Şimdi Ara

Evrim iddiasının yavaş yavaş dünyaya enjekte edilmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Lan argüman dediğin şey zaten önkabuller üzerinden çıkarım yapılan bir şey. Neyin kafasını yaşıyosun? Oraya boşu boşunamı "ya tanıma, ya da öncüllere saldırmalısın" diye bir şey yazdık? Trollmüsün? Gerçekten boşa zaman kaybısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç kardeşim. Evrimi sadece evrimağacı gibi yerlerden öğrenmeye çalışma,sana tavsiyem.

    Ben elma diyorum sen tamın vs diyorsun.

    Canlılık var, evrim var diyorsun.

    Karşı çıkanları aklınca bilimin dışına itiyorsun.

    Reddedilemez gerçekler diyorsun. İçini doldurmuyorsun.

    Şundan bundan dolayı bu böyledir, şu şöyledir diyebiliyormusun? yok!

    Neden böyle yaptığını(zı) yukarda yazdım.

    Troll mıroll boş laflar.

    Blokla geç, cevap yazma...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liberte von Skepticus

    Bak "kardeşim" sana "hiç bilim felsefesi kitabı okumadınmı?" dememin sebebi bilim hakkında pekte bir fikir sahibi olmadığını düşünmemdi. Şimdi doğrulandı. Neyin bilimsel olup neyin bilimsel olmadığını belirleyen prensip yanlışlanabilirliktir.

    Birisi "X, Y süreci sonunda oluşmuştur." diyip Y sürecini açıklayan şeylerden bahsetmiş ve olgularla desteklemiş ise onun iddiası bilime konu olabilir çünkü yanlışlanabilirdir. Yani neyin gerçekliğe uygun neyin değil olduğu belirlenebilir, sınanabilir. Ama "X'i tanrı yarattı" dersen bilimsel açıdan dikkate alınabilir bir iddia olmaz. Neden? Çünkü tanrı anlam gereği olgusal olmayan bir varlık. Dolayısıyla iddian yanlışlanabilir ve dolayısıyla sınanabilir değil.

    Degrasse hakkında söylediğin şeyin doğru olup olmadığını bilmiyorum ancak böyle bir şey demişse ve bunu destekleyebilecek olgusal delillere sahipse bu bilimseldir. Çünkü sınanabilir. "Tanrı yarattı hajum" diyen sen ise "evreni tekboynuzlu atlar yarattı" demekten daha bilimsel bir şey demiş olmazsın.

    Ayrıca bilimin olayı zaten şeyleri doğal ollardan açıklamaktır, bilimin metodu budur. Bundan ötürü bilime konu olabilen herşeyin doğaüstü bir varlıkla açıklanmaya gerek duymadığına kanaat getirebiliriz.

    Öteki taraftan bir şeyin karışık olması onun karışık olduğu anlamına gelir. Başka bir anlama gelmez. Geldiğini iddia ediyorsanda kendi inancına yorarak böyle bir kanaat geliştirmişsindir.

    Kaldı ki evrim reddedilen bir şey değil. Evrimi reddetmek, yerçekimini reddetmek gibi bişey. Evrimi teorisi evrimsel süreci açıklamak için öne sürülen bir modelden başka bir şey değildir. Zaten çok basit bir mantıksal çıkarımla evrimin varlığına kanaat getirilebilir.


    Tanım: Evrim canlılarda nesilden nesile gerçekleşen değişim sürecidir.

    1. Canlılar, çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebilirler. (Örneğin, havada ki oksijen oranı sana uygun değilse, ölürsün.)
    2. Dünya (ve dolayısıyla çevre) sürekli değişim içindedir. (Örneğin, havada ki oksijen oranı değişmektedir.)
    3. Canlılar çevre koşulları uyumluysa yaşamlarını sürdürebiliyor ise (1) ve Dünya sürekli bir değişim içindeyse (2) canlıların varolabilmesi için Dünyaya paralel değişimler geçirmeleri gereklidir, aksi takdirde hayatta kalamazlar.

    Yaptığımız tanım gereği evrimi reddeden kişinin düşüncesi doğru olsaydı canlılığın varolmaması gerekliydi. Ancak canlılık var. Dolayısıyla evrim gerçek. Evrim teorisi onu açıklamak için önesürülmüş bilimsel bir modelden başka bir şey değil. Ve bilim felsefesi hakkında üç-beş parça okuyanlar bilirlerki, bir teori açıklayamadığı şeyler üzerinden yanlışlanmaz. Açıklamaya çabaladığı şeyleri açıklamak için öne sürdüğü mekanizmalar üzerinden yanlışlanır. Dolayısıyla evrim teorisinin yanlışlanması için doğal seleksiyon, cinsel seleksiyon, yapay seleksiyon gibi mekanizmaların yanlışlanması gereklidir -ki henüz yanlışlanmamıştır. Dolayısıyla çok "bilimsel" olan sen kingman "kardeşim" evrim teorisinin doğru olduğunu söylemeliydi. Ama söylemiyor. Neden acaba? Yoksa işine gelmediği içinmi?

