Şimdi Ara

iOS 11 - Jailbreak - Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
4
Favori
4.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS 11 Jailbreak ile ilgili gelişmeleri tek başlık altında toplayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_yıldırann -- 29 Kasım 2017; 23:28:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • iOS 11.1 jailbreak yakın!

    iOS kullanıcılarının merakla beklediği jailbreak yakında gelebilir! Trend Micro‘nun düzenlediği Mobile Pwn2Own etkinliğinde iOS 11.1 jailbreak sinyali verildi. Güvenlik araştırmacıları iPhone 7‘de iOS 11.1 jailbreak işlemini 3 farklı şekilde yapabildi. Üstelik birisini iPhone‘a dokunmadan, tamamen uzaktan erişim ile sağladılar.

    Sıfırıncı gün zafiyeti olarak bilinen bu zafiyetler ışığında iOS 11.1 için jailbreak kısa süre içerisinde duyurulabilir. Toplamda 500.000$ ödül verilen yarışmada iPhone‘un yanı sıra Samsung Galaxy S8+‘de hackerların hedefindeydi.Bakalım hackerların bulduğu zafiyetler iOS 11.1 için jailbreak sürecini ne kadar hızlandıracak?

    Kaynak: SDN



    iOS 11 / 11.1 / 11.0.3 yüklü iPhone ve iPad Jailbreak yapılır mı?


    iOS 11 / 11.1 / 11.0.3’ü jailbreak yapabilir miyim? Veya, iOS 11 / 11.1 / 11.0.3 iPhone veya iPad’te jailbreak’in son durumu nedir? Bu yazımızda bu soruları cevaplamaya çalışıyoruz.

    Apple’ın iOS 11’i piyasaya sürmesiyle birlikte iOS’u ilerletme konusunda harika bir iş çıkardığını düşünüyorsanız, aynı zamanda cihazınıza Cydia ile ince ayarlar yapabilmekten ve uzantılar yükleyebilmekten memnunsanız, iOS 11 için jailbreak‘in ne durumda olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

    Jailbreak topluluğunda, işin nasıl gerçekleştirildiğine veya araçların veya yazılımın yeni sürümlerinin ne zaman yayınlanacağına dair doğrusal bir yaklaşımın bulunmadığını biliyoruz. Apple’ın iOS’un yeni sürümlerini çıkarma konusunda bir standardı olabilir ve her haziran ayında düzenlenen WWDC’de yeni bir büyük sürümün Eylül ayında piyasa sunulacağını duyuruyor olabilir. Ancak jailbreak dünyası basit böyle çalışmaz.

    En son kamuya açık jailbreak yalnızca iOS 10.2.1 için sunulmaktadır. Gelişmeler hakkında çok sınırlı bilgi mevcut olsa da, bundan sonra piyasaya sürülecek jailbreak sürümünün iOS 10.3.1 için işlevsel bir jailbreak olacağını tahmin ediyoruz.

    iOS 11.x artık herkes için kullanılabilir olduğundan, 10.3.x için genel bir jailbreak güncellemesi de bekleniyor. Fakat güvenilir bir jailbreak ekibi veya geliştiricisinden herhangi bir onay gelene kadar beklemek zorundayız.

    Önümüzdeki haftalarda iOS 10.3.x için bir jailbreak sürümü yayınlanması beklendiğinden, cihazınızı iOS 11.x’e yükseltme konusunda acele etmek istemeyebilirsiniz. Ya da bunu çoktan yaptıysanız, iOS’u 10.3.3’e indirmek isteyebilirsiniz.

    Kaynak:https://www.appleuzmani.net




  • Şu anlık ios 11 public jb için hiçbir bilgi yok. Kimseden ses çkmıyor. 10.2.1'den sonra 10.3.2ye kadar olan sürümler için gelmesi muhtemel gibi.
  • Takipte kalalım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS 10.3.2 jailbreak için sevindirici gelişme!

