Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (1555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bdk_kaya Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
39.308
Cevap
307
Favori
875.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15531554155515561557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • overpSkpt kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi aktif ettiğiniz tarihten fatura kesim tarihine kadar faturalandırma yapılacaktır. Dondurduğunuz süreler fatura edilmeyecektir.
  • özelden mesaj attı ama buraya da yazayım. hali hazırda turk telekom internet kullanıyorum. sitenizden altyapı uygun 100mbps hız gözüküyor. müşteri hizmetlerini aradım ulaşamadım. dönüş yaparsanız sevinirim.

  • 8. Gün oldu ADSL den vdsl e geçiremediler hattımı bu beceriksiz firma. 5 yıldır abonenizim bi vdsl e geçirin dedim burnumdan geldiniz. Yazıklar olsun. Top, türktelekom da diye bahane uydurmayın bana, arayıp bastıracaksınız. 4 gündür türk Telekom’unun hattımı faal hala getirmesini bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelanchoLy - Man -- 21 Mayıs 2021; 13:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narec kullanıcısına yanıt
    Merhaba, abonelik işlemleri için 43980833 numaralı kaydınızı oluşturarak satış birimimize ilettim. Arkadaşlarım sizinle iletişime geçerek kampanyalarımız hakkında detaylı bilgi verecektir.
  • MelanchoLy - Man M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Size yardımcı olabilmem için oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Atmıyorum pm falan mesaj geçmişinizden bakın. Aşırı sinirliyim firmanıza.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350691075599 no lu kargom ulaştığı halde 1 haftadır internet bağlanmadı.
    Üstelik elimize ulaşmadı diyorlar ,MNG üzerinden gönderdim.
    Evimize internette bağlatamıyoruz şaka gibi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hat Fiziksel Durumu : AÇIK

    Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK

    NmsHızProfil : 79872/8192/V

    Upload Çıkış Gücü : 5.2

    Download Çıkış Gücü : 14.5

    Upload Kapasite Hızı : 24255 kbps

    Download Kapasite Hızı : 66374 kbps

    Upload Mevcut Hızı : 8188 kbps

    Download Mevcut Hızı : 66317 kbps

    Upload Noise Margin : 17.0 dB

    Upload Attenuation : 3.7 dB

    Download Noise Margin : 8.1 dB

    DownloadAttenuation : 8.3 dB


    Hat değerlerim bu. Normalde hızda sıkıntım yok. Ama 15-25 dk arası 5-15sn arası hattım sıfır download ve upload olup geri düzeliyor. 4-5 aydır bu sıkıntıyı çekiyorum. Her seferinde telekom ekipleri sorun yok deyip kaydı kapatıyorlar. Şansıma bazen 15-20 gün sorunsuz bağlanıyorum. Genelde ayın 5-15i arası dediğim sıkıntı oluyordu. Bu sefer 6 sından beridir aynı durumdayım. bemim modem tplink td w9970 v1 bundan ayrı ttnet tplink td w9970 v3 ve ttnet tplink vn020-g2u denedim. Bir iki saat düzelir gibi oldu sonra yine aynı kopmaları yaşadım. Hız düşürdüm 35mbps yaptım ama fayda etmedi. Sizce sorun nedir? port olabilir mi?





  • MelanchoLy - Man M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetiniz 35 Mbps'e kadar VDSL olarak güncellenmiştir. Ancak DSL ışığınızın yanmaması üzerine arkadaşlarım sorunu iş emri numarasıyla saha ekiplerine iletmiştir. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ekipler çalışmalarını tamamladığında arkadaşlarım sizinle iletişime geçecektir. Sürecin uzamaması adına önceliğini ilettim.
  • JackWondo kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aboneliğinizin başında yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Evraklarınızın kontrol edilerek sisteme yüklenmesi konusunda ilgili birimimiz ile iletişime geçeceğim. Bunun için müşteri numaranızı ve kargo takip numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • dukenukem82 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Yeni abonelik için başvurdum belgelerimi imzalayıp gönderdim aktivasyon işlemleri başlandı fakat gelen telekom görevlisi kablonuz yok çekilmemiş dedi kurulum yapamadan gitti bana kendin kablo çektir onların ne yaptığı belli değil söyledim çekmediler dedi bakan yok eden yok dedi ...neyse bende dedim kutudan daireye kadar kablo türk telekom bağlaması gerekmiyor mu cevap yok daire içine karışamazlar onu anlarım dedim ama daire kapasina kadar bu işinde biz mi yaptıracağız bana bir akil verseniz tşk şimdiden ne yapmam gerek

