Şimdi Ara

DÜNYANIN YOK OLMASINI İSTİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar uzun zamandır donanım haberi üye olmadan takip ediyorum.Son zamanlarda bazı duygularım ağır basıyor bu duyguların ortaya çıkmasına herhangi bir olayın neden olduğu fikri aklınıza gelebilir.Böyle bir şey söz konusu değil,konumuza dönecek olursak uzun zamanlar boyunca dünyayı,insanları düşündüğümde pekte iç açıcı bir tabloyla karşılaşmıyorum.Ben mi kötümser oldum yoksa insanlar fazla iyi'de ben mi kötüyüm diye düşünüyorum.İnsanlar nezaketten,mutluluktan,bilgiden,fedakarlıktan ve diğer aklınıza gelen güzel şeylerden uzaklaşıyorlar robotlaşıyor,ruhsuzlaşıyorlar ve bunlara alışıyorlar sürekli kariyer,güç,para vb. Değerler için yarışıyorlar kendilerini kanıtlama ve başkalarını ezme çabası içerisindeler.Bu durumun tam tersi yokmu? elbette var ama onlarda aradan kaybolup gidiyor.Adalet,Bilgi,Huzur göremiyorum komik olan ise hangi insanla konuşursanız konuşun hepsi Bahsettiğimiz fedakarlık,bilgi,sadakat vb.konuda bahsettiğim diğer güzel şeylere sahip olduklarını veya istediklerini söylüyorlar.Peki madem herkes sahip ve istiyor ben neden göremiyorum ? Kafamı çevirdiğim her yerde mutsuzluk,savaş,uyuşturucu,gerginlik ve robotlar var.Kendimizi geçtim dünyaya ne faydamız var ? Yok ediyoruz sadece,tüketiyoruz.Böyle devam edecekse ben dünyanın yok olmasını istiyorum,en şiddetli depremler,nükleer savaşlar,gök taşları dünyayı yok etsin istiyorum.Düşüncelerimi fazla olumsuz yada yanlış bulabilirsiniz size saygı duyarım fakat bu ve daha nice duygu ve düşüncelerden kurtulamıyorum.Okuduğunuz için teşekkürler.

    NOT:CİDDİ VE SEVİYELİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Doğada nezaket;iyilik,güzellik ve adalet gibi kavramlar yoktur. Güç,para gibi özellikler kendi memelerinin ve genetiklerinin hayatta kalmalarını sağlar. İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak ve nesli devam ettirmektir. Başkalarını ezmek doğal hiyerarşide bunları yapılmasını kolaylaştırr ancak üstün bir insan yükselebilir. İnsanlığa karşı fazla iyimser ve safca bakıyorsunuz.





    Herşeyden sen de sorumlusun. Fosil yakıtları kullanıyosun, betonarme bir evde oturuyosun, senin tüketimine arz edilen her ürünün üretiminde doğaya zarar veren kimyasallar kullanılıyor... Bir sürü örnek verilir. Bu medeniyetten beslendiğine göre sen de bu işin parçasısın. Nimetlerinden faydalanmaya gelince harika sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmeye gelince "yok yaw ben masumum onları hep kötü adamlar yapıyo" Onlar yapıyo sen de afiyetle tüketiyosun bırak bu işleri. Aç aslan merhamet eder miymiş? Hayvanlar zevk için öldürmez. İnsan marjinal zevkleri için öldürür.
    Başka hangi canlı doğaya zarar veriyor ki birbirini suçlasın? Verdiğin örnekler akla zarar. Yenilen haltı savunacam diye o kadar aptal saptal örnekler veriyosun ki gülmemek elde değil. Hayvanlar düşünebilse şöyle düşünürdü zaten "ulan şu insan soyumuzu tüketecek ama iyi ki varlar ha yoksa sağır dilsiz olacaktı şu evren" Bu kadar ben merkezli egoist olur mu bir yaratık ya Bir de varlığının evrene hediye olduğunu düşünüyo ahahah. Bi de akıldan bahsediyo.
    İnsan doğanın yarattığı en tehlikeli tür. Tam bir fiyasko. Bi de hala burda kendilerini savunuyolar. Az utanmanız olsun. Türlerin yüzde altmışı bu yüzyılın sonunda tükenecek. Kendi türünden olanlara bile acıması olmayan yaratık. Kendini evrenin merkezine koyan, diğer tüm canlıların kendisi için yaratıldığına inanan, bencil, narsist, acımasız, saldırgan bir tür. Yukardan bakıldığında yeşili betona çeviren ve gezegeni saran bir tür zararlı bakteri gibi. Kesinlikle yaşamayı ve bu gezegeni hak etmeyen tek ırk.
    Benim yorumlarım değil senin bakış açın subjektif. Bunlar bilimsel veriler. Bu yüzyılın sonunda iklim kuşakları yer değiştirmiş olacak. Tropikal iklim ekvatoral, subtropikal - tropikal, akdeniz iklimi - subtropikal olunca bu coğrafyada senin torununun torunu içmeye su bulamayacak. Bu iş geri döndürülebilir sınırı da çoktan geçti. Neden fosil yakıtlar kullanılmaya devam ediyor? Çünkü bu yakıtları kullananlar daha az maliyetle üretim yapıyor. Ülkeler ve şirketler arası rekabet yani bu aç mantık devam ettiği sürece ki edecek fosil yakıtlar da tükenene kadar kullanılacak.