    Luca Todesco’nun Mart ayında jailbreaki bıraktığını açıklaması ile adeta karanlığına gömülen jailbreak dünyası için bir umut ışığı doğdu. iOS 10 ile iOS 10.3.2 arasındaki iOS versiyonlarında bulunan jailbreak açığı ile ilgili bir video yayınlandı.

    iOS 10.3.2 jailbreak için sevindirici gelişme!
    Daha önceki haberlerimizde Apple’ın iOS 10.3.3 ile hata düzeltmeleri yaptığını ve önemli açıkları kapattığını belirtmiştik. Billy Ellis, iOS 10.3.2’de bulunan bir güvenlik açığını nasıl kullandığına dair bir video yayınladı.

    Son bir kaç gündür ortalıkta dolaşan iOS 10.3.2 jailbreak söylentileri bu video ile iyice arttı. Video, Billy Ellis’in jailbreak üzerinde çalıştığını gösteriyor. Twitter hesabında jailbreak ile uğraşan bazı geliştiriciler ile olan yazışmaları da bunu kanıtlıyor. Ellis, bakalım Luca Todesco’nun yerini alabilecek mi?

    Geliştiricinin üzerinde çalıştığı açık, iOS 10 ile iOS 10.3.2 arasındaki bütün versiyonları kapsıyor. Billy Ellis, Todesco gibi herhangi bir cihaz ayrımı yapmıyor. Yani eğer jailbreak yöntemi çıkarsa bütün cihazları kapsayacak.

    Kaynak: SDN




  • Jailbreak IOS 10.x - 10.3.3 ve IOS 11 Söylentiler ve duyumlar

    Luca Todesco, olası bir jailbreak'e neden olabilecek bir WebKit exploit kullanarak iOS 11'de kök erişim elde etmiştir. Bugün, bir WebKit exploit'ini kullanarak iOS 11'de kök erişim elde etme başarısını tweetledi.


    Todesco'nun daha önce jailbreak cemaatinden ayrıldığını iddia ettiği gibi, bunun iOS 11 için bir Safari tabanlı jailbreak olasılığı olduğu anlamına gelmekle birlikte, bu durum özellikle iyi bir haber, bunun bir şey haline gelip gelmediğinden emin değiliz veya bu istismar diğer geliştiriciler için aslında bir jailbreak kullanması herkes tarafından kullanılabilir.


    Maalesef Apple'ın Hata Bounty Programı nedeniyle birçok korsan, bu saldırıları Apple'a satmaya karar verdi ve Todesco'nun aynı şeyi yapması olasılığını inkar eden hiçbir şey yok. Şimdilik yapabileceğimiz tek şey beklemek ve görmek.

    Unutmayın ki bir iOS 11 jailbreak daha önce, yalnızca iOS'ta ve başka herhangi bir sistemde bu konuda istismar olduğunu kanıtlayan KEENLAB tarafından demo edilmiştir.

    Kaynak:https://www.jailbreaktr.com




  • iOS 10.3 Jailbreak yolda, hazır olun!

    Apple kullanıcılarının merakla beklediği iOS 10.3 için Jailbreak görünüşe göre yakın bir zamanda çıkacak. İşte bu konuda son bilgiler.

    iPhone modellerinde son dönemde Jailbreak işlemi bir hayli artış gösterdi. Cihazlarını özgürce kullanmak isteyen kullanıcılar artık hiç düşünmeden Jailbreak işlemini yapıyorlar. iOS 10.3 için Jailbreak'in ne zaman çıkacağı ise birçok kullanıcının merak ettiği bir soruydu. Siz de 10.3 için Jailbreak'i bekleyenlerdenseniz size güzel haberlerimiz var.

    Hazır olun, yolda!
    Eminent Securities'in güvenlik araştırmacısı Min Zheng, attığı tweet ile bu konuyu merak eden kullanıcıları heyecanlandırdı. Zheng, iOS 10.3 Jailbreak için çalışmaların yüzde 66 seviyesinde tamamlandığını ve yayınlanmasının çok yakın olduğunu söyledi.

    Öte yandan, iOS 10.3.1 için yayınlanacak olan Jailbreak aracının iOS 10.3.2 ve iOS 10.3.3'ü de kapsaması bekleniyor.

