Şimdi Ara

Sağlık Sistemi Müthiş! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
9.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
261 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fırtınam.. F kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim yurtdışına gidip bedava mı oluyorsun yani kolonoskopiyi :D Orda daha fazla girer merak etme :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Sorun Suriyelinin Türk vatandaşından üstün tutulması.

    Sorun uluslararası kurallardan kaynaklanıyor! Avrupa'da örneğin Almanya'da da mülteciler ücretsiz sağlık hizmeti alıyor. Yani sorun mülteci kabul edip etmeme olgusunda. Mülteciyi ya almayacaksın, ya da uluslararası kurallara uyacaksın. Türkiye'nin sorunu mülteci kabul etmesinde, mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti vermesinde değil.

    Türkiye körfez savaşında Türkiye'ye sığınan onbinlerce Kürd'e bedava sağlık hizmeti verdi. O dönemde TC vatandaşı sigortasızlar da sağlık hizmetini hiç bir şekilde alamıyordu ve daha kötü durumdaydılar. TC vatandaşı Kürt sağlık hizmeti alamadığından ölüyordu. Ama mülteci Kürt ise bedava sağlık hizmeti alabiliyordu. Yani demek istiyorum ki mültecilere bedava sağlık hizmeti bir zorunluluk, tercih değil.

    Bu yüzden mültecilerin TC vatandaşlarından üstün tutulduğu iddiası ideolojik bir saçmalığın eseri. Oysa ücretsiz sağlık hizmetinin temel kuralların eseri olduğunu bilmek gerekir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bu yüzden mülteci kabul edilmesini eleştirebilirsin, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini eleştiremezsin. Şu durumda Suriyeliler için "Biran evvel Suriye normale dönmeli ve mülteciler şartsız şurtsuz geri şutlanmalı" isteğinin haricinde başka bir eleştiri yapmaya hakkın yok. Ok

    Sn. Asau,

    Konuyu okurken cevabınız dikkatimi çekti. Bütün dünyadaki mülteci hakları ile ilgili biraz araştırma yaptım ama mültecilerin bütün dünyada, tartışmasız her ülkede ücretsiz sağlık hizmeti aldığı ile ilgili bir regülasyon vs. bulamadım.

    Birleşmiş Milletlere kayıtlı her ülkenin, mülteciler ile ilgili yine BM' nin koyduğu bir takım kurallara uyması gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse, mesajınızda sağlık hizmetin uluslararası kuralla göre mültecilerin ücretsiz sağlık hizmeti aldığını veya alması gerektiğini gösteren yönetmelik vs. ait maddenin kaynağını yollayabilirmisiniz (ingilizce olsa da olur)

    İyi forumlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tumblr_koylusu

    Güzel kardeşim yurtdışına gidip bedava mı oluyorsun yani kolonoskopiyi :D Orda daha fazla girer merak etme :D

    Sen bana şunun cevabını ver bir kolonoskopi içn 1 ay beklenir mi ? Ki koloskopi ciddi şüpheler varsa yapılır yani zamanla yarışılır ama adamlar 1 ay sonraya randevu veriyor Ben mecburmuyum 1 ay beklemeye yada mecburmuyum 150 lira vermeye ? Nerde sosyal haklar ? Sözde sigortamız var , ilacı alıyosun 75 lira kesiyolar bide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigOTTOMAN1453


    quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Bu ülkede o bu kadar bedavacı, lapacı insan var ki.

    Daha bir festivalde bir şey dağıtılırken (bak afet bölgesinde dağıtılan bir şeyden bahsetmiyorum bile) Birbirini ezen, sen aldım, ben aldım kavgası yapan birbirine saygısı olmauan bir halka.

