Şimdi Ara

Motor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo Ücretsiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
10
Favori
6.700
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam, siz 10-40 olup da tam sentetik olan bir yağ biliyor musunuz? benim piyasada gördüğüm 10-40 yağların tamamında "semi-synthetic" ya da "part sythetic" yazıyor. bu yarı sentetik demek. eski teknoloji dememin sebebi budur.
  • Merakımdan soruyorum,

    sizin ürünlerde şu resimdeki orjinal olduğunu belirleyici detaylar var mı ?

    Motor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo ÜcretsizMotor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo Ücretsiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 17 Kasım 2017; 12:20:52 >




  • Değerli motorlu taşıt sahibi forum üyeleri, sevgili Galyalılar!

    Motor yağı acaba arabama ne kullansam, ne uygun olur diye kulaktan duyma seçilmemeli. Her motor üreticisi yağlar üstünde testler yapar ve benim ürettiğim bu motorda şu yağı kullanmalısın der. Motor seri numaranızda, motor bloğunun kodu olur. O motor blogu kodu size ihtiyacınız olan yağın teknik verilerini verir.
    NOT : LÜTFEN ÖZEL MESAJLA "Arabam şu ne yağ kullanmalıyım" diye sormayın bana, cevap verecek zamanım da yok. Yağ satıcısı da değilim, yazımda size doğru yağ seçimi nasıl yapılır anlattım zaten, bir zahmet okuyun.

    Motor üreticisi diyor ki;
    -Motoru üretirken şu metal alaşımı kullandım, aşınma direnci budur
    -Motorum şu sıkıştırma oranına sahip, içerde şöyle basınç oluşuyor, sıcaklık böyle oluyor.
    -Sıcaklıklara göre yağın akıcılığı şu değerde olmalı ısındıkça şöyle koyulaşmalı.
    -Yarı sentetik, mineral ya da tam sentetik yağlardan hangisinin daha uygun olduğu
    -Yağın yanma ve buharlaşma sıcaklığı en az şu kadar olmalı.
    -Metal üstünde şu kadar eğimli yüzeyde, yağın akıcılığı şu seviyede olmalı ki akıp gitmesin

    İşte bunları da standarda bağlayalım demiş. Her yağ bu testlerden geçsin ve standartlarını belirten ifadeler kullananım demişler.
    API, ACEA, JASO gibi uluslar arası standartlar çıkmış ortaya.


    Yapmanız gereken motorunuzun seri numarasındaki blok numarasını internetten aratıp yağ ihtiyacını bulmak. Bu bilgi aracınızın kullanma kılavuzunda da var. Aldığınız yağ ambalajı üstünde göreceksiniz standart ve sınıfını.

    Adana'da yaşayanla Erzurum'da yaşayan bir olmaz diye de 10w-50, 0w-30 gibi değerleri koymuşlar iklim sıcaklığına göre. Ona göre ihtiyacınızı belirleyeceksiniz.

    "Otomobilden anlarım" diyen nice arkadaşım ve "benden daha iyi usta yok şu ülkede" diyen usta bu konuları anlatınca bana sorar oldu, hatta netten ben getirtiyorum onların yağlarını da. Yıllarca bildiklerini yapmışlar sorun çıkmamış belki ama doğru yağla araçları rahatladı, sessizleşti.

    Renault, Opel, Mitsubishi araçlarımız var. İnanın servis dahi ihtiyacından daha kalın yağ kullanabiliyor. Zaten varil yağdan koyuyorlar arabanıza.

    Bir de şunu anladım. Daha kalın yağ koyabiliyorlar ki 4 ay sonra aracım yağ yakıyor demeyin. Çünkü araçların kilometreleri oynanmış ve ya tüplü kullanıldığı için motorun ömrü az, zaten yeterince aşınmış ve bakımsız olabilir. İşte bu da yağ yakmaya sebep. Senle uğraşacağına kamyonete konulacak yağ koyabilirler aracına.

    Megane2 aracımız vardı eskiden, yıllarca servis ihtiyacından daha kalın yağ koydu ve hakikaten servis bilgileri öyle gösteriyordu ama sonra kendimiz yağ değişimi yapmaya ve yağa dikkat etmeye başladık. Eskiden servis 10w yağ koyarken biz 0w koyduk ve motor sessizleşti. Yarı sentetik yerine tam sentetik yağ aldık. Daha akışkan yağ, motor içinde daha rahat hareket sağlıyor ve bu da motorun ataklığına etki ediyordu. Ayrıca yol yapıp da kaputu açınca yüzünüze vuran motor sıcaklığı azaldı, fan çalışmaya gerek duymadı neredeyse. Yıllarca ne yağ yaktı ne sorun çıkardı çünkü artık tam ihtiyacı olan yağı kullandık. 150bin km'de 11 yaşında sattık ve expertizde %88 motor çıktı. Kompresyon testleri de %92-93-90-92 çıkmıştı.


