Şimdi Ara

SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.781
Cevap
101
Favori
39.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Konunun ilk mesajında yazıyor, inceleyin isterseniz, aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.
  • fanuba10 F kullanıcısına yanıt
    Yeni taşındığınız bir evde tüketimi neye göre kıyasladınız ve nasıl çok olduğunu düşündünüz merak ettim.

    Öncelikle pencerelerde ki kaçakları azaltın, içeriden ve dışarıdan gözle kontrol edebilirsiniz (kasa ile duvar arası).
    Ayrıca çok rüzgarlı havalarda da elle kontrol edebilirsiniz, açıklık varsa silikon bazlı çekomastik kullanarak kapatın.
    Tuvalet ve banyodaki menfezleri de kapatmanız gerekebilir, ekstra branda ve benzeri kullanarak.
    Dış kapınızın da kenarlarını kontrol edin, açıklık varsa yine çekomastik kullanın, ayrıca alt eşikte conta kullanılabilir.
    Tuvalet kapısının altına da eşik varsa conta kullanabilirsiniz, yoksa farklı çözümlerle kapatmanız gerekebilir.

    Termostatlar ortam sıcaklığına göre (sizin belirlediğiniz, örneğin 22 derece) kombiyi açar ve kapatır.
    Şayet sizin kombinin paneli buna izin veriyorsa ve termostat görevi görüyorsa Baymak'ı tebrik etmek lazım güzel bir düşünce.
    Youtube da çeşitli videolar var biraz inceleyin yardımcı olacaktır.https://www.youtube.com/watch?v=fjsIW4lcGxI

    Bu arada bizim termostatın markası SAN-TEK bilginiz olsun...




  • 2018 ağustos ayında aldım kombiyi ,kombi üstündeki ekrar aynı zamanda taşınabilir kablolu olarak , modülasyon ozelliği var , her kazan sıcaklığını hem oda sıcaklığına göre modülasyon yapıyor , confor ve eco ayarları var ,haftalık zaman ayarı var ,termostat olçümüne kalibre etme imkanı vermiş ,civalı termometre ile ölçülen değer ile termostatuıın ölçtüğü derece farklı ise kalibre edilebiliyor.modül kullanışlı ama sanırım ben beceremedim. minumum 0,5 ve kademeli arttıracak şekilde üst ayar yapma imkanı veriyor 22 iken 22,5 da gazı kesiyor falan ama dedim gibi ben beceremedim pencere yalıtım konusuna eğilecem bakalım sonrasında tekrar değerlendireceğim
  • merhaba,

    geçen sene hasanemmi'den aldığım santek oda termostadından çok memnunum. almak için düşünenler varsa hiç düşünmesin.
  • 01Mrt 0 kullanıcısına yanıt
    buderus gb062 ile uymlu mu acaba?
  • distopia D kullanıcısına yanıt
    Evet ilk sayfada Kullanılan Kombi Modelleri'nde görünüyor, sorun yaşayacağınızı sanmam.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/129794094



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 24 Aralık 2018; 17:34:7 >
  • Sonunda bu konu altına bir SAN-TEK kullanıcısı olarak yazmak nasip oldu

    Önceki akşam 4 senelik Cosa kullanımıma son vererek kombime SAN-TEK bağladım. En baştan beri ilgim vardı, burada ki yorumlar beni cezbediyordu fakat dış kasası beni düşündürüyor, hanımla biraz didişiriz endişesi vardı. Sonrasında dış kutusuna pleksiden bir kutu yapabilirmiyim diye araştırarak lazer kesim yaptırıp ufaktan bişeyler yaptım.

    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar

    Fakat 2 günlük kullanımım da gördüm ki hepsi boşunaymış. Konforu ve tasarrufu ilk izlenimimde çok çok üstte. Bu nedenle dış görüntüsü veya adaptörü vs. hiç ama hiç takılmamak gerekliymiş.