    İneterneti sosyal medyadan ibaret sanıp, örneğin hastaneye gidildiğinde hangi aşamalardan geçeceğini bilmeyip, ve bunu gideceği sağlık kurumunun web sitesinden araştırmayıp orada eblek - ablak dolaşan, sağa sola sorup gereksiz meşguliyet yaratan, ama aynı kişinin gir sosyal medya hesabına 1 gün önce sinemaya gitmiştir, bir yemektedir, en az 10 poz çekilmiştir, etikette, mekan ismi, şurdayız burdayız diye, o gece hatırı sayılır bir meblağ ödeyen ve bunu nispet gibi gösteren görgüsüz bir topluma.

    İçtiği sigaranın markasından, aldığı telefonun modelinden, bindiği arabanın motor & ses sisteminin gürültüsünden, üzerindeki kıyafetin rüküşlüğünden, Kazandığı parayla aldığı eşyalar üzerinden toplumda bir saygınlık göreceğini düşünen, ona göre harcayan, ona göre kasılan eden, ve aslında bunun böyle olmadığını söyleyen insanlara da şirretlik, kaba kuvvet göstermekten de geri kalmayan sonradan görme millete

    İşi gücü olmayan ama iş aramak yerine kahve köşelerinde pinekleyen, sosyal yardımla yada eş dosttan alınan borçla eline geçen parayla Ganyan & iddia kuponu dolduran, sigara &içkisinden geri kalmayıp, bir lüksümüz bu ya bunu da içmeyek mi? diyebilecek kadar pişkin olabilen. sonrasında devlet baba bize baksın diyen, kendi vurdumduymazlığını görmeyip, yetkililere seslenebilen bir güruh oldukça

    Devlet neden sağlık hizmetini ücretsiz versin.

    Birey, kendi kazanımlarının üzerinde olan özel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için o ödeme yükümlülüklerinin altına girebilmeyi göze alıyor,

    Hastalanınca aaah ölüyom devlet bana baksın mı olacak?

    Ohh ne güzel İstanbul beeee

    Adam, kalkacak € kuru 4,50 iken 1 haftalık İtalya turu satın alacak, aldığı tur bedeli kadar da orada yiyevek,

    sonra bunun başına bir şey geldiğinde yurt dışı ödemelerini bile karşılayacak.

    Önce o adam kendisi için kendi birikimini yapsın, kendini bir sağlama alsın. sonra üzerine gidebiliyorsa geziye gitsin, isterse aya çıksın bana ne.

    Ama cebinde para yok, 5 dakika sonra ne olacağımız garanti değil, Allah korusun bir kalp krizi vs. yada yaşadığımız yer Türkiye, önlemsizlikler ülkesi, yolda yürürken hafriyat kamyonu altında kalabilirsin, bak mesela mevsim kış, kar başladı, temizlenmeyen bir çatıdan buz kütlesi düşer başına beyin sarsıntısı geçirebilirsin.

    Önce kendini güvenceye almak için kendi birikimini yapman gerekir.

    AMa mevcut sağlık sistemi zaten kötüyken bir de üzerine yukarıda yazdığım toplum profiline sahip bir ülkeyken

    senin dediklerin olsa artık ne olur bu ülke düşünemiyorum...

    alıntı yaptığın arkadaş merkürde marsta falan yaşıyor sanırım anlayamadım. gelişmiş ülkelerde sağlık ücretsizmiş, ücretsiz doktor hemşire hasta bakıcı falan gelirmiş eve. O kadar cahil ki Allah bilir hangi cahil abisinin lafları bunlar gelmiş bunları bir de utanmadan buraya yazıyor. Pardon da hangi ülkede sağlık ücretsiz? Dünyadaki en ucuz sağlık ücretleri ülkemizde ve vicdansızlar. abdde bi mr bi ct çektir bakalım kaç dolar ücret patlıyor sana bir dikiş attır bakalım kaç yüz dolar ödemen gerekiyor. ama işte bizim insanımız böyle, memnun edemezsin kimseyi, Allahtan belasını ister bunlar başka bir şey değil. Aklıma aha bu görüntü geldi internetten yüklüyor ve köşeme çekiliyorum. ne ironik demi.Sağlık Sistemi Müthiş!

    http://arsiv.sabah.com.tr/2004/05/31/gnd119.html

    http://www.haberturk.com/yasam/haber/29820-baba-kizdi-almanya-ambulans-yolladi

    Dünyanın en iyi sağlık hizmeti Türkiye'de, evet. Bu IQ'lara verilebilecek en iyi hizmeti veriyor adamlar. Hemde dünya prim almalarına rağmen.

