Şimdi Ara

İlginç iddia: Apple patentimizi çiğnedi, dava açarsanız da çok uğraşırsınız dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlginç iddia: Apple patentimizi çiğnedi, dava açarsanız da çok uğraşırsınız dedi


    iPhone X modelinin piyasaya çıkması ile adeta altın günlerini yaşayan Apple, ilginç bir patent davası ile karşı karşıya. Aslında patentlerin çiğnenmesi konusuna artık alıştığımız için burada normal bir süreç var. İlginç olan Apple’ın yaklaşımı.


     


    İlginç iddialar var


     


    İsrailli Corephotonics firması tarafından Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne yapılan dava başvurusunda, Apple’ın kendisine ait çift kamera teknolojilerini izinsiz olarak kullandığı ve üstüne üstlük tehditvari cümleler kullanarak yıldırmaya çalıştığı iddia ediliyor. Davada konu iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus modelleri.


     


    Corephotonics, çift kamera konusunda öncü olduğunu iddia eden bir firma. Ana sensör yanına küçük bir telefoto lens ekleyerek optik yakınlaştırma yetenekleri kazandırmak bu firmanın işi. Ayrıca geniş açılı ve telefoto lenslerden alınan verilerle görselleri iyileştiren bir teknolojiye de sahip.


     


    Samsung’un bu firmada yatırımı var ve Galaxy Note 8 modelindeki çift kamera kombinasyonu Corephotonics ile geliştirildi. Ayrıca Foxconn ve MediaTek gibi firmalar da yatırım yaptı.


     


    Corephotonics, çift kamera konusunda pek çok patente sahip. Apple’ın ise bunlardan 4 tanesini izin almadan kullandığını iddia ediyor. Yukarıda saydığımız firma teknolojileri bu patentlerin içerisinde.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone X kar marjı çok yüksek

    Firmanın patronu David Mendlovic, teknolojilerin kullanılması ile ilgili geçen yıl Apple ile görüşmeler yaptıklarını, teknoloji devinin kendi çift kamera kombinasyonlarını çok beğendiğini ifade ediyor.


     


    Ne var ki görüşmeler aniden kesiliyor ve Apple yetkilisi eğer bu teknolojileri izinsiz kullanırlarsa dava açmamalarını zira davaların çok uzun süreceğini ve çok maliyetli olacağını söylüyor. Yani şikayet dilekçesinde firmanın iddiası bu yönde.


     


    Apple’ın iPhone 7 ve 8 Plus modellerinde sunduğu kamera teknolojilerini satın aldığı İsrailli LinX Imaging firmasından sağladığı gündeme gelmişti. Yeni gelişmeler ışığında firmanın farklı yollardan teknolojileri temin etmiş olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Samsung ile Apple arasında yaşanan 7 yıllık tasarım patenti konulu ihlal davasını düşündüğümüzde firmanın artık atı alan Üsküdar’ı geçer mantığını benimsediğini görüyoruz.


     







  • Mesele Apple'ın haklı olup olmaması değil,mesele Apple'ın burada patent davalarındaki uzun süreyi manipüle etmesi.Şöyle düşünün birisi sizin arsanıza tezgah kuruyor ve oradan para kazanıyor,haksızlığını bilip oradan çıkmıyor.Mahkemenin uzun sürmesi ve kesilen cezanın zati kat ve katını kazanacağından dolayı ''kabadayılık'' durumları ile karşılaşıyoruz.
  • Eğer bu olanları delillerle kanıtlayabilirlerse Apple'ın başı çok ağrır çok..

  • İlginç olan nedir Apple'ın hep yaptığı şeyler...

  • Ekrem71 haterlari konuya bekleniyor...

  • Amerikan sirketise cok rahat alirlar.

  • Mesele Apple'ın haklı olup olmaması değil,mesele Apple'ın burada patent davalarındaki uzun süreyi manipüle etmesi.Şöyle düşünün birisi sizin arsanıza tezgah kuruyor ve oradan para kazanıyor,haksızlığını bilip oradan çıkmıyor.Mahkemenin uzun sürmesi ve kesilen cezanın zati kat ve katını kazanacağından dolayı ''kabadayılık'' durumları ile karşılaşıyoruz.
  • Haydi inşallah millet kapitalizm bağımlısı bir firmadan kurtulur. Para cezası değil satış yasağı getirilsin.

  • Dava uzun sürerse avukatlık paralarıda artıyor mali gücün yoksa kazanamıyorsun sonunda faiziyle ve yüksek bir gelirle çıkıyorsun ama sonunu görememe ihtimlin var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaaa bunu ben nerden hatırlıyorum. TÜRKİYEM

    Tüketici haklı ama büyük markalar ve mağzalar söylediği git mahkemeye ver. Ama kanunda bizim lehimize olduğu halde yine mahkeme kapılarına hakkını ara deniyor. En kısa 1 -2 ay ortalama 6 ay sürüyor tüketicide uğraşmamak için ya kabulleniyor yada benim gibi cins ise sonuna kadar gidiyor. Emsal karar çıksa bile benzer davalar sanki işlemiyor firmalara sende bizi ver mahkemeye diyor.

    Apple gibi dünyanın en büyük firmalarından biride neden böyle demesinki. Büyük balık nede olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 9 Kasım 2017; 13:48:18 >
  • Hem suçlu hem güçlü...

  • Zorba Apple... Bu kadar inanılmaz itici bir şirket olur mu ya.

  • Hemen başka markaların fanboyları spawn olmuş Apple a bok atıyorlar. Çift kameralı tek telefon üreten marka Apple sanki. Diğer markalara niye dava açmamış bu adamlar? Haberde denildiği gibi para almışlar diğer markalardan. Ayrıca Apple’dan yetkili biri böyle bir şey söylememiştir diye düşünüyorum. Dava açarsanız çok uğraşırsınız deyip adamları kızdırıp böyle haber yaptırmalarına sebep olacak biri o firmada üst yetkili olma vasfına sahip olamaz olmamalı.


    Bu patent olayları her telefon üreticisine sıkıntı çıkarmaya başladı. Bir çözüm bulunması lazım çünkü devamlı dava haberi görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 9 Kasım 2017; 15:4:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm 101 dersine hoşgeldiniz.

  • Ben Samsung olsam Apple'a dava açmak için bu firmayı satın alırdım...

  • Durun siz kardeşsiniz. (İsrail =Küçük Amerika)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 11 Kasım 2017; 16:42:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu samsung olsa ekrem:

    "Hırsız Samsung'un yine patent ihlalleri ile başı dertte."

    konu apple olunca ekrem:

    "ilginç iddia: vıdı vıdı vıdı"

  • Şu patent işleri çok komiğime gidiyor artık bitsin yok kabloyu ben buldum kablo kullanmış ehe ehehe

  • Ve tanrı insanların patent konusunda azıtmalarına müdahale etmeye karar verir ve oksijenin patentine sahip olduğunu açıkladı. İnsanlığı yüklü patent davaları bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 12 Kasım 2017; 1:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikan firmasının israilli firmayla papaz olması.. garip şeyler dönüyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Ben Samsung olsam Apple'a dava açmak için bu firmayı satın alırdım...

    Madalyonun öbür yüzü, Ben Apple olsam o firmayı satın alır işi bitiririm. Win Win olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 18 Kasım 2017; 3:41:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.