    Ekranda tüm bilgiler mevcut, sıralı olarak ekran akıyor zaten mod bilgisi yanma süresi tahmini tüketim bilgisi oda sıcaklığı olarak bilgiler gayet güzel. Ben saatlik bazda rapor merak ediyordum ve yanına 4 senedir kullandığım Cosa yı konumlandırdım.

    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar

    Öğrenme modunu çok merak ediyordum, yıllardır evde yalıtım iyi olduğu için ve birde küçük bir evimiz var 90m2 ısı dalgalanmasını çok hissediyorduk. Cosa raporlarından incelediğimde 22.5C set ettiğim zaman kombiyi 8-15dk arası çalıştırıp 1 saat beklemede yani sönme süresi görüyordum. Buda yaşam alanımda 22.5ten 23.3leri görmemi sağlıyordu. Evde üşüme hissi veriyordu bu ısı dalgalanması.

    Öğrenme modu sayesinde ilk akşam 22.5C ayarladım ve sabaha kadar sıcaklığın 22.5-22.6 arasında 0.1 farkla hareket ettiğini gördüm. Yıllardır ısı dalgalanması yüzünden üşüme hissi olduğundan oda sıcaklığını 22.5 ve 23 olarak kullanıyordum. Dün akşam aklıma oda sıcaklığını daha da düşüp denemek geldi ve 22.0C olarak ayarladım. Sabah Cosa grafiğinden baktığımda yine sonucun aynı 0.1 lik ısı değişimlerini gördüm. Aynı durum tüketime de yansıdı ve gece tüketiminde 3/1 daha düştüğünü gördüm. İlerleyen günlerde günlük tüketimim kesinleşir.

    Gece 22.0C set ettiğimde ki rapor çizgisinden bir kesit yakınlaştırılmış hali sürekli 22.0 ve 22.1 arasında gidip geliyor:
    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar


    Peki ben neden Cosa kullanıp, yıllardır Cosa kullanıcılarına açtığım konu ile çıkan sorunlarda yardım edip birden bire SAN-TEK kullanmaya başladım? Kısaca ondan da bahsedeyim.

    Cosa ilk çıktığında uzaktan erişim ile akıllı ev projelerine ilgim ve sevgim vardı ve hayranlık duyuyordum. Cosa yı ilk kullananlardan biriydim, gerek firma sahibi, gerekse yazılımcılarıyla sayısız telefonla görüşmüşlüğüm ve cihazın gelişmesinde az da olsa geri dönüşlerim hata bildirimlerim vardı. Forumda bir çok kere beni firma çalışanı zannedenler vs. oldu. Oysa ki sade bir kullanıcı olarak tekstil programcısıyım yani bu sektörle yakından alakam yok sadece bir hayranlık. Cosa'nın bu sene de hala aynı sorunlarının çıkartıp sürekli başa dönmesinden ve v4 modeliyle ekran konup ekranın düğmeyle açılması bende bizler kullanıcıyız bu kadar sabır göstermeye gerek olmadığı düşüncesini sağladı. Yıllardır öğrenme modunu istememiz, akıllı ibaresinin hak etmesinin gerektiğini söylememiz maalesef olmadı. Bütün bu özelliklerde Hasan hocam SAN-TEK i zaten geliştirmiş emek vermiş ve bende satın aldım ve iki günde iyi ki bu kararı vermişim diyorum.

    Özetle Cosa iyi bir oda termostatı ama SAN-TEK çok çok iyiymiş. Bütün bunları yazmamın nedeni Hasan hocama saygım sevgimden değil bunları fazlasıyla hak ettiğindendir. Umarım bu termostat hak ettiği yere günün birinde ulaşır.