    Bilim hakkında fikir sahibi değilmiy mişim? Kardeşim gel ben sana kuantum fiziğinin 100 yıllık tarihini anlatayım. Kara sicim ışımasından gireyim, çift yarık deneyinden, aspect deneyinden çıkayım. Bu bölümde de aspect deneyini anlattığım konu duruyo. Sen kalkmışsın bilim felsefesinden bahsediyosun. Bilimin felsefesini yapmak için önce bilim bilmek lazım.



    Yahu Max Planck, Planck sabitini nereden bulmuş? Kafadan mı sallamış. Bohr'dan Einstein'a, Heisenberg'den Alain Aspect'e doğru 100 yıllık macera, binlerce deney, ortaya konan teori ve bilimsel çalışma. Bu kuantum fiziğini bilim adamları, bilim adamlarına anlatmakta zorlanıyo. Bohr diyor ki birisi size kuantum fiziğini anladım diyorsa, bilin ki anlamamıştır.



    Ama ben sana kuantum fiziğinin biyografisini çıkarırım. Bir tüpün içerisindeki gaza uygulanan elektrikten ortaya çıkan ışımanın, bir prizmadan geçirilerek oluşturulan spektrumundan tut da, iki tane dolanık parçanın dedektörlere gönderilerek ölçülen spinlerinden yola çıkarak kuantum fiziğinin ispatlanmasına kadar geçen süreci bir bir anlatayım.



    Ama sen diyorsun ki, senin bilimden anlamadığını düşünüyorum. Ben bilimsel sürecin nasıl işlediğini gayet iyi bilirim. Cosmos belgeseli, Morgan Frerman belgeselleri, Alain Wolf'un kuantum belgeselleri, Brian Green'in kuantum belgesellerini teker teker, 3-5 kere izleyip yalayıp yutmuş insanım. Bu belgeseller, 2000-2015 yılı sonrası çekilmiş, en güncel bilimsel gelişmeleri içerisinde barındıran belgesellerdir. Bunlarla da yetinmeyip sayusız döküman, makale, belgesel izlemiş, birçok kitap bitirmiş insanım. Kalkmışsın bana bilimden anlamıyosun diyosun.



    Senin bilimden anladığın nedir söylüyeyim mi? Sen bilimsel diye yutturulan bir şeyi, sorgusuz sualsiz kabul etmeyi bilimden anlamak olarak gören bir zavallısın. Ben de kabul edebilirdim. Kuantum fiziği diyor ki bir atom altı parçacık hem sağa hem sola dönebilir, hem var hem yok olabilir, aynı anda hem şurada hem de burada olabilir. Ben şimdi bunu kabul edince bilimden anlamış mı oluyorum?



    Ama ben ne yaptım? Bilim adamları neye dayanarak kuantum fiziğinin doğru olduğunu kabul ediyor? Bunu araştırdım. Kuantum fiziği alanında yapılmış tüm deneyleri, teorileri inceledim araştırdım ve kabul ettim.



    Ama evrim konusunda hiçbir bilimsel adım göremiyorum. Kuantum fiziğine katkısı olan yüzlerce bilim adamı var, yüzlerce teori var, binlerce deney var, bilimsel bir süreç var. Ama evrim deyince ortada hiçbirşey yok. Babası ingilterenin güney afrikayı sömürmekle sorumlu memuru iken, kendisi sonradan hümanist olan, fizik biliminden nefret eden bir, karısı aktris olan soytarı Richard Dawkins, ne idüğü belirsiz şaklaban Tyson dan başka dünyaya salya sümük evrimi anlatan başka kim var? Bilimsel süreç yok, deney yok, gözlem yok, teori yok. Neymiş efendim, maymunumsunun erbezlerinde ürettiği spermde mutasyon olmuş, insana dönüşmüş. Bu palavraya inanmak zorunda değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 26 Kasım 2017; 2:39:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Kendini kanıtlamak için boş laf sarfetmişsin. Bilimin ne olduğu, metodunun ne olduğu ve neyin dahil olup neyin dahil olmadığını bilim felsefesi belirler. Bende senin bu konu hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığını söyledim -ki şöyle bir bu konuda yazdığın şeylere göz atan herkes bu düşüncemde haklı olduğumu görecektir.

