Şimdi Ara

Bor kullanılarak normalden çok daha güçlü çelik geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyadaki 90 çeşit madenin 77’si ve bor madeni rezervinin yüzde 72’si Türkiye’de bulunuyor. Ülkemizdeki bor madeni hacmi geniş olmasına rağmen boru işleyen çok az firma bulunuyor. Bor, işlenmediği zaman maddi değeri düşük oluyor. İşlendiğinde yüksek değerli bir malzeme elde ediliyor ve pek çok sektörde kullanılabiliyor.

     


    Balıkesir’de bir Ar-Ge firması, boru işleyerek ve saflaştırarak yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. Firma istenilen mikron değerine sahip Bor Karbür isimli yeni bir bor türevi geliştirdi. Bor karbür üzerine uzun zamandır Ar-Ge çalışması yürüten firma, bor karbürü ham madde olarak kullanarak yüksek sertliğe ve kaymazlık yeteneğine sahip dayanıklı bir çelik üretmeyi başardı.


     


    Normal Çelikten Üç Kat Daha Güçlü


    Geliştirdikleri güçlü çelik ile ilgili açıklamalarda bulunan bilim insanı Faruk Durukan, dünyanın en kaliteli çeliğini elde etmek adına bu projeye giriştiklerini ve sonuç olarak bor ham maddesi kullanarak yüksek kalitede çelik geliştirdiklerini ifade ediyor. Bor karbür maddesini çeliğe yedirerek 70 rotver düzeyine kadar çeliğin sertleşmesi sağlandı. Bu sayede normal çelikten üç kat daha güçlü bir çelik elde edildi.


     


    İhracat için önemli bir keşif olduğunu vurgulayan Faruk Durukan "Bu çalışma ülkemiz için çok önemli bir çalışmadır. Bu proje sayesinde ülkemizde çelik ihracatında yeni bir kapı açılmış oluyor. Artık dünyaya çelik satacağız. İşlenmiş ürün halinde dünyaya en kaliteli çeliği satmayı kendimize hedef belirledik. Bor madenini olduğu gibi değil, işledikten sonra bir ürüne dönüştürerek satmak, ülkemizi çok farklı noktalara taşıyacaktır." dedi.


     

     

     


    Bor Karbür ile Yüksek Dirençli Lastik Üretilecek


    Bor karbür, dayanıklılığının yanında ileri düzeyde kaymazlık özelliğine de sahip. Bu anlamda bor karbür, lastik üretimine büyük yenilik kazandıracak. Bor karbür kullanılarak yüksek kaymazlık oranına sahip lastik üretimi yapıldı. Lastik üretimi yapan firmalar, bor karbür kullanarak dayanıklı lastiklerin seri üretimini yapacak.


     


    Her ne kadar ülkemizdeki maden rezervleri geniş hacme sahip olsa da çıkarılan madeni işleyip endüstride kullanılacak bir ürün haline dönüştürmediğimiz zaman pek de faydalı olamıyor. Bu nedenle borun bu şekilde işlenerek yüksek kaliteli bir ürün elde edilmesi önemli bir gelişme.


     








  • İyi güzel yapmışlar ama Bor Karbür çelik endüstürisinde DE yeni kullanılan bir malzeme değil. Hatta yurtdışında adamlar asma kilitlerde bile bor karbür ile imal edilmiş çelik aletleri yıllardır üretiyorlar zaten. Hayır yani öncelikle yıllardır kullanılan bir malzemeyi sanki biz geliştirmişiz gibi sunuyorsunuz ve onun kullanımınıda sanki ilk biz yapmışız gibi lanse ediyorsunuz...
  • Ya tamam ne bormuş. Düzenli olarak bu haberlerin çıkması bıkkınlık vermeye başladı. Artık şu geliştirilen şeyler aktif olarak kullanılmaya başlansın da ne olacaksa olsun. 2023 bekleniyor heralde.

  • Hadi (b)ordan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 rotver dediğin rockwell olmasın ?