    Bir de üniversitede Gemi İnsaatı Mühendisliği hocasının anlattığı bir hikayeyi anlatayım. Bana o bölümdeki yurt arkadaşım anlatmıştı.
    -Tecrübesi 3-5yıllık bir gemi makinaları mühendisi uzun yol gemisinde işe başlamış. Rutin kontroller yaparken, deneyimli bir tekniker ile yağ kalitesini kontrol etmeleri gerekmiş. Yağ teknikeri makineden aldığı yağı parmağı ile kontrol etmiş ve "bu yağ incelmiş, acil gemiyi durdurup yağı değiştirmemiz gerekli" demiş. Mühendis de adama güvenerek ve aciliyet içinde yetkililere bilgi verip açık denizde BP'nin bir yağ tankerini çağırmış değişim için. Üstelik yağın da daha ömrü olması gerekiyormuş. Sanırım eski yağ denize salınmış(bundan emin değilim, yağ denize salınmaz heralde) ve BP yağ değişimi yapmış isteği yerine getirmiş. Sonra gemi sahibi şirket yağın ömrü erken bitti, fazladan masraf yaptık diye davalık olmuş BP ile. BP'de yağ numunesinde yağın ömrünün bitmediğini ve açtıkları dava ile itibarlarına leke düşürdükleri için karşı dava açmış falan.

    Özet şu "Yağın ömrünün bittiği parmakla anlaşılmaz, testleri vardır, bilimi vardır" 6000km ömrü olan yağ 3000km'de kararabilir haliyle hatta daha incelebilir ama yağ işini yapıyordur. Motor ısınınca sabit kalmaz, sıcaklığa göre akışkanlığını koruması ve yanmaması için teknolojiler barındırır. Isıyla yoğunlaşsın, yüksek devirde de motoru korusun diye yağ yapısı oynanıyor. Parmağınızla yoklayıp bu yağ incelmiş dediğiniz yağ, motor yüksek sıcaklıklara çıktığında soğuk halinden daha koyu bir hale gelebiliyor türüne göre. Yani metalden su gibi akıl gitmiyor. İşte böyle katkılar var yağlarda, motoru her durumda korusun diye. Yani yağınızın kilometre ömrüne güvenin. Otomobilinin delisi bir arkadaşım normalde 15bin km ömürlü 100 liralık A marka yağ alsa ve yağını 12-13bin km'de değiştirse yeterli olacakken 200 liralık 30bin km ömrü olan B yağını alıyor fakat yağı 15bin km'de değiştiriyor yine. Yağ tam en güzel performansını bulmuşken yağı çöp ediyor hem para israf ediyor hem de çevreyi kirletiyor, dünya kaynaklarını tüketiyor. Yağ ve motorun en uyumlu olduğu zamanları görmeden, yağ daha yarı ömründeyken taze yağ koyarak motoru koruduğunu sanıyor.


    Mühendis konusunda dönelim. Gemi mühendisi orada eğitimini almış olması gerektiği testleri yapmalıydı ve karar vermeliydi


    Bu forumda paylaşım yapacak, okuyacak kadar netle haşır neşir insanların kendi aracını ve ihtiyaçlarını tanıması en doğrusu olacaktır. Sağdan soldan fikir alarak yanılmak pek hoş olmaz. Ama aracınız rektefiyelidir, silindir büyütmüştür, yıllarca tüp kullanıp veya çok km yapıp aşınmıştır o noktada yağ yakma eğilimi olabilir. Çünkü artık motor ömrü azaldığı için onun bile standart değerleri bozulmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 11 Ocak 2018; 11:50:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: st.hackan

    Hocam, siz 10-40 olup da tam sentetik olan bir yağ biliyor musunuz? benim piyasada gördüğüm 10-40 yağların tamamında "semi-synthetic" ya da "part sythetic" yazıyor. bu yarı sentetik demek. eski teknoloji dememin sebebi budur.

    Hocam yağın sentetik olup olmaması önemli değil. Önemli olan sana uygun iklim şartlarına en uygun kalıklıkta olanı kullanmaktır. Sıcak bir iklimde yaşıyorsan 5-30 a 2 katı para vermenin anlamı yok. bunu demek istedim sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !



    Shell Helix Ultra'nın 5 lt'lik ambalajları var.

    Kalite olarak aynı segmentte yağlar.. Boşuna Edge'e fazla para vermene gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüncenize saygı duyuyorum, o yüzden gereksiz bir tartışma yaratıyormuşum gibi görünmek istemem, ancak tam sentetik yağ ile yarı sentetik yağlar arasında önemli farklar var. En bariz farklar ise yüksek performans, motor sağlığı (tam sentetik daha az aşınmaya sebep olur) ve daha yüksek oranda viskozite stabilitesidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoturk

    İndirim için teşekkürler. Castrol 4t 10-50 siparişi verdim biraz önce YAMAHA YBR için. Üretim tarihi 2016-2017 ise yeterli benim için. Önümüzdeki yaz için aldım.


    N11 beni öldürdü, 2 farklı satıcıdan sipariş verdim birisi 6 yıldır, diğeri 4 yıldır rafta duran yağ göndermiş. Castrol Türkiye'ye yazdım aldığım yağın raf ömrünün 4 yıl olduğunu yazdılar.


