Şimdi Ara

FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kısa süre idare etsin diye FX 8350 ye işlemcimi yükselttim.
    Eski işlemcim en fazla 55 derece görürdü.
    Kullandığım soğutucu ise 80 mm fana sahip kule tipi ufak bir soğutucuydu, ben ise 12 cm akasa viper fan ile değiştirdim eski fanını. 2 adet bakır ısı borusu bulunmakta ve CPU ya direkt temas etmekte.
    Kasam ise corsair 400c, içi ferah bir kasa.

    FX 8350 125W TDP olmasından normal diye düşünüyorum fakat sıcaklığa bağlı frekans da hız düşüşü olunca sorun olduğunu anladım.
    Macunu zaten daha yeni sürdüm.

    Boştaki sıcaklık değeri:

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    Stress testi değeri:

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik


    Buda işlemciye en çok yük bindiriyor diye oyunda test ettim en yüksek sıcaklığı oyunda aldım.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik



    Değerler ortada, sorun işlemci soğutucusundan mı yoksa farklı bir sebebi mi var bilmiyorum ama sıvı soğutma masterliquid lite 120 siparişi verdim bir de onunla deneyeceğim.
    Stok fanı hiç kullanmadım denemedim de ama kendi soğutucumdan daha kötüdür diye düşünüyorum.







  • Sıcaklıklar yüksek. Soğutucu işlemciye tam temas etmiyor olabilir ya da bu işlemciyi soğutmaya yetmiyor da olabilir. Yeni soğutucu gelene kadar işlemci voltajını düşürüp 1.3v gibi bir değerde kullanabilirsiniz. Tabi bu değerde stabil olmayabilir. Stabil değilse 1.3 v üzerine ufak ufak voltaj artırmalısınız. Eğer stabilse bu sefer de voltaj düşürerek denemelisiniz. Yani işlemcinin bu saat hızında çalıştığı en düşük voltajı bulmak sıcaklıkları biraz düşürecektir. Soğutucunun ve anakartın modelini yazabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 1 Aralık 2017; 14:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Sıcaklıklar çok fazla değil. Sorun vrm (işlemci voltajını ayarlayan mosfetler) ısınıp voltaj kısması.
    Voltaj kısıncada frekans düşürüyor. Anakart modeliniz nedir? Birde sıvı soğutma takınca vrm'lere doğru
    olan hava akışı tamamen kesiliyor. Benim de aynı gelmişti başıma. İnternetten bakarak mosfetlerinin yerini
    bulunuz. genellikle işlemci soketinin yanında ram soketlerinin ayna simetrisi karşı tarafında olur. o tarafa doğru hava üflerseniz veya soğutursanız işiniz çözülür. Birde anakarttan voltage calibration kısmını balanced gibi birşeye alın eğer aggresif veya extreme gibi birşeyler ayarlı ise.

    Kolay gelsin.
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi düşündüm başta voştajı 1.35 e çektim, gördüğünüz o sıcaklık değerleri zaten o voltajda.

    Soğutucu temas etmemesi gibi durum söz konusu değil sonuçta kilit mekanizması var intel işlemciler gibi değil montajı.

    Anakartım msi 970a-g46 2012 de almıştım.
    Kuzey köprüsü zaten hep sıcaktı yani elimle dokunamazdım o anakartın doğası gereği öyleymiş.
  • bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    Anakartım MSİ 970a-G46 2012 de almıştım.

    Şu ana kadar hiç bir sorun olmadı tamir bile görmedi anakart, BIOS ise en günceli var şu anda.
    Mosfetler ısınıyormu bilmiyorum fakat eski işlemcimi 1.45 voltajda 4.3 ghz de kullanıyordum FX 6300 dü oda, hiç bir sorun olmazdı frekans düşüşü v.s zaten bu işlemciyi idarelik olsun diye aldım, ryzen işlemci almayı planlıyorum da o zamana kadar biraz idare eder diye düşünmüştüm çünkü eski işlemcin çok fazla kısıtlıyordu ekran kartımı bu biraz rahatlattı performans olarak.


    VRM konusunda dediğiniz kısmın üstüne pasif soğutma var büyükçe, sıcaklık olarak baya ısınıyor.

    Voltaj kalibrasyon ayarına da göz atacağım eğer varsa.

    Ayrıca anakartımda EUP 2013 c1e v.s cpu futures adı altında bir kaç özellikler var tabi bazıları açık kapalı hiç ellemedim onları.