    Project Steve adlı bir proje var, bildinmi? Bu proje pekte yaygın olmayan, en yaygın 74. İsim olan Steve adını taşıyan bilim insanlarından kaç tanesinin evrimi desteklediğinin sayısını çıkartan ve evrimi reddeden bilim insanlarının toplamıyla karşılaştıran bir proje. Ve tahmin et bakalım sonuç ne çıktı? Sadece adı steve olan ve evrimi destekleyen bilim insanlarının sayısı evrimi reddeden bütün bilim insanlarının sayısını geçiyor. Kaldı ki Akademiler Arası Panelde toplanmış 79 bilim akademisinden 68'i evrim eğitim bildirgesini imzalayarak evrimi doğru kabul ettiğini bildirdi. Geri kalan ve imzalamayanlar ise dini ve ideolojik sebeplerden ötürü imzalamadılar. Tavukların genetiği üzerine yapılan çalışmalarda t-rex dişinin, pulunun ve kuyruğunun genetik kodlarına rastlandı. İtalyan duvar kertenkeleleri ile resmen bambaşka bir türün ortaya çıkmassı 36 senelik bir süreçte incelendi ve sen çıkmışsın sanki evrimi tek richard dawkins destekliyormuş gibi konuşuyorsun. Ya safsın, ya art niyetlisin.

    Evet, bilimi bilmiyorsun. Ne yanlışlanabilirlik ilkesini biliyorsun ne bilimsel metodu. Daha teori ile hipotez arasında ki ayrımı ortaya koyamıyorsun. Dini sebeplerden ötürü kabak gibi ortada olan gerçekleri reddediyorsun. Hadi sadece kendi kendini kandırsan yine iyi, öteki insanları da yanlış yönlendirecek şeyler söylüyorsun. Amacın ne? Sana paramı veriyorlar? Yoksa sırf trollük olsun diyemi yapıyorsun? Yada gerçekten bu kadar aptalca konuşup eline yüzüne bulaştıracak kadar cahilmisin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 26 Kasım 2017; 3:13:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evrim gerçektir desem ispatlayamam ispatlasam da inanmassın.



    Dinler yalandır desem de sen gerçekliğini ispatlayamassın ben inanmam.



    Sonsuz döngü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Evrim gerçektir desem ispatlayamam ispatlasam da inanmassın.



    Dinler yalandır desem de sen gerçekliğini ispatlayamassın ben inanmam.



    Sonsuz döngü.

    Biz zaten insanlara, evrime neden inanoaunuz demiyoruz. İsteyen istediğine inanır. Evrim bilimseldir olm, nasıl karşı çıkarsın hüloggg diyenlere, evrimin bilimsel olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede verimli döl kalmadı .. Peçeteyle ilişkiye girsen daha zeki biri gelir şu dünyaya .. Tabii ülkenin önemli bir kısmının özetidir bu başlık ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    Bilim ileri gittikçe siz yok olacaksınız. Evrim gerçek, siz yalansınız.

    Biz mi yok olacakmışız Tamıs Efendi.Komşun açken tok yatmayacaksın diyen islam mı yok olacak , yoksa Afrikadaki yanıbaşındaki köyde insanlar susuzluktan ölürken , elmas madeni kurup babasının malı gibi çıkarıp 5 yıldızlı otellerde yiyenler mi yok olacak?Birine borç verdiğinde , parana karşılık faiz almayı yasaklayan İslam mı yok olacak , yoksa bütün dünya devletlerini , halklarını , küresel tefecilik düzeniyle, faizle para dağıtarak , tefeci gibi yöneten Batı toplumları mı yok olacak?Karısının , kızının saçının tek teline bile dokunulmasın diye, namusu için canını göz kırpmadan verecek Müslüman mı yok olacak , yoksa kurduğu 100 milyarlarca dolarlık porno endüstrisinde seks kölesi olarak çalıştırmak için kadınlarını uyuşturucuya alıştıran, her yıl 90 bin kadını tecavüze uğrayan, doğan çocuklarının %30-40'ı gayri meşru olan Amerikan toplumu mu yok olacak?

    Oku diyerek, düşün diyerek insanları bilime ve düşünmeye sevk eden İslam mı yok olacak , yoksa sırf tanrıyı inkar etmek için , insanın maymundan geldiğini , kendiliğinden olduğunu, suda yüzen solucanın kafasında aniden iki tane çukur oluşup göze dönüştüğünü iddia eden evrimci Batı medeniyetleri mi yok olacak?

    Her sene kazandığının 40'ta 1'ini fakirlere , muhtaçlara , yetimlere dağıtacaksın diyen İslam mı yok olacak,yoksa fakirden alıp zengine veren ,dünyayı soyup soğana çeviren, tefeci usulü faiz yükü ile ülkeleri sömüren batı medeniyetleri mi yok olacak?