    Adam Almanya'dan ambulans uçak yolluyor ya vatandaşına.

    https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/

    Ben daha bu adresten bir kere istediğim hastanenin istediğim polikliniğine randevu alamadım. Bu hizmetin neresi güzel şimdi? Saat 00:01' de her gün şansımı denemem gerekiyor. En erken 15 gün sonraya randevu alabiliyorum. Bu bir şaka mı? Hasta olmuşum kardeşim 15 gün mü bekleyeceğim? Erken Tanı bile önemini kaybediyor valla. Bir çok hastalık için randevu almaya bile gerek yok gün gelene kadar zaten insan kendi iyileşir. Kırığın olsa kendi kendine kaynar.

    Senin gibi insanlar benim de hakkımı yiyorlar. Eskiden en azından sabah 6'da sıraya giren adamlar 2-3 gün içinde muayene oluyormuş. O günün teknolojik imkanlarına rağmen 2-3 gün içinde muayene olunurken ben 15 gün sonrasına randevu alamıyorum.

    Şimdi diş polikliğine baktım . Okmeydanı diş hastanesi bile en erken 8 gün sonraya gün verdi.

    Bahçelievler Hastanesi Dahiliye Polikliğine bakıyorum ve
    "Uyarı
    Seçmiş olduğunuz arama kriterlerine uygun alınabilecek hiçbir randevu tanımlı değildir!" mesajını alıyorum.

    Benim maaşımın %15'i sigortaya gidiyor. %20,5 ' da işverenim benim brüt maaşım kadar benim için sigorta primi ödüyor. Al(ama)dığım hizmete bak. Sizin gibi şükür yarabbici tayfa olduğu sürece adamlar eşşek mi sağlığa yatırım yapacaklar. Giderler kendilerine saray yaparlar.




  • 2015 ağustos ayında evde bir kaza geçirdim, dizimin üstüne düştüm ve öyle bir acıyla sürünerek merdivenleri inip taksiye binip ilk iş hastaneye gittim. Başkent hastanesine gittim, tekerlekli sandalye ile acilden giriş yaptım ve o acı içinde bana 1000TL muayene parası istemişlerdi. Yürümeyi bırak konuşacak durumda değilim bağırıyorum acıdan ve git devlet hastanesine demişlerdi.

    hastane kapısının önüne kadar bıraktılar beni ve oradan tekrar taksiye binip gazi hastanesine gittim. Oradan da acilden giriş yaptım ve yine benden para istediler. Tabi 250TL verdim ve neden acilden girişe para alıyorsunuz sorduğumda, öyle birşey yok demişlerdi.

    Gün bugündür halen dekontları saklıyorum. Sağlık sigortam olmadığı için (maddi sıkıntılar) yaşadıklarımı bir ben biliyorum.

    Ardından 5 kere gazi hastanesine gittim ve her defasında muayene parası verdim, sonra bir arkadaşım bana bir kere ücreti veriyorsun 15 gün içinde tekrar almamaları lazım dediğinde, bu hastanelerin ne kadar üç kağıtçı olduklarını bir kez daha görmüş oldum.

    Sonuç? 6 hastaneye gittim, toplamda 15.000TL para harcadım ve çapraz bağlarım yırtık. Her doktor farklı teşhis koydu, yarısı amilyat ol dedi yarısı sakın olma dedi.

    Türkiye'deki sağlık hizmeti belki dünyaya kıyaslen ucuz ama kimse bana acilden girişlerde para alınmıyor demesin. O gün param olmasaydı beni kimse tedavi etmeyecekti. Ha ettiler de ne oldu orası ayrı ama ben inanmıyorum buna.




