Şimdi Ara

Kullanamdığım (bağlayamadıkları) internetin faturasını silmiyorlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10. ayın 18 inde yaptığım başvuru üzerine bir sürü sıkıntı ile beraber internetiniz kullanıma açılmıştır diye 27.10.2017 de mesaj geldi (bu sırada dsl ışığım bile yanmıyor etiketleme yapılmamıştı) . TTnet ekipleri geldi ve 1.11.2017 tarihinde dsl ışığım gelip hizmet almaya başladım. Fakat fatura dönemi geldiğinde 2 adet fatura geldi .Birisi bu ayın diğeri ise bağlantı yapılmadığından dolayı dsl ışığım yanmadığı zaman gelen 27.10.2017-1.11.2017 tarihli 10.13 tl lik fatura. fatura nın iptali için destek kayfı açtım 14.11.2017 de , 17.11.2017 de bir görevli arayarak yanlış yere kayıt açtığımı , isterse yeni kayıt oluşturabileceğini söyledi. Ben de tamam deyip kabul ettim. Oim den baktığımda bir kayıt var fakat 8 gündür ne arayan ne soran var. Ayrıca bugün gelen sms de 31 ine kadar ödemezsem internetimin geçici olarak kapatılacağı söylendi. Şuan bu durumda ne yapabilirim?







  • Önceden kesilen faturalara müdahale etmiyorlar. Ödemezseniz üstüne bir de 24 lira açma-kapama parası alırlar. Bütün faturaları ödeyin, kullanamdığınız günleri gelecek faturalardan düşecekler. Maalesef herkese uygulanan prosedür bu, kullanıp kullanmadığınıza bakmadan her ayın 1'inde 60 lira fatura kesiliyor. İadeler sonraki aya yapılıyor.
  • İlk ay 2 fatura geliyor ama biri sizin kullanamadığınız döneme denk gelmiş. Ben de kurye hizmeti için geri iade talep etmiştim 20 gündür inceliyoruz deyip duruyorlar. Dayanamayıp BTK'ya şikayet ettim. Eğer sonuç çıkmazsa ilk faturayı bekleyeceğim. Son çare tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bu kadar uzun süre ilgilenmemeleri insanı kötü düşüncelere itiyor. Ama bir şekilde alacağım hakkımı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Fatura geldiğini biliyorum ancak. ilk faturada hiçbir kullanım yapmamama rağmen silinmiyor fatura
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beadlock2247

    2 Fatura geldiğini biliyorum ancak. ilk faturada hiçbir kullanım yapmamama rağmen silinmiyor fatura

    Malesef faturalar silinmiyor. Mecbur ödeyeceksiniz. Sonra online işlemlerden destek kaydı oluşturup durumu belirteceksiniz. Sonraki ay için indirim yapacaklar.
  • BTK'ya şikayet edin ve aboneliğinizi iptal ettirin Türknet'te çok problem ve sıkıntılar var ileride çok problem yaşarsınız bu başlangıç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.