Şimdi Ara

KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.367
Cevap
242
Favori
132.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kripto paralardaki ani yükselişler, kullanıcıların son 2-3 aydır oldukça ilgisini çekti. Ani yükselişler aynı zamanda ani düşüşler de doğurabildiği için yatırım yapılan kripto paraları uzun süredir takip ediyor olmak, bir sonraki hamleyi görebilmek ve iyi analiz etmek gerekiyor. İyi analiz edilmeyen kripto paralar ve aceleci hamleler bu para birimlerinde kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle bu konu altında, bütün kripto paralar(saçma coinler hariç, gelir elde edebileceğinizi düşündüğünüz coinler) ile ilgili analiz, görüş ve yatırım tavsiyesi olmayan önerilerimi ve önerilerinizi paylaşacağız.

    Ülkemizde de oldukça ilgi gören Bitcoin ve Ethereum haricindeki kripto paraları nasıl satın alabileceğimizi, yabancı borsalardaki siteler hakkındaki düşünce ve güven seviyemizi aynı zamanda da yaşadığımız problemleri paylaşarak çözüm üretebileceğimiz bir konu olacaktır.

    İlk olarak CoinMarketCap.com sitesine göre bugünün tarihini baz alarak genel market hacmi en büyük 5 kripto parayı inceleyeceğiz. Daha sonra ise kâr edebileceğimizi düşündüğümüz, yükselme potansiyeline sahip alt coinler hakkında görüşlerimizi paylaşacağız.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    1. Bitcoin (BTC)

    Bu sanal parayı piyasaya süren kişi Satoshi Nakamo'dur fakat gerçek ismi olduğu düşünülmemektedir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır ve aslında değerlenmesinin sebeplerinden biri de bir sayı ile sınırlı olmasıdır. 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki bitcoin'leri toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyelerindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibari ile bu değer 8.2 milyar dolar seviyelerine yükselmiştir. İlk çıktığı zamanlarda 1 dolar bile olmayan bu kripto paraya denemek için 50-100 dolar atanlar şuanda zengin statüsüne girdiklerini söyleyebiliriz(tabi paraları 2. katına çıkınca satmadılarsa).

    Ülkemizde ise 2013-2014 yıllarında popülaritesini yavaş yavaş arttıran bitcoin, ani yükselmeleri ve 1-2 ay içerisinde değerini 2-3 katına katlaması sonucu insanların yatırım aracı olmaya başlamıştır. Peki bu bitcoin'i nasıl ve nereden alabiliriz? Bitcoin çok pahalı 1 tane alacak param yok, ne yapmalıyım? gibi kullanıcıların aklına takılan soruları cevaplayalım.

    Bitcoin'i nereden alabilirim?

    Bunun için bir çok site var ve seçim tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. Eğer bu kripto para işlerine yeni giriyorsanız, kesinlikle yabancı borsadaki siteleri önermiyorum. İşleyişin nasıl olduğunu anlamadan, o karmaşık sitelere girerseniz kafanız karışabilir ve çabuk sıkılabilir, sıkılmaktan da öte yanlış bir tıklamanız bile para kaybetmenize neden olabilir. O yüzden öncelikle Türkiye'deki Bitcoin alım ve satımı yapan sitelerden bahsedelim.

    Paribu: Benim bu işe girdiğim ilk sitedir ve anlaşılması en kolay sitedir. Paribu sadece Bitcoin borsası olduğu için kafanızı karıştıran başka coinler olmadığından dolayı rahatça alım/satım emirlerini inceleyip, piyasanın nasıl ilerleyebileceğini kestirmeniz mümkün oluyor. Eğer Paribu'ya yatıracağınız Türk Lirası 500 TL altında ise hesap onayı yapmanıza gerek yok. Fakat yatıracağınız tutar 500 TL'den fazla ise hesap onayı yapmanız gerekiyor.