  • merhaba,

    Konunun başından beri uzunca okudum. Bazı arkadaşlar sağlık sistemini çok beğeniyor hatta ödedikleri ek ücretlerden memnunlar. Ben 12 senedir mühendis olarak bir özel şirkette çalışıyorum. Maaşımdan yapılan kesintileri görünce aklım almıyor.Üstüne üstük birde bunların dışında aldığım çoğu şeye kdv , yetmezmiş gibi ötv ödüyorum. ( araştırma yapmasını bile çoğu insan bilirki ötv 1999 sakarya depreminden sonra geçici olarak getirilen bir vergi ).Sağlık hizmetlerini kesinlikle kesinlikle yeterli bulmuyorum .Yapılan randevu sistemi sanki bu hükümet tarafından icad edilmiş gibi lanse ediliyorki bu sistem zaten çağın getirdiği bir hizmet. Alt yapısı olan ( internet + telefon ) her ülke bunu uygulayabilir. Sadece yazılım işi..Muayeneye girdiğinizde alınan ücretten tutunda acilden giriş yaptığınızda bilr alınan bu ücretler hepsi bizleri soymaktan başka birşey değil..Ayrıca hastanelerin temizliği konusunda içim hiç rahat değil...Şöyle ufak bir örnek vereyim,

    1 yaşında oğlum malasef yataktan düştü ve kafasını vurdu. Apar topar acile gittik. Fakat hastane otoparkına girene bırakın otoparkı park edecek yer bulmak bile imkansız. 10 dak dolaştım. Düşünün oğlunuz arka koltukta ağlıyor başı şişmiş. biraz daha bulamasam yolun ortasına bırakacaktım. Acile girdik zaten ana baba günü, insan girdiğinden morali bozuluyor zaten. Hemen doktora kostuk ama 1 dak öyle hemen yok. İlk önce kayıt..allah cezanızı versin diyerek kayıta sıra..sonra doktor kontrol sonra tomogrofi, orda ayrı bir sıra bekle derken 30 dak dan fazla gecti. Sonra tomografi çekilen odaya baktım içerde her türlü hasta aynı yere yatıp kalkıyor. Bildiğiniz çöp poşeti sermişler zaten bunu görünce sizin vereceğiniz hizmetin içine edeyim diyerek ordan hemen uzaklaştım. Baktım oğlumda gülüyor neşesi yerinde biraz onun verdiği rahatlıkla daha sakin olarak özel hastaneye gittim. Yani hasta değilseniz bile oradan hasta çıkarsınız.Hele ki kışın grip salgını olduğu dönemde sakın acile gitmeyin. Evde aferdersinizki üzülerek söylüyorum koca karı yöntemlerini uygulayın daha iyi. Biraz araştırma yapın JAPONYA'da sağlık sistemi nasıl işliyor bir bakın.Bizimkide sistemmi dersiniz...

    Ben verdiğim bu verdilerin hiç birini helal etmiyorum. Bir devletin vatandaşına vereceği en önemli 3 şey

    Koruma
    Sağlık
    Eğitim

    bunlardan hangisi düzgün işliyor kendinize bir sorun.

    iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macerhan -- 11 Aralık 2017; 17:54:44 >




  • sigortasi olmayip para istenene sorsa reyiscidir

    bu millete az bile yapiyolar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırtınam.. F kullanıcısına yanıt
    5-6 yıl önce Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde kolonoskopi randevusunu 2 ay sonrasına verdiler. Hatta 5-6 gün de fazlası var... Bizzat ben oldum.

    Orada çektiğim acının tarifini yapamam! Babam özelde olmuştu, verilen ilaç ve uygulamayı gülerek anlattı. Fakat bende hiçbir ilaç uygulaması yapmadılar. Her acıya dayanan 3 ameliyat olmuş biri olarak bağırmaktan duvarları yıkacaktım. Sanki kurbanlık bir hayvana yapıyorlar gibi!