    Hele n11'den 11.11 de aldığım son satıcı toptancıyız biz bizde eski yağ olmaz demişti bilmiş bilmiş. O yağı iade edeceğim yine.

    4 yıl ,6 yıl mı yok artık ,o kadar süre nerede saklayıp satmaya kalkmışlar ?
    1 sene olsa fazla fark etmez ,hadi biraz daha fazlası olsa ona da tamam ama 6 yıllık yağ düşündürücü doğrusu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: st.hackan

    Düşüncenize saygı duyuyorum, o yüzden gereksiz bir tartışma yaratıyormuşum gibi görünmek istemem, ancak tam sentetik yağ ile yarı sentetik yağlar arasında önemli farklar var. En bariz farklar ise yüksek performans, motor sağlığı (tam sentetik daha az aşınmaya sebep olur) ve daha yüksek oranda viskozite stabilitesidir.

    fark olmaması ne mümkün ?
    çeşme suyu ile damacana su aynı demek gibi bir şey olur ,diğer türlü
    ancak kullanıldığında bir zararı olacağını zannetmem ,eksiği mutlaka olur (çeşme ve damacana su örneğindeki gibi)
    gerçi çok uzun sürede bir fark olur mu bak onu bende bilmiyorum ,desek ki bir uzmana soralım ,emin ol bin kafadan ayrı ses çıkar

    diğer husus ise otomobil üreticileri bir yağ firmasıyla anlaşmış ve şu marka tavsiye ediyoruz diyorlar ,tabi konuyu bilmeyen birisi de diğerleri olmuyor zannediyor




  • motul 8100 x 10w60 yağ için de kampanyanız var mı?
  • Mates_07 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Motosikletinizin marka ve modelini söylerseniz önerilen yağı söylemeye çalışırım.
    Selamlar
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Amatörce yapıyoruz ama yinede büyük sitelerle rekabet etmeye çalışıyoruz.
    İyi Günler
  • Olumlu referansınız için teşekkürler bilgehan bey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mf.kaya

    Hocam filtre setleri ile komple set olarak kampanya yapsanız çok iyi olur takipteyim.

    Merhaba.
    Maalesef tek nice olduğumuz pazar madeniyağ. Herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyoruz.
    Teşekkürler
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    xxlboy merhabalar,
    Edge 5w-30 ürününde şu an 5 litre zaten mevcut. Ek olarak Türkiye pazarında kadar yaygın araç parkı varki bazı araçlar 3.9 Litre kullanırken bazıları 4.5 Litre kullanıyor. Doğal olarak yağ üreticilerin çoğu bunu baz alarak bazı ürünlerde 5 lt ambalaja girmiyorlar.
    İyi Günler
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Teknoturk Merhaba,
    Siparişiniz elinize ulaştığında lütfen yorum yapın.
    Teşekkürler.

    www.madeniyag.net
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Merakımdan soruyorum,

    sizin ürünlerde şu resimdeki orjinal olduğunu belirleyici detaylar var mı ?

    Motor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo ÜcretsizMotor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo Ücretsiz

    Merhabalar,
    Tabi ki var ama bu resimdekiler yurtdışı ürünü hologramı. Zaten güvenlik hologramı olmayan ürünleri almayınız.
    Selamlar




  • Aslında çok fark var.

    Sentetik motor yağları tamamen laboratuvar koşullarında üretilerek, motorunuzun yıllarca en yüksek performansta çalışmanızı mümkün kılarak, aşınmayı önleme, motoru temiz tutma, kolay akış, akışkanlığın korunması, pas önleme ve sürtünmeyi azaltma gibi çeşitli avantajlar sunar.Mineral yağlar sentetik yağlara göre daha kullanışsızdır.
    Selamlar
  • silverhands kullanıcısına yanıt
    İ20 dizel 5.3 L alıyor onu napcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihilist76


    quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !



    Shell Helix Ultra'nın 5 lt'lik ambalajları var.

    Kalite olarak aynı segmentte yağlar.. Boşuna Edge'e fazla para vermene gerek yok.

    Merhaba.
    Castrol ürünlerinde de 5 Litre var.Ek olarak Edge ürünlerinde ki ibare şu şekilde

    Farklı motor devirlerinde gücü test edilen Castrol EDGE, metallerin birbiriyle sürtünmesini azaltmada önde gelen rakiplerinden %45'e kadar daha güçlü.
    ^Bağımsız bir laboratuvarca yapılan Maksimum Dayanıklılık Testi'nde Castrol EDGE'in önde gelen rakiplerine kıyasla %45'e kadar güçlü kaldığı kanıtlanmıştır.

    Yani rakiplerine göre diyor başka markalarda bu ibareyi kullanamazlar. Castrol rahatlıkla bunu ifade edebiliyor.

    Selamlar




  • Kampanya yapmaya karar verdik yazmışsınız da zaten 1 ay 1 2 hafta önce baktigim fiyatlar ile ayni. Daha önce sizden yağ almıştım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.