    Bu dünya ne medeniyetler gördü Tamısss Efendi.Asla yok edilemez denilen , kölelik düzeni üzerine kurulu Koskoca Roma İmparatorluğu, Hz. İsa ve 12 tane havarisinin getirdiği dine teslim olmadı mı?Hz.Muhammed'in getirdiği İslam medeniyeti , O adi, aşşağılık , kölelerini arenalarda birbirine öldürtüp halkına izleten Roma İmparatorluğunu yerle bir etmedi mi?Hz.Musa ve O'na inanan bir avuç köle , nasıl yapıldığını hala daha çözemediğimiz piramitleri yapan Firavun medeniyetine kafa tutup kendi medeniyetlerini kurmadı mı?

    Sen yanlış ata oynuyosun Tamısss efendi.Biz de birgün zincirlerimizi kırıp , şu tefeci batı medeniyetlerinden kurtulup , kendi medeniyetimizi inşa edicez.Ama sizi biz yok etmiyeceğiz.Siz kendi pisliğinizde boğulup , Roma imparatorluğu gibi , Firavun medeniyeti gibi , tarihin tozlu yapraklarında yer alacaksınız.Kendi kendinizi bitireceksiniz.Bizim tek istediğimiz artık ellerinizi yakamızdan çekmeniz ve inandığımız gibi yaşayabilmek.Siz uzaya mı gideceksiniz , Mars'a koloni mi kuracaksınız , ne halt yerseniz yiyin.Yeter ki def olup gidin.Ama ben biliyorum ki , yakında petrol bitince , ne uçaklarınız uçacak , ne de gemileriniz yürüyecek.Sonunuzun gelmesine çok az kaldı.Açlıktan yok olup gideceksiniz.

    Amerika, Afrika, Pasifik, Asya, Çin ve Hindistanı yüzyıllarca ölümüne sömürmüş, buraların halklarını köleleştirmiş, buranın zenginliklerini kendi ülkelerine taşıyarak ve Müslümanların bilimsel birikimlerini de çalarak Avrupada kendilerince bir hükümranlık kurmuş olan eli kanlı kokuşmuş Batı medeniyetinin topraklarımızdaki özentileridir bunlar. İngilteresinden Belçikasına kadar alayı sömürgecidir Batının. Bugün Avrupadaki zenginliğin kaynağı zamanında kurdukları sömürge imparatorluklarıdır. Çaldıkları madenler, çaldıkları canlardır bütün bu gelişmişliğin kaynağı.

    Evrim iddiasının yavaş yavaş dünyaya enjekte edilmesi




    Küçücük Hollandanın yaptıklarına bir bakın hele. Vay efendim Hollanda çok gelişmiş, Hollanda çok zengin bilmem ne. Eeee normaldir. Adamlar heryeri sömürmüş. Yüzyıllarca oranın zenginliği Hollandaya akmış. Bu küçük ülke bir örnek mesela. İngiltere, Fransa, İspanya, Portekiz falan zaten bilinen sömürgeciler.

    Ama bu küstah Batı, utanmadan bize medeniyet öğretmeye kalkıyor. Utanmadan insan hakları öğretmeye çalışıyor. Topraklarımızdaki özentilerde bize onları savunuyor. Bizim yok olup, kendilerinin baki kalacağını zannediyorlar.

    Elbette hepimiz yok olacağız. Zaman zaten hepimizi tek tek öldürecek. Sadece zaman.

    Ama zamanla alçaklığı ortaya çıkacak olan Batı medeniyetidir. Baki kalacak olan, kıyamete kadar yaşayacak olan, birgün tekrar filizlenecek olan şeyse İslam medeniyeti olacaktır. İlk çıktığı gün onu savunanlarla, ona karşı çıkanlar artık bugün yoklar. İslam sancağıyla yeryüzünü aydınlatan ecdadımız ve onlara karşı çıkanlarda bugün yoklar.

    Ama İslam ve ona inananlar yine varlar ve her zaman var olmaya da devam edecekler.

    Katil batının özentileri her ne kadar bu durumdan rahatsız olsalarda, biz buradayız

    Bizi yok edecek olan adam daha anasının karnından doğmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 10 Aralık 2017; 1:59:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilimsel süreç yok, deney yok, gözlem yok, teori yok. Neymiş efendim, maymunumsunun erbezlerinde ürettiği spermde mutasyon olmuş, insana dönüşmüş. Bu palavraya inanmak zorunda değiliz..



    Evrim teorisinin gözlemi yokmuş, Teorisi yokmuş, deneyi yokmuş :)



    Adam evrim ile evrim teorisi arasındaki farkı bilmiyor. Gelmiş Kuantum Fiziğini biliyorum diyor. :) Komiksiniz.



    Git Kutsal kitabını oku ve Cennete gidip 72 Huriye çakma fikri ile kendini tatmin etmeye devam et. Adam hakkında milyonlarca sayfalık makale yazılmış, Onlarca deneyi ve gözlemi olan Evrim Teorisine palavra diyor.



