Şimdi Ara

Vergiler yüzünden artık yaşama hevesim kalmadı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
11.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
305 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendinize bir tane Suriye kimliği çıkarın, size de vergi gelmesin.
  • kime halini sorsam çok şükür, buna da şükür gibi kelimeler söyleyip rahatlama moduna geçiyor, sen de çok şükür sıhatim yerinde de o an araba hevesin gidecek. işin espirisi bir yana, hükümetin arkasında duran % 50yi eritmeden bu amaçlara ulaşamayız, işsiz güçsüz adama bile sorduklarında ak partiden vazgeçmiyorsa (çalışmaya alerjisi de olabilir) bu düzen böyle devam eder yapacak bir şey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest


    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan66


    quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    Simcity4 oyna nasıl yönetildiğini anlarsın. Gelir gider dengesini sağlamak zorunda olunca yüklenirsin vergilere. Vatandaş cebinde olmayan parayla iphone almak isterse cari açığı kapatamazsın. Ancak vergilerle caydırırsın. Niye üretmiyoruz dersen, sen üretmezsen kimse üretmez herşeyi devletten beklersen ancak beklersin.

    hemen garajin tuvaletine girip bi kasa iphone cikarayim

    İşte kafan bukadar basıyor. Anlattıklarımdan bunu anlıyorsun ancak. Sen iphone üretemiyorsan cari açığı kapatacak başka birşey üretip ihrac edersen en azından üretemediğini alacak para cebine girer. En basitinden yazılım yapıp satabilirsin. Onu da evde oturduğun yerden yapamazsan ağlama boşuna.

    haklisin zaten hic bi yazilim bi ofis icinde ortalama 40 kisi tarafindan disiplinli calisilarak yapilmadi onun yerine bos vakitlerinde eylence olsun diye yaptilar butun programlari. bakiniz kaspersky
    vergi alinarak uretim yapildiginida sizden duyuyorum benim bildigim kapitalist mallarla ( uretim makinalari) uretim yapilir oyle kimsenin bisey yapmasina izin vermiyim brokrasi sokayim gayri resmi vergi alayim olmadi kayum atarim gibi seylerle cari acik iste boyle kapaniyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???


    quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu

    Bi baltaya sap olamamış odunlar oturdukları yersen devlete saymaktan başka bi halta yaramıyor maalesef. Çok istedikleri gibi ülkeden daha refahı yüksek bi yere gitseler de kurtulsak.



    Evet . Kafam pırıl pırıl. Sizinki gibi zift olmasından iyidir.

    Bir baltaya sap olmuş biri olarak 2017 yılında ne kadar vergi verdin devlete?

    Hiç fikrim yok açıkçası. MTV, Emlak vergisi.. ne varsa onu verdim. Ayrıca aldığım eşyalardan devlet ne kadarını alıyorsa. Neden sordunuz?

    Beğenmediğin insanları defolmaya davet ederken vatana millete ne kadar faydan olduğunu merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba sevdanızdan vazgeçin
  • Al benden de o kadar
  • seni akp teşkilatına haber vereyimde gör işinden ol fetödhkpkkfetöalmanyadönek reisi arıyorum şimdi
  • Hak edenleredir lafım; BETER OLUN!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    yeter artık ağlamayın okumuyorsunuz,iş beğenmiyorsunuz sonra neden güzel bi hayat yaşayamıyorum diye sorguluyorsunuz kendinizi,ne bekliyorsun ? devletin altınıza araba çekmesini mi,faturalarınızı mı ödemesini,kimse kusura bakmasın siz okumazsanız çalışmazsınız dünyanın hiç bir yerinde birşeye sahip olmazsınız,türkiyenin refah seviyesinin gelişmiş ülkerlerden düşük olduğunu biliyorum ama durumumuz hiçte içler acısı değil aklını kullanan,çalışkan insanlar istedikleri şeye ulaşabiliyor bu ülkede,bu ülkenin vatandaşları olarak gelişmiş ülkelerin ağzına bakacağımıza,yallağı olacağımıza kendi değer ve milli kimliğimizi benimseyerek milli duygularmızla hareket edebilseydik zaten bu tür problermlerle hiç bir zaman karşılaşmazdık,sen bu ülkede yapılmak istenen her türlü projeye muhalefet olursan,sadece kendi benliğinin doyumsuz istekleri üzerine hiç bir araştırma yapmadan ülkenin içinde bulunduğu özel durumlardan dolayı hükümetin yapmış olduğu ekonomik önlemleri eleştirip karşısında durusan ve bardağın sadece boş kısmına bakarak ülkedeki yaşanan her türlü olumsuzluğu bahane edip ülkeni terketmeyi hayal edersen zaten hiç bir zaman o gelişmiş ülkelerdeki aradığın refahı bulamıyacaksın ülkende,isterse devlet yönetimi 1000 kere el değiştirsin,Türkiyeyi seven herkesin milli bilinçle ülkesi için çalışması gerekiyor hükümet kim olursa olsun bahane bulmak istersen milyon tane bulursun,pire için yorganı yakmanın mantığı var mı sence ? şunuda eklemek istiyorum bu ülkenin geleceği parlaktır,şuanda bir geçiş evresindeyiz ve bilirsinizki geçiş evreleri sıkıntılı acılı geçer ama allahın izniyle bunu atlatıktan sonra bambaşka olacak ben bir TÜRK olarak ülkem hangi durumda olursa olsun ben hiç bir zaman umudumu kaybetmedim kaybetmiyecemde