    Şu ânı bilmiyorum ama 5-6 yıl önde kolonoskopi randevusunu yaklaşık 2 buçuk ay sonrasına verdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık sistemi fakirler için ücretsiz bu kişinin kapıda lüks otomobili olup olmadığını nerden biliyorsun.ya zenginse
    senin benim vergimle bu kişinin sağlık giderlerini niye devlet ödesin.devlet parası olmayanın sağlık giderlerini karşılıyor.
    ama bunun için geçerli şeyleri yapmak lazım.he bu kişi param yok dese yine para almazlar işlemlerinizi tamamlayın derler.
    birinden görüp gelip isyan etmek nedir.herkes maaşından bir miktar parayı sgk ya ödüyor.parası olmayanı da sisteme dahil
    etmek için de kriterler var bi zahmet o işlemleri tamamlayıp sisteme girmek lazım.
    he üşendi yapmadı acil hasta olmuş acile gelmiş para vermezsen acile almayızı hiçbir hastane demez.hatta özel hastaneler bile diyemez. isterler para verirsen alırlar vermezsen zorla alamazlar.teorik olarak sağlık sigortası olmayan prim ödememiş kişi
    kendi sağlık giderlerini karşılamayı kendi seçmiş demektir.zira maddi durumu yetersizse maddi durumunu ispatlayı prim ödemeden
    sisteme dahil olup ücretsiz sağlıkdan faydalanıyor.




  • SaLiVa S kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Üzücü bir durum!

    Yanılmıyorsam 2011 yılı sonuydu. Ciddî bir gıda zehirlenmesi geçirdim ve gece devlet hastanesinin acil servisine gittik. O an sigortalı çalışıyor olmama rağmen işe girişin ardından ilçe sağlık merkezine nüfus cüzdanımla bildirimde bulunmadığım için muayene parası alıp doktorun yanına yolladılar.

    Gözlerim kapanır bir hâlde olduğumu gören doktor hemen kan tahlili verdi ve yaptırmaya gittiğimde "Döner sermayeye ücretini ödeyip gelin." dediler ve oraya gittik. Orada da camın önünde bekledik. Çünkü içeride kimse yoktu ve bir hanımefendi 3-4 dakika sonra geldi...

    Tekrar tahlil yerine gittik, adam "Dekonta bakabilir miyim?" dedi ve dekonta bakıp elimize ince cam şişeleri verip kan alma odasına yolladı.

    Daha sonra nöbetçi eczaneden de ilaçları yaklaşık 50 lira verip aldık... Hastanede tam olarak ne kadar ödedik hatırlamıyorum! Çünkü zehirlenme yaşamış sersem bir hâldeydim.

    Eve geldiğimizde "Vay be! Yanımızda para olmasaydı ne yapacaktık!" diye şaşkınlığımızı dile getirdik.

    Bu ülkede sağlık sistemini öven ve bizi siyasî amaçlarla yadırgayan şu kişilere aslında öyle şeyler demek gerekiyor ki, yine de efendi olmaya gayret ediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • macerhan kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Çok geçmiş olsun. Umarım çocuğunuz bir daha öyle bir kaza geçirmez.

    Anlattıklarınıza benzer örnekler yazıp gelişmiş ülkelerdeki sistemlere vurgu yapıyoruz ama burada doktor olduğunu iddia eden bâzı kişiler dahil gelip "Bakkaldan bir simiti bile parasız alamıyorsun. Bir de beleş sağlık hizmeti bekliyorsun. Tabi ki para ödeyeceksin." diyor, bize karşı çıkıyorlar.

    Ücret konusu ayrı bir dert. Hastanelerdeki düzensizlik ve ilgisizlik ayrı bir dert.

    Aksini hiddetli bir şekilde iddia edenlerin kasıtlı olduklarını düşünüyorum. Çünkü, her birimiz bu konuda öyle ya da böyle benzer sorunlarla karşılaşmışız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun içeriğindeki başka yorumları okumazsan gelip böyle bilinçsiz bir yanıt yazarsın!