    Hesap onayı için kimliğinizin ön ve arka yüzünü okunaklı olacak şekilde fotoğrafını çekip, Paribu sitesindeki hesap ayarları bölümünden göndermeniz gerekiyor. Gönderdiğiniz belgede bir sorun yok ise 1-2 saat içerisinde hesabınız onaylanmış oluyor.

    Hesabınıza TL yüklemek için "TL İşlemleri" menüsünden yatıracağınız tutarı girerek bildirim göndermeniz gerekiyor. Bildirim gönder butonuna bastıktan sonra size verilen IBAN numarasına para transferi işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bildirim gönder butonuna bastıktan sonra size verilen işlem numarasını mutlaka para transferi yaparken ki açıklama kısmına yazmanız. Eğer bu işlem kodunu, para transferi sırasında açıklama kısmına yazmazsanız paranız Paribu'ya ulaşmaz ve 1-2 gün paranın geri dönmesi için beklemeniz gerekebilir.

    Hesabınıza TL yükledikten yaklaşık 10-15 dakika sonra SMS ile paranın hesabınıza yattığına dair bir bildirim geliyor ve bundan sonra Bitcoin alım/satım emirleri vermeye başlayabilirsiniz.

    BTCTurk: Bu site hem Bitcoin hemde Ethereum satmaktadır. Fakat BTC'yi direk olarak ETH'ye çevirmeniz mümkün değildir. Bu sitede ise hesap onayı için hem kimliğinizin önlü arkalı resmini hemde bir kağıda "BTCTurk.com sitesine Bitcoin ve Ethereum almak amacıyla Türk Lirası yatırabilmek için hesap onayı talep ediyorum" yazıp imzalayarak, kimliğinizin de görüneceği selfie çekip, bu resmi de sisteme yüklemenizi istiyor. Eğer belgelerde bir sorun yok ise 1 gün içerisinde hesabınız onaylanıyor. Paribu'ya göre daha karışık olan bu site hem BTC hemde ETH işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için en uygun sitelerden biridir. Bu site ile ilgili en sevmediğim nokta ise eğer ilk defa TL yatırma işlemi yapıyorsanız, parayı hesabınıza 24 saat sonra geçiriyorlar.

    Koinim: Bu site ise hem Bitcoin hemde Litecoin satmaktadır. BTCTurk'e göre daha anlaşılır olan bu sitede yavaşlık bir zaman sonra can sıkmaya başlamaktadır. Hesap onayı için kimlik resmi ve BTCTurk'deki gibi bir kağıda yazı yazıp selfie çekmenizi isteyen Koinim'in hesap onay süreci 1 günden fazla olabilmektedir. BTC ve LTC olabileceğiniz bu sitede BTC/LTC değişimi mümkün değildir. BTC'yi LTC'ye çevirmek için önce TL'ye çevirip daha sonra ise LTC alabilirsiniz(tam tersini de yapabilirsiniz). BTCTurk'deki gibi bu site de ilk defa TL yatırıyorsanız, parayı 24 saat sonra hesabınıza yatırıyor.

    Koineks: Türk borsalarındaki en fazla coin çeşidi barındıran sitedir. Site içerisinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash ve Dogecoin alımı ve satımı gerçekleştirebilirsiniz. Yeni bir site olan Koineks açıkcası ilk zamanlar pek güven vermediği için girmemiştim. Daha sonra ise Türk borsalarında olmayan Dogecoin ve Dash'i getirince cüzi bir miktar ile bu siteye de üye oldum. Ara sıra çökme problemleri olsa da Dogecoin ve Dash yatırımı için kullanılabilecek bir site.


    İlla 1 Bitcoin mi almak zorundayım?

    1 Bitcoin almak zorundasınız diye bir kural kesinlikle yok. Yukarıda bahsettiğimiz sitelere 100 TL yatırarak bile Bitcoin alabilirsiniz.

    [Konu içerisinde aklınıza takılan soruların cevapları buraya gelecek.]