    Üniversite okudum..Büyük bir Bankada yaklaşık 11 yıldır çalışıyorum.. Yani okudum da çalışıyorum da ama nedense o yüksek standartlara ulaşamadım daha.. Çok şükür aç değilim açıkta değilim ama bir eli yağda bir eli balda da yaşamıyorum..Birilerinin selamı ile gidip kefilsiz senetsiz sepetsiz kredi teşvik vs alamıyorum. İstesem de vergi kaçıramam, daha maaşım hesabıma geçmeden işverenim tarafından devlete gelir vergisi peşin peşin ödeniyor. Yani ben vazifemi yapıyorum devletime karşı ama devletimin bana karşılığı 5.51 TL'ye benzin, 5.07 TL'ye motorin. Araban olmasa da motorin ve benzin zamlanınca hayatın çekilmez olacağını az çok tahmin edersin.

    Ülkede bunca yıldır tek başına iktidar olup, bilimde,sanayileşmede büyümek üreten ülke haline gelmek için ne yapıldı. Et fiyatını düşürmek için hayvancılığa görülmemiş teşvikler, görülmemiş destekler vereceğiz demek varken et ithalatını teşvik etmek neyin nesi.

    Bu ülkede genel sorun herşeyi dini inançla, koyu milliyetçilik veya ulusalcılıkla çözmeye çalışmakta. Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim. Ortadoğu hakları için üzülüyoruz gidip ağlıyoruz iyi güzel de bu halklar kendileri bir çözüm üretemiyorlar ki..Bölünmüşlük, mezhepçilik almış yürümüş. Bütün bu halkların dert babası biz miyiz, herkes kaderini yaşar desem kim bilir ne küfür edilir.

    Bu ülkenin muhalefeti ayrı kokuşmuş, kısa zaman önce iktidarın başındaki kişiye hakaretler savuran muhalefet lideri şimdi onun sağ kolu gibi davranıyor. Diğer muhalefet partisi hizipten birbirini yemekten önünü göremiyor. İktidar desen hep kandırılıyor, bi kendisi iyi-doğru kalan herkes hain,fetöcü,bölücü..

    Söyleyin ne yapalım nereye gidelim derdimizi kime anlatalım..Ama gözünüzü seveyim kuru kuru milliyetçilik naraları atarak gelmeyin. Bugün bizi bölmek istiyorlar bu bir kurtuluş savaşıdır denilen ülkeler devletler gizli servisler 40 yıldır bunu yapıyor zaten. Kıbrıs harekatında ambargo koyan da onlardı, pkk'ya karşı kullanacaksanız size sattığımız tanklara yedek parça vermeyiz diyen de..Apo itini himaye eden de..Bu bölmeye çalışıyorlar şarkısı yeni değil..




