Şimdi Ara

Kaspersky Washington ofisi kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hakkında çıkan Rus hükümetine arka kapı sağlama iddiaları sonrasında ABD hükümeti tarafından kurumlarda kullanılması yasaklanan Kaspersky, Washington ofisini kapatma kararı aldı.


     


    Kaçınılmaz son


     


    ABD kurumlarının neredeyse yüzde 20’sinde kullanımda olan Kaspersky ürünleri, hükümetin aldığı karar sonrasında bir anda sıfıra indi. Firmanın ABD’de yüzde 4-5 oranında gelir kaybedebileceği konuşuluyor.


     


    Washington ofisi firmanın kurumsal pazara yönelik faaliyetlerini yürüten ofisiydi. ABD kurumlarında yasaklı halen gelen Kaspersky için bu ofisin bir anlamı da kalmadı. Bundan sonra firma son kullanıcı ürünlerine ağırlık verecek.


     


    Ayrıca Bkz.LeEco genel merkezini satışa çıkardı

    Kaspersky başkan yardımcısı Anton Shingarev, ABD hükümetine Rus hükümeti ile ilgili herhangi bir bağlarının olmadığını ispata hazır olduğunu belirtiyor. Firma ayrıca Avrupa ve Asya’da bağımsız uzmanların kaynak kodlarını inceleyebileceği, güvenlik kameraları ile donatılmış Şeffaflık Merkezleri kuruyor.


     


    Shingev, Avrupa ve İngiltere’de otoritelerin somut deliller üzerinden hareket etmeye çalıştığını ancak ABD’nin dedikodular ve duygular üzerinden kendilerine yasak koyduğunu ifade ediyor. Shingev ayrıca önemli bir konuya da parmak basıyor ki artık başka ülkeler bunu kıyas göstererek ABD ürünlerini yasaklayabilir.


     


    Rusya da bir süre önce LinkedIn ağını yasaklamış ve bunun misilleme olduğu gündeme gelmişti. Ne var ki Kaspersky, ABD’li rakiplerinin Rusya’da yasaklanmasına kesinlikle karşı ve rekabete zarar vereceğini ifade ediyor. 


     



  • güvenmiyordum ama şu ambargodan sonra gözüm kapalı alırım

  • Bakalım bu daha ilk adımlar bundan sonra hangi ülkelerde ambargo uygulamaya başlayacak

  • Kanıtlarla ispatlanmadan alınmış bu karar haksız bir karalama kampanyasından başka bir şey değil.Rusya yada benzeri ülkelerden bunun karşılığı verilir ama teknolojik bağımlılık olduğu sürece karşılık vermek zor.
  • Kaspersky üzerine antivirüs tanımam

  • Kesinlikle Kaspersky !!

  • politik bir karar olmuş. kaspersky antvirüs dünyasının hep zirvesindeydi ve öyle kalacaktır.

  • bence tüm dünya abd nin egemenliğe son vermeli dünya sadece abd den ibaret değil.abd ne isterse canı oluyor buna tüm dünya ülkeleri karşı çıkmalı artık kendisi google wındowsla tüm dünyayı izliyor ama başkalarına gelince olmaz diyor.

  • Kaspersky gibi bir firma görmedim. Adamlar ABD'de onca iftiraya maruz kalmışlar -doğruysa-, halen rekabetten bahsediyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.