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    2. Ethereum(ETH)

    Bitcoin'den sonra en popüler coinlerden biridir. Bitcoin'e göre daha hızlı transfer edilebilmesi şuan için onu Bitcoin'den ayıran en iyi özelliklerindendir. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin aynı zamanda büyük bir kitle tarafından takip edilen Bitcoin ve kripto para portalı Bitcoin Magazine sitesinin kurucularından birisidir. Bitcoin için bahsetmiş olduğumuz yabancı sitelerin karışıklığından dolayı bu işe ilk defa girecek kullanıcıların yukarıda bahsettiğimiz BTCTurk veya Koineks sitelerinden alım/satım işlemleri yapmasını tavsiye ediyoruz.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    3. Bitcoin Cash(BCH)

    Bitcoin çatallanması sonucu oluşan, değeri Bitcoin'e en yakın olan kripto paradır. Şuanki market hacmi Bitcoin'in 10'da 1'i olarak görünen Bitcoin Cash 11-12 Kasım günlerindeki inanılmaz yükselişi ile adını kripto para dünyasına duyurdu ve adeta bende buradayım dercesine kendi değeri yükselirken, Bitcoin'de de inanılmaz bir düşüşe sebep oldu. Bu yükseliş ve düşüşün sebebi olarak ise Bitcoin mining yapan kullanıcıların büyük bir kısmının Bitcoin Cash'e geçmesi olarak söyleniyor. Şuan için belirli bir çizgide ilerleyen Bitcoin Cash ileri ki zamanlarda ne olacağı belli olmayan bir kripto para birimidir. Eğer Bitcoin Cash satın almak istiyorsanız, malesef Türk borsalarında şuan için satışı olmayan bu kripto para birimine aşağıda bahsedeceğimiz yurt dışındaki borsalardan satın alabilirsiniz.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    4. IOTA(MIOTA)

    1-2 hafta önce adı çok duyulmayan IOTA, son 1-2 haftadır inanılmaz bir market hacmi yükselişi göstererek, 10. sıralardan 4. sıraya yerleşti. Microsoft ve Tesla'nın anlaşma yapması beklenen coin, dün %70'lik bir yükselme gösterirken bugün ise %35'lik bir düşüş yaşadı. Geleceğin Bitcoin'i olarak öngörülen bu kripto paraya al/unut mantığı ile bir çok kullanıcı satın aldı. Türk borsalarında bu coini almanız şuan için mümkün olmasa da aşağıda bahsettiğimiz yurt dışı borsalarından satın alabilirsiniz.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    5. Ripple(XRP)

    Ripple'ın tercih edilmesinin en büyük sebepleri düşük masraf, çabuk işlemler ve kolay işlem takibi olmasıdır. Ani yükseliş ve düşüşler gösteren ripple 40 Cent'e kadar çıkmışken, şaun için 20 Cent civarlarında işlem görmektedir. Bu coin'i de Türk borsalarından almak mümkün olmadığı için aşağıda bahsettiğimiz yurt dışı borsalarından satın alabilirsiniz.



    YURT DIŞI BORSALARI

    Yukarıda bahsettiğimiz gibi Türk borsalarında şuan için Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash ve Dogecoin satın alınabilmektedir. Bunların haricindeki kripto paralara yatırım yapmak istiyorsanız, yurt dışındaki kripto para borsalarına üye olmanız gerekmektedir. Yurt dışı borsalarındaki sitelerin onay süreçler, Türk borsalarındaki sitelere göre daha çok belge istemesi ve daha uzun sürmesi, en can sıkıcı nokta olarak görünmektedir. Bir çok yurt dışı kripto para borsası olduğu için ve hepsinden bahsetmemiz mümkün olmadığı için popüler olan ve benimde işlem yapmış olduğum 2 yurt dışı kripto para borsası hakkında bilgi paylaşacağım. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu işe ilk defa girenler öncelikle Paribu gibi sitelerde deneyim kazanmalarını öneririm. Bu yurt dışı borsalarında işlem yapmak için yukarıda bahsetmiş olduğumuz Paribu, BTCTurk, Koinim veya Koineks sitelerinden birine üye olmak zorundasınız. Bunun nedeni bu yurt dışındaki kripto para borsalarına direk olarak TL yada USD gönderemediğimizden dolayı öncelikle Türk borsalarından BTC,ETH,LTC,DASH veya DOGE satın alıp, bunları aktarmanız gerekmektedir. BTC ve ETH tranferi haricinde tranfer yapmamış biri olarak BTC ve ETH haricinde transfer önermiyorum.