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Fastfood zincirlerinde, köşebaşı dönercilerde çalışan motorlu kuryeler günde 10 saat çalışıp 1404TL maaş alırlar, günde 4-5 saat part-time çalışan öğrenci kısım çoktur onlar 700-800TL arası alırlar. Birçoğuna adam akıllı kaliteli kask ve ekipman verilmez. Bazılarına, kask dahi verilmez, motorlara yağ değişimi hariç pek bakım yapılmaz allaha emanettir. A1 A2 ehliyeti olan herkes bu işlere girebilir vasıfsız adam işidir ama alabileceğin en yüksek maaş 1400 hadi bahşişlerle 1600TL dir 2500tl kesinlikle söz konusu değil

    Sizin kastettiğiniz büyük kurye firmalarında çalışan arkadaşlar onlar 2000-2500TL arası maaş alırlar, ancak onların yaptığı kesinlikle maksimum dikkat, sabır ve dayanıklılık gerektiren bir iştir, ayda 2000tl için canlarını riske ederler, yazı-kışı, bin türlü trafik magandasıyla uğraşırlar, öyle her a2 ehliyetli de o maaşı verecek büyük firmalara giremezler, iyi tecrübe isterler, kuryelik tecrübesi isterler yani vasıflı bir iştir aslında kuryelik

    Her motor sürmeyi bilen kurye olabileceğini sanır ama davulun sesi uzaktan hoş gelir derler, şin içine girince hiç göründüğü gibi olmadığını anlarsınız, tabi 3. günde bir kamyonun altında kalıp can vermezseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 11 Aralık 2017; 23:36:19 >




  • Bu ülkede araç ile alkol-tütün ürünlerinde devasa bir vergi olduğu apaçık ortadadır. Lakin diğer vergilere gelince o kadar olacak. Fransa’daki gibi gelir düzeyine göre vergilendirme en mantıklısı. 100 olandan 30 kesecen 10 olandan 2. Fakir kesimi öpmeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???


    quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???


    quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu

    Bi baltaya sap olamamış odunlar oturdukları yersen devlete saymaktan başka bi halta yaramıyor maalesef. Çok istedikleri gibi ülkeden daha refahı yüksek bi yere gitseler de kurtulsak.



    Evet . Kafam pırıl pırıl. Sizinki gibi zift olmasından iyidir.

    Bir baltaya sap olmuş biri olarak 2017 yılında ne kadar vergi verdin devlete?

    Hiç fikrim yok açıkçası. MTV, Emlak vergisi.. ne varsa onu verdim. Ayrıca aldığım eşyalardan devlet ne kadarını alıyorsa. Neden sordunuz?

    Beğenmediğin insanları defolmaya davet ederken vatana millete ne kadar faydan olduğunu merak ettim.

    En azından kös kös oturup "devlet bize bakmıyo yeaa" diye hayıflananlardan değilim. Ayrıca devlet memuru olarak ilimde alıştığım kurumun tüm teknolojik alt yapısının ve ihtiyaçlarının karşılanmasından sorumluyum. Yeter mi?




  • arkadaslarim ve ben mesai sonrasi ek isler yapiyoruz. Ben elektrik su mobilya digerleri farkli alanlarda calisarak butceye katki saglamaya calisiyoruz. Herkezin 2 ve 3 cocugu var maaslarimiz 2_ 2.5 bin civari ama bu sarlarda zor gecinmek arkadaslar. Elktrik 100den asagi gelmiyor. Dogalgaz bireysel en kotu kista 600 odedim gecensene. Su 60 in altina dusmedi. Pazar masrafi haftalik 150 ektralar var mama bez vsvs turkiyede yasam zor ya luks yasamayacagiz yada cok calisip uretip kimseye mecbur olmayacagiz. Disa bagimli bir ulke haline geldik herseyimiz ithal. Samandan sigirimiza kadar. Israil teror devleti diyorlar ekran karsisinda kola fabrikasi 49 yillik anlasmalar israilden alinan savunma sanayide kullanilacak silahlar bir dongu var biz disa mahkumuz. Oyuzden isimizin ve ulkemizin kiymetini bilelim daha cok calisalim. Aldiklari vergi olsun. Ailemizle vakit gecirmisiz ne onemi var saraylarda yasayanlar rahat etsin. Ahirette biz rahat ederiz nasil olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor


    quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    yeter artık ağlamayın okumuyorsunuz,iş beğenmiyorsunuz sonra neden güzel bi hayat yaşayamıyorum diye sorguluyorsunuz kendinizi,ne bekliyorsun ? devletin altınıza araba çekmesini mi,faturalarınızı mı ödemesini,kimse kusura bakmasın siz okumazsanız çalışmazsınız dünyanın hiç bir yerinde birşeye sahip olmazsınız,türkiyenin refah seviyesinin gelişmiş ülkerlerden düşük olduğunu biliyorum ama durumumuz hiçte içler acısı değil aklını kullanan,çalışkan insanlar istedikleri şeye ulaşabiliyor bu ülkede,bu ülkenin vatandaşları olarak gelişmiş ülkelerin ağzına bakacağımıza,yallağı olacağımıza kendi değer ve milli kimliğimizi benimseyerek milli duygularmızla hareket edebilseydik zaten bu tür problermlerle hiç bir zaman karşılaşmazdık,sen bu ülkede yapılmak istenen her türlü projeye muhalefet olursan,sadece kendi benliğinin doyumsuz istekleri üzerine hiç bir araştırma yapmadan ülkenin içinde bulunduğu özel durumlardan dolayı hükümetin yapmış olduğu ekonomik önlemleri eleştirip karşısında durusan ve bardağın sadece boş kısmına bakarak ülkedeki yaşanan her türlü olumsuzluğu bahane edip ülkeni terketmeyi hayal edersen zaten hiç bir zaman o gelişmiş ülkelerdeki aradığın refahı bulamıyacaksın ülkende,isterse devlet yönetimi 1000 kere el değiştirsin,Türkiyeyi seven herkesin milli bilinçle ülkesi için çalışması gerekiyor hükümet kim olursa olsun bahane bulmak istersen milyon tane bulursun,pire için yorganı yakmanın mantığı var mı sence ? şunuda eklemek istiyorum bu ülkenin geleceği parlaktır,şuanda bir geçiş evresindeyiz ve bilirsinizki geçiş evreleri sıkıntılı acılı geçer ama allahın izniyle bunu atlatıktan sonra bambaşka olacak ben bir TÜRK olarak ülkem hangi durumda olursa olsun ben hiç bir zaman umudumu kaybetmedim kaybetmiyecemde


    Üniversite okudum..Büyük bir Bankada yaklaşık 11 yıldır çalışıyorum.. Yani okudum da çalışıyorum da ama nedense o yüksek standartlara ulaşamadım daha.. Çok şükür aç değilim açıkta değilim ama bir eli yağda bir eli balda da yaşamıyorum..Birilerinin selamı ile gidip kefilsiz senetsiz sepetsiz kredi teşvik vs alamıyorum. İstesem de vergi kaçıramam, daha maaşım hesabıma geçmeden işverenim tarafından devlete gelir vergisi peşin peşin ödeniyor. Yani ben vazifemi yapıyorum devletime karşı ama devletimin bana karşılığı 5.51 TL'ye benzin, 5.07 TL'ye motorin. Araban olmasa da motorin ve benzin zamlanınca hayatın çekilmez olacağını az çok tahmin edersin.

    Ülkede bunca yıldır tek başına iktidar olup, bilimde,sanayileşmede büyümek üreten ülke haline gelmek için ne yapıldı. Et fiyatını düşürmek için hayvancılığa görülmemiş teşvikler, görülmemiş destekler vereceğiz demek varken et ithalatını teşvik etmek neyin nesi.

    Bu ülkede genel sorun herşeyi dini inançla, koyu milliyetçilik veya ulusalcılıkla çözmeye çalışmakta. Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim. Ortadoğu hakları için üzülüyoruz gidip ağlıyoruz iyi güzel de bu halklar kendileri bir çözüm üretemiyorlar ki..Bölünmüşlük, mezhepçilik almış yürümüş. Bütün bu halkların dert babası biz miyiz, herkes kaderini yaşar desem kim bilir ne küfür edilir.

    Bu ülkenin muhalefeti ayrı kokuşmuş, kısa zaman önce iktidarın başındaki kişiye hakaretler savuran muhalefet lideri şimdi onun sağ kolu gibi davranıyor. Diğer muhalefet partisi hizipten birbirini yemekten önünü göremiyor. İktidar desen hep kandırılıyor, bi kendisi iyi-doğru kalan herkes hain,fetöcü,bölücü..

    Söyleyin ne yapalım nereye gidelim derdimizi kime anlatalım..Ama gözünüzü seveyim kuru kuru milliyetçilik naraları atarak gelmeyin. Bugün bizi bölmek istiyorlar bu bir kurtuluş savaşıdır denilen ülkeler devletler gizli servisler 40 yıldır bunu yapıyor zaten. Kıbrıs harekatında ambargo koyan da onlardı, pkk'ya karşı kullanacaksanız size sattığımız tanklara yedek parça vermeyiz diyen de..Apo itini himaye eden de..Bu bölmeye çalışıyorlar şarkısı yeni değil..





