Şimdi Ara

Sağlayıcı Değiştiricem Yardım Eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlar, yaklaşık 1.5 sene önce taşınmak durumunda kaldık o zamanlar süperonline 24 mbps paketini kullanıyorduk. Yani fiberdi. Neyse, dediğim gibi taşındıktan sonra da malumunuz internete devam etmek istedik ama bulunduğumuz yerde altyapı olmadığı için bize 8mbps verebileceklerini söylediler. Biz de mecbur kabul ettik. Ama artık gerçekten işkence haline geldi. Bir şey indirsen inmiyor video izlesen donuyor bu yüzden değiştirmeye karar verdik. Düşündüğüm 2 tane şirket var kablonet ve türknet. Kablonet altyapı olduğunu ve süperonline'ın cayma bedelini ödediklerini söyledi. Bu yüzden biraz ısınmadım değil. Ayrıca daha önce kullanmıştım tv + güzel internet olarak pozitif bir izlenim bırakmışlardı. Bir diğer seçenekte Türknet. Tamamen sınırsız olması çok hoş ama forumda son birkaç aydır okuduğum haberlere göre çok fazla abone aldığı için artık altyapı yetmiyor hız ya çok ama çok düşük oluyor yada sürekli kopmalar oluyormuş. Bana 35mbps'e kadar verebileceklerini söylediler. Ayrıca türknette cayma bedelimi ödüyor belli bir miktar ve tahahhüt yok. Sizce bu durumda ne yapmam lazım? Bir önce çözmek istiyorum sorunu.







  • Merhaba, öncellikle Türk.net'in türk telekomla aynı altyapıyı kullandığını belirtmem lazım. Daha önce türk telekom alt yapısını kullanıyorsanız türk.net ile yine aynı hızı alacaksınız(35mbit'i geçmeme şartıyla). Hız sorgulamasını bir de türk telekomdan yapın bence.
    Uydunet süperonline fiberden sonra en stabil sağlayıcı bence. hız testlerinde hep söz verilen hızı sağlıyor ama fiyat avantajını akn düzenlemesinden sonra kaybetti.
    türk.netin avantajları taahhütsüz ve aknsiz olması. taahhüt olmadığı için bunu denemenizi, hızdan memnun kalmazsanız türksat kablonet e başvurmanızı tavsiye ederim.
  • Turknet için acele etmeyin derim. Firmanın operasyonlarında abone yoğunluğuna bağlı olarak bant genişliği ve teknik personel yetersizliği nedeniyle sıkıntılar var. Çevrenizde turknet kullanan varsa onlara danışabilirsiniz. Akşam hız düşmesi bölgesel olarak yaşanan bir sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Kasım 2017; 14:3:16 >
  • Hat değerlerinizi paylaşsanız iyi olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekom'u burada kullanmadım ama kapı komşum da var. Fiber altyapı var sanırım çünkü 35 mbps gibi bir hız alıyorlardı. Biraz baktım da 35 mbps hızlı paket 75 TL. Uydunette tv + 24mbps internet 55 lira civarına denk geliyor. Bu durumda sanki uydunet almak daha iyi gibi geldi de biraz ama tabi biraz daha düşünmek lazım. Keşke en kötü bir 50 mbps uygun bir fiyatta paket olsa da en azından geleceğe de yatırım yapmış oluruz. Türktelekom , uydunet farketmez.


    @Dr. Boone Ben de o yüzden tereddüt de kaldım şuanlık.
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    akn sonrası 35 16'ya 24 8'e düşer buna dikkat edin. Taahhütlü aboneliği kimseye önermiyorum. Bölgenizde varsa netspeed' bir bakın, şu an sorunsuz görünüyor tabi abone sayısı artınca sonu turknet gibi olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Kasım 2017; 14:25:28 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Doğru şeyi mi attım bilmiyorum ama istediğiniz bu sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciri -- 1 Ekim 2020; 21:41:55 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Netspeed baktım da istanbul'a daha gelmemişler.
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    sanırım yılbaşında gelecek.
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    çevrenizde internet kullananların hızları nasıl? Mesafe yakın olmasına rağmen hat değerleriniz çok düşük. Port sorunuda olabilir. Başka sağlayıcıya geçince aynı porttan yine bu hızları alabilirsiniz.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi en basitinden kapı komşum Türk Telekom kullanıyor ve 35 mbps hızı var. Diğer insanların hızını malesef bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem ilk farklı modem deneyiniz. Yoksa port sorunu var. İç hat da önemli mümkünse bina kutusundan hız testi yapınız. Ama hızınızda anormallik var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Iss'em 8mbit hız veriyor, bende 8mbit hızda kullanıyorum şuan. Sıkıntı nerde tam olarak anlamadım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    Kısacası hattınızın alabildiği en yüksek hız 8mbit. Aynı tarifeyi 16 çıkarsanız da 8 alırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 sene önce taşındıysan taahhütün bitmesine çok az kaldı demektir

    ayrıca 25 mbps hıza imza atmışın sana o hızı veremiyorsa taahhüt cezası ödemeden iptal edebilirsin
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    mcrew kullanıcısına yanıt
    Dostlar yanlış anladınız sanırım. Superonline'ın altyapısı yok o yüzden 8mbitlik sözleşmem var şuan (2019da bitiyor) . Iss değiştiricem tavsiye istedim kısaca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.