  • 2023’ü bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuç görmek istiyoruz artık
  • İlk olarak bu zaten yapılan bir şey. Klasik dispersiyon sertleşmesi mekanizması. Ayrıca çok sert demek çok güçlü ya da çok iyi anlamlarına da gelmemektedir. Rotver diye yazılan şey de yukarıdaki arkadaşın da belirttiği üzere Rockwell skalasıdır.
  • Bor kullanılarak normalden çok daha güçlü çelik geliştirildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber sevindirici umarım böyle arge çalışmaları daha çok artar daha çok katma değer elde ederiz. Ama hükümet ve halk bu kafada olduğu sürece o çalışmaların bir elin parmağını geçiceğini sanmıyorum



    genel olarak;

    Ülke olarak hedefimiz bile üzüntü verici neymiş 2023 bormuş hayalimiz bile araplar gibi hammadde satmak sağımlık inek yerine konmak eğer gelişmek istiyorsan sağımlık inek değil o sütten yoğurt ayran tatlısını va. yapmasını öğreneceksin.

    Sen satacaksın boru adam o borla uzay madenciliği yapacak uçak yapacak 1 tlye verdiğini 500 tlye geri alacaksın bu kafayla gidersek Türkiye'nin ömrü dış mihrağğğ amerikağ oyun oynuyoğğğ diye geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bor'muş arkadaş bi ölüyü diriltmediği kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin aslı :
    http://www.milliyet.com.tr/bor-madeniyle-dunyanin-en-sert-ekonomi-2569578/

    Bahsedilen Faruk Durukan ın sayfası :

    http://www.farukdurukan.com.tr/hakkinda/

    Not:
    Kanserden ölen, ama millete TV lerde kansere kesin çözüm diye ilaç satan Doktor Ömer Coşkun benzeri bir amca sanırım.

    Haber de direk sallama gibi duruyor.




  • bu bor bir gün bu ülkeyi kurtaracak ama ne zaman :)

  • 2023 yaklaştıkça haberler artıyor. Sonra kandırıldık olmasın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

    2023’ü bekleyin

    Boron carbide was discovered in 19th century

    bekleyemedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraaz

    Haberin aslı :
    http://www.milliyet.com.tr/bor-madeniyle-dunyanin-en-sert-ekonomi-2569578/

    Bahsedilen Faruk Durukan ın sayfası :

    http://www.farukdurukan.com.tr/hakkinda/

    Not:
    Kanserden ölen, ama millete TV lerde kansere kesin çözüm diye ilaç satan Doktor Ömer Coşkun benzeri bir amca sanırım.

    Haber de direk sallama gibi duruyor.



    simdi soyle bir durum var.


    milliyet.com.tr 3-4 yildi demir oren`in ... akp ile yakin iliski icinde olan her donemin adami tipinde, sovyet sonrasi batinin turettigi bolshevikler gibi. amaci her donemin yanciligini yaparak, ulkenin kaynaklarini somurmek.


    dh : amazon ile iyice koseye sikismis, gun arkadsin ferrari borclarida uzerine binmis, zaten kan kaybeden bir marka. haber7 kaynakli akp medyasindan aldigi sayfa reklami, halk bank gibi adi amerikada yolsuzluga karismis banka reklami, her sayfada beliren sayfa reklamlari ...


    anadoluda internet: 2010 ile birlikte her eve girdigi icin, internet ortaminin icine eden trollerle dolu bir teknoloji oldu. bunlarin ilk uyeleri ortaya Ataturk mason, Ataturk`un anasi belli degil, sulalesi belli degil, lozan 2023 de bitiyor gibi palavralar ile turedi ve trolleri ile susledi.

    bu kombinasyonlari goz onunde bulundurursak ...

    bu haberlere sasirmamak gerekli. yalan haber + guc odagi + ferrari taksitleri + eriyip giden marka ... bu tur haberleri arada gorucez.




  • Hocam bu yeniyor mu ?

  • Volvonun yıllardır arabalarının sağlamlığının nedeni bor alaşımlı çelik kullanmasıdır zaten. Günaydın...

  • İçeriğini bile okumadım başlık zaten her şeyi anlatıyor. Elinde balta ve döner bıçağıyla payitaht abdülhamid izleyen kitlenin gazını alabilecek türden bir haber.

    Ülkenin en az %50 sinin inandığı en büyük yalanlar;

    Bor haberleri
    2023 tarihiyle ilişkili tüm haberler
    Yerli uçak
    Yerli otomobil
    Dünya bizi kıskanıyor
    Dış güçler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    2023 yaklaştıkça haberler artıyor. Sonra kandırıldık olmasın?

    Bor demedik zor dedik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.