    Neyse Evrimin Teorisi yok demek kadar cahilce birşey olamaz.



    Tamam anladık Evrim teorisi dininize ters, tamam anladık Evrim Teorisi Sizi Özel varlıktan çıkarıp basit bir varlığa indirgiyor ama bu bu kadar saçmalamaya sebeb olmamalı.



    Evrim teorisi güçlü bir teori. Ayrıca Teori... Gerçek değil. Karşı bir teoriniz varsa ortaya delilleri çıkarırsınız. Sizin Teoriniz geçerli olur.



    Ama Dünyadaki bütün hayvanların bir gemiye bindirilmiş olduğunun iddia edildiği Ortadoğu masalları ile gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

    Bilimsel süreç yok, deney yok, gözlem yok, teori yok. Neymiş efendim, maymunumsunun erbezlerinde ürettiği spermde mutasyon olmuş, insana dönüşmüş. Bu palavraya inanmak zorunda değiliz..



    Evrim teorisinin gözlemi yokmuş, Teorisi yokmuş, deneyi yokmuş :)



    Adam evrim ile evrim teorisi arasındaki farkı bilmiyor. Gelmiş Kuantum Fiziğini biliyorum diyor. :) Komiksiniz.



    Git Kutsal kitabını oku ve Cennete gidip 72 Huriye çakma fikri ile kendini tatmin etmeye devam et. Adam hakkında milyonlarca sayfalık makale yazılmış, Onlarca deneyi ve gözlemi olan Evrim Teorisine palavra diyor.



    Neyse Evrimin Teorisi yok demek kadar cahilce birşey olamaz.



    Tamam anladık Evrim teorisi dininize ters, tamam anladık Evrim Teorisi Sizi Özel varlıktan çıkarıp basit bir varlığa indirgiyor ama bu bu kadar saçmalamaya sebeb olmamalı.



    Evrim teorisi güçlü bir teori. Ayrıca Teori... Gerçek değil. Karşı bir teoriniz varsa ortaya delilleri çıkarırsınız. Sizin Teoriniz geçerli olur.



    Ama Dünyadaki bütün hayvanların bir gemiye bindirilmiş olduğunun iddia edildiği Ortadoğu masalları ile gelmeyin.

    Bak kardeşim, evrim neyin teorisidir? Türleşmenin teorisidir. Bu kadar basit. Saçma sapan uzatmaya gerek yok. Tek kelime ile evrim=türleşme.



    İnsanoğlu bilim çağına gelmiş, bir de bakmış, etrafında milyonlarca türden, milyarlarca canlı var. Peki bu kadar canlıyı kim yaptı sorusunu sorarsan, buna vereceğin 2 türlü cevap vardır:



    1. Tanrı yaptı, İsa yaptı, Allah yaptı, Yahuda yaptı, Zeus yaptı, teknolojik açıdan bizden çok ilerde olan uzaylılar yaptı.....



    2. Hiçkimse yapmadı. İlk canlı kendiliğinden oldu. Sonrasında bu canlılar yine kendiliğinden üremeye başladı. İşi daha ilerletip birbirine aletlerini temas ettirerek ürediler. Ama hiçbir hücreleri mutasyona uğramazken, üreme hücreleri mutasyona uğrayıp yeni türler doğmasına sebep oldu. Sonra Hazreti Doğal Seleksiyon devreye girip, bazı türlerin neslinin tükenmesine sebep oldu. Hayatta kalanlar ekosistemi oluşturdu.



    Daha evrimin ne olduğunu bilmiyosunuz. Tanımını yapamıyosunuz. Bilimsel diye palavra atıyosunuz.Evrim=rastgele mutasyon+ hazreti doğal seleksiyondur. Bu kadar basit.



    Şimdi gelelim bu türleşme nasıl oluyomuş. Balinanın en yakın akrabası hipopatam dediğimiz su aygırıdır. Hatta sizin evrimciler diyo ki, balinanın körelmiş arka ayakları, evrimin en büyük ispatlarından biridir. Hadi diyelim bu gerçekten önemli bir detay. Koskoca balinada körelmiş arka ayağın ne işi var? Biz evrim karşıtları bile bu noktada şöyle bir durup düşünürüz. Ama bizim evrimi kabul etmek için daha sonraki bilimsel adımları da irdelememiz lazım. Sorgulamamız lazım.



    Bem şimdi evrim karşıtı olarak durdum düşündüm. Ulan yoksa harbiden evrim var mı? Ama bi dakka. Bu hipopatam balinaya dönüşürken sadece arka ayağı mı körelmiş? Bunun kocaman devasa dişleri var. Bu dişler kaybolacak. Ayaklar kaybolacak. Sonra yüzgeçler çıkacak. Kocaman dümen gibi kuyruk yüzgeci çıkacak. Kafasının tepesinde delik açılacak. Oradan akciğere bağlanacak.



