Şimdi Ara

Passat-talisman uçurumu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
15.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el değerini önemsiz bulan arkadaşlar, bir ara Latitude vardı.2015 yılında üretimden kalktı.Aynı model yılında ikinci elde,Passat Highline ile Latitude Privilege arasında en az 40.000TL fark var.

    Talisman da 3 yıl sonra aynı kaderi paylaşacak.

    Belki de halkımız düşündüğünüz kadar aptal değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road2hell -- 9 Ocak 2018; 16:54:0 >
  • Passat 1.6 TDi ,Golf 1.2 tsi ve Meksikalı Jetta 1.2 tsi araçlara gündelik olarak biniyor ve kullanıyoruz. Çoğul eki koydum çünkü sahip olan arkadaşlar ve bende dahil olmak üzere Passat'ın Meksikalı Jetta dan bile sürüş kalitesi olarak üstünlüğü yok.Aksine daha sert ve kullanımı zevksiz bir araç. Jetta bile Passat kadar tok , daha kıvrak ve kullanımı zevkli bir araç. Golf'e ise yazdıklarımın dışında iç mekan kalitesini de eklersek boyut dışında Passat'a karşı direkt tercih edilecek araç.

    Talisman meselesinde ise kullanmadığım için pek yorum yapamayacağım ama , satış adedi farkının en önemli etkeni marka algısı diyebiliriz. Logoları değişseler bence aynı farkı Passat isimli Talisman da atardı.
  • İkisi de sınıfları içinde kaliteli olan araçlar.Passat'ın ACT'sini kullanmıştım,iç mekan kalitesi ve konforu çok üst düzeydi,tipini de seviyorum.Talisman'ı bayide incelemiştim ve o da aşırı kaliteli bir araçtı.Araçların fiyatları ortada,sıfır olarak bunlardan birini alabilen kişinin ikinci el değer kaybını çok düşüneceğini sanmıyorum.İmkanım olsa dizel olarak Talisman'ı,benzinli olarakta zaten tek seçenek olan Passat'ı seçerdim.
  • gereksiz analiz kasmaya gerek yok. her malın ve markanın alıcısı farklıdır. LCW 800 TL'ye kaşmir ceket yapsa alır mısınız? ama 1000 TL'ye Vakko yapsa koşa koşa gider alırım. buna safi marka hayranlığı olarak bakmamak lazım. bu bir alışkanlık, bir tutum ve aynı zamanda reflekstir.

    Renault iyi markadır ama kendi sınıfında. fiat ile hyundai ile kıyaslayıp alabilirsiniz alt segmentlerde. ama orta segmentlerde tercih edilmez. hakeza VW de mercedes ve BMW'ye rakip araç çıkartsa tercih edilmiyor (zamanında deneyip havalarını almışlardı). o yüzden Audi diye bir marka var VAG grubunda.
    VW'i boyner markalarına benzetiyorum. armani veya cavalli değil ama imaj olarak LCW, koton da değil. üst kaliteymiş gibi görülen orta kalite üretebiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copycat -- 9 Ocak 2018; 18:9:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: copycat

    gereksiz analiz kasmaya gerek yok. her malın ve markanın alıcısı farklıdır. LCW 800 TL'ye kaşmir ceket yapsa alır mısınız? ama 1000 TL'ye Vakko yapsa koşa koşa gider alırım. buna safi marka hayranlığı olarak bakmamak lazım. bu bir alışkanlık, bir tutum ve aynı zamanda reflekstir.

    Renault iyi markadır ama kendi sınıfında. fiat ile hyundai ile kıyaslayıp alabilirsiniz alt segmentlerde. ama orta segmentlerde tercih edilmez. hakeza VW de mercedes ve BMW'ye rakip araç çıkartsa tercih edilmiyor (zamanında deneyip havalarını almışlardı). o yüzden Audi diye bir marka var VAG grubunda.
    VW'i boyner markalarına benzetiyorum. armani veya cavalli değil ama imaj olarak LCW, koton da değil. üst kaliteymiş gibi görülen orta kalite üretebiliyorlar.