    Ben ve birçok kişi hem kendinden hem de çevresinden de yüzlerce örnek yazdı. Hangi dünyada yaşıyorsun?

    Neymiş o yerine getirilmesi gereken kriterler? Söyle de bilelim.

    Fakat ben söyleyeyim... Diyelim evde 3 kişi yaşıyorsunuz ve ailedeki baba 1600 lira emekli maaşı alıyor. O 1600 lirayı 3'e bölüyorlar ve kişi başı 500 küsür hesapladıkları için GSS üst limiti olan 400 küsür lirayı geçtiğinden dolayı o 2 aile bireyine de ayrı-ayrı borç yazıyorlar.

    Yâni, babasının emekli maaşının üç kuruşunu hesaplayıp işsiz ve hasta bir insandan her ay düzenli olarak para ödemesini istiyorlar.

    Hastanede her şekilde bakarlar, öyle mi? Sistemde görünen birikmiş GSS borcu yüzünden devlet hastanesinde ücretli dahi muayene olamayıp "Sistemde GSS prim borçlarınız görünüyor. İşlem yapamıyorum." cevabı alan insanlarla bi konuşmanı rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • devlet hastanesi mi, Allah korusun. zaten ne seçsen 2 aydan önce sıra yok sanırsın herkes hastalık kapmış.



    devlette bi ara kbb ye gittim, doktor geniz eti var ameliyat olman lazim falan demişti, sonra özele gittik, meğer orası şişme yapmış hasta olunca. özele de gitmesek amelyatlık olduk diye yas tutucaz



    önüne 2 tıp kitabı koysan devletteki doktordan daha fazla bilgi alır kendini şıp diye çözümü bulursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Devletin koyduğu limit doğrudur yanlıştır bişey diyemem ama devlet zengin olsa keşke de ücretsiz olsa kimse de gss primi ödemese
    ama gss primi ödemeyen herkese bedava sağlık verirsen gss prim ödeyenlere haksızlık olur.
    siz de acilde muayene olmaya gittiyseniz ve gerçekten ACİL hastalığınız varsa kimse sizden para alamaz.
    ama siz acil olmayan hastalık için acile giderseniz kendinizce zekilik yapıp bedava muayene olayım derseniz yemezler ve size
    para çıakrırlar.triaj kodu diye bir şey var.kalp krizi gibi ciddi acil durumlarda kimse sizden para istemez.
    ama siz kalkar 1 aylık şikayetinz için acile giderseniz o zaman işler değişir sizden para isterler.bu haldeyken bile param yok
    veremiyorum derseniz boğazınıza sarılıp kimse para isteyemez.yok kardeşim de bak bakalım alabiliyorlar mı.
    sağlık sigortası olmayan kişi zengin mi fakir mi devlet nerden bilecek. verilen örnekteki kişinin parası olup olmadığını biliyormusunuz ??? ya milyonluk arabaya biniyorsa veznedeki ne bilsin hastane nerden bilsin.
    gerçketen maddi durumu olmayan hastanedeki nöbetçi müdürle halleder işi.ama paranız varken bedavaya getirmek istiyorsanız orda duracaksınız




  • İngiltere Kanada ile karşılaştırılmış sistem... Kanada yemek üzerine esnaflık yapan hemşehrimiz vergi kaçırdığı için yüklü miktar ceza kesilmiş cezasını ödeyene dek işyeri açma ruhsatı iptal edilmişti... Siz Kanada İngiltere gibi vergi toplarsanız burada da sağlık ücretsiz olur merak etmeyin... İngiltere'de kızaran gözü için 4 saat acilde bekleyip muayene olamayınca sıkılıp eve dönen ekşi sözlük yazarının entry sini de okuduk... Gene iktidara muhalefet yapıyorum havasıyla 'maaşlarınız bizim vergilerimizle ödeniyor' gibi cehaletin dibi bir cümle ile doktor düşmanlığı da yapılmış... Siz devam edin bu kafayla daha çok fark ödersiniz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 15 aydır işsizim. gelirim yok.sigortam yok. Düşene bir tekmeyi de devlet vuruyor. bana GSS prim borcu çıkarıyorlar her ay... İyi de ben devletin sağlık hizmetlerini İSTEMİYORUM.

    bu devleti(!) de devlet olarak görmüyorum. Aile şirketi bence...