    BitFinex

    En sevdiğim yurt dışı borsalarından biridir. Öncelikle eğer bu borsada sürekli BTC, ETH, MIOTA, LTC veya NEO gibi coinler arasında sürekli değiş/tokuş yapacaksanız hesabınızı onaylamanıza gerek yok. Eğer bu hesaba aktardığınız BTC'yi yarın bir gün dolara çevirmek isterseniz hesabınızı onaylamadan bu mümkün değildir. Hesap onayı için bir dünya belge isteyen bu site, belgeleri gönderseniz dahi 20-30 günlük onay süreci olması can sıkıcı noktalarından biridir. Belgeleri gönderdim fakat halen onay bekleyenlerden biri olarak çokta önemsemediğim, paramı ileri ki zamanda BTC olarak çeksem de sorun olmayacağını düşünmekteyim. Bu siteye üye olduktan sonra ilk olarak hesap onayı işi ile uğraşmamanızı tavsiye ederim. Üye olduktan sonra hesabınıza direkt olarak BTC veya ETH aktararak exchange işlemlerine başlayabilirsiniz. Aşağıda BitFinex'i baz alarak bir senaryo üzerinden buraya nasıl BTC aktaracağınızı anlatacağım.

    Binance

    İlk önce Bitfinex'e üye olmuştum ve Bitfinex'de çok az coin olduğunu fark edince Binance'ye yöneldim. Çok daha fazla coin olduğu için alternatifiniz daha çok oluyor. Bitfinex'den Binance'ye geçiş yaptım bu sebeple. Hesabınızı onaylatmadan 2 Bitcoin'lik işlem hacmin sınırınız mevcut.

    Binance'de şöyle bir sorun var. Binance BTC veya ETH aktarıp işlem yapmaya direk başlarsanız ileride problem oluyor. Örnek veriyorum 5 tane IOTA alıcaksınız. Direk alış emri verirseniz hesabınıza 4 küsür IOTA geçiyor. Yarın bir gün satmak istediğinizde de küsüsatlı kısmını sattırmıyor(bazı coinlerde sattırıyor, bazılarında sattırmıyor). Bununla karşılaşmamak için Binance'ye para aktardıktan sonra paranızın miktarına göre en az 5-6 tane alın(1000 TL gibi rakamlar yatırdıysanız daha fazla) ve profil kısmından "Fee BNB" aktif ederseniz daha sonra 5 IOTA aldığınızda hem hesabınıza tam 5 IOTA geçmiş olacak hemde daha az komisyon ödemiş olacaksınız. Komisyonlar bundan sonra BNB olarak hesabınızdan düşecek.


    SENARYO

    Gelelim şimdi yurt dışındaki kripto para borsasına para yatırıp, nasıl coin alacağız. Senaryomuz şu şekilde, Paribu.com sitesine üyeyim, cebimde 10.000 TL var ve bunu Paribu'ya aktarmak istiyorum. Bu 10.000 TL ile de IOTA satın almak istiyorum. Yurt dışı kripto para borsası olarak da BitFinex'e üye oldum. Eğer bunları yapmak istiyorsak, aşağıdaki adımların hepsini tamamlamamız gerekiyor.