    VRM kısmı resimde belirtildiği gibidir.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 1 Aralık 2017; 18:29:17 >




  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Evet 970 chipsetli anakartların kuzey köprüsü fazla ısınıyor. Bendeki de öyle. Dediğim gibi voltajı 1.30v civarına çekin. Yani 0.05 daha düşürün. Boşta bile sıcaklıklar nispeten yüksek. Arka planda işlemciyi yoran bir program çalışıyor olabilir mi? Bir de elinizdeki stok soğutucuyla deneyin. Biraz gürültülü çalışır ama işini yapar.
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Voltajı 1.28 yaptım hızıda 4.2 ye verdim şuan sıcaklıklar normal gibi frekans düşüşü olmuyor.

    1.28 yaptım fakat 1.32 ye kadar çıkıyor.
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    OC ile mi 4.2 yaptınız yoksa kendi turbo frekansı ile mi 4.2'ye çıkıyor? BIOS'ta işlemciye voltaj verdiğiniz kısımda load line calibration (LLC) diye bir ayar mevcut mu?
  • fxlerde kiytirik anakartlar kullaniyorsunuz ondan sonra 8350'de anormallik oluyor millet soba diyor.bizimki niye isinmiyor hizi dusmuyor voltaji oynamiyor tas gibi?cunku giga 990fx ud5 anakart ve arctic cooling su sogutma var.arti 20 kusur senelik tecrube tabi.millet teneke psu kullanirken ben fsp kullanirdim macun diye beyaz seyler surerlerken as5 kullanirdim.olabilir bilemeyebilirsiniz ama intelcilerin eline malzeme veriyorsunuz kizdigim nokta bu.cozum de bulunmuyor anakarti degistirmediginiz icin bu konu boyle uzayip gidiyor yukarida dura dura milletin agzina sakiz oluyor.bunun aynisi yine acildi onda da anakart dandikti adam inat etti degistirmedi sonra degistirdi kurtuldu.oyle voltaj oyna llc ayari yap ile olacak bir sey degil ama bu sefer ikna etmek icin ugrasmayacam.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik




  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz ayar mevcut değil.

    Turbo frekans değil direkt manuel olarak 4.2 yaptım hızı. Turbo core kapadım hız şuan sabit 4.2 de.
  • Hocam sonuna kadar haklısınız sağlam anakart olsa zaten ben bu sorunu burada yazmam.
    Macun olarak çok iyi bir şey kullanmıyorum zalman stg2 kullanıyorum 4.1 W/mK değerine sahip çok iyi bir iletkenliği olmasa da ortalama bir şey diyebilirim.
    Tabi sıvı soğutma aldıktan sonra 8 W/mK olan bir macun almayı düşünüyorum büyük ihtimal mastergel pro alırım 30 lira civarı fiyatı var.

    Anakart konusunda ileride ryzen geçerim diye değiştirmedim sadece işlemci idare etsin diye kısa süreli yükseltme yaptım.
    Tabi anakart alırsam O.C için uğraşacağımdan sağlam bir şey alırım, aklımda şuan Ryzen için ASUS ROG STRIX X370 düşünüyorum tabi öneriye açığım şunu bunu al derseniz.
  • Başlığı görünce anakartı kesin Msi 970a-g43'tür dedim, g46 modeliymiş. Pek yanılmamışım. İyi ki almamışım bu anakartı. Gigabyte GA-970A-UD3P almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 2 Aralık 2017; 15:49:54 >
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    sevgili hocam ram fiyatlari sinir bozucu.bence 990fx anakart alsan ikinci el cok daha ucuza gelir yoksa ben isterim ryzen'e gecmenizi ama acele karar vermenizi istemiyorum su anda zor durumdasiniz pahali mahali darlarsiniz cozum bu diye inansaniz ama beni bi dinleyin:

    peki 990fx anakarti aldik super ama islemci iyi mi kotu mu siz bunu deneyemediniz niye anakart izin vermedi.5 ghz vuruyor mu mesela iyi cip mi yoksa oluru zaten 4.3 olanlardan mi?bir yerden sonra uretimde bisiler yaptilar 4.2 goren aletler birden 5 gormeye basladi bendeki daha da psikopati cikti ama alirken demistim adamlara sarisin gonderin gonderdiginiz anakart gibi diye adamlar telefon acmislardi nasil yani diye.ben de iyi oc olanini gonderin demistim manyak demislerdi ama gondermisler.tabi bu esprisi de bir ara gercekten seri numarasina filan bakarak aliyorduk amd islemcileri.ben size oyle seyler yazdim ki sanki anakart iyi olunca ucacaksiniz.tamam da islemci en azindan bi 4.6 gorecek mi cunku boyle yapabilirseniz inanin ryzen filan almaniza gerek kalmaz en az iki sene daha kullanirsiniz o zamana ryzen 3 cikar hatta ddr5 bile beklerdim ben olsam.para sizin ben karismam ben size ucuza gelecek ve isinizi gorecek bir yol soyluyorum belki islemciniz cok guzel cikacak 4.6'ya filan gulecek bu ne diye.ben 4.8'de aylarca gunluk kullandim ama 1060'in da gucu belli 1800x de taksan 20 fps daha fazla verecegi yok o yuzden 4.4 kullaniyorum cunku fark goremedim 4.4 4.8 arasinda bu ekran kartiyla ama 1070 olsa gorurdum.ben kardesimin 1600'unu de kullandim 15 gun onda da 1060 var ve benim 4.8'den farki yok cinebench cpu-z gibi cekirdege dayali benchler haric.stok yalniz o islemci 4 ghz yaparsan duman eder ama 4 ghz yapmak masrafli ve zor olabilir onda da cikan cikmayan var o yuzden daha hizli gelecek denen ryzen 2 3 bunlara bakmak lazim illa ki daha kolay oc olacaktir.ben olsam merak icin bile elimdeki anakarti satar ikinci el 990fx alip durumu gorurdum.hani ne kaybedersiniz en kotusu olsa?4.3 stabil kullanirsiniz bence bu gorduklerinizden sonra o bile tatmin edecektir.




