Şimdi Ara

Epson 5620 mürekkep ve dolabilen kartuş tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • RS182 kullanıcısına yanıt
    Kırmızının olduğu bölüm hava yapmış olabilir.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Nasıl tesbit ederiz yada düzeltiriz? Bugün arka arkaya Türk bayrağı mı çıkarsam diye düşünürken sizin mesajı gördüm.Hani kırmızı ağırlıklı olup gözenekleri zorlayıp açabilirmiyim diye.. Daha da kötü olur mu ki? Denemeden bilemeyiz sanki :D
  • Arka arkaya 5 tane yazdırdım ama aşağıdaki gibi çıktı :( Kırmızının kartuşta sıkıntı yoktur değil mi? olsa diğer kırmızılar çıkmazdı herhalde..


     Epson 5620 mürekkep ve dolabilen kartuş tavsiyesi

     Epson 5620 mürekkep ve dolabilen kartuş tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RS182 -- 17 Mart 2018; 10:15:2 >




  • RS182 kullanıcısına yanıt
    Bendeki tanklı modellerde mürekkep tıpalarını açıp yazıcı özelliklerinden bir ya da iki kez kafa temizleme yaptırınca sorun düzeliyordu, eğer hava yapmışsa. Hatta yazıcı kafasına mürekkep gelene kadar 5-10 çıktı almak gerekebilir. Sizinki kolay dolan kartuşlu yanlış hatırlamıyorsam, onlarda da benzer bir şey yapılır sanırım. Hava alma ile ilgili internette farklı videolar da mevcut.

    Bugün ben de sizinkine benzer bir sorun yaşadım, benim yazıcı da siyahta sorun çıkardı, size önerdiğim yöntemi denedim düzelmedi. Daha sonra düşümdüm ve tankı doldururken siyahı biraz fazla koymuştum. Bu fazla mürekkep nedeniyle yazıcı kafaya mürekkep çekemiyor olabilir diye düşündüm ve fazla mürekkebi şırıngayla geri aldım. Sonuç tahmin ettiğim gibi oldu, anında sorunum çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 18 Mart 2018; 15:41:13 >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Kartuşa ne kadar mürekkep konulmalı ki? Ben 4ünü de 100 ml koydum. 5x20ml şırınga ile.. Deneme amaçlı ilk gelen orjinal kartuşlarını taktım mürekkep olmadığı için gene basmadı tabi.. Bir vida yardımıyla,dolan kartuşa göre aynı bölgeden delik açıp içine az miktar mürekkep koydum ama orjinal kartuş dikine 2 ye bölünmüş gibi alt kısımdan koyduğum mürekkebi sızdırdı.. Şaşırdım çünkü böyle birşey varsa önceki mürekkebide sızdırması gerekmiyormuydu? Japonla boydan boya yapıştırıp doldursam mı acaba :D
  • Eveeet,geçen hafta Epson servise bıraktığım cihazım p.tesi geldi. Açıkcası bu kadar uzun sürmesi beni baya yordu ; nereden baksanız 250-300 Tl lik iş kaçırdım.İnşallah müşteri kaçmamıştır.

    Geldiği gün 50 TL'lik iş yaptım...

    Servis yetkilisi; tüm kanalları boşalttık ve sizin kartuştaki mürekkep ile denemeler yaptık.cihaz sorunsuz çalışıyor dedi.2 çıktı gönderdi; benim cihazdan alamayacağım ama Epsona özel yazılımla alınıyormuş,tüm renklerin testi şeklinde.

    ilk çıktı da çoğu renkte sorun var-yarım yarım ve 2. çıktıda bu sorunların hepsi çözülmüş.. İşin ilginci bu 2 çıktı arasında 20-25 dk olması.. yani cihaz 1 hafta boşa yattı gibi geldi bana,işi bilenler az çok anlamıştır. Sözde; ''sizin cihazın işi zordu 1 hafta uğraştık ama başardık'' sa,insanları salak yerine koymaktan vazgeçin artık.(süreç bu şekilde işliyorsa,özür dilerim-artık kimseye güvenemiyorum..) Velasıl 25 dk lık bir işleme 200 TL verdim ve mecbur mevcuttaki (4 RENK 400'er ML..) Cescesor mürekkeple devam ediyorum.(başka mürekkebe geçmek için yeni kartuş ve mürekkep almam gerekiyordu,nereden baksanız gene 200-300 tl de ona verecektim ve cihazın olup olmayacağı da belli değildi) en kötü ilerde memnun kalmazsam,bir 200 daha verip genel temizlikle yeni mürekkebe geçerim ;) Dediğim gibi gelir gelmez 2-3 vesikalık ve renkli çıktılar aldım.Şimdilik sıkıntı yok

    Gelişme olursa tekrar yazarım.




  • RS182 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, uzun bir aradan sonra yeniden aynı konudayım. Bir hevesle WF-C 5790 aldım. Burda paylaşılanları bildiğim için yazıcıyı henüz kurmadım. İnternette bu yazıcı için kurulmuş tank sistemi ve dolan kartuş sistemi örneklerine rastladım. Yurt dışından uzman biri ile görüştüm, ya orijinal kullan ya da muadil pigment mürekkebe hiç bulaşma yazıcıyı doğrudan dye mürekkeple kur dedi. O da orijinal Epson dye mürekkep olsun dedi.

    Araştırma ve tecrübelerinizin farkında olduğum için bir de sizin fikrinizi almak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 5 Ağustos 2019; 3:1:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.