    "Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim."

    Hakaret yemezsin.Bilakis bu cümlenin altına imzamı atarım. Suriyelilere yardım elinin uzatılmasına ne kadar destek veriyorsam kadın,çocuk,yaşlı ve hasta haricindekilerin alınmasına da o kadar karşıyım. Adamlar burada parkta yayılıp yatıyorlar. Sinir oluyorum.




  • Sonuna kadar haklısınız ama bu iş forum köşelerinde ağlamakla olmuyor.
  • Bakıyorumda troller yazıyor tok öyle yok böyle diye allah belanızı versin sizin mendeburlar lan oğlum benim eşim 10 yıldır boynerde aldığı maaş 1500TL sınavla mülakatla yükseldi güya birde memleket sanki güllük gülistanlık gibi yazıyorsunuz kim alıyor o maaşları bordro gösteein bakalım yav, memleketin pohuuu çıkmış ne anlatıyorsunuz bırak 2500TL maaşı 3500 alsan yine yetmez o para ,şimdi bi gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor


    quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    yeter artık ağlamayın okumuyorsunuz,iş beğenmiyorsunuz sonra neden güzel bi hayat yaşayamıyorum diye sorguluyorsunuz kendinizi,ne bekliyorsun ? devletin altınıza araba çekmesini mi,faturalarınızı mı ödemesini,kimse kusura bakmasın siz okumazsanız çalışmazsınız dünyanın hiç bir yerinde birşeye sahip olmazsınız,türkiyenin refah seviyesinin gelişmiş ülkerlerden düşük olduğunu biliyorum ama durumumuz hiçte içler acısı değil aklını kullanan,çalışkan insanlar istedikleri şeye ulaşabiliyor bu ülkede,bu ülkenin vatandaşları olarak gelişmiş ülkelerin ağzına bakacağımıza,yallağı olacağımıza kendi değer ve milli kimliğimizi benimseyerek milli duygularmızla hareket edebilseydik zaten bu tür problermlerle hiç bir zaman karşılaşmazdık,sen bu ülkede yapılmak istenen her türlü projeye muhalefet olursan,sadece kendi benliğinin doyumsuz istekleri üzerine hiç bir araştırma yapmadan ülkenin içinde bulunduğu özel durumlardan dolayı hükümetin yapmış olduğu ekonomik önlemleri eleştirip karşısında durusan ve bardağın sadece boş kısmına bakarak ülkedeki yaşanan her türlü olumsuzluğu bahane edip ülkeni terketmeyi hayal edersen zaten hiç bir zaman o gelişmiş ülkelerdeki aradığın refahı bulamıyacaksın ülkende,isterse devlet yönetimi 1000 kere el değiştirsin,Türkiyeyi seven herkesin milli bilinçle ülkesi için çalışması gerekiyor hükümet kim olursa olsun bahane bulmak istersen milyon tane bulursun,pire için yorganı yakmanın mantığı var mı sence ? şunuda eklemek istiyorum bu ülkenin geleceği parlaktır,şuanda bir geçiş evresindeyiz ve bilirsinizki geçiş evreleri sıkıntılı acılı geçer ama allahın izniyle bunu atlatıktan sonra bambaşka olacak ben bir TÜRK olarak ülkem hangi durumda olursa olsun ben hiç bir zaman umudumu kaybetmedim kaybetmiyecemde


    Üniversite okudum..Büyük bir Bankada yaklaşık 11 yıldır çalışıyorum.. Yani okudum da çalışıyorum da ama nedense o yüksek standartlara ulaşamadım daha.. Çok şükür aç değilim açıkta değilim ama bir eli yağda bir eli balda da yaşamıyorum..Birilerinin selamı ile gidip kefilsiz senetsiz sepetsiz kredi teşvik vs alamıyorum. İstesem de vergi kaçıramam, daha maaşım hesabıma geçmeden işverenim tarafından devlete gelir vergisi peşin peşin ödeniyor. Yani ben vazifemi yapıyorum devletime karşı ama devletimin bana karşılığı 5.51 TL'ye benzin, 5.07 TL'ye motorin. Araban olmasa da motorin ve benzin zamlanınca hayatın çekilmez olacağını az çok tahmin edersin.