    1. Paribu.com sitesine üye oldum ve yukarıda bahsettiğim gibi hesabımızı onayladık(En fazla 30 dakika sonra onaylanıyor).
    2. Yukarıdaki "TL İşlemleri" bölümüne tıklayarak yatıracağımız 10.000 TL bilgisini girerek ödeme bildirimi yaptık.
    3. Ödeme bildirimi yaptıktan sonra banka hesabımızın internet bankacılığına girdik ve verilen IBAN numarasına, 10.000 TL'yi açıklaması Paribu'nun vermiş olduğu açıklamanın aynısı olup olmadığını kontrol ettikten sonra paramızı gönderdik. (Paribu hesabı kimin adınaysa, para gönderen hesabın ismide aynı olmak zorunda)
    4. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra para hesabımıza yattı ve paranın yattığı bildirimi SMS olarak geldi.
    5. Menüdeki "Market" kısmına girip, mevcut kur üzerinden toplam 10.000 TL'lik olmak üzere alım emri veriyoruz. (Kurun 59800 olduğunu varsayarsak %0,4 alım komisyonunu düştüğümüzde yaklaşık 0.160535 BTC aldık.)
    6. Artık TL'de paramız kalmadı ve paramızın hepsiyle Bitcoin aldık.
    7. Bitfinex hesabımıza giriş yapıyoruz sağ üstteki "Deposit" bölümüne tıklayıp, sol taraftan Bitcoin'e tıklıyoruz.
    8. Açılan sayfadaki Exchange Wallet kısmından yeni bir cüzdan numarası oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz bu cüzdan numarası sadece bize aittir ve bu cüzdan numarasına sadece Bitcoin tranfer edebiliriz. Cüzdan numarasını kopyalıyoruz.
    9. Paribu sitesindeli "BTC İşlemleri" menüsüne tıklayıp, tab menüden Bitcoin Çekme seçeneğine tıklıyoruz. Kopyaladığımız cüzdan numarasını buraya yapıştırıyoruz ve çekme istediğiniz tutar yazısının sağındaki + butonuna basıyoruz.
    10. Bu işlem sırasında 0.0005 BTC komisyon alındığı için BitFinex'e aktarılacak toplam Bitcoin'imiz 0,160035'e düştü.(Komisyon yaklaşık 30 TL)
    11. Yoğunluğa göre değişiklik gösterse de yaklaşık 1 gün içerisinde para BitFinex hesabınıza aktarılmış oluyor.
    12. Para BitFinex hesabınıza geldiğinde mail yolu ile bildirim sağlanıyor.
    13. Artık Paribu ile işimiz bitti, sekmeyi kapatabilirsiniz.
    14. BitFinex sayfasında sol üst taraflarda yer alan Trading menüsünden IOTA ve onun yanında açılan pencereden IOTA/BTC'yi seçiyoruz.
    15. Daha sonra açılan sayfada sağ tarafta grafikler ve sol tarafta market kısmı mevcut. KRİPTO PARALAR [ANA KONU]
    16. Bu kısımdan mevcut kur üzerinden AMOUNT kutusundan miktar girerek almak istediğimiz ne kadar BTC karşılığı IOTA almak istediğimizi belirtiyoruz. AMOUNT MI yazısının sağ tarafındaki kırmızı ve yeşil butonlar ile maksimum/minimum ayarı yapılabiliyor.
    17. Ne kadar BTC karşılığı IOTA satın almak istediğinizi ayarladıktan sonra "Margin Buy" butonuna basarak işlemi tamamlamış oluyorsunuz ve almış olduğunuz IOTA sağ taraftaki BALANCES kısmına gelmiş oluyor.
    18. Daha sonra ise bu IOTA'yı satmak isterseniz 16. maddenin tersini uygulayarak işlemi tamamlamış olursunuz.
    19. Şuan için IOTA cüzdanı olmadığı için (yakın zamanda çıkacak) paranızı siteden komple çekmek isterseniz, IOTA'yı tekrardan BTC'ye çevirip, Paribu'ya aktardıktan sonra bozdurup, TL İşlemleri sayfadındaki TL Çekme işleminden IBAN bilgisi girerek paranızı TL olarak çekebilirsiniz.


