Şimdi Ara

Rekora Doymayan Döviz Kurlarında Yeni Hedefler Neresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar ve Euro gün geçmiyor ki yeni bir rekor kırmasın. Para otoritelerinin duruma müdahalesi de işe yaramazken, vatandaş yeni seviyeler için endişeli.

    Rekora Doymayan Döviz Kurlarında Yeni Hedefler Neresi?


    Dolar ve Euro’daki yükseliş bir türlü durdurulamıyor. Döviz kurlarında her gün yeni bir rekor haberi yazıyoruz. Türk lirası gelişen ülke para birimleri karşısında hızla değer kaybederken, vatandaş günü kurtarma çabasıyla mücadele ediyor. Öyle ki sadece son iki ay içerisinde Türk Lirası, ABD Doları karşısında %14’ten fazla değer kaybetti. Bu durum haliyle geleceğe yönelik olan belirsizliğin ve endişelerin artmasına, döviz kurlarındaki yeni seviyelerin merak edilmesine neden oluyor.

    Dün akşam saatlerinde yükselişini hızlandıran dolar 3,91 seviyesine kadar tırmandı.

    Rekora Doymayan Döviz Kurlarında Yeni Hedefler Neresi?


    Dün güne 3,87 ile yatay bir başlangıç yapan dolar kuru, gün içerisinde de bu şekilde seyretti. Ancak akşam saatlerinde gelen hareketlenme kuru 3,91 seviyesine taşıdı. Dolar/TL Çarşamba gününe ise 3,89 seviyesinden başladı. Kur saat 12:20 itibariyle 3,8839 seviyesinden işlem görüyor. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, dolarda 3,89’un üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 3,95 seviyesinin teknik olarak mümkün olduğunu ifade etti.

    Her ne kadar Türk Lirası değer kaybediyor olsa da dolara yatırım yapanların yüzü gülmüyor değil. Dolar cinsinden borcu olanlar için ise durum gerçekten gittikçe zor bir hal alıyor. Dövizle borçlanma tedbirleri, özellikle KOBİ’lerin yatırım maliyeti endişesini artırıyor. Reel döviz kurunun Ekim ayında, son 10 ayın en düşüğünü görmesiyle birlikte Merkez Bankası harekete geçmişti. Rezerv opsiyonu mekanizması ve reeskont hamleleri kurda birkaç saatliğine sakinlik yaratsa da Merkez Bankası’nın müdahalesi pek de işe yaramadı.

    Salı günü açıklanan Almanya büyüme verilerinin beklentinin üzerinde gelmesi, Euro’ya yeni rekorlar kazandırdı.

    Rekora Doymayan Döviz Kurlarında Yeni Hedefler Neresi?


    Dün öğle saatlerinde hızlanan yükselişini hala devam ettiren Euro güne 4,60’lık yeni rekoruyla başladı. Kur şu dakikalarda 4,6025 seviyesine yükselmiş durumda. Euro’nun bu yükselişinde ayrıca yine dün açıklanan ABD, ÜFE verilerinin piyasa tahminlerinin üzerinde gelmesinin de payı oldu.

    Küresel belirsizliğin arttığı şu dönemde, en önemli kırılganlık sebebi gittikçe büyüyen cari açık ve Türk lirasındaki değer kaybı…

    Rekora Doymayan Döviz Kurlarında Yeni Hedefler Neresi?


    Cari işlemler açığı Eylül ayında 4,53 milyar dolara yükseldi. Söz konusu veriler, 2016’nın aynı dönemine göre 3 milyar dolara yakın bir artış gösterdi. Daha öncesinde cari açıktaki büyüme sorun teşkil etmez, finanse edilebilir diyenler, şimdi duydukları endişeleri paylaşıyor. Bütçe açığının ve finansman ihtiyacının gittikçe büyümesi, şu anda yaşanan ekonomik görünüm üzerinde aslında doğrudan etken.


    KAYNAK: https://paratic.com/







  • İlk hedef Ocakta
    Dolar:4
    Euro:5

    2019 Ocakta
    Dolar:4.5--5
    Euro:6

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedef dolar 4.60 Euro 5. O zaman her şey güzel olacak diyen arkadaş nerede kaçırmasın bu konuları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizleri olması gereken noktaya çekmezlerse kurdaki artış durmaz. Millet bu fiyatlarla faizler düşük olsa da tüketemiyor. Kıytırık 2+1 dairelere 300 bin istiyorlar, en ucuz 1.0 motorlu golf araba 92 bin lira olmuş. millette alım gücü zaten bitti kur arttıkça iyice bitiyor. Hükümet büyük hata ediyor.
  • en kıyak iş bankaların resmen 1 e 1 kazanıyorlar ..eve hiç girmeden 10 sene için evin %70 i kadar faiz alıyorlar. millette kovulursam kovulayım en azından başımı sokacak evim olsun diye mecbur faizle ev borcuna giriyor bankalarda türk olmadığı için yabancıları zengin ediyoruz. bence bunlar 10 tl olmadan durmayacak 2023e 10 tl olurlar
  • Şu hale bak uyuşturucu karteli olsam yinede parama acırım yatırım yapmaya korkarım şu ülkeye. Bide referandumdan sonra evet çıksın 2.5 lara geriler ama hayır çıkarsa ortalık karışır 4 ü bulur diyenler vardı. Bunların hesabına göre hayır çıksa 10 falan olacaktı demekki dolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 15 Kasım 2017; 14:55:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Judge JR.

    İlk hedef Ocakta
    Dolar:4
    Euro:5

    2019 Ocakta
    Dolar:4.5--5
    Euro:6

    2019 da herkes bu adamı anacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 kullanıcısına yanıt
    Görünen köy kılavuz istemiyor malesef

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.