    İtlere twitter da küfür etmeleri için para ödeyen devlet işsizin cebine el sokuyor..
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Kanada ve İngiltere gibi vergi toplarsak biz de iyi sağlık hizmetleri alırız, öyle mi?

    İşte buna ilk defa gülücük ifadesi kullanabilirim.

    Türkiye'deki vergi çeşitleri ve oranları hakında başka bir başlıkta tartışabiliriz. Fakat şimdi burada boş yere meşgul etmeye lüzum yok.

    Her ay yüz milyonlarca lira gideri olan aşırı lüks saraylar, en alt kamu yöneticisine bile son model Audi araçlar almalar, ihalelerle sağa sola devlet kasasından astronomik miktarlarda paralar dağıtmalar olmasa, emin ol sadece sağlık değil, diğer birçok ihtiyaç da fazlasıyla karşılanır.

    Aslında neyin ne olduğunu biliyorsun ama bâzı şeylerden dolayı bu şekilde yazma ihtiyacı duyuyorsun.

    Umarım, geç de olsa bu mevzulara bir gün kişisel açıdan değil, toplum gözüyle bakmayı başarırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 11 Aralık 2017; 19:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GSS başvurusu yapmış olsa muhtemelen ücretsiz yararlanma çıkardı. Sigortası olmayan adamın parası da yoktur sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mhrsden randevu almak gayet iyi olup memnunum tedavi asamasi biraz sikintili kabul ama o ununda onumuzdeki yillarda duzelecegindusunuyorum biraz sabır etmek gerek arkadaşlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • macerhan kullanıcısına yanıt
    altına imzamı atarım,
    4 ay kadar öncede benim ufaklık evde kafasını yardı. işteydim eve gidene kadar yolda 112 aradım. ben gittikten 2-3 dakika sonra geldiler benim için beklenmeyecek kadar şaşırtıcı idi bu hız. Toplamda 8 dakika filan.
    Tmm iyi güzel ama yaraya tamponu eşi yapmış att bandajı bile değiştirmedi kanama yok diye. Sempatik bir arkadaştı çocukla güzel ilgilendi paniği atlatık. Fakat hastaneye gittiğimizde kız fena oldu çocuk kötü yarmış kafasını vs diye.
    Bİr görevli bizi acile bıraktı ve gitti .
    Tek doktor trafik kazası, gasp mağduru, inşaattan düşen , karnı ağrıyan bir dolu insan ile nefes alınmayacak koridorda cocuk kucağımda bekliyorum.
    30 dakika sonra dr baktı tomogofi vs istedi. dışarı cıktık oğlum kustu tekrar dr gösteriyorum beyin cerrahı bakacak bekleyin :S
    toplamda 3 saat sürdü tomogrofi vs sırası 30 saniyede beyin cerrahının bişey yok çıcıkın diktirin demesi :S

    yapıştırma dikişten sonra sordum neden ambulasta yada içeri girdiğimizden beri yaraya adam gibi bir kapatma yapılmadı içeride bu kadar sorunlu hasta var mikrop kapmaz mı diye yok yok bişey olmaz zaten biz antibiyotikli krem yazdık dediler :s

    Zaten yıllardır biliyordum ama yinede bir kez daha tecrübe ettik devlet hastanesine düşmeyin :S
    Şimdi ofiste yirmi kişiyi bulursak özel saglık sigortası yaptıracagız :S
    yoksa her muayene için 200-300 vermek gerçekten fazla geliyor.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.