    benim yıllardır söylediğim şeyi söylemişsiniz
    işim satış / pazarlama olduğu için net olarak anlayabiliyorum

    ama maalesef belli iş kolundaki arkadaşlar bunu anlayamıyor

    demişsiniz ki yani bende söylüyorum bunu ;

    renault parayı bastırıp mercedes E deki gibi koltuk koyar
    yürüyen aksam konfor güvenlik 1 ton yatırım yapar arabayı ortaya koyar
    gerçekten de mercedes E gibi arabayı yapar
    ama olamsı gerektiği gibi fiyatı da 300bin TL olur
    yani kimse renault a 300 bin vermez ama mercedese 330 bin verir

    bunun en iyi 2 örneği phaeton ve genesis dir

    marka para eder bu kadar basit




  • Sözde premium olduğu için ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • copycat kullanıcısına yanıt
    Nokta atışı bir örnek, hem müşteri davranışını açıklamak, hemde VW'nin pozisyonunu göstermek açısından.
  • Passatın en büyük avantajı farklı motor , şanzıman ve donanım seçenekleri sunabilmesidir.300 bin tl ye de Passat var, 105 bin tl ye de passat var.110 bin bütçesi olan birisi sıfır passat alabiliyor.Gönlünde Talisman varsa bile malesef bütçesi yetmiyor.2010 model passat ile sıfır passatı yan yana koyduğunuzda yeni olanı ayırt etmek çok zordur.Aynısını, ayırt etmekte zorlanacak kadar kaç markada görebilirsiniz.Kim ne derse desin vw nin malzeme kalitesi çok iyi.Fazla değişmeyen yüzü vw nin 2 el piyasasinin sağlam kalmasını sağlıyor.Sonuçta telefon almıyoruz ..İlk ve son sahibi olmayacağimiz hiçbir ürünün 2 el piyasasını göz ardı edemeyiz.2012 de bu forumun golften daha iyi diye göklere çıkarttığı i30 un hali içler acısı.5 yaşında golfle , i30 u yanyana koyun inceleyin , hangi araç daha fazla yıpranmış.Sokaktaki vatandaş merak etmeyin ezbere otomobil almıyor.Sanayideki ustalara sorun, kamyonculara sorun..Burda youtube videoları izleyip , üstüne bir test süruşü yaparak otomobil kalitesi anlaşılmıyor.Gerçek dünyanın otomobilleri ve sanal ortamın otomobilleri farklı mı yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne bekliyordunuz ki, millet boşuna mı passat alıyor

    o talismanı yüceltenler kağıt üzerinde verilerini okuyanlar, talismanın aldıktan 1-2 yıl sonra sağının solunun döküleceğini herkes biliyor
  • Çoğu markanın çok tutan bir modeli oluyor ve diğer modeller onun gölgesinde kalıyor. Toyota neredeyse Corolla'dan ibaret ya da Seat deyince direk Leon diyorsunuz. Renault'da Megane ön planda VW'de ise Passat. Farkın bu kadar fazla olması biraz da bundan olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yılı satislari aciklandi odd de. 1 yılda 1950 adet talisman 29.600 adet passat 😀 sorun kimde reno düşünsün. Ayni şey ford focus hatchback ve golf için de geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msb19052

    2017 yılı satislari aciklandi odd de. 1 yılda 1950 adet talisman 29.600 adet passat 😀 sorun kimde reno düşünsün. Ayni şey ford focus hatchback ve golf için de geçerli.

    Değerli kardeşim renault Tr. Bunu düşünmez talismanlar geç getirir fazla getirmez üstünde durmaz ben bunu satayım derdinde değil nedenmi talisman fransadan gelir kâr oranı azdır . Clio ve megane Tr üretimidir ve yetişmez ve çok büyük kâr var bu 2 araç dururken reno talismanla uğraşmaz ticarete ters . 2 araç arasında performans/tüketim/konfor/fiyat ortalamasında talisman bir tık daha iyidir , insanlar ne amaçla araç aldığı önemlidir( kardeşim ben zar zor bu araçlardan alıcak parayı zorla çıkartıyorum ) düşüncesinde olan direk passat alıyorki passat almalı acenteler vs. Fiyat ve cabuk 2.el dönüşü olduğu için tabiki passat diğer yandan ( fazla kimsede olmasın zevkime bakayım 3,5 zarar ederse etsin verir başka alırım ) düşüncesinde ve rahatlığında olan biride talisman alır. Malum Tr de araçların pahalı olması milletin kredi ile araba alma çoğunluğu ve para kaybetmeme zarar etmeme düşüncesi oranı %95 olduğundan direk bu segmentte passata kayıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100 bin ve üzeri param olsa gider passat alırım.Talisman 2.elde çok kabettirir.Bu ülkede vosvos fetişliği var.Yapacak bir şey yok.
  • Yaş ve gelir guruplarına göre:



    Şahin..



