Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi dizisi için hazırlıklar başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
4.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yüzüklerin Efendisi dizisi için hazırlıklar başladı
    Tüm zamanların en sevilen fantastik serilerinden Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings), beyaz perdeden sonra şimdi de televizyona uyarlanıyor. J.R.R. Tolkien'ın unutulmaz serisinin film ve dizi haklarını elinde bulunduran Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi kitaplarından uyarlanan bir dizi çekmek için Amazon Studios ile görüşmelere başladı.
     
    Yüzüklerin Efendisi dizisi için bir süredir hazırlıklarını sürdüren Warner Bros'un geçtiğimiz günlerde projeyi HBO, Netflix ve Amazon gibi çeşitli kanal ve dijital platformlara sundu ve gelen teklifleri değerlendirdi. Henüz Warner Bros'tan resmi bir açıklama gelmese de bu teklif savaşında Amazon'un ön plana çıktığı ve televizyon tarihinin en büyük anlaşmalarından birinin imzalanmak üzere olduğu söyleniyor.
     
    Diziyi almak isteyen kanal veya dijital platformun sadece haklar için 200 - 250 milyon dolar ödemesi gerekecek. Bir de buna hazırlık aşaması, ekip ve prodüksiyon için harcanacak 100 - 150 milyon dolar eklenince Yüzüklerin Efendisi, açık arayla tüm zamanların en pahalı dizisi olacak.
     
    HBO'nun yüksek maliyeti yüzünden dizi için teklif sunmadığı fakat Amazon ve Netflix'in projeye bir hayli gösterdiği gelen bilgiler arasında. Netflix hala projenin peşinde olsa da bu noktada Amazon bir adım önde görünüyor. Bilim-kurgu ve fantastik eserlere hayranlığı ile tanınan Amazon CEO'su Jeff Bezos'un bu anlaşmayı tamamlamak için işe el attığı ve pazarlık sürecinde doğrudan yer aldığı söyleniyor.



  • Bazı şeyler "değer" sıfatının bizzat kendisidir. Yüzüklerin Efendisi Orta Dünya serisinin bir parçasıdır. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler ve Hurin'in Çocukları ( Silmarillion'da bir bölüm aslında ) kitaplarını en az üçer kez okudum. Kırmızı kitabı en son okuduğum için filmin hayranıydım. Emin olun 3 yıldır 1 kere bile izlemedim filmi. Çünkü kitapta anlatılan dünya ile PJ'in bize gösterdiği çok farklı.

    Orta Dünya bir değerdir. Bunu yazan adam şişman Martin gibi para için, popülarite için yazmadı. 9 farklı alfabe, onlarca farklı dil ve lehçe. Bakın bir dil yaratılmış, alfabesi, grameri, lehçeleri, betimlemeleri, imlası olan bir dil. 14 yaşında planlamaya, 17 yaşında yaratmaya başlamış bu dili. Ölene kadar da devam etmiş geliştirmeye. Hikayesinde Orc dili, Goblin dili, Cüce dili, Valar dili, Kara lisan gibi başka diller de mevcut. Ama eksik, kısıtlı geliştirilmiş. Elfçe ise Sindarin, Quanya, Nandorin vs 14 lehçeye de geliştirilmiş. 63 yıl boyunca geliştirilmiş bir dil. Ve bunu geliştiren adam da Oxford'da bir dil bilimci. Bakın hepsini geçin Elfçe tek başına bir dünya.

    Bakın ortak lisan yani bizim anlamamız için kullanılan İngilizce ne İngiltere, ne Galler, ne İskoç, ne Amerikan İngilizcesi. Hiçbir yöre ve bölgeye ait olmayan bir İngilizce, gramerden ve lehçelerden sıyrılmış bir Ortak Lisan belirlemiş. Bunun amacı da gerçekten o dilin hikayede geçen Ortak Dil olduğunu göstermektir. Bu bir emektir, zekadır, mesaidir.
    Şöyle örnekleyelim. Hodor nasıl kapıda beklerken Meeren ona bağıyor hold the door diye. O hold the door söylene söylene İngiliz aksanıyla sonunda Hodor oluyor. Bu aksan bir bölgeye ait. İngiliz aksanı. Yani Westeros Evreni'nde ki ortak lisan bildiğin İngliz aksanı.

    Farkındayım sizin için izleyip eğlenilecek " çok da kasma abi ya izle işte beğenmezsen izleme " diyeceğiniz bir şey. Ama bu hikayeyi benimsemiş, bu hikayeyi sevmiş insanlar için öyle değil. Bazı değerler 11 oskar bile alsa eğer temelinden kopukluklar gösteriyorsa o değeri yozlaştırır.

    Ve son bir not: Yüzüklerin Efendisi filmi çekilmeden önce dünyanın en çok satan kitabıydı. Bu yüzden filmi çekildi. GOT yani Buz ve Ateşin Şarkısı ise dizisi çok fazla izlendiği için satışları artmış, popüler olmuş bir hikayedir. Birisi edebi bir eser diğeri dizidir. Biri ilktir, yaratıcıdır, özgündür, diğeri popülisttir, esinlenmedir. Tolkien ile diğerlerini bir tutmayın. Yaratılmış bir evren var.
  • Game of thronestan daha iyisi gelmez diyordum insallah yanilacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Diziyi almak isteyen kanal veya dijital platformun sadece haklar için 200 - 250 milyon dolar ödemesi gerekecek. "

    Ne biçim hakmış bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    "Diziyi almak isteyen kanal veya dijital platformun sadece haklar için 200 - 250 milyon dolar ödemesi gerekecek. "

    Ne biçim hakmış bu.