    Kaynak:http://www.teknokulis.com




  • Sanırım yakın arkadaşlar ios 11 jb.. yeni toolkit de çıkarmışlar... :D

    iOS 11 - Jailbreak - Ana Konu
  • Yılbaşından sonra bir şeylerin olacağını düşünüyorum.
  • Rez.. yerimizi aldik heyecanla bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolqa_1907 -- 9 Aralık 2017; 18:10:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7+ 10.1.1 deydim. jB deli ediyordu. İanbeer’in twti görünce imzalar kapanmadan 11.1.2’ye geçtim. Gelirse jb amenna gelmezse de fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaş şu canım 7 plus elimde takoza dönüştü çıkarsalar da anasını ağlatsam tweaklerle canıma tak etti artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jailbreak Bekleyenler Sürümleri 11.1.2 Altında Tutun.

    Çinli grup PanguTeam, Apple'ın iOS 11.2'de iOSurface çekirdeği uzantısını tam olarak ve saldırdılara karşı bir kaç modülü düzelttiğini açıkladı.

    PanguTeam, bu güvenlik açığını 2016'da keşfedip ve bir çok ortamda kullanmıştı.

    Açıklamayı duyuran, PanguTeam çalışanı Wang(Tielei)'e göre bu durum Jailbreak gelişticileri ve Hackerler için büyük bir kayıp.

    iOSurface çekirdek uzantısındaki bir hata, Hackerların exploitler geliştirmesini sağlıyordu.

    Bu hata, Kernel üzerinden bazı sistem dosyalarının çekmesine neden olabilecek,

    IOSurfaceRootUserClient'in çağırılmasını sağlıyordu.

    Hatanın jailbreak için ne kadar önem taşıdığını buradan anlıyoruz. Apple açığı kapatmak için iOS 11.2 de iOSurface çekirdek eklentisi yayınladı.

    Apple, iOS 11.2 Beta 6 yı yayınlamasından yaklaşık 24 saat sonra Final sürümü serbest bırakması bizi oldukça şaşırtmıştı. Bunun nedenini şimdi daha iyi anlıyoruz...



    Gelelim hemen bunların arkasından gelen jailbreak haberlerine


    Uzun bir süredir sessizliğini koruyan ve Twitter hesabını deaktif eden, lan Beer hesabını aktifleştirirerek, Jailbreak bekleyenlerin, iOS 11.1.2 veya alt sürümlerde kalmalarını tavsiye etti.

    lan Beer, "tfp0" (Task for PID 0) içeren bir exploit yayınlayabileceğini söyledi. tfp0'ın geri dönüşler(Downgrade) için ne önem arz ettiğini hepimiz biliyoruz.

    Luca Todesco'nun yaptığı açıklama

    iOS 10'da bulunan açık, Apple'ın iOS 11.2'de halen kapatmadığını bugün Luca Todesco kendisi söyledi.

    KPP (Kernel Patch Protection)

    Bypass'larının hala çalıştığı anlaşılıyor.


    Siguza'nın v0rtex çıkışı!

    Siguza, pangunun bahsetmiş olduğu açığı dikkate alarak, iOSurface çekirdek uzantısını kullanan, v0rtex adında bir exploit hazırladı ve bu exploit Abraham Masri'nin, Saigon adında 10.2.1 Jailbreak Beta 3 ipasına eklendi.

    Bütün bunlar bize, Pangu'nun bahsetmiş olduğu iOSurface çekirdek uzantısındaki açığın ne kadar önem arzettiğini ıspatlıyor.

    Apple bu açığı bir eklenti ile 11.2 de ani bir güncelleme ile kapatmış olsada, Bunun üzerinde durulacağını görüyoruz.


    Kaynak:https://www.jailbreaktr.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specialtr -- 11 Aralık 2017; 0:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ios 9.0.2 jailbreak'ı yedek almayı es geçtiğim ve tweak çakışması yüzünden kaybettim. 11.0.1 sürümüne güncellemek zorunda kaldım ve hala bekliyorum. Umarım çıkar.
  • Google'ın "Project Zero" ekip üyesi olan lan Beer iOS 11.1.2 ve önceki sürümler için çekirdek düzeyinde bir hata yayınlayarak sözlerini doğruladı.


    iOS 11 - Jailbreak - Ana Konu


    lan Beer, tfp0 düzeyindeki bu hatayı elinde bulunan, (iPhone 7, 6s ve iPod Touch 6) ile test ettiğini açıkladı ve cihaz desteğinin kolaylıkla aşılabileceğini sözlerine ekledi

    Evet bilindiği üzere, Pangu'nun iOS 11.2 de Apple tarafından bir eklenti ile düzeltildi dediği iOSurface çekirdek uzantısındaki açık dikkate alınarak, bir çok geliştiricinin yeni adımlar atmasına neden olmuştu.