    ÖNGÖRÜLER

    Bitcoin, şuan itibari ile 15.000 doları geçmiş durumda ve son 24 saatte %17,64'lük bir yükseliş yakaladı. Şuan satım için en uygun zaman olduğunu düşünsem de Bitcoin'deki hareketlilik yüzünden emin olamıyorum. Fakat bu kadar hızlı yükseliş sonucu 1000-2500 dolar arası düşüş yaşandığına şahit olmuştuk.

    Ethereum, uzun zamandır düşme eğiliminde ve tranferlerdeki yavaşlık yüzünden yatırımcılarının oldukça güvenini kaybetti. Tekrardan 500 dolar seviyelerine gelmesinin çok zor olduğu düşüncesindeyim.

    Bitcoin Cash, son 7 gündür bir çıkıyor bir düşüyor. İyi takip edip, al/sat yaparak iyi bir kâr elde edilebilir.

    IOTA, son 1 haftadır inanılmaz bir yükseliş göstererek, yatırımcılarına 4-5 kat kazandırdı. 5 dolar seviyelerini gören IOTA, BTC yükselişi karşısında direnemedi ve tekrardan 3 dolar seviyelerine düştü. Şuan için bir cüzdanı olmayan IOTA için yakın zamanda bir cüzdan çıkacak ve değerinin yükseleceğini düşünmeteyim. Microsoft ve Tesla ile anlaşma yapılması beklenen bu kripto para, geleceğin Bitcoin'i olarak öngörülüyor.

    Ripple, ani yükseliş ve düşüşlerinden dolayı ben dahil çoğu yatırımcının güvenini kaybetti. Kısa vadede yatırım aracı olarak görmesemde 15-10 cent arası alım yapabilir.


    Bu konu altında kripto para ile ilgili aklınızı takılan soruları paylaşabilir ve kripto paralar ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

    DH Kripto Paralar Whatsapp grubumuza üye olmak isteyenler, özel mesaj yolu ile davet linki isteyebilirler.


    **Güncelleme [08.12.2017]**

    Donanimhaber.com anasayfasına kripto para kurları entegre edildi.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

    [html]
    <span style="font-size:12px">Bu konu altında referanslı link paylaşımı yasaktır. Bu konuda paylaşılan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.</span>[/html]




    ** 12.12.2017 Bitcoin'inin vergilendirilmesi **

    12.12.2017 tarihi itibari ile sosyal medyada bitcoin ve benzeri kripto paralarından elde edilen kâr için vergilendirilmesi ile ilgili haberler çıktı. Çıkan bu haberler bitcoin forumlarında konu oldu ve birkaç görsel ile durumun ne kadar ciddi olduğu anlatılmaya çalışıldı.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

    BDDK'nın bitcoin yatırımını Türkiye'de durdurması ile ilgili yapılan paylaşımlar, Türkiye'deki kripto para borsalarından yatırım yapan kullanıcıların güvenini yitirmesine sebep oldu. Gün içerisinde yapılan paylaşımlardan sonra 17:30 itibari ile Türkiye'deki en büyük kripto para borsalarından biri olan BTCTURK'un bakıma girmesi akıllara "acaba haberler gerçekmiydi" sorusunu getirdi.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

    Şuan için yaklaşık 2 milyon TL'nin kripto para borsalarında olduğunu ve kripto paraların sürekli bir yükseliş trendinde olduğunu düşünürsek, elde edilecek kâr üzerinden devletin vergi almayı planlaması, kullanıcıların elde ettikleri kârdan zarar etmelerine sebep olacaktır.

    An itibari ile Bitcoin dolar kuru yükselmesine rağmen Türk borsalarında TL karşılığı yavaşda olsa düşüş göstermektedir.
    http://www.masak.gov.tr/userfiles/file/rehber1_1/MSK-RHB-%C5%9E%C4%B0B-001-1_1.pdf sayfasında da görüneceği gibi Bitcoin ile ilgili bir madde eklenmiş.

