Şimdi Ara

2. el dizel araç alacağım, kumar oynama diyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bakımlı düzgün binilen her araç alınabilir bunun dizeli, lpg'si, benzinlisi farketmez. Dizeller bir tık daha hassastır aynı turbo benzinli araçlar gibi.

    Maalesef ülkemizde hala yağ standartlarına uygun olmayan yağ kullanımı, ne olacak ya bu da filtre bu da filtre değil mi deyip yan sanayi belli kalite standartları olmayan yedek parça kullanımı bir de bunların üstüne hor veya ağır şartlarda kullanım binince ikinci el birçok araçtan korkmak gerek.

    Bu dediklerimi eski nesil atmosferik araçlara yaparsanız bir tık daha idare eder ama turbo benzin ve turbo dizel araçlar için saydıklarım sağlıklı bir motor için olmazsa olmaz!

    Bol şans
  • Dizel de tek yapman gereken enjektörlere zamanında carbon clean yaptır turboyu da yağlama için bekle sorun çıkmaz çalıştığım şirkette 550 000 de ve 600 küsür binde Fluence lar daha motor arizasi yapmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam km işi gerçekten sakat ancak şu mantıkla alabilirsiniz ben bu şekilde dizel bir araba aldım ve sıkıntı yok , model yılı misal 2011-2013 yılı yüksek km 100-150 k bir araç km büyük ihtimal doğrudur ve bence yıpranması daha azdır çünkü uzun yol gitmiştir kısa mesafe yapan araba sürekli dur kalk ve motor çalıştır stop yapmamıştır. 2007 model 60 k dizel km doğru olsa bile yerine 2011 model 130 k dizeli tercih ederim ha bu arada ;

    Türkiye km ler doğru olduğuna kesinlikle inanmıyorum. 100 arabanın 80'ı km oynanmıştır
  • Ülkemizde nedense 100-200 bin km ne kadar da çok geliyor, ama ticari taksilerin hepsi 400 bin üstü ve hala tıkır tıkır çalışıyor.

    Uzun lafın kısası, düşük km den Ziyade bakımlı olsun, kimse malını boşuna ucuz satmaz, en ucuz ilanlardan uzak durun, aracı uzun süre kullanan kişilerden alın ve ayaklı galericiler den almayın. Ya gerçek binici ( 3-5 yıl kullanmış ) yada dükkan sahibi Galeri lerden alın.



    Not: yılda en az 2-3 araba değiştiren biri olarak yazdım, boş laf değildir.



    Şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık 10-12 km çok değil. Performans beklentisi yoksa alın 1.2 atmosferik araç. Baktığınız araçlara göre biraz fazla yakar ancak turbo, enjektör, lpg vs. kafanıza takılmaz. Aynı paraya daha düşük km ve daha yeni model arabaya binersiniz. Corsa 1.2 kullanıyordum yakın zamanda, sehirici 6-6.5 lt yakıyordu. Aynı koşullarda (rota ve surucu) c sınıfı dizel araçta 5-5.5 lt yakıyor, b sınıfı dizel olsa da 5in altına inmez pek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    1.3 punto dpf den dolayi 700 lira masraf acmis ne ise yariyorsa zikkim polis arkadas maasin yarisini verdim demisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük km'li temiz bulduktan sonra sıkıntı olmaz 75.000-138.000 arası 1.5 dizel kullandım (hala kullanıyorum 2006 model) sert kullanırım gerektiğinde dip gaz kimi zaman 170 180'de gittim sadece bir kere hortumu delinmiş onu yaptırdım ucuz bir parça zaten turboyla alakası yok motora giden bir boru. Ama ben yağını suyunu erkenden değiştiren bir ses duydum mu ustaya giden (çok şükür duymadım) bir insanım böyle aracına değer veren birini denk getirip almak lazım. Multijet motoru uzun süre kullanmadım uzun süreler kullanan arkadaşımda yok ama reno'nun motoruna laf ettirmem kendi açımdan. Tavsiyem riskleri en aza indirmen için öncelikli olarak düşük kilometreli bir araç bakman zaten sende bineceksin daha da artacak. Yllık 15.000 civarı km yapıyorum köy yolunda yüklü bayırda çıktım 1200 km gidiş geliş yolda yaptım bir kere bile ikinci kez kontak açtırmadı maşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 9 Aralık 2017; 5:22:24 >




  • Mjet ve Tdci(hdi) motorlardan korkma ama ince arastir, sadece motor degil beslemede sanzimanda kavrama, pompa ve egzoz sisteminde de kronik problemler olabilir.

    Senesine gore modeliyle beraber arastirmani oneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 9 Aralık 2017; 8:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110 binde temiz Colt otomatik dizel aldık.

    Bir daha ikinci el dizel alacağıma benzinli hurda almayı tercih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo

    110 binde temiz Colt otomatik dizel aldık.

    Bir daha ikinci el dizel alacağıma benzinli hurda almayı tercih ederim.

    nbeden hakan?
    detay gir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 155 bin de 1.3 mj punto aldım 190 binde sattım. inanılmaz memnundum yağ değiştirmek dışında servise gitmedim.
    bence 2. el araba almak kumarsa bu dizel yada benzinli olduğundan değil.

    şimdiki arabamda 2. el benzinli sıkıntı yaşatmadı ancak deli gibi dizel araba özlüyorum. az gücüm olunca tekrar dizele döneceğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kamilhan10

    Bende benzinliden dizele geçiş yaptım.Şuan kullandıgım araç 2. Multijet aracım, 191 bin kmde aldım 2004 albea.Bence puntoya yoğunlaşın 1.3 motor üzmez.Turbo devreye girdikten sonra devirlenmesi iyiyse ve yüksek devirlerde(5000-6000) devirde sürekli siyah duman atmıyorsa enjektörlerde sağlamdır.Zaten uzun süredir piyasada bu motor experlerde çözdü artık.Ben punto alırsanız sıkıntı çekmeyeceğinize inanıyorum

    Dizel araçta 5000-6000 devir çevirmiş gibi yazmışsınız. Milleti yanlış bilgilendirmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 9 Aralık 2017; 19:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların birçoğu şehirefsanesi iken aralarında gerçeklik payları mevcut.
    ama servisin baktığı ve onay verdiği bir mjet motor size sorun açmaz kolay kolay
    işletim maliyetide düşük üstelik
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Park halinde vites boştayken 5000-6000 devir demek istemiştim.Ayrıca 5 bin-6bin çeviriyor araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşimle aynı anda benzer araçlar aldık benim aracım 1.4 fiesta lpg li kardeşiminki corsa 1.7 dizel ikimizde 30 bin km kullandık.
    Fiestanın masrafı yağ,fitreler,lpg filtreleri vs , 20 tl lik su hortumu bunun dışında tüpü fulleyip gezdim.

    Corsanın masrafı; önceki sahibi turbo patlatmış revizyon parası 5000tl, devirdaim 2 sefer değişti 200tl+200tl, yakıt pompası sorun çıkarttı 600 tl, beyin arızalandı 300 tl, motor bir çalışıp çalışmıyordu kablolar değişti 500 tl, turbo hortumu patladı 200tl, akışmetre arızalandı turbo basıncı ayarı vs 300 tl,kontak termiği bozuldu 100tl, bugun gezmeye çıktık egzozdan patırdama sesleri geliyor bakalım kaç lira daha gircek :))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.