Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
67
Favori
82.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamın aleyküm,
    şöyle bir sorunum var,
    5-6 yıl önce topladığım ve canavar gibi çalışan sistemim dün sabah açılmadı.
    power tuşuna bastığımda 1-2 saniye fanlar dönüyor, sonra bios ekranı bile gelmeden kendini resetliyor makine, kendi kendine böyle devam ediyor, fanlar dönüyor, reset, fanlar dönüyor, reset...

    sonra anakart pilini değiştirdim, cpu fanını çıkarıp termal macunu yeniledim, ikinci rami söktüm, ssdleri çıkardım, ekran kartını çıkarıp monitörü onboard girişe bağladım. bir şey değişmedi. gene powera basınca reset döngüsüne giriyordu. anakartta cpu led ışığı kırmızıda kalıyordu. tek kalan rami bile söktüm deneme için, cpu aşamasını geçemedi anakart. sonra gene taktım tek slot rami, anakarttaki "memok!" tuşuna falan da bastım, resete devam etti.

    sonra bir ara, bilgisayarın keyfi yerine mi geldi nedir, bios ekranına kadar geldi bilgisayar, "memory ok! succeeds in system booting! enter bios setup menu.." falan diye bir yazı çıktı, ben ekrana bakarken 1 dk içinde falan tekrar resetlendi. birkaç kez bu olay yaşandı, sonra dün akşam denediğimde bir şey olmamış gibi bu american megatrends yazan ilk ekran geldi, reset atmadı kendine, ssdler bağlı olmadığı için windows açılmıyordu, bios ayarlarının yapıldığı ekran açıldı. birkaç kez ben resetledim, sorun yok gibiydi.

    tekrar sökülü duran parçaları taktım, ikinci ram, ekran kartı, ssdler, gene başlattım, sorunsuzca açıldı bilgisayar. allah allah dedim, dün hiçbir şey olmamış gibi kullandım makineyi.

    bu sabah açayım dedim, dün sabah nasıl açılmıyorsa bu sabah da öyle açılmıyor şimdi, fanlar dön, reset, fanlar dön, reset...

    xigmatek black assassin kasa var, 700w 80plus psulu, anakart asus z87-a, ramler iki tane gskill 8gb, ekran kartı asus gtx760, işlemci intel i5 4670k. overclocksuz kullanıyorum bi tek 1333mhz değil 1666mhzde çalşıyo ramler.

    bunun sorunu anakart mı şimdi? bi çalışıp bi çalışmamasına anlam veremdim.




  • Konuyu başlatan arkadaş lütfen bu linkteki sorunuma bakabilir misiniz?

    https://forum.donanimhaber.com/asus-m5a97-acilmama-sorunu-yardim-eder-misiniz--140605342

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • count C kullanıcısına yanıt
    Elimde yamuk islemci pinini duzeltirken kopardigim bir anakart var. Pin koptugu icin ilk iki ram slotu disindakiler bozulmus. Calismayan ram slotlarina ram taktigimda aynen sizinki gibi fanlar donup ekran gelmeden reset atiyor surekli. Cikartip calisan slota taktigimda bir defaya mahsus daha kisa bir reset atip normal calisiyor. Anakartta yamuk pininiz olabilir bir gozden gecirin derim. Yalniz cok dikkatli olmak gerekiyor duzeltirken. Bendekinin pininde zaten metal yorgunlugu vardi birkac defa dokununca kopuverdi.

    Ram slotlarini da tek tek deneyin hangisi ile calisiyor diye yalniz bozuk slottan calisan slota rami takip baslattiginizda da bir defaya mahsus reset atiyor sonra aciliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 15 Aralık 2019; 5:41:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • domper D kullanıcısına yanıt
    Sanirim ben bu sorunu asus z170a anakartta bios ayarlarinda xmp pasiflestirerek cozmustum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • count C kullanıcısına yanıt
    anakartın marka modelini yazmamışsınız.

    inceleme gerek.
  • Experto Crede kullanıcısına yanıt
    çare var. yapılır o.
  • count C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar yük altında sorunsuz muydu? Sıcaklıklar nasıldı en son? Güç kaynağı çalışsa bile voltajı doğru şekilde veremeyebilir. Elinizde multimetre varsa ölçebilirsiniz. Ya da en iyisi parçaları başka bilgisayarda denemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurr999 -- 12 Ocak 2020; 14:22:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail13

    çare var. yapılır o.
    Hocam merhaba elimde monster abra a5 v5.2 model laptop var.

