestij için çünkü Türkiye'yi bıraktığı olayı herkes tarafından duyulacak ki ciddi marka zedelenmesi olabilir; bırakma sebebi ne olursa olsun.



    Google Türkiye'yi bırakmaz ama ödemez ise de Türkiye'den engel yer sorumluluğu Google üstlenmez böylece marka da zedelenmez sonuçta Vikipedi bile engelli bir ülkeyiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RK kafasını gömecek başka bir konu bulamamış mı?

    Sanki ülkemizdeki markalar o kadar efendi bir şekilde rekabet ediyorlar ki Google'a "Ekosistem" sebebiyle ceza yazma tehditleri.

    Behey RK, 2 tane mobile OS var dünya üzerinde. biri iOS diğeri Android.

    Android üzerinde sadece Google Play yok. Xiaomi olsun Huawei olsun hatta Samsung'un bile marketi var.

    Madem Google kartel tehlikesi oluşturuyor, Apple'a da ceza yazın ha olmadı HÖT deyin. Diyebilir misiniz?

    Ne kadar saçma sapan iş varsa onlarla uğraşıyoruz.

    Yarın google kapansa bir çok kişi için ÇOK BÜYÜK sıkıntı olacağına eminim. Siz farkında değilsiniz ama Google Cloud servislerini (Google Drive değil , gmail değil) onbinler kullanıyor ülkede!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 11 Aralık 2017; 21:37:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Türk kamu bankalarına 200 milyar dolara yakın ceza kesilirse, siz o zaman görün ekonomik kriz nasıl olurmuş. Şu anda alınan vergiler ne kadar azmış diyeceksiniz, enflasyon ne kadar azmış diyeceksiniz, meğerse her şey eskiden ne kadar ucuzmuş diyeceksiniz. Uyumaya devam edin kuzular, çitten atlamaya devam edin siz.

    Biz google a ceza kessek ödemeyip faaliyetlerini durdurablir. peki amerika komşumla yaptığım alışverişe engel olmaya çalışıp bize ceza kesse bizde ödemiyorum desek ne olur bize de ambargo uygular. peki bu ilk mi değil, Kıbrıs a girdiğimizde de en ağır yaptırımlara, ambargolara maruz kaldı ülke onu atlattık bunu da atlatırız merak etme...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Türk kamu bankalarına 200 milyar dolara yakın ceza kesilirse, siz o zaman görün ekonomik kriz nasıl olurmuş. Şu anda alınan vergiler ne kadar azmış diyeceksiniz, enflasyon ne kadar azmış diyeceksiniz, meğerse her şey eskiden ne kadar ucuzmuş diyeceksiniz. Uyumaya devam edin kuzular, çitten atlamaya devam edin siz.

    Biz google a ceza kessek ödemeyip faaliyetlerini durdurablir. peki amerika komşumla yaptığım alışverişe engel olmaya çalışıp bize ceza kesse bizde ödemiyorum desek ne olur bize de ambargo uygular. peki bu ilk mi değil, Kıbrıs a girdiğimizde de en ağır yaptırımlara, ambargolara maruz kaldı ülke onu atlattık bunu da atlatırız merak etme...

    Malesef dediğin şey bankalar için geçerli değil. Bir bankanın prestiji global ölçekte belirlenir. ABD, Türk kamu bankalarına yaptırım uygularsa o bankanın ayakta kalması çok zorlaşır. Çünkü hem içeriden, hemde dışarıdan itibar kaybeder. Senin uluslararası ticaret yapan büyük bir şirketin olsa bu bankalarda paranı tutarmıydın? Pek sanmıyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.