    KRİPTO PARALAR [ANA KONU]

    Şuan için Türk borsalarından paralarımızı çeksek dahi, geriye dönük işlemlerin kontrolünü ve olası bir vergilendirme durumunda geriye dönük işlem de yapacaklarını düşünüyorum.




    ** 18.12.2017 **

    Geçtiğimiz 2-3 hafta içerisinde söylentiler doğrultusunda popülaritesini arttıran IOTA, market hacimlerine göre 4. sıraya kadar yükselmişti. 14 Aralıkta Microsoft ve Tesla ile anlaşma yapılacağı söylentisinin yalan olduğu ortaya çıkınca 5 dolar seviyelerinden 3 dolar seviyelerine gerileyerek, market hacmine göre de 7. sırada kendisine yer buldu.

    Geçen hafta Litecoin'den beklenmeyecek kadar bir yükseliş gösterirken, kâr satışları Litecoin'in daha fazla yükselmesine izin vermedi ve düşüşe başladı. Şuan için paralel olarak ilerleme gösteriyor.

    Cardano'daki ilginç yükseliş, yatırımcıları bu yönde yatırım yapmaya itse de, Litecoin'deki gibi kâr satışları yüzünden şuan için düşüşe geçti.

    Ripple geçen hafta yatırımcılarına oldukça iyi oranda kâr sağladı. 0,25 dolardan 0,90 dolara kadar yükselme gösteren Ripple şuan için 0,74 dolar seviyelerinde dolanıyor. Olası bir 0,60 dolara düşmesi durumunda alım fırsatı oluşabilir.

    Ethereum'u uzun süre durgun giden ve bir anda yükselişe geçen bir coin türü. 450 dolara kadar inen Ethereum geçen hafta başında yükseliş göstererek 750 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Ben dahil çoğu yatırımcı uzun süreli durgunluktan sıkıp, farklı coinlere yatırıma yönelse de sabreden yatırımcılarına iyi oradan kâr elde ettirdi.

    Gelelim pazarın büyük kısmını kapsayan Bitcoin'e. Geçen haftaya durgun bir şekilde başlayan Bitcoin, haftanın ortasında bir hareketlenme gösterdi ve 19.000 dolar seviyelerini aştı. Hatta bazı borsalarda 20.000 dolardan işlem yapıldığı da göründü.


    Yabancı borsa ile ilgili oldukça fazla özel mesaj alıyorum. Konuda bahsettiğim IOTA alma seneryosunu okuduktan sonra bana özel mesaj atmanızı rica ediyorum. Okuyup da anlamadıysanız, yardımcı olmak isterim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kaybederseniz üzülmeyeceğiniz meblağlar ile girin lütfen. Burada gelip ağlarsanız baya antipatik ve komik görünürsünüz, benden söylemesi.

    Ve buradakilerin neredeyse tamamı küçük yatırımcı, bir gecede 50% kazanma hevesi sürekli aklının bir köşesinde olan insanlar. Bu hislerinizi bastırın lütfen.

    Daha çok yakın zamanda aselsanın başına gelenleri gördünüz.

    Bitcoinde de silkelemeler oldu.

    İota zaten çok hareketli, sürekli takip etmekten vazgeçin. Alıp unutun.

    Litecoin alın unutun. Ayda bir kontrol edin yeter.

    Yine ethereum biraz geride kaldı. Ondan da hafif sıçramalar beklenebilir.

    Dash gayet sağlam. Çok stabil artışları var. Tam uzun vadeli olarak alınacak coin.
  • Kripto Borsa


    bitcoin son 1 yılda 10 kattan fazla artış ile bizim buradaki ilkokul terk bekçinin bile ilgisini çekmiş durumda. varı yoğu satıp yatırsam bir senede 10 kat kar eder miyim diye soruyor resmen.


    bense bunun artık mümkün olmadığını düşünüyorum. kripto para borsası 350 milyar dolar hacme ulaştı. dünyada dolaşımda olan paraya oranı artık yükselişin bu kadar olmayacağını gösterebilir bence.