    Destek Numarası

    43663618




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan54s -- 21 Mayıs 2021; 16:31:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhan54s A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yerleşik operatör tarafından bağlantı ankastre kutusuna kadar yapılmaktadır. İç tesisat kablo bağlantısı varsa kurulum ekiplerimiz bağlantıyı yapacaktır. İç tesisat kablo bağlantısı yoksa kurulum ekiplerimiz elden metre başı 4.5 TL alarak iç tesisat kablo bağlantısı yapacaktır. Dilerseniz iç tesisat kablo bağlantısı için elektrikçi yardımı alabilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    İc tesisat daire kapısına kadar ıç tesisata mi giriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalın i·nternet talebim tahminen kaç yıl sonra onaylanır?


    TurkNet Destek Burada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günaydın yaklaşık yarım saat önce türknete geçişim yapıldı. Çok teşekkür ederim geçişimi yaptığınız için fakat altyapımın desteklediği hızı yani 100 mbps alamıyorum. Şu anda 63-64 mbps civarı alıyorum. Bu konuyla ilgilenirseniz sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @TurkNetDestek Herşeye rağmen sizi burada insanlara yardımcı olmaya çalışırken görmek beni mutlu etti.Kolay gelsin .Yüksek hızları düzgün fiyatla verdiğinizi biliyorum.Kendi adıma teşekkür ederim.

  • “Merhaba, Açmış olduğunuz arıza kaydı üzerine kontrollerin yapılması için ekiplere bildirmiştim fakat herhangi bir dönüş alamadığım için.Kaydınız ile ilgili kontrolleri yapamıyorum.Bana gelecek bilgiyle eş zamanlı olarak size tekrar dönüş sağlayacağım.“

    Bugün de bu mesajla günü bitirtirecek türknet ve gelen giden olmayacak çünkü Türk Telekom ekipleri, Türk.net i sallamıyormuş gelen mesaj bu.ADSL den VDSL e geçiremeyişlerinin 11.günü. Dönüş alamadım ne demek ya ? Böyle bi boşvermişlik var mı? Koskoca 11 gündür internetim gayrifaal

    Bi yetkili,uzman arkadaş çıkıpta türknet den bizzat ilgilenmiyor. Firmanıza zarar veriyorsunuz. Midemi bulandırdınız. Şu bağlantım aktif olsun ilk işim sizden kurtulmak. 5 yıldır Türk.net kullandım herkese de tavsiye ettim. Ama değmezmişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelanchoLy - Man -- 22 Mayıs 2021; 12:47:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TurkNetDestek

    turknetten arandım, internetin yanında tv yayını ile birlikte hizmet verilecek gibi bir şey söylendi , tüm sağlayıcılarda aynı durum varmış yeni bir düzenleme olarak, karasal yayında trt dışındakiler vs bişiler açıkladı tam idrak edemedim, ikili platforma geçiş durumu. vergiyle birlikte 120 küsur ama onu da kampanya ile 105 gibi bir tutara geliyor, en hesaplı seçenek bu diyerek önerildi. Buradan veya dm den izah ederseniz memnun olurum.

  • akrok A kullanıcısına yanıt

    Dolandırıcı hocam o benim arkadaslarımı da aradılar Türknetin tv hizmeti yok



    Benim arkadaşımı arayan numara 0212 929 03 62




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 22 Mayıs 2021; 13:28:26 >
  • 
Sayfa: önceki 15531554155515561557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.