Şimdi Ara

Bu saatten sonra üniversite okumayın pişman olursunuz... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
5
Favori
13.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üniversite okumak değil nereyi okudugunuzda onemli. Ticari iliskiler ticari deneyimler ve izlenilen stratejiler üniversitesi de ogretilmez. E ben 4 sene üniversitesi okudum bana güzel bir is bulun. Olur nerede okudun ? Yozgat kirikkale yani nerede dusuk puan varsa orada. Adi muhendis kendisi elektrikcinin tuttugu kadar tornavida tutmamis Kiytirik bilgisayarci kadar kod yazmamis ama muhendis. Ne birikim var ne tecrube var sen kimsin seni alip bir projenin basina koyacaklar. Hem toysun hem askerlik engelin oluyor genelde hem referansib yok. Ben seneler evvel üniversite okumadan is gorusmeleribe gittigim zaman cogu üniversitesi mezunu olmsina ragmen ben aliniyordum. Simdi üniversite okudum ama bana hicbirsey kattığını soyleyemem. Mesleki bölümleri tenzih ederek konusuyorun tabiki. Genel bolumlerden bahsediyorum. Bu yuzdeb kimse yakibmasin kalifiye askerligini yapmis kafasi calisan herkese fakulte mezunu olsun olmasin is var. Bugun odtu gibi yerlerden mezun adamlari zaten havada kapiyolar. Sen kalk adi bilinmedik bi yerde oku kim bilir kacinci tercihindi sans kader geldi sonrada bas bas bagir. Şimdi ben bundan once ticatet bayi yönetimi ile ugrasiyordum yasim 20 ydi. Üniversite okudum geldim is gorusmelerinde bir allahin kulu ne okudugumu sormadi. Adamin isi yok ki. Eski tecrubelerim kilik kiyafetin konuşma tarzim ve sorularim işi bildiğimi gösteriyor zaten. Yanlis anlamayin arkadaşlar bunlar dünyanın heryerinde ki gercekler. İs bulamiyorum diyelim tabiki ama egitim kalitemiz nasil yani gercekteb iyi bit egitim gordugunuzu düşünüyor musunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar343

    Üniversiteyi araç değil de amaç edinen de hata zaten.20 bin mühendis mezun oluyor yılda binlerce öğretmen mezun oluyor.Adam matematik okumak için 80 soruluk sınavdan 30 tane yapması yeterli oluyor,hukuk okumak için ise 60+ yapılması gerekiyor.Matematik yapamayan adam matematik okuyup fizik yapamayan adam mühendis olup 2 lafı bir araya getiremeyen adam avukat olursa tabi işsiz dolu olur ülke,sonra sizin gibiler okumayın yea diye konu açar.

    Yok canım okusunlar, asgari ücretli üniversite mezunlarına da ihtiyaç var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x4343

    Çok değil, bundan 20 sene önce meslek yüksek okulunu bitiren biri bile iyi bir iş bulabiliyordu...Demek ki neymiş ? Tüm illere üniversite açarak gelişmiş ülke olunmuyormuş...



    Başbakan kendi de demedi mi :



    "Üniversiteler yapılırken araştırılmamış, tüm mezunlara iş bulamayız" diye... daha ne konuşuyoruz o zaman ?!



    Nüfus sürekli artıyor, bu yetmezmiş gibi ithal edilen mülteciler var , bunun üstüne işverenlerin okumuş insan değil "asgari ücrete çalışacak insan" araması eklenince durum bu oluyor...



    İş veren gözünden bakarsak " Banane kardeşim bana mı okudun?" kafası hakim!



    Ve ileriki yıllarda yetişen nesil için durum daha da kötü olacak.

    Aynen, bu yüzden üniversite okunmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hatsune Miku

    Gisele Buchenci

    Al sana malum sahne.





  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    hayırrrrr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hatsune Miku

    hayırrrrr

  • okul okumayı, eğitim görmeyi boş sanan, başarıyı kazanılan para miktarına göre belirleyen kalın kafalı zihniyetin açtığı konuya hoş geldiniz.



    "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Dediğin doğru. Yine de açıköğretim vs. dandirik de olsa bir lisans diplomasına sahip olmak kamu personeli olmak ve askerlik için işe yarar.

    Askerlikten başka bir işe yaradığı da yok zaten.