    Biraz uzun yazmışım, zaman ayırıp okuduysanız teşekkür ederim. Amacım yıllardır burada az çok tecrübe edinip bir çok kişiye yardımı dokunmuş biri olarak SAN-TEK'in konfor ve tasarrufunu anlatmaya çalışmaktı. Adam yapmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 28 Aralık 2018; 10:51:39 >




  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    senin tasarımda güzel olmuş ama.Biz alıştık kendi tasarımı da çok kaba değil ancak böyle çok yakışıklı olmuş?Maliyeti ne oldu düğmeleri nasıl yaptınız acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam n11 de bir TechnoPrimeModel mağazasında araştırırken lazer kesim yaptıklarını gördüm. İç kartın ölçülerini alarak mail ile çizimlerimi gönderdim. Tam ölçüde kesip yolladılar. Ana renkler mevcut ben beyaz turkuaz seçtim. Yapıştırması biraz ilginç hızlı yapıştırıcı ile sürüp değdirdin mi anında yapışıyor. Uygun uzun düğme lazım size sanırım. 30tl maliyeti oldu. Plaka alıp kendin kesmeyi başarırsan daha uygun olur sanırım.

    3 boyutlu yazıcılarla da güzel şeyler yapılabilir. Ama yukarıda da demek istediğim gibi hiç gerek yok. Önemli olan içindeki cevher

    Bence Hasan hocayı gaza getirelim yeni bir kasa yeni bir model pilli kablosuz bir cihaz üretsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 28 Aralık 2018; 11:34:53 >




  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    yani siz cihazın içini söküp komple bu yeni kasaya aktardınız?Ben dış kasasıyla yerleştirdiniz sandım.

    Yine kendi düğmeleri söküpmü taktınız?



    Pilli model için konuştum ekran yapısı gereği şimdilik mümkün değilmiş.Hocam çok daha iyi anlatacaktır ancak ekran değişti mi yazılım alt yapısıda değişeceğinden zormuş biraz.



    dış kasa için olabilir tabiki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettiğim bir konu var; santek öğrenme modu ile ısı dalgalanmasını düşürüp daire ısısını sabite yakın bi hale getiriyor. Peki bu durum daha fazla gaz israfına yol açmıyor mu? Daire dalgalanmasını önlemek için kendini daha sık aç kapa yapıyordur. Cosa ile kıyasladığınızda gaz tüeketiminiz ne kadar değişti merak ettim.
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bunu bende çok merak ediyordum kullanmadan önce ve sonuca çok şaşırdım.

    Baymak eco4 kombi kullanıyorum. Normal şartlarda termostatlı veya termostatsız kazan sıcaklığını 60 a aldığımda 68lere çıkıp ateşleme öyle duruyor ve devirdaim devam ediyor. Dönüş suyu belirli bir ısıya düştüğünde tekrar ateşliyor. Bu kombi üreticisinin belirlediği değer + - li çalışıyor.

    Cosa kullandığımdayken 10-15dk arası kombiyi çalıştırıp durduruyordu. Bu süre içerisinde kombi bir yada iki kere ateşleyip durduruyor ama devirdaim devam ediyordu. Cosa rapordan baktığımda çalışma süresi 4-6 saat gibi sonuç çıkıyordu. Bu sürenin kaç dakikası ateşlenmiş kaç dakikası durmuş bunun tespiti mümkün değil. Biliyoruz ki tüketim ateşledikçe oluyor. Bu süreçte Cosa yalıtımlı bir evde 60/65C kazan sıcaklığında 0.7-1.2 derece yukarılara çıkabiliyor.

    Bir kaç gündür SAN-TEK kullanımla sık sık kombiyi devreye sokup az çalıştırdığını gördüm. Kombinin çalışma süresini ısı algılamasına göre değil evin ısı artışını öğrendiğine göre belirliyor. Daha az kombiyi çalıştırıyor ama tasarruf kıyaslamasında çalıştığı süreye göre kıyaslamak yanlış olur.

    Geçen hafta yaklaşık şartlarda ki bir günde Cosa 6 saat çalıştı ve gün sonunda 6m3 tüketim oldu. Oda sıcaklığı 22.5 teş düşemiyorduk ısı dalgalanması yüzünden çünkü 22 de üşüme geliyordu.

    SAN-TEK öğrenme modunda gün sonunda 1:51 saat çalışmış ve 5m3 tüketim oldu. Oda sıcaklığını 22 olarak kullanıyoruz çünkü sabit sıcaklık ve yeterli geldi.