    İşte bütün bu değişimler için kaö tane gen değişmesi lazım. Diyelim ki 100 tane. Bir gen, 1.000 tane genetik harften oluşuyo olsa, milyarlarca genetik harften 100 tane genin değişmesi lazım. Rafta duran 5 kitaptan 3 ünün yerinin değişme ihtimali= 5 faktöriyel bölü 5-3 faktöriyel. Milyar tane harften oluşan genetik kodun, 1.000 tane harfinin değişme ihtimali, kestirmeden yuvarlak hesap olarak söylemek gerekirse, 1 milyarın yan yana yarım milyar kere yazılıp çarpılması demek. İşte bu tek bir genin değişme ihtimali. Diğer 100 genin de değişme ihtimalini hesaba katarsak, 1 mikuarın yan yana yarım milyar kere yazılıp çarpılmasından çıkan sonucun 100 kere yan yana yazılıp çarpılmasından ortaya çıkacak sonuçtur.



    Yahu milyar tane harften oluşan genetik kodun hiçbir yerine bişey olmayacak, göz, burun herşey yerinde olacak ama bu mutasyon gidecek sadece belli yerleri vuracak. Siz çocuk mu kandırıyosunuz? Diyoruz ki ara türler nerde? Yahu hiç mi hata olmayacak. Hipopatam balinaya dönüşürken, dişleri uzun kalan tür nerde? Her özelliği aybı anda mı değişti? Belki ön arka ayaklar kaybolacak, yüzgeçe dönüşecek ama kafada nefes alma deliği olmayacak. Hani bubara türler nerde? Yanlış türleşmeler nerde?



    Buna cevap veremezsiniz. Hatalı türleşme diye bişey yok. Çünkü türleşme mükemmel bir şekilde olmuştur. Yahu hipopatam balinaya dönüşürken, neden yüzgeçler oluştu da kanat veya tüyler oluşmadı? Demek ki bu düpedüz bir tasarımdır.



    İstersen Allah'ı inkar et, bunu yapan uzaylılardır de. Allah'ı inkar etmek için bahaneler tükenmez. Ancak sen kendi kendine rastgele oluşmuştur dersen, bilime karşı gelmiş olursun. Uzaylıkar yaptı dersen sadece Allah'ı inkar etmiş olıraun ama en azından bilime ters düşmemiş olursun. Bu yüzden diyorum ki, evrimi savunanlar bilime kafa tutan insanlardır. Ama uzaylıkar yaptı diyenler bilime ters düşmez.



    Aslında adanlar diyo ki biz Tanrıya inanmıyoruz. Bu yüzden Tanrı yapmıştır demeyiz. Tamam bu da kabul. Tanrı yapmıştır demezsen deme. Ama adam gibi diyeceksin ki, bu canlıların türleşmesinin nasıl olduğunu bilmiyoruz. Sadece Tanrı faktörünü göz ardı ederek, bilimsel bir açıklama getirmeye çalışıyoruz. Bilimsel olduşunu düşündüğümüz bazı çıkarımlarımız olsa da, canlıların türleşmesinin evrimle olduğu yönünde kesin olarak bilimsel açıdan ispatlayacak durumumuz yok. İlerde kesin bilimsel sınuçlara ulaşacağımızı düşünüyoruz.



    Heh işte evrim budur. Darwin dahi ilerde bilimsel gelişmelerle ispatlanacağını umduğunu söylemiş. Yani kısacası Evrim teorisi, Allah'ı ve tasarımını inkar edenlerin, bütün bu canlı tasarımlarının kendiliğinden olduğunu bilimsel olarak ispatlama umududur. Bir teori de değildir, hele ki bilimsel hiç değildir. Sadece bir umuttur. Ancak bizim Türk evrimciler bilimsel olarak ispatlanmış sanıyor. Bu da kendi cahillikleri.



    Hipopatamdan balinaya bir türleşme olduysa bile, balinanın atası eğer hipopatamsa bile, bu tür değişiminin nasıl olduğunu evrim ispatlayamaz. Yine bir tasarım olduğu apaçık ortadadır. Evrim der ki türleşmeye kimsenin etkisi yoktur. Kendiliğinden olur. Biz de diyoruz ki kendiliğinden olamaz. Birisinin yaptığı apaçık ortadadır. Sizin evrime kanıt olarak sunmaya çalıştıklarınız bile, üstün akılın eseri olduğu apaçık ortadadır.



