Şimdi Ara

NAİM SÜLEYMANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitirdi.

    Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiği belirtildi.

    Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer1852 -- 18 Kasım 2017; 15:11:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Naim Süleymanoğlu “Cep Herkülü” Hayatını Kaybetti!

    NAİM SÜLEYMANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ


    23 Ocak 1967 Bulgaristan doğumlu efsanevi sporcu Naim Süleymanoğlu, bugün hayatını kaybetti. Cep Herkülü olarak da nam salan Süleymanoğlu’nun tedavi gördüğü Ataşehir Memorial Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Tüm zamanların en iyi haltercisi, siroz hastalığına bağlı karaciğer naklinin ardından tedavi için yoğun bakımda tutuluyordu.

    28 Eylül’den bu yana Ataşehir Memorial Hastanesi’nde tedavi altında olan Süleymanoğlu, karaciğer naklinin ardından beyin kanaması ve buna bağlı ödem yüzünden 11 Kasım’da acil ameliyata alınmıştı. Günlerdir yoğun bakımda olan şampiyon, ne yazık ki bugün verdiği yaşam mücadelesin kaybetti.

    Naim Süleymanoğlu, kariyeri boyunca üç Olimpiyat Altın Madalyası, 7 Dünya Şampiyonluğu ve 6 Avrupa Şampiyonluğu kazandı.

    NAİM SÜLEYMANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ


    Ayrıca 46 kez dünya rekoru kıran ünlü isim, tüm zamanların en iyi haltercisi niteliğini de boşuna almamış olduğunu başarılarıyla kanıtladı.

    15 yaşındayken Brezilya’da Dünya Gençler Halter Şampiyonası’na katılmış ve 52 kiloda 2 Altın Madalya ile şampiyon olmuştu.

    NAİM SÜLEYMANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ


    Bir yıl sonra yeni bir rekor kırarak yine şampiyon olan Süleymanoğlu, halter tarihindeki en genç dünya rekortmeni unvanını da kazandı. Yıllar içinde bir sürü başarıya imzasını atan Naim Süleymanoğlu, 1986’da Sydney’deki Dünya Halter Şampiyonası’nda büyükelçiliğe sığındı ve Türkiye’ye iltica etti.

    1988 yılına gelindiğinde ise Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ederek 3 Altın Madalya aldı.

    NAİM SÜLEYMANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ


    Ayrıca 60 kilogram koparmada 150 kg kaldırarak yine dünya rekoru kırdı. 1992 Barcelona Olimpiyatları’nda rakiplerine bir kez daha açık ara fark atan Naim Süleymanoğlu, aynı yıl Dünyanın En İyi Sporcusu unvanı ile ödüllendirildi. Ayrıca Cep Herkülü, Uluslararası Halter Federasyonu tarafından toplanan Atina kongresinde asbaşkanlığa seçildi. Neticede; bugün yaşamını kaybeden efsanevi sporcu, kariyerine sayısız önemli başarı sığdırarak bu dünyaya veda etti…

    Alıntı




  • Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.