    Civic..



    Scirocco



    Passat..



    Türk halkı bunların dışına çıkmaz..



    Yani birinin 3000 birinin 140 tane satmasını açıklayacak bir kalite farkı yok ortada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis turbo ve vergi dezavantajından kaybediyor. Avensis te 1.4 turbo, 1.6 turbo benzinli yada dizel motor seçenekleriyle birlikte bunları "adam gibi" otomatik seçeneğiyle satsa piyasayı siler süpürür. Ama Toyota sadece Türkiye için bunları üretir mi? Üretmez. Adamların asıl pazarı Avustralya, Komple Amerika kıtaları ,Rusya ve orta Asya , Arap çoğrafyası. Hal böyle olunca Türkiye de C segment ve prestij için bir kaç D segment satıyor. Adamların umurlarında değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 14 Şubat 2018; 23:9:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    5 yıl sonra turşuya dönecek talismana bu zamanda bu kadar parayı ancak bu kadar kişi bağlar.

    volvo s60 daha kaliteli araç ama o da satılmıyor, yani kaliteyle alakası yok, tamamen bilgisiz satıcı kültürü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 15 Şubat 2018; 0:18:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Toyota ve Honda '90 ların sonuna kadar Corona/Carina - Avensis ve Accord ile ülkemizde de şimdikinden daha popülerlerdi.

    Günümüzde ise dediğiniz gibi turbo benzinli ve dizel seçenekleri daha geniş olsaydı, geçmişteki abartı olmayan ama göz dolduran hatları olsaydı piyasada zirvede olurlardı muhtemelen.
  • Bence en büyük kazığı renault kendisine attı,talissman tasarımı gayet te beğenildi, amma velakin kardeşi megane da da aynı tasarım, aynı iç mekan, yeterli genişlik ve bagaj hacmi ve makul fiyat olunca, e tabi bir de renault nun d segmentinde sürekli isim değiştirmesi nedeniyle arabanın 2. el değerini bitirmesi ve passat gibi satış rekortmeni bir araba karşısına ucuz dizel otomatik sunamaması da birleşince bu arabayı alacak kişiler ya megane ı tercih etti, ya da passatın ekonomik kardeşi superbi tercih etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klaudio -- 15 Şubat 2018; 6:33:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talisman'ı beğenenlere highline 2.0 passat 190 tdi denemelerini şiddetle tavsiye ederim. Tamam dsg'si antipati kazandı ama bu araç sınıfının referans noktasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe


    quote:

    Orijinalden alıntı: hemide kamanlı

    Değerli arkadaşlar ben farklı bir soruyla konuya dahil olmak istiyorum inşallah kızmazsınız.Günümüzde c segmenti ile d segmenti arasında çok fark var mı sizce?Mesela golf passatın uzun yolda vereceği konforun aynısını vermez mi? Değerli fikirlerinizi merak ediyorum..

    Passat ve Golf sahibi olarak tavsiyem highline Golf alacaksınız yanliş tercih yapmış olmazsiniz.

    Sadece highline Golf mü? Uzun yolda konfor denilince benim aklıma en önemlisi aracın izolasyonu gelir (Rüzgar, motor, yol sesi). Bu anlamda ADAC 130km/h hızda yapılan test sonuçlarına göre Passat oldukça iyi Golf hemen arkasından takip ediyor.

    Diğer önemli husus süspansiyon konforu. Tam bağımsız Golf ile Passat'ı karşılaştırırsak konfor anlamında sanırım ciddi fark yok belki de hemen hemen aynı. Ancak yüksek süratte yol tutuş konusunda aks mesafesinin de avantajlı olduğu passat öne çıkacaktır.

    Diğer konfor ögeleri muhtemelen bazı sürüş destek asistanları vs olabilir.

    Son nokta koltuklar, Passat'da Highline dışındaki koltuklar Golf'ten kötü geliyor gözüme ancak konfor nasıldır bilmiyorum..




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.