    Kendimce çok az bir farkla SAN-TEK daha az tüketim sağladı. Verdiği yanma süresinde ki her an kombide ateşleme yaptığı için dolu dolu bir tahmini tüketim verisi veriyor. Mesela sabah evden çıkmadan baktım Tüketim 2.1/5.2m3 değeri vermiş. Akşam 23:30 da sayaca bakıp küsüratlarıyla not etmiştim ve sabah evden çıkarken de baktım tükettiği değer doğru. Gece 50dk kombi çalışmış ve 10 saatte tam 2m3 tüketim olmuş.

    On/off oda termostatın da bana göre öğrenme modu aranması gereken özelliklerden bir tanesi. Yalıtımlı evlerde ısı dalgalanması=üşüme hissi.

    Benim dilim döndüğünce bir kaç günlük tecrübemle anlatacaklarım bunlar. @hasanemmii hocamın ekleyecekleri varsa oda bir şeyler yazar konuyla ilgili.




  • Tüketim=2,1/5,2m3 ne demek?
    O ana kadar 2,1m3 tüketim olmuş, Gün sonunda (23:59) 5,2m3 tüketim tahmin ediliyor demek.

    Cosa 6 saat çalışmış 6m3 tüketmiş.. SAN-TEK 1:50 çalışmıs 5m3 tüketmiş.
    Bu karşılaştırma da doğru olmaz. Çünkü kombi kazan sıcaklıkları aynı değildir.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hocam ılık petek yazılımını bekliyorum.son testler devam ediyormu.tam olarak çalışma prensibi nasıl.basarili olursaniz on off termostad ta bir ilk olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostu E kullanıcısına yanıt
    ekostu merhaba. Hesabı mı hacklediler nedir? Nick değişmiş.
    Ilık petek üzerinde çalışmalar devam ediyor.

    Mantık şu;
    Normal öğrenme devredeyken Y (Yanma) ve S (sönme) süreleri algoritma tarafından belirlenir.
    Diyelim ki Y=7 S=20
    Normalde kombi 7 dakika çalışıp, 20dk bekler.
    Ilık petekte ben 4dk çalış 10dk bekle, 3dk çalış 10dk bekle, sonra sıcaklık değişimini kontrol et diyorum.
    Yani yanma ve sönme sürelerini iki parça halinde uygula diyorum.
    Böylece petekler hem çok ısınmayacak, hem de çok soğumadan tekrar ısınmaya başlayacak.
    Sen de biliyorsun çıkış noktamız buydu. Hatta ilk fikir senden geldi yanılmıyorsam.

    Düşünce basit. Yazılıma aktarmak da basit. Gel gelelim parçalı (4+10+3+10=27) dk sonunda elde edilen sonuçla tek seferde (7+20=27) dk sonraki sonuç birbirini tutmuyor.
    Örneğin normalde 4+3 olması gereken Y değeri 5+4 e çıktığı oluyor. Bu da normalde Y nin 9 olması anlamına gelir ki benim ev için çok fazla. Ama ılık petek devredeyken ev ancak 5+4 de sette kalıyor.
    Bunun üzerinde çalışıyorum. Eğer ki tüketimi olumsuz etkilerse, vazgeçerim. Olumlu etkilerse menüye seçenek olarak koyarım.

    Ekleme:
    Bu arada zor şartlarda çalışıyorum.
    OT normalde salonda durur. Hasta kayın valide bizde kalıyor ve devamlı salonda.
    Ben de OT yi evin en küçük odası olan atölyeme koymak zorunda kaldım.
    Ben odadayken sıcaklık neredeyse düşmüyor.O dadan çıkıyorum 2 dk sonra düşüyor.
    Yani takip sonuçları bile bu şartlarda güvenilir değil.

