Şimdi Ara

NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
25.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hız yavaşlatma söz konusu olabilir. Netflix google chrome 720p ye kadar destekliyorlar diyorlar ama 720p bile zor açılıyor. 50 mbps hızım var ama film 720p olana kadar çok zaman geçiyor.
  • Günün belirli saatlerinde hızlar eski haline dönüyor. Çok bariz bir kısıtlama var. Sabahın erken saatleri ve gecenin geç saatlerinde (02:00) açar açmaz. 2160p 15 mpbs ile başlıyor görüntü. Ancak mesela prime time. 8 gibi bir saatte açarsanız. 0.67 mpbs 480p ile başlarsa şanslısınız en fazla 720p 2.24 mpbs oluyor.


    100 mpbs Turk Telekom kullanıyorum.
  • PaladinRudjack kullanıcısına yanıt
    evet ttnet akşam saatlerinde erişimi kısıtlıyor artık kesin yani bu.

    Umarım oturturlar sistemi ve eskiye döner ne diyelim.

    ya da insanlar teker teker farklı iss'lere geçerler.
  • ozhan_88 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, anlık hızı görebiliyorum artık. En fazla 15 Mbps oluyor. Ancak ilginç olan 15.2 Mbps/2160p bilgisi geliyor. Hani 4k (2160p) için en az 25 Mbit gerekiyordu ? Bu ne o zaman ? Hız 15Mbps ise 2160p 'ye nasıl çıkıyor ? Türkiye için en iyi hız değeri Turk Net olarak gözüküyor ama o da 3.5 Mbit civarı. Merak edip diğer ülkelere baktım örneğin ABD,Endonezya bile bu hız ortalamalarında. Bu durumda neredeyse hiçbir ülke 4K için gereken hıza ulaşamıyor o zaman ? Bu bana çok saçma geldi. Şu anda sabit hızlı kotasız ve AKN'siz 50 Mbit Superonline kullanıyorum hergün test yapıyorum bu hızı yani 15 Mbps'i hiç geçmedi. fast.com sonucu da aynı (fast.com hız testini tv içindeki internet browser'dan yaptım) TV içindeki Youtubeda hiç sorun yok. 4k içerik açınca cam gibi görüntü geliyor. O sırada hız değerlerine bakıyorum 47-48 Mbit /2160p /30-60 fps değer alıyorum. speedtest sonucu da aynı şekilde 50Mbps çıkıyor , demekki tv'nin, modemin, ara kablonun,modemin uzaklığının vs'nin suçu yok. Netflix'in Türkiyede server'ı yok ama youtube'ın var. Bence yurt dışı çıkışlarında superonline hız kısıtlaması yapıyor. Sorun Netflix Türkiyeye yatırım yapıp sunucu açtığında çözülecek sanırım




  • Bu hız sorunu yaklaşık iki haftadır bende de var. Türk Telekom VDSL 100 Mbps abonesiyim ve speedtest sonucum 91 Mbps civarı çıkıyor. Aynı testi fast.com üzerinden yaptığımdaysa 3-5 Mbps civarında çıkıyordu ve inanın ki dün daha da rezil durumdaydı bu hız. Yaklaşık 0.2 Mbps hızlarını (yani 210 Kbps) bile gördüm. Hem ISS hem de Netflix müşteri hizmetlerini aradım fakat durumu çok detaylı izah etmeme rağmen onlarda hiçbir sorun olmadığını söylediler ve topu birbirlerine attılar. Bulunduğunuz bölge yoğun olabilir vs. dediler ama "Kardeşim ben aynı internetle testi Opera VPN'den yapınca niye 60 Mbps çıkıyor o zaman" dediğimde hiçbir şey söyleyemediler. Tür Telekom'un hızı tam prime vakitlerinde düşürdüğü o kadar belli ki. İki haftadır hiçbir içeriği izleyemez oldum. İçeriği başlatınca ekran sadece dönüp duruyor. Video başlamıyor bile. İnat edip beklediğimde de başlıyor ama 144p şeklinde izlenemez bir durumda başlıyor. Bu soruna acilen çözüm bulunması lazım bir şekilde.