  • Ekran kartım Asus GTX 1070 ilk çıktığında almıştım da ileride işlemci alırım sistemi toplarım diye tabi durumlar el vermedi, yeni oyunların bazıları inanılmaz işlemci gücü istiyor ekran kartını çok kısıtlıyordu o yüzden işlemciyi yükselteyim dedim. Mafia 3 de bile fx 6300 de 25 FPS leri görmüştüm şimdi ortalama 40 falan oynanıyor en azından tabi ileride çıkacak oyunlar daha da sıkıntı olabilir.

    990fx anakart alsam cebimden 500-600 lira çıkar sanırım.
    Şimdi dediğiniz anakartı alsam işlemciyi hadi 4.5-4.6 falan yaptım şuan 4.2 hızda kullanmam ile çok ciddi bir fark olur mu ?
    Ona vereceğim parayı kendimde tutsam sonra biraz daha topladıktan sonra eskileri satıp ryzen sisteme geçerim diye düşünüyorum.
    İşlemci olarak 1600 düşünüyorum fakat 1700 de olabilir tabi parasını ayarlayabilirsem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    fxlerde kiytirik anakartlar kullaniyorsunuz ondan sonra 8350'de anormallik oluyor millet soba diyor.bizimki niye isinmiyor hizi dusmuyor voltaji oynamiyor tas gibi?cunku giga 990fx ud5 anakart ve arctic cooling su sogutma var.arti 20 kusur senelik tecrube tabi.millet teneke psu kullanirken ben fsp kullanirdim macun diye beyaz seyler surerlerken as5 kullanirdim.olabilir bilemeyebilirsiniz ama intelcilerin eline malzeme veriyorsunuz kizdigim nokta bu.cozum de bulunmuyor anakarti degistirmediginiz icin bu konu boyle uzayip gidiyor yukarida dura dura milletin agzina sakiz oluyor.bunun aynisi yine acildi onda da anakart dandikti adam inat etti degistirmedi sonra degistirdi kurtuldu.oyle voltaj oyna llc ayari yap ile olacak bir sey degil ama bu sefer ikna etmek icin ugrasmayacam.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    Mesaj sayısı yüksek olupda doğru bilgi veren sayılı kişilerdensiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet4428

    Ekran kartım Asus GTX 1070 ilk çıktığında almıştım da ileride işlemci alırım sistemi toplarım diye tabi durumlar el vermedi, yeni oyunların bazıları inanılmaz işlemci gücü istiyor ekran kartını çok kısıtlıyordu o yüzden işlemciyi yükselteyim dedim. Mafia 3 de bile fx 6300 de 25 FPS leri görmüştüm şimdi ortalama 40 falan oynanıyor en azından tabi ileride çıkacak oyunlar daha da sıkıntı olabilir.

    990fx anakart alsam cebimden 500-600 lira çıkar sanırım.
    Şimdi dediğiniz anakartı alsam işlemciyi hadi 4.5-4.6 falan yaptım şuan 4.2 hızda kullanmam ile çok ciddi bir fark olur mu ?
    Ona vereceğim parayı kendimde tutsam sonra biraz daha topladıktan sonra eskileri satıp ryzen sisteme geçerim diye düşünüyorum.
    İşlemci olarak 1600 düşünüyorum fakat 1700 de olabilir tabi parasını ayarlayabilirsem.