    Ülkede bunca yıldır tek başına iktidar olup, bilimde,sanayileşmede büyümek üreten ülke haline gelmek için ne yapıldı. Et fiyatını düşürmek için hayvancılığa görülmemiş teşvikler, görülmemiş destekler vereceğiz demek varken et ithalatını teşvik etmek neyin nesi.

    Bu ülkede genel sorun herşeyi dini inançla, koyu milliyetçilik veya ulusalcılıkla çözmeye çalışmakta. Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim. Ortadoğu hakları için üzülüyoruz gidip ağlıyoruz iyi güzel de bu halklar kendileri bir çözüm üretemiyorlar ki..Bölünmüşlük, mezhepçilik almış yürümüş. Bütün bu halkların dert babası biz miyiz, herkes kaderini yaşar desem kim bilir ne küfür edilir.

    Bu ülkenin muhalefeti ayrı kokuşmuş, kısa zaman önce iktidarın başındaki kişiye hakaretler savuran muhalefet lideri şimdi onun sağ kolu gibi davranıyor. Diğer muhalefet partisi hizipten birbirini yemekten önünü göremiyor. İktidar desen hep kandırılıyor, bi kendisi iyi-doğru kalan herkes hain,fetöcü,bölücü..

    Söyleyin ne yapalım nereye gidelim derdimizi kime anlatalım..Ama gözünüzü seveyim kuru kuru milliyetçilik naraları atarak gelmeyin. Bugün bizi bölmek istiyorlar bu bir kurtuluş savaşıdır denilen ülkeler devletler gizli servisler 40 yıldır bunu yapıyor zaten. Kıbrıs harekatında ambargo koyan da onlardı, pkk'ya karşı kullanacaksanız size sattığımız tanklara yedek parça vermeyiz diyen de..Apo itini himaye eden de..Bu bölmeye çalışıyorlar şarkısı yeni değil..





    "Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim."

    Hakaret yemezsin.Bilakis bu cümlenin altına imzamı atarım. Suriyelilere yardım elinin uzatılmasına ne kadar destek veriyorsam kadın,çocuk,yaşlı ve hasta haricindekilerin alınmasına da o kadar karşıyım. Adamlar burada parkta yayılıp yatıyorlar. Sinir oluyorum.

    Hadi daha ötesini soralım.. Bizden kat kat zengin bazı arap ülkeleri bu sur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor


    quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    yeter artık ağlamayın okumuyorsunuz,iş beğenmiyorsunuz sonra neden güzel bi hayat yaşayamıyorum diye sorguluyorsunuz kendinizi,ne bekliyorsun ? devletin altınıza araba çekmesini mi,faturalarınızı mı ödemesini,kimse kusura bakmasın siz okumazsanız çalışmazsınız dünyanın hiç bir yerinde birşeye sahip olmazsınız,türkiyenin refah seviyesinin gelişmiş ülkerlerden düşük olduğunu biliyorum ama durumumuz hiçte içler acısı değil aklını kullanan,çalışkan insanlar istedikleri şeye ulaşabiliyor bu ülkede,bu ülkenin vatandaşları olarak gelişmiş ülkelerin ağzına bakacağımıza,yallağı olacağımıza kendi değer ve milli kimliğimizi benimseyerek milli duygularmızla hareket edebilseydik zaten bu tür problermlerle hiç bir zaman karşılaşmazdık,sen bu ülkede yapılmak istenen her türlü projeye muhalefet olursan,sadece kendi benliğinin doyumsuz istekleri üzerine hiç bir araştırma yapmadan ülkenin içinde bulunduğu özel durumlardan dolayı hükümetin yapmış olduğu ekonomik önlemleri eleştirip karşısında durusan ve bardağın sadece boş kısmına bakarak ülkedeki yaşanan her türlü olumsuzluğu bahane edip ülkeni terketmeyi hayal edersen zaten hiç bir zaman o gelişmiş ülkelerdeki aradığın refahı bulamıyacaksın ülkende,isterse devlet yönetimi 1000 kere el değiştirsin,Türkiyeyi seven herkesin milli bilinçle ülkesi için çalışması gerekiyor hükümet kim olursa olsun bahane bulmak istersen milyon tane bulursun,pire için yorganı yakmanın mantığı var mı sence ? şunuda eklemek istiyorum bu ülkenin geleceği parlaktır,şuanda bir geçiş evresindeyiz ve bilirsinizki geçiş evreleri sıkıntılı acılı geçer ama allahın izniyle bunu atlatıktan sonra bambaşka olacak ben bir TÜRK olarak ülkem hangi durumda olursa olsun ben hiç bir zaman umudumu kaybetmedim kaybetmiyecemde