    Sen ne zannediyosun anlamadım bu işler böyle sürüp gidecek mi? Çok değil en fazla 1 yüzyıl sonra zaten insanların yaşam tarzı değişecek. Türlerin en az yarısının yok olması ne manaya gelir hiç düşündün mü? Ekosistemde her tür bir başka türe ihtiyaç duyar. Bir zincirin kırılmasından ya da çok fazla zarar görmesinden bahsediyoruz. Bu da demektir ki şimdi az zorlanarak da olsa tüketebildiğin bir balığı rüyanda anca göreceksin veya sadece toplumun elit kesimi yiyebilecek. Alt tabaka neredeyse tek tip gıda ile beslenecek. Sonunda olan sadece diğer canlılara olmayacak biz de etkileneceğiz. Sen şimdi kafanı kuma gömüp kendini iyi hissetmek için tatlı masallar anlat kendine ama doğa günü geldiğinde kafanı o kumdan çıkarır yarattığın pisliğin içine sokar ki o günler çok uzak değil. Hiçbişey bilmiyosan öğrenmek için geç de değil. Oku veya okumaktan hoşlanmıyosan izle.
    https://www.youtube.com/watch?v=tjFm5UJsihw&t=8992s
  • Doğada nezaket;iyilik,güzellik ve adalet gibi kavramlar yoktur. Güç,para gibi özellikler kendi memelerinin ve genetiklerinin hayatta kalmalarını sağlar. İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak ve nesli devam ettirmektir. Başkalarını ezmek doğal hiyerarşide bunları yapılmasını kolaylaştırr ancak üstün bir insan yükselebilir. İnsanlığa karşı fazla iyimser ve safca bakıyorsunuz.






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saflıktan ziyade bu duygularımdan kaynaklanan bir saflık olabilir işi mantığa döktüğümüzde kısmen haklı olabilirsiniz ama nereye kadar ? Muhakkak suların durulması gerek yada bir topluluğun öncü olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelamDünyaveGüleGüle -- 9 Aralık 2017; 23:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir ayrılıklarından dolayı elbet çatışmalar olacaktır bu normal fakat bu çatışma süreklilik kazandığında insan üzerine etkisi aşırı olumsuz olur diye düşünüyorum.Fazla aşırı iyimser ütopik bir dünya da istemek yanlış olur polyannacılığın da bir sınırı vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelamDünyaveGüleGüle -- 9 Aralık 2017; 23:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak insan catışmadan da neslini devam ettiren ve kaynak üretebilen yani düşünen bir varlık bu bizi doğadan ayrı tutmaz mı? Fiziksel şartlara uyum sağlamak dışında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen de fazla kötümser ve Niçe tarzında bakıyorsun. İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak değildir, insan basit bir hayvan değildir. İnsanın asil ve kendine özgü duyguları vardır. Ki bu duygulardan eser miktarda doğada da bulunur. Bir orta yolu bulamadınız, hep uçlardasınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumayın kayra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isyankar97 kullanıcısına yanıt
    NOT Kısmını okumadınız heralde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SelamDünyaveGüleGüle

    Son olarak insan catışmadan da neslini devam ettiren ve kaynak üretebilen yani düşünen bir varlık bu bizi doğadan ayrı tutmaz mı? Fiziksel şartlara uyum sağlamak dışında.