    Bir gün evrim ispatlanırsa bile, evrimin ana maddesi olan, türleşme rastgele mutasyonlarla olmuştur maddesi çökecektir. Yani demek istediğim, hipopatam ve balina ister ayrı tasarımlar olsun, isterse biri diğerinin atası olsun, sonuçta tür geçişi esnasında ilahi bir elin değdiği bilimsel olarak ortadadır. Evrimin iddiası olan rastgele mutasyonla türleşme iddiası çökecek, evrimin adı devrim olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

    quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    Bilim ileri gittikçe siz yok olacaksınız. Evrim gerçek, siz yalansınız.

    Biz mi yok olacakmışız Tamıs Efendi.Komşun açken tok yatmayacaksın diyen islam mı yok olacak , yoksa Afrikadaki yanıbaşındaki köyde insanlar susuzluktan ölürken , elmas madeni kurup babasının malı gibi çıkarıp 5 yıldızlı otellerde yiyenler mi yok olacak?Birine borç verdiğinde , parana karşılık faiz almayı yasaklayan İslam mı yok olacak , yoksa bütün dünya devletlerini , halklarını , küresel tefecilik düzeniyle, faizle para dağıtarak , tefeci gibi yöneten Batı toplumları mı yok olacak?Karısının , kızının saçının tek teline bile dokunulmasın diye, namusu için canını göz kırpmadan verecek Müslüman mı yok olacak , yoksa kurduğu 100 milyarlarca dolarlık porno endüstrisinde seks kölesi olarak çalıştırmak için kadınlarını uyuşturucuya alıştıran, her yıl 90 bin kadını tecavüze uğrayan, doğan çocuklarının %30-40'ı gayri meşru olan Amerikan toplumu mu yok olacak?

    Oku diyerek, düşün diyerek insanları bilime ve düşünmeye sevk eden İslam mı yok olacak , yoksa sırf tanrıyı inkar etmek için , insanın maymundan geldiğini , kendiliğinden olduğunu, suda yüzen solucanın kafasında aniden iki tane çukur oluşup göze dönüştüğünü iddia eden evrimci Batı medeniyetleri mi yok olacak?

    Her sene kazandığının 40'ta 1'ini fakirlere , muhtaçlara , yetimlere dağıtacaksın diyen İslam mı yok olacak,yoksa fakirden alıp zengine veren ,dünyayı soyup soğana çeviren, tefeci usulü faiz yükü ile ülkeleri sömüren batı medeniyetleri mi yok olacak?

    Bu dünya ne medeniyetler gördü Tamısss Efendi.Asla yok edilemez denilen , kölelik düzeni üzerine kurulu Koskoca Roma İmparatorluğu, Hz. İsa ve 12 tane havarisinin getirdiği dine teslim olmadı mı?Hz.Muhammed'in getirdiği İslam medeniyeti , O adi, aşşağılık , kölelerini arenalarda birbirine öldürtüp halkına izleten Roma İmparatorluğunu yerle bir etmedi mi?Hz.Musa ve O'na inanan bir avuç köle , nasıl yapıldığını hala daha çözemediğimiz piramitleri yapan Firavun medeniyetine kafa tutup kendi medeniyetlerini kurmadı mı?

    Sen yanlış ata oynuyosun Tamısss efendi.Biz de birgün zincirlerimizi kırıp , şu tefeci batı medeniyetlerinden kurtulup , kendi medeniyetimizi inşa edicez.Ama sizi biz yok etmiyeceğiz.Siz kendi pisliğinizde boğulup , Roma imparatorluğu gibi , Firavun medeniyeti gibi , tarihin tozlu yapraklarında yer alacaksınız.Kendi kendinizi bitireceksiniz.Bizim tek istediğimiz artık ellerinizi yakamızdan çekmeniz ve inandığımız gibi yaşayabilmek.Siz uzaya mı gideceksiniz , Mars'a koloni mi kuracaksınız , ne halt yerseniz yiyin.Yeter ki def olup gidin.Ama ben biliyorum ki , yakında petrol bitince , ne uçaklarınız uçacak , ne de gemileriniz yürüyecek.Sonunuzun gelmesine çok az kaldı.Açlıktan yok olup gideceksiniz.

    Amerika, Afrika, Pasifik, Asya, Çin ve Hindistanı yüzyıllarca ölümüne sömürmüş, buraların halklarını köleleştirmiş, buranın zenginliklerini kendi ülkelerine taşıyarak ve Müslümanların bilimsel birikimlerini de çalarak Avrupada kendilerince bir hükümranlık kurmuş olan eli kanlı kokuşmuş Batı medeniyetinin topraklarımızdaki özentileridir bunlar. İngilteresinden Belçikasına kadar alayı sömürgecidir Batının. Bugün Avrupadaki zenginliğin kaynağı zamanında kurdukları sömürge imparatorluklarıdır. Çaldıkları madenler, çaldıkları canlardır bütün bu gelişmişliğin kaynağı.