    ekran karti 1070 diyorsunuz bu islemciye oc moc yapsak kurtarir mi gibi bir soru var sanirim?soyle soyleyeyim forumda 4.7 ghz 9590'la 1070'i catir catir kullanan var o yuzden 4.2 ile 4.6 farkeder mi derseniz tabi ki farkeder bir yerden sonra aciliyor bu islemciler.kendimden ornek vereyim bir ara yav en dusuk voltajda kullanayim su islemciyi hic voltaj vermeyeyim stok olsun dedim niyeyse artik merak herhalde.4 ghz oluyor masaustu filan guzel ama witcher 3 oynamaya basladim oyun takiliyor ara sira.dedim ekran karti yetmedi galiba o zamanlar r9 380 var.ayar dusurdum filan yemiyor.ne istir diye islemciyi eski haline getirdim 4.4 ghz ve oyun akmaya basladi.400 mhz deli farketti o yuzden 1070'te 4.2 4.6 da deli farkeder ama 1060 benim kartimda 4.4 4.8 bir ise yaramiyor.ilerde cikacak oyunlara herkes korkarak yaklasiyor ama ekran kartini inletiyor genelde yeni oyunlar ve ekran kartin 1070 bence senin yeni oyun korkun olmamali benim bile yok.su anda islemciyi 1070'e yetecek sekilde ayarlayabilirsek yeni oyun da oynarsin islemciyi eskitmeye degil ekran kartlarini eskitmeye ugrasiyor bu adamlar olmadi 2k monitor alirsin daha bile gidersin cunku cozunurluk arttikca islemci kullanimi duser 2k'da 8320 kullanan arkadasim var mis gibi diyor ve 1070 oldugu icin 2k sorun olmaz.tabi sart degil 2k secenek olarak soyluyorum.

    simdi su rame 960 lira verecek misiniz?

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11348

    mantikli olsa 500 lira filan olsa ben zaten ryzene gecin derim.yeni ryzen gelmeyecek olsa zaten gecin derim onun yerine anakarti degistirin devam edin diyorum ki 500 600 masraf olsa ben size zaten 990 anakart demem.iki dakikada buldugum ilan siz daha iyisini bulabilirsiniz ama bu da isinizi gorur 300 lira.

    https://forum.donanimhaber.com/sat-tak-gigabyte-ga-990fxa-ud3-am3-am3--130152805




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    fxlerde kiytirik anakartlar kullaniyorsunuz ondan sonra 8350'de anormallik oluyor millet soba diyor.bizimki niye isinmiyor hizi dusmuyor voltaji oynamiyor tas gibi?cunku giga 990fx ud5 anakart ve arctic cooling su sogutma var.arti 20 kusur senelik tecrube tabi.millet teneke psu kullanirken ben fsp kullanirdim macun diye beyaz seyler surerlerken as5 kullanirdim.olabilir bilemeyebilirsiniz ama intelcilerin eline malzeme veriyorsunuz kizdigim nokta bu.cozum de bulunmuyor anakarti degistirmediginiz icin bu konu boyle uzayip gidiyor yukarida dura dura milletin agzina sakiz oluyor.bunun aynisi yine acildi onda da anakart dandikti adam inat etti degistirmedi sonra degistirdi kurtuldu.oyle voltaj oyna llc ayari yap ile olacak bir sey degil ama bu sefer ikna etmek icin ugrasmayacam.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    Mesaj sayısı yüksek olupda doğru bilgi veren sayılı kişilerdensiniz.

    10 senedir burada dogrucu davut oldugum icin sevilmeyen bir insanim.bi insanlari yaglamak var guzel uslupla masallah insallah guzel sistem diye bir de benim gibi iyi ama surasi dandikmis demek var insanlar hangisini sever?




  • 300 lira güzel fiyatmış, dediğiniz gibi alıp deneyeyim o zaman, sıvı soğutma da 1-2 haftaya gelir gibi o zaman işlemcinin limitlerini bir denerim.

    İlgin için çok teşekkürler hocam.
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    rica ederim.yavastan bi dene acelemiz yok islemci kaca cikti ya da hangi voltajda hangi hiz hosuna gitti bana ya bi pm at ya da buradan yaz bana da cagri atarak merak edenler de olabilir.
  • Hocam dediğin anakartı aldım 1.4 V 4.5 GHZ de PC masaüstünde direk kapandı eskisinde biraz idare ediyordu sonra sistem kitleniyordu.
    Tabi bu sıcaklıktan dolayı olsa gerek, sıvı soğutmayı bekliyorum asıl o zaman işlemcinin performansını görürüm gibi.

    Bu anakartta fark eden şuan 4.2 de 1.28 V da işlemciyi sıkıntısız kullanıyorum eski anakartta 1.35 falan yapmam gerekiyordu o yönden iyi oldu, düşük voltajda bile besliyor sanırım.

    Anakart ise biraz sıkıntılıymış, fan kontrolünde 55 dereceyi geçtimi fanları tam devir yapıyor her türlü, bios dan sıcaklığa göre ayarlama da olmayınca ses sıkıntı oluyor.

    Sıvı soğutmada daha yeni kargoya vermişler 1 haftaya elimde olunca değerleri paylaşırım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.