    Alıcı üzerindeki rnekli led üzerinden oda sıcaklığını takip ediyorum artık.
    İşim zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 29 Aralık 2018; 19:51:25 >




  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Ürünü nereden satın alabilirim acaba?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hocam evet hesap hacklendi.fikir benden cunku cosa 0.1 olmasina ragmen dalgalanma oluyor ve petekler soguyor.ben modulasyonlu gibi petekler ilik olsun ama on off olsun fikrinden yola ciktim.malum butun kombiler modulasyonlu destegi yok.isitmayi 2 ye boldunuz ya.ilk yanma gerceklesince petek sicakligi ikinci yanmayi etkiliyor olabilir.ikinci yanmadaki yanma suresini azaltsak veya ilk yanma suresini azaltip ikinci yanmanin sonunda sicakligi kontrol etse.siz daha iyi bilirsiniz tabii.



    şu an cosada kazan sicakligini minumuma indirdim.hedef sicaklik 22.5.dalgalanma cosada en fazla 22.8 ama genelde 22.7.

    Kazan sicakligi ilk yanmada bazen hedef sicakliga ulastirmiyor dolayisiyla ilk yanma su sicakligi ile oluyor.ikinci yanmada 22.6 oluyor ve cosa kombiyi kapatiyor.petek sicakligi icerisini 22.7 yapiyor.su an yari kombi yari cosa ile isiniyoruz.Bursa bu aralar soguk havalar isininca kontrol tamamen cosada olacak.saygilar.



    İnsallah basarili olursunuz.Santek hic bir termostadda olmayan bir ozellige sahip olur.acele etmeyin calismalar devam etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekostu E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Üzerinde çalışmaya devam ediyorum.
    Yılbaşından sonra salon bana kalacak.
    Daha net sonuçlar alacağım.

    Cosada hedef 22,5 ise alt -0,1 üst 0,0 yap.
    22,4 de yansın en fazla 22,6 olur.
    iyi de olur. Sen daha iyi bilirsin cosayı.
  • Bu ılık petek olayini Honeywell çok güzel başarıyor.

    Eşimden bu olayi seviyor. Cosa varken hedefe ulasiyor ama petekler bir sure sonra soguyordu aslinda ev sıcak ama hanimlari bilirsiniz psikolojik olarak ya ev sogudu petekler buz gibi muhabbeti dönüyor.



    Hasan hocam aslinda bi incelesen calisma tarzini cozersin.



    Benim kombi 65C'de ama hic 65'lere çıkmiyor mesela.



    Oda 22 ayarli 10 dakikada bazen 1 bazen 2 dakika calisiyor. E yanma odasi sicak olduğu için peteklerde dolasan suda sıcak olduğu icin donus suyuda 30-31C'lerde geziniyor durum boyleyken en dusuk alev modülasyonunda yanıyor kombi. 1-2 dk calisiyor duruma gore 43-44 lere getirip kapatiyor evin isinma-soguma durumuna gore. Bazen 3 dk calistiriyor 47-48 lere felan geliyor kapatıyor.



    Ha ben 22 set ediliyken 23'e felan alırsam bu sefer 60-65 lere cikiyor 7-8 dk çalışıyor hedefe yaklaşmış oluyor sonraki döngülerde bu sefer 3-4 dk calistiyor 50-55 lerde kapatıyor. Hedef sıcaklık 23 e yaklastikca bu sefer 10 dakikada degilde 7-8 dakikada yine 1-2 dk çalıştiriyor. Sonuç olarak isi dalgalanmasi yapmiyor ve yine sonuç olarak petekler hic sogumuyor.



    İlk zamanlar yav cok tuketir diyordum bu petekler hiç sogumuyor diyordum sonra olayı çözünce hee dedim. Cosa ile ayni tüketimi yakaliyor ama petekler sicak kaliyor üstelik isi dalgalanmasi yok usume-terleme hissi yok.



    Soguk kis gunlerinde balkonda oturup calismasini izledigim günler cok oldu :)

    O yuzden baya baya algoritmasini, calisma tarzini cozdum.



    İlk zamanlar sevmedigim oldu dogrudur. On/off tarzinda calisacak sanıyordum..



    Dedigim gibi Hasan hocam bu tarz bi algoritma gelistirebilirsin bence sen bu işi yapabilecek kapasitedesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Kombi markasi ve ot modeli nedir.hermetik eca cosa v4 benim.dis hava sensoru taksam nasil olur acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.