    Evrim iddiasının yavaş yavaş dünyaya enjekte edilmesi




    Küçücük Hollandanın yaptıklarına bir bakın hele. Vay efendim Hollanda çok gelişmiş, Hollanda çok zengin bilmem ne. Eeee normaldir. Adamlar heryeri sömürmüş. Yüzyıllarca oranın zenginliği Hollandaya akmış. Bu küçük ülke bir örnek mesela. İngiltere, Fransa, İspanya, Portekiz falan zaten bilinen sömürgeciler.

    Ama bu küstah Batı, utanmadan bize medeniyet öğretmeye kalkıyor. Utanmadan insan hakları öğretmeye çalışıyor. Topraklarımızdaki özentilerde bize onları savunuyor. Bizim yok olup, kendilerinin baki kalacağını zannediyorlar.

    Elbette hepimiz yok olacağız. Zaman zaten hepimizi tek tek öldürecek. Sadece zaman.

    Ama zamanla alçaklığı ortaya çıkacak olan Batı medeniyetidir. Baki kalacak olan, kıyamete kadar yaşayacak olan, birgün tekrar filizlenecek olan şeyse İslam medeniyeti olacaktır. İlk çıktığı gün onu savunanlarla, ona karşı çıkanlar artık bugün yoklar. İslam sancağıyla yeryüzünü aydınlatan ecdadımız ve onlara karşı çıkanlarda bugün yoklar.

    Ama İslam ve ona inananlar yine varlar ve her zaman var olmaya da devam edecekler.

    Katil batının özentileri her ne kadar bu durumdan rahatsız olsalarda, biz buradayız

    Bizi yok edecek olan adam daha anasının karnından doğmadı.


    Sen ne anlatıyorsun? Hayır bir de yazmış o kadar sfdfsdfds




  • Siz kuantumdan da, evrimden de, bilimden de zerre anlamadığınızı defaatle kanıtlamış birisiniz. Bence de forumu zırvalarınızla kirletmeniz yerine süresiz biçimde uzaklaştırılmanız daha hayırlı olur. Forum yönetimine isteğinizi bildiriyorum.

    Düzenleme: Bildiremiyorum çünkü benden önce birisi şikayet etmiş zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01EF196D -- 10 Aralık 2017; 11:56:25 >
  • Kral adamı gaza getirmeyin. Kralcım seni tahrik ediyorlar. Neden banlanasın ki? Yazdıkların asla boşa gitmiyor. En azından ben okuyor ve bilgileniyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi dua okuyun hepsi uçup gider, kasmayın bu kadar.
    Şeytanın işleri falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 10 Aralık 2017; 15:58:10 >
  • Dostum sakin ol. Tahrik edici mesajlara cevap bile verme, kendini banlatarak ekmeklerine yağ sürmüş oluyorsun, yapma. Ben şahsen ara sıra yorumlarına katılmasam da memnunum en azından diğer arkadaş gibi tahrik edici mesajlar vermiyorsun.
    @kingman29
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mualla Lahuti Efendi

    "Evrimi anlayamayacak kadar düşük zekalıyım" cümlesini paragraflarca yazıya döken var. İnsan gerçekten hayret ediyor.

    popülistlik yapmak uğruna karakterini düşürme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mualla Lahuti Efendi

    "Evrimi anlayamayacak kadar düşük zekalıyım" cümlesini paragraflarca yazıya döken var. İnsan gerçekten hayret ediyor.

    popülistlik yapmak uğruna karakterini düşürme

    Popülistlik? Sanırım bir terimler sözlüğüne ihtiyacınız var.

    O dediğinizi yapmak istesem yukarıdaki bazı kimseler gibi politik doğruculuğa sapıp önüme gelenin suyuna gitmeye çalışırdım ki böyle bir şey yapmadığım ortadadır.
  • blok
  • Evrim iddia değil gerçektir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rastgele/tesadüf kelimesi kafa karıştırıyor biraz sanırım. tam olarak anlaşıldığından emin değilim. kafalardaki determinizmle çatıştığı apaçık. evrim türlerin çevreye uyumundan bahsederken siz "rastgele" gibi bir kelimeyle mekanizmayı gözardı ediyorsunuz. sonra hazreti doğal seleksiyon gibi ifadelere ihtiyaç duyuyorsunuz tabi.
    quote:

    kısacası Evrim teorisi, Allah'ı ve tasarımını inkar edenlerin, bütün bu canlı tasarımlarının kendiliğinden olduğunu bilimsel olarak ispatlama umududur. Bir teori de değildir, hele ki bilimsel hiç değildir. Sadece bir umuttur. Ancak bizim Türk evrimciler bilimsel olarak ispatlanmış sanıyor. Bu da kendi cahillikleri.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.