    Bu cihazın garip bir sorunu var, bazen durup dururken kapatıp açtığımda işlemci otomatik 4/8 değil de 2/4 çalışıyor ve bios ekranın da ''me fw version'' kısmında ''n/a'' yazıyor, bios pilini söküp takınca ve ya bazen bataryayı söküp takınca düzeliyor çok garip ama bu işlemleri yapmadan bios üzerinden sıfırlama vb. hiç bir işlem ile düzelmiyor.

    Bu cihazın sorunu ne olabilir? bunun haricinde en ufak sorunu yok.
  • asus m5a99fx pro r2.0 ana kart arızalı CPU led kırmızı yanıyor
    Neler yaptığım:clr cmos bios sıfırlama hiç bir şey değişmedi
    Clr jumber sıfırla olmadı psu nun çıkış voltajlarını ölçtüm hepsi normal işlemişiz ana kartı çalıştırıyorum yine CPU led kırmızı yanıyor işlemci varkende yanıyor soğutucusuz çalıştırdığında üzerinde ısınma var normal ısı diğer devre elemanlarını ısı kontrolü yaptım anormal bir ısınma yok yani kısa devre gibi
    Anakartta gözle yaptığım kontrolde bir şey göremedim yanık kopuk koku gibi memory ok tuşuna uzun süre bastım hatalı led düzelmedi bios pilini çıkardım ölçtüm 3.v var oda sağlam
    Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devkartal1 D kullanıcısına yanıt
    getirirseniz bakarım.
  • Hocam selamlar hp omen kullanıcısıyım fan temizlemek istedim temizledikten sonra fanı taktığımda cihaz ekran kartını ve hoparlörü görmemeye başladı bir bilgisiyarcıya gösterdiğimde chipi yanmış dedi bazı vidaları yanlış takmış ola bilirim ama ana karta veya ekran kartıyla bir temasım olmadı bunun tamiri var mıdır yerinizi belirtirseniz göstermek isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relavz97 -- 29 Şubat 2020; 20:18:29 >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar anlaşmalı olduğunuz Kargo var mı anakartı göndereyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • twisterpolat T kullanıcısına yanıt
    var. özelden yazarsınız.
  • Hocam merhabalar laptop anakartımın 2xUSB3.0 portunun "G547E1" güç entegresi yanık alternatifi varmıdır bulamadım. Konusunu açmıştım ekli resimde gözüküyor yardımcı olursan sevinirim
    https://forum.donanimhaber.com/usb-kontrolcusu-calisiyor-ama-guc-yok--142545588#142545588
  • Anakart fan çalıştırmıyor sadece işlemci fanı soketi çalışıyor bu nedendir ?
  • Konu sahibi halen anakart tamiri yapiyormu? Benim anakarttaki bütün sata konnektorleri yerinden kırılarak çıktı bunun tamiri varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar hocam. Sabah ramin tam takılmaması sonucu anakarttan duman çıkmış ve şu an açılmıyor. anakarta tetikleme geliyor fanlar dönüyor. Açılışta buzzerdan ses gelmiyor. ramleri söktüm komple buzzerdan gene uyarı sesi yok. Göz ile lehimleri kontrol ettiğim vakit herhangi bir aksaklık göremedim

    anakartım;https://tr.aliexpress.com/item/32994204965.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3f934c4dfLPXnt
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Hocam Selamun Aleykum laptop anakart tamiri yapıyor musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hocam. imzamda ki sistemi yeni topladım. sistem yükteyken önce ekran peşine usbler kapanıyor. herhangi bir oc yok. ramleri sırayla 3000-2933-2666 da denedim gene aynı hatayı veriyor. anakart kaynaklı mıdır sizce?
  • ASUS Prime B450M-A model anakartıma BIOS güncellemesi yaparken birden kapandi PC. Daha sonra açılmadı. BIOS pilini söküp denedim olmadı. Ikili jumper a tornavida ile temas ettim yine olmadı. Başka ne yapabilirim?
    Kırmızı kablonun oradaki clrtc olan pin diye biliyorum.


    ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.