  • İşin kötüsü bu servis sağlayıcılar o kadar faiş zamlar yaptılar halen insanlardan çalmanın peşindeler ya inanılır gibi değil.Diyecek laf bulamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 13 Şubat 2019; 10:2:38 >
  • Bir sene önce de Fast.com hızı çok düşük çıkıyordu bence. İlginçtir, PC'de Firefox'da düşük hız, Macbook ve iphone'da PC'nin 4-5 katı hız çıkıyordu, aynı şekilde LG akıllı TV'de de hız gayet iyi, hala da öyle. Aynı bağlantıda neden PC yavaş, diğerleri hızlı anlamadım. Ayrıca bende de proxy ile müthiş güzel hız veriyor fast.com.
  • kesinlike kısıtlama var bu gün evden çalıştım ve test ettim sabah uhd izlerken şimdi 480p hızda 50 mbps olmasına ragmen
  • Bu sorun turk telekomda kesin var

    Yaptıkları ahlaksızlık

    35 mbit ile 480p netglix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de mevcut, samsung smart tv de izliyorım ancak akşam saatlerinde 720p yi geçmiyor, hız testinde 10 mb çıkıyor ancak görüntü kalitesi yine düşük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix haricinde akşamları twitch te 480p de dahi donmalar oluyor. 50mbps-ttnet
  • Aynen Twitch'de de akşam 20.00 - 00.00 arasında görüntü kalitesi rezalet bir durumda 360p'den yukarı çıkmıyor. 1-2 aydır durum bu şekilde. ISS'ler video uygulamalarında net bir şekilde kısma yapıyorlar.

    50 Mbps Uydunet kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crescent -- 16 Şubat 2019; 2:51:44 >
  • TV ve PC’de hız 5 mbps altı görünürken telefon ve tablette çok daha hızlı görünüyor. Kafayı sıyıracağım çok farklı durumlar var ama ben çözemiyorum bu işi. organize işleri izleyeyim dedim görüntü 360p civarı bile değil çok daha kötü düzelsin diye bekledim düzelmiyor da dün de velvet buzzshow filmini izlemek istediğimde sorun yaşamıştım. Artık böyle kullanmanın hiçbir manası yok. Kesin türknete geçmek gerek.

    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.

    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 16 Şubat 2019; 13:43:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de var maalesef ps4 veya lg tv uygulamasından girdiğimde bugün organize işleri 240p de seyrettim ikiside kablolu bağlı rezalet bi durum..
  • Tv'de ve browser'da doğru düzgün izleyememem üzerine pc'ye Netflix'in uygulamasını kurup filmi indirip hdmi üzerinden tv'mde izleyeyim dedim. Film 1.6 gb boyutunda görünüyor, 21.14'te başlattığım download şu an (21.55) itibariyle böyle, güler misin ağlar mısın. 10'da 1'i ancak inmiş 41 dk'da. Şaka mı anlayamıyorum, birazdan malum ortamlardan 5-6 dk'da çekip izleyeceğim yapacak hiçbir şeyim kalmadı.


    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 16 Şubat 2019; 22:28:20 >




  • Lanet olsun böyle ise. Aynı problem bende de. Var. Görüntü çamur gibi. Bu saatlerde müsait oluyorum ve aylık para verdiğim şeyi izleyemiyorum. Nefret ettirdiler bu ülkeden bu düzenden. Paramizla rezil oluyoruz. Bu yaptıkları resmen ahlaksızlık. Film açılmıyor bile.. mısır patlattım bir heves açtım ama yok kardeşim... Bir saattir aralıksız sovuyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3_SpiRitLEsS

    Lanet olsun böyle ise. Aynı problem bende de. Var. Görüntü çamur gibi. Bu saatlerde müsait oluyorum ve aylık para verdiğim şeyi izleyemiyorum. Nefret ettirdiler bu ülkeden bu düzenden. Paramizla rezil oluyoruz. Bu yaptıkları resmen ahlaksızlık. Film açılmıyor bile.. mısır patlattım bir heves açtım ama yok kardeşim... Bir saattir aralıksız sovuyorum...
    Şaka gibi aynı sorun var herşeyi yaptım napalım düzgün izlemek için sabah mı girelim netfilixe akşam 6 dan donra çekilir çile değil ttnet müşteri hizmetleri dalga geçer gibi cevap veriyo akn kalktığından beri bu şekilde bende iptal edicem artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burada tepki göstermemiz gereken taraf servis sağlayıcılar, haksız adaletsiz bir şekilde bu sitelere erişimi kısıtlıyorlar. Netflix’e yükleneceğimiz nokta da Türkiye lokasyonlu sunucu kurması. Böyle düşük fiyat politikası uygularken yaparlar mı bilmiyorum ama servis sağlayıcılar bunun olmasını istiyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel haftasonuna ulaştık bişey izleyelim dedik o zevkimizinde içine ettiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm video içerik sitelerine uygulanan gizli kısıtlama ile ilgili bireysel olarak
    Btk ve CİMER'e şikayette bulundum.

    Herkesin şikayette bulunmasını rica ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iko81 -- 17 Şubat 2019; 16:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.