    Her şeye rağmen ilkel özellikleri olan hayvanlarız;genetik materyali aktarsak bile bu sefer memeler,ideolojiler ve inançlar ile savaşacağız. İronik bir şekilde ilkel tarafımızın ihtiyaçları karşılansa bile zihinsel nedenden dolayı savaşlar çıkacak,memeler gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak ve nesli devam ettirmektir.



    o zaman ben insan değilim moruq



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F50022CA6 -- 10 Aralık 2017; 0:7:47 >
  • herkesin eşit olduğu bi yerde hiç bişeyin zevki olmaz, herkesin eşit olduğu biyerde zaten bişeyde olmaz çünkü herkes eşittir, insanlık mutlak adaleti istiyosa ya çocuk yapmadan yok olup gidecek yada inanılmaz gelişip evrene hükmedecek
  • Evrene hükmetme süreci binlerce yıl sürebilir.Şuanlık imkansız bir süreç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bu sabah 3 sularında uzaylılar dünyayı istila edip tüm kötü insanları öldürse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afutges Inc.

    Sen de fazla kötümser ve Niçe tarzında bakıyorsun. İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak değildir, insan basit bir hayvan değildir. İnsanın asil ve kendine özgü duyguları vardır. Ki bu duygulardan eser miktarda doğada da bulunur. Bir orta yolu bulamadınız, hep uçlardasınız.

    Benim bakış şeklim Nietzsche;Dawkins,Stirner,schopenhauer,Bf Skinner,Freud gibi farklı felsefeci ve psikologların memelerinin sentezinden oluşuyor.





    "sanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak değildir, insan basit bir hayvan değildir. İnsanın asil ve kendine özgü duyguları vardır. Ki bu duygulardan eser miktarda doğada da bulunur."



    Bu duyguların kanıtını ve isimlerini bekliyorum.



    Aşk iki cinsteki bireyin üreyip genetiğini yayması için vardır; çocuğa duyulan sevgi ailenin çocuğa bakmalarını sağlayıp genetiğin hayatta kalmasını sağlar, dostluk/arkadaşlık insanlar arasındaki hayatta kalma şansını arttırmak için vardır,öfke organizmaların genelinde olan tropism gibi organizmaya zarar verebilecek olan şeylere karşı bir tepkidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resultante.importante

    İnsanların duygularının tek fonksiyonu hayatta kalmak ve nesli devam ettirmektir.



    o zaman ben insan değilim moruq

    Anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan doğanın yarattığı en tehlikeli tür. Tam bir fiyasko. Bi de hala burda kendilerini savunuyolar. Az utanmanız olsun. Türlerin yüzde altmışı bu yüzyılın sonunda tükenecek. Kendi türünden olanlara bile acıması olmayan yaratık. Kendini evrenin merkezine koyan, diğer tüm canlıların kendisi için yaratıldığına inanan, bencil, narsist, acımasız, saldırgan bir tür. Yukardan bakıldığında yeşili betona çeviren ve gezegeni saran bir tür zararlı bakteri gibi. Kesinlikle yaşamayı ve bu gezegeni hak etmeyen tek ırk.
  • Oda uyar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu meme işine bir açıklık getirebilir misiniz habire kullanmışsınız ama tam ne manaya geliyor anlamadım.
  • Ben de sizden başka bir konuda cevap bekliyordum hocam, onu da unutmayın.

    Gelelim şu duygulara. Mesele şu ki tartışılan şey basit bir bakış açısı farklılığı olacak o sebeple çok da boş yere açıklamaya gerek yok. Siz hayatı materyalist bir açıdan okuyorsunuz sanırım. Benim bakış açım bu kadar katı değil. Hangi bakış açısının daha üstün olduğunu bize gösterebilecek bir yol olmadığından boşa tartışmaya girmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum önemli olan farklılıklara tahammül,saygı göstermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.