    Ben üniversiteye girmedim ama siz kısmen yanlış düşünüyorsunuz. Siz inanın dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun aynı şeyleri söyleyeceksiniz.

    Size göre üniversite = yüksek kazançlı meslek edindirme kurumu.

    Üniversite yüksek kazanç kurumu değildir. Dünyanın hiçbir yerinde üniversiteler sanıldığı gibi refah yaşam sunmazlar. Abd'de senede 100 bin dolar ve üstü kazanan üniversite mezunları da emin olun kendi ülkelerinde düşündüğünüz kadar iyi hayat yaşamıyorlar.

    Fakat şu bir gerçek Türkiye'de nitelikli yatırım durmuyor. Gittikçe teknoloji,endüstriyel yatırımlar azalıyor ve tekelciliği,maaşları kötü etkileyecek ne yazık ki.

    Oturarak rahat masabaşı iyi iş, orta - iyi maaş mantığıyla üniversite okuyan arkadaşlar bu ülkenin gelişememesinin temel yapı taşlarından birisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 12 Aralık 2017; 19:56:13 >




  • okuma oğlum okuma okursan bizim gibi eşşek olursun diyeceğimiz günlere geldik.
    Okursanız işletme okuyun cidden her kapıyı açıyor endüstri mühendisliği nin işine işletmeci alırlar sanat tarihçisinin işine de ben anlamadım gitti.

    Ama en iyisi okumamak bitcoin yatırımcısı olacaksın köşe başındaki dükkanı tutacaksın girişimci olacaksın ama okursan sonu yok.İngilizce yetmez Almanca Fransızca Çince bilenler tercih sebebi.Uğraş uğraş dur
  • Dur hemen bırakıyorum okulumu.

    ...

    ..

    .

    Bıraktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru,
    Araştıran sorgulayan, üreten,hakkını arayan, az da olsa sosyal devlet isteyen rahatça yaşamak için eğitimin ne önemi var ! Hepimiz doktor mühendis avukat olmalıyız bu bilinçle gittikçe eğitime değil paso ezberci eğitime devam etmeye devam. Ondan sonra nasaya; finale çıkmış : Organik Hoşaf' projemizi medar-ı iftiharımız diye lanse ederiz. Sonra vatandaşın pahalı diye kullanmadığı ama nedense bir şekilde yine vergi kesilen çılgın köprü projelerimizi açıklarız. Nede olsa her şey para için. ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vic Boss

    Okumayın zebani oldum zindan iç-dış yalıtımı yapıyorum

  • Acı ama gerçek özellikle ülkemiz için.



    Ali Ağaoğlu'nun bi anısını hatırlattı bu konu.



    Okuldayken kötüymüş ve ondan iyi arkadaşı çalışkan olduğu için ondan daha yüksek puanlar alırmış ve en iyi puanı alıp en iyi üniversitede okuyup inşaat mühendisi olmuş o ise üniversite okumayı bırak sınavlara bile girememiş ama inşaat sektörünü yöneten bi isim olmuş.



    Arada ki farkı bulum bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    İşini bilen kendini geliştiren işletme mezunu hukukçu kadar rahat kazanır haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Danny Mountain kullanıcısına yanıt
    Yani? işe başvururken adam hangi binanın içine girip çıktığını gösteren kağıt parçasına mı(DİPLOMA) bakıyor? yoksa hangi videoyu izleyip hangi kitapları okuduğunu mu soruyor? ne demek istediğini açıklarsan iyi olur...

    Özellikle üniversite okumanın belli başlı bölümler haricinde lise bitirmekten farkı olmayan günümüz ülkesinde..!

    Ya iyi bir okul ve bölümden diploman olacak! yada hırslı başarılı bir insan olacaksın ki yüksele bilesin.
  • Ana de Armas
  • Ee okumayıp nabacağız, bıraktığımızda önümüze güzel bir iş imkanı mı açılacak sanki. Bakın ben doğma büyüme köylüyüm, bu imkanlar bile beni şehire sürüklemeye yetecek güçte. Hiçbir aktivite,sosyal mecra yok çok kötü. Tüm gün internet telefon beden gücü uyku, en büyük aktivite köy başında alkol içmek. Bu mudur yani sırf bu sebepten sıkıldığım için şehire kaçmak istiyorum.
    Onun dışında okul biter ne olurum bilmiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.