Şimdi Ara

Steam Bitcoin'i ödeme yöntemleri arasından çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •   

     
    Geçtiğimiz yıl nisan ayında Steam, popüler kripto para birimi Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak platforma ekleyeceklerini duyurmuş ve mayıs ayından itibaren oyuncuların Bitcoin ile platformdan alışveriş yapmasına izin vermişti. Steam'in bu kararı aldığında 450$ seviyelerinde değere sahip olan Bitcoin günümüzde 13.000$'ın üstünde bir değere sahip ve çok daha popüler. Geçen süre içerisinde Bitcoin'in yatırımcısı ve kullanım alanı artarken Steam beklenmedik bir karar aldı. Dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, Bitcoin'i ödeme seçeneklerinden çıkardığını duyurdu.


     

    Artan İşlem Ücretleri ve Değer Değişimleri 

    Steam'den oyun almak isteyen müşterilerin belli bir miktarda Bitcoin'e ek olarak Bitcoin ağı tarafından istenen işlem ücretini karşılamak için de bir miktar Bitcoin ödediğini belirten Steam son zamanlarda müşterilerin Bitcoin ağına ödemeleri gereken işlem ücretinin 20$'a kadar yükseldiğine dikkat çekti. Bitcoin ile satın almalara izin verdiği ilk dönemlerde işlem ücretinin 0.20$ civarında olduğunu da ekleyen Steam'in açıklamasına göre Bitcoin'in değeri düştüğü zaman yüksek işlem ücretleri daha büyük bir problem haline geliyor ve Valve’ın bu ücretin miktarı üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmuyor.


     

    Steam'in Bitcoin'i artık desteklememesine neden olan unsurlardan biri de Bitcoin'deki ani değer değişimleri. Bitcoin'de yaşanan bu değer değişimlerinden etkilenmemek için müşterilerin satın alım işlemlerini kısa sürede tamamlamak zorunda olduğunu kaydeden Steam bu durumdan pek çok müşterinin mağdur olduğu belirtiyor. Mağduriyetleri gidermek adına Steam, ilk ödenen ücreti kullanıcılara iade ediyordu veya kullanıcının Bitcoin'in yeni değerine göre daha fazla ödeme yapmasını bekliyordu ancak kullanıcının tekrar ödeme yapması yeniden işlem ücreti ödemesi sonucunu doğuruyordu.


      

    Tüm bu nedenler sonucunda Bitcoin'e destek vermek mantıksız bir hale geldiğini ifade eden Steam, şimdilik Bitcoin desteğini kesse de ilerleyen dönemlerde Bitcoin kullanımının platform için mantıklı olup olmadığını değerlendireceğini de açıkladı. Platform eksik ödeme veya işlem ücretlerinden kaynaklanan sorunlardan etkilenen müşterilerin sorunlarının giderilmesi için çalıştıklarını da ekledi.








  • segwit kurtaramadı bitcoini. 2 MB yapsalardı blokları bunların hiç biri olmayacaktı
    btc bu hantallıkla devam ederse IOTA, XRP, XLM bitcoini tahtından etmeye gelecektir.
    teknolojisi iyi olan kazanır
  • sanırım şuan kullandığımız tüm sistemler reel para için kurulduğundan bitcoine entegre etmek sıkıntılı oluyor.sanal parayla ticaret yapacak sistem oluşturmak gerek sıfırdan

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    hocam bitpay denen bir aracı kurum var. siz oraya gönderiyorsunuz btcyi onlar ödemeyi steame dolar olarak yapıyor. steam direkt olarak uğraşmıyor işlemlerle fakat yine de bu durum hoşlarına gitmemiş. bence doğru bir adım atmışlar. gelecekte tekrar kripto para ödeme seçeneği gelecektir fakat bitcoin olacağını sanmıyorum bitcoine yenilik gelmedikçe.
  • Çok isabetli karar olmuş. Biri bu; bir iki sebep daha var, steam pazarının içine ediyorlardı.

  • Bu saatten sonra bitcoin'i olan elden çıkarsın patlamaya az kaldı.

  • arrivederci kullanıcısına yanıt
    bu tarz şeyler söylerken nedenini'de söylerseniz daha inandırıcı olur Bitcoin patlayacak diyorsunuz ama nedenini belirtmiyorsunuz Bitcoin 1000 Dolar çıktığı zamanda bazıları Bitcoin patlayacak dahada yükselemez filan diyordu ama şu anda 14.500 Dolar geldi
  • bitcoini olanlar satsın diyenler hepsi alttan almak için bunu yapıyor. son 3 günde 2 bin dolar değer kazandı.14.2bin dolar oldu. yıl sonu 20bin deniyor.balinalar azaldıkça daha stabil bir yükseliş oluyor. aklı olan atar 10 15bintl.

  • BTC yerine USDT kullanırsa daha iyi olur ki zaten USDT'nin amacı bu.


    Sabit, volatil olmayan bir koin.

  • Bir zamanlar Almanya da markete ekmek almak için giderken yürümek veya koşmak arasında fiyat farkı oluyormuş aşırı enflasyon yüzünden. Bana nedense bu olayı anımsattı. Sabahki fiyatıyla akşamki arasında uçurum var.

  • Ulan tam da Steam'de mi bozdursam diyordum bitcoinleri

  • Universa geliyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.