    - iyimser tahminler bile en son ulaşacağı noktanın 28 bin dolar olacağını söylüyor.
    + bir yandan da son bir yılda (ama sadece son bir yılda özellikle, yani her zaman değil ! buna dikkat!) en iyimser tahminlerin bile ötesinde gelişim gösterdi.


    Nereden dönecek ? En önemli soru bu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Aralık 2017; 13:11:29 >
  • Bu alana reklam alınır.
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bitcoin için lisans veriliyor artık finans kurumlarına . Bu demektir ki artık arkasında dolaylida olsa hukuki bir dayanak var , ve en önemlisi amerikadaki resmi kurumlar bitcoini emtia olarak kabul ettiler . Boşu boşuna bir günde 12den 15 çıkmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar bitcoin düzeltme yaparsa altcoinlerin durumu ne olur,çıkan para altcoinleremi akar yoksa hepsi tepetaklak düşermi..tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • favoriye attım takipteyim.. zira şu sıralar alternatif para kazanma yollarını araştırıyordum iyi denk geldi
  • Beklenen konu geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh ye böyle bi konu lazımdı. Önlerden.
  • 15 iota çok çok az da bitcoinle bekliyoz bakalaım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerimizi alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl önce evi satınca alsa mıydık tümüyle diye düşündüm, nasip değilmiş. Şimdi iş işten geçti ama yine de almak istiyorum. Altcoinlere yatırırım bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoini sattım az önce düşünce tekrar alıcam.

    Şuan monaco ve iota ya yatırım yapmayı düşünüyorum.düşünceleriniz nelerdir bu iki coinle ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • al-sat işine tecrübeli değilseniz pek girişmeyin. alabildiğiniz kadar alın ve dokunmayın, uzun vadede her türlü kazandıracak öyle ki şahsen takip ettiğim saygıdeğer insanlar 100.000 $ 'ın bile imkansız olmadığını söylüyor.
  • bitcoinin bu kadar yükselmesini kimse beklemiyordu bence
    balinalar piyasadaki coini sürekli stokladığı için pump yiyor olabilir herkesin kendi görüşü ama ben bitcoinin belki yakında belki 50 bin dolarken yüzde 50 gibi sert düşüş yaşayacağını düşünüyorum
    belki bazı balina diye tabir ettiğimiz kişiler parasını katlayarak bitcoine olan güveni sarsma girişiminde bulunuyor bunu zaman gösterecek ama
    bitcoin transfer masrafları ve transfer yavaşlığı yüzünden geleceğin para birimi olarak görünmüyor ripple veya iota gelecekte karşımıza çok çıkacak
  • Cex io bordasınıda ekle bence.
    Edit: Biraz iota almak istiyorum, en uygun borsa hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General. -- 7 Aralık 2017; 23:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyedeki sitelerin altyapilarini biraz daha saglamlastirmasi lazim bence. Cunku ne zaman ortalik hararetlense, siteler gocuyor. Bugun BTC firlayinca koinim goctu mesela. Artinca satanlar, dusunce yeniden alamadi. Anlik takip ve mudahalenin gerektigi zamanlarda sitelerin buna cevap verememesi buyun sikinti yaratiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17k $ devirdi, bu gidiş nereye?

    Alan kazandı ama bundan sonra almak bana göre çok riskli! Sizi etkilemiyecek miktarlarda sıkıntı yok ama tüm birikiöi yatırıp 2 ye katlama hayali zor gibi. Yarın yarı yaraya düşebilirde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcan03 kullanıcısına yanıt
    2013 yılında 100-200 dolar arası gezerken birden 1000 doları sonra 1100 doları görüp geri 200 dolarlara düşmüş ve 4 yıldır pek oynamamış.

    yani düşerse yarı yarıya değil onda birine düşebilir direkt. o yüzden bütün birikimi yatırmak istemiyorum. ufak tefek paralarla oynamak, aaa yüz lira kar ettim demek yeterli gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.