    Demek ki Disney'in Star Wars isim hakları için Lucas Yapımcılığa kaç milyar $ ödediğini duysan...
    Bu arada merak etme adamlar keriz değil, daha ilk senede o paradan fazlasını çıkardılar.
  • jeff reis birinciliğe oturdun oranın hakkını ver kıy paralara
  • Bölüm başı 50 milyon dolar harcamaları gerekir.

    şimdi düşündüm de
    Prodüksiyon dizaynı için 100 milyon harcanabilir baştan.
    Setler kalıcı olur gerisi bölüm başı özel efektler ve görsel efektlere.
    Bölüm başı 15-20 diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 4 Kasım 2017; 12:10:57 >
  • Silmarillion uyarlaması gelse daha güzel olur aslında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de HBO isterim de, Netflix yüklü girerse kötü iş çıkarmaz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabını okumayan bile filmini en az 5 kere izlemiştir. Ne kadar iyi bir şey ortaya çıksa da film ve efsane cast'i ile karşılaştırılacaktır. Yukarıda @Dürüstİnsan'ın dediği gibi keşke Silmarillion'ı yapsalar.
  • Her ne kadar amazon daha kendini dizi sektöründe pek gösterememiş olsa da her 3 kanal bu işe ciddi bir şekilde büyük bütçeyle girerse üçünden de kaliteli iş çıkar. Netflix son dönemde seri üretim dizi çıkardığı için seviyesini düşürmüş olsa da, ciddi bir şekilde üzerine düşerse çok kaliteli şeyler ortaya çıkarabilir. Garibim HBO'da o kadar para yok, Game of Thrones son sezonuna geldi ve anca bölüm başı 10 milyon dolar bütçeye çıkabildiler. Amazonda yeni ama kaliteli işler çıkartabilecek potansiyel var. Para desen zaten jeff amcada 80 milyar var :D

  • Yok artık helal olsun
  • Kimin yapacağı önemli değil, yönetmen ve cast kimlerden oluşacak asıl o önemli şahsen frodo dendimi elijah wood’dan başkası gözümün önüne gelmiyor. Gandalf, aragorn falan kim alırsa büyük bir kumar oynayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmlerin kafamızda oluşturduğu imajı yerle bir eder gibi geliyor. O yüzden sevinsem mi üzülsem mi karar veremedim. Yani şimdi Sean Bean'in Boromir'ini, Viggo Mortensen'in Aragorn'unu, David Wenham'ın Faramir'ini izleyen herkes bilir. Bunun yerine daha farklı bir hikaye lazım bence.

  • Sıkın bakalım bununda suyunu sıkın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix sen ne çingene bir firmasın. Bir platform oluşturdun şimdi de onu doldurabilmek için saçma sapan binlerce türk dizisi gibi ergen dizilerine para akıtıyorsun ki kanalın dolsun. Gerekli gereksiz saçma sapan abartı her türlü konuda dizi çektiriyorsun bakıyorum fragmanlara dün gördüm çocuk bakıcısı kız cocuğa yazıyor sonra o uyuyunca arkadaşlarını çağırıp birbirlerini kesiyorlar salak salak şeyler. Bu ergen kafada bir firmayken senin neyine LOTR serisine dizi falan çekmek. Bunu yapabilecek bir kanal varsa HBO hakkı ile yapabilir çünkü Netflix gibi kanalı doldurma derdi yok. Bu kitapların hakkı kimdeyse umarım bu çingeneler ile anlaşmaz batırmazlar hikayeyi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    Netflix sen ne çingene bir firmasın. Bir platform oluşturdun şimdi de onu doldurabilmek için saçma sapan binlerce türk dizisi gibi ergen dizilerine para akıtıyorsun ki kanalın dolsun. Gerekli gereksiz saçma sapan abartı her türlü konuda dizi çektiriyorsun bakıyorum fragmanlara dün gördüm çocuk bakıcısı kız cocuğa yazıyor sonra o uyuyunca arkadaşlarını çağırıp birbirlerini kesiyorlar salak salak şeyler. Bu ergen kafada bir firmayken senin neyine LOTR serisine dizi falan çekmek. Bunu yapabilecek bir kanal varsa HBO hakkı ile yapabilir çünkü Netflix gibi kanalı doldurma derdi yok. Bu kitapların hakkı kimdeyse umarım bu çingeneler ile anlaşmaz batırmazlar hikayeyi.

    Haklar Warner Bros'ta. O yüzden benim umudum yok zaten. Şahsen üçlemeyi baz alan bi dizi istemiyorum. Kült olmuş film serisi varken hele.
  • Ortada harika bir üçleme varken. Olayı dizi haline getirip magazinleştirmenin filmin yansıttığı ruha zarar verdiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki kutsal emanet. Yapılsın tabi, isteyen izler istemeyen izlemez.

  • HBO'nun yapmasını istemem. Game of Thrones'u ne kadar sevsem de GoT'a benzeyen bir LOTR kesinlikle istemezdim. Zaten bu serilerin fanlarının da istemeyeceğine eminim. Zaten GRR Martin ve Tolkien birbirinden son derece farklı düşünen, zıt dünyaların yazarları.

    Tolkien dünyasındaki iyiliğe inanırken, Martin iyiliği gerçekçi bulmayıp mide bulandırıcı fantezilerini eserlerine aktarmakta son derece istekli.


    --- Hafif spoiler içerir ---

    Martin, GoT yapımına başlanırken Jon Snow ve Arya'nın arasında da ensest bir ilişki ve aşk olmasını önerecek kadar ileri gitmiştir. Ancak bu fikir kabul edilmediğinden böyle bir şey olmamıştır.

    ------
  • Dizi konusunda en üst yapım Game of Thrones daha iyisi zor gelir diyordum.Geliyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.