    Üniversite okudum..Büyük bir Bankada yaklaşık 11 yıldır çalışıyorum.. Yani okudum da çalışıyorum da ama nedense o yüksek standartlara ulaşamadım daha.. Çok şükür aç değilim açıkta değilim ama bir eli yağda bir eli balda da yaşamıyorum..Birilerinin selamı ile gidip kefilsiz senetsiz sepetsiz kredi teşvik vs alamıyorum. İstesem de vergi kaçıramam, daha maaşım hesabıma geçmeden işverenim tarafından devlete gelir vergisi peşin peşin ödeniyor. Yani ben vazifemi yapıyorum devletime karşı ama devletimin bana karşılığı 5.51 TL'ye benzin, 5.07 TL'ye motorin. Araban olmasa da motorin ve benzin zamlanınca hayatın çekilmez olacağını az çok tahmin edersin.

    Ülkede bunca yıldır tek başına iktidar olup, bilimde,sanayileşmede büyümek üreten ülke haline gelmek için ne yapıldı. Et fiyatını düşürmek için hayvancılığa görülmemiş teşvikler, görülmemiş destekler vereceğiz demek varken et ithalatını teşvik etmek neyin nesi.

    Bu ülkede genel sorun herşeyi dini inançla, koyu milliyetçilik veya ulusalcılıkla çözmeye çalışmakta. Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim. Ortadoğu hakları için üzülüyoruz gidip ağlıyoruz iyi güzel de bu halklar kendileri bir çözüm üretemiyorlar ki..Bölünmüşlük, mezhepçilik almış yürümüş. Bütün bu halkların dert babası biz miyiz, herkes kaderini yaşar desem kim bilir ne küfür edilir.

    Bu ülkenin muhalefeti ayrı kokuşmuş, kısa zaman önce iktidarın başındaki kişiye hakaretler savuran muhalefet lideri şimdi onun sağ kolu gibi davranıyor. Diğer muhalefet partisi hizipten birbirini yemekten önünü göremiyor. İktidar desen hep kandırılıyor, bi kendisi iyi-doğru kalan herkes hain,fetöcü,bölücü..

    Söyleyin ne yapalım nereye gidelim derdimizi kime anlatalım..Ama gözünüzü seveyim kuru kuru milliyetçilik naraları atarak gelmeyin. Bugün bizi bölmek istiyorlar bu bir kurtuluş savaşıdır denilen ülkeler devletler gizli servisler 40 yıldır bunu yapıyor zaten. Kıbrıs harekatında ambargo koyan da onlardı, pkk'ya karşı kullanacaksanız size sattığımız tanklara yedek parça vermeyiz diyen de..Apo itini himaye eden de..Bu bölmeye çalışıyorlar şarkısı yeni değil..





    "Şimdi ben desem ki o kadar Suriyeli neden geldi, içlerinde taş sıksa suyunu çıkaracak delikanlılar erkekler var ama ülkeleri için savaşacaklarına Türkiye'de cirit atıyorlar bir ton hakaret yerim."

    Hakaret yemezsin.Bilakis bu cümlenin altına imzamı atarım. Suriyelilere yardım elinin uzatılmasına ne kadar destek veriyorsam kadın,çocuk,yaşlı ve hasta haricindekilerin alınmasına da o kadar karşıyım. Adamlar burada parkta yayılıp yatıyorlar. Sinir oluyorum.

    Hadi daha ötesini soralım.. Bizden kat kat zengin bazı arap ülkeleri bu Suriyeli mazlumlara neden bizim kadar kucak açmaz?



    Koskoca islam dünyasında merhametle şefkatle vefa ile hareket edip bu insanlara kucak açacak hiç mi devlet yok?



    Eger cevap "yok" ise hiç kimse ABD' ye veya Israile falan kızmasın..Müslümanın müslümana hayrı yok ki onların olsun..



    Ha eğer cevap "var" ise hani neredeler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Paramızın gerçekten değeri kalmadı market pazar mazot benzin doğalgaz elektirik su faturaları derken allah yardım etsin hepimize hayat çok zorlaştı türkiyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.