    Bu adımlar, Pangunun bir süre önce bahsetmiş olduğu çekirdek açığı üzerinden gidiyor. Bu arada Siguza'nın v0rtex kullanımıda UaF bağlantı noktasındaki aynı güvenlik açığına dayanıyor.


    Peki bu tam bir Jailbreak anlamına geliyor mu?


    Çekirdek sömürmeleri dediğimiz bu yöntemler jailbreak'e eşit değildir.


    Bu açıklama bize, her ne kadar çekirdek okuma/yazma olanağı sağlıyor olsada tam bir jailbreak'ten oldukça uzak. Jailbreak araçlarının en önemli parçası olan KPP Bypass hala eksik arkadaşlar.


    Bu durumda ne yapmalıyım?

    iOS 11.1 - 11.1.2 aynı çekirdeği paylaşıyor. Dolayısıyla iOS 11 sürümlerinden birini kullanıyor ve jailbreak bekliyorsanız iOS 11.1.2 yükleyerek beklemeye geçin.

    iOS 10.x sürümlerinden herhangi birinde jailbreak bekliyorsanız iOS 11 için jailbreak yayınlanmadığı sürece sürümde kalmaya devam edin.


    Kaynak:https://www.jailbreaktr.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specialtr -- 12 Aralık 2017; 0:38:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iphone X için ios 11.1.2 yi nerden indirebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: specialtr

    Google'ın "Project Zero" ekip üyesi olan lan Beer iOS 11.1.2 ve önceki sürümler için çekirdek düzeyinde bir hata yayınlayarak sözlerini doğruladı.


    iOS 11 - Jailbreak - Ana Konu


    lan Beer, tfp0 düzeyindeki bu hatayı elinde bulunan, (iPhone 7, 6s ve iPod Touch 6) ile test ettiğini açıkladı ve cihaz desteğinin kolaylıkla aşılabileceğini sözlerine ekledi

    Evet bilindiği üzere, Pangu'nun iOS 11.2 de Apple tarafından bir eklenti ile düzeltildi dediği iOSurface çekirdek uzantısındaki açık dikkate alınarak, bir çok geliştiricinin yeni adımlar atmasına neden olmuştu.


    Bu adımlar, Pangunun bir süre önce bahsetmiş olduğu çekirdek açığı üzerinden gidiyor. Bu arada Siguza'nın v0rtex kullanımıda UaF bağlantı noktasındaki aynı güvenlik açığına dayanıyor.


    Peki bu tam bir Jailbreak anlamına geliyor mu?


    Çekirdek sömürmeleri dediğimiz bu yöntemler jailbreak'e eşit değildir.


    Bu açıklama bize, her ne kadar çekirdek okuma/yazma olanağı sağlıyor olsada tam bir jailbreak'ten oldukça uzak. Jailbreak araçlarının en önemli parçası olan KPP Bypass hala eksik arkadaşlar.


    Bu durumda ne yapmalıyım?

    iOS 11.1 - 11.1.2 aynı çekirdeği paylaşıyor. Dolayısıyla iOS 11 sürümlerinden birini kullanıyor ve jailbreak bekliyorsanız iOS 11.1.2 yükleyerek beklemeye geçin.

    iOS 10.x sürümlerinden herhangi birinde jailbreak bekliyorsanız iOS 11 için jailbreak yayınlanmadığı sürece sürümde kalmaya devam edin.


    Kaynak:https://www.jailbreaktr.com

    Çok aydınlatıcı bilgiler. Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender

    iphone X için ios 11.1.2 yi nerden indirebiliriz?

    https://ipsw.me buradan ipsw dosyasını indirip itunes ile kusabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.