Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
4
Favori
27.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turkpasscenter T kullanıcısına yanıt
    comar diyor ya ben bak guzel kardesim ben sana diyorumki ulkede elestirilecek cok sey var mesela egitim sistemi, kiralar, elektirik, su faturasi. anladinmi nedemisler yigidi oldur hakkini yeme. bu lafi aklina iyice sok tamammi seninle ayni gorusu olmayan birine comar diyerek iftira atamazsin. bi ulkede kotu birsey olur elestirirsin ama olmayan kotu birseyi elestirmek nekadar sacma dusundunmu hic ? ben simdi desemki bu ulkede doner 50 Tl ve boyle birde konu acsam birsuru kufur yerim yemekte hakliyimda cunki olmayan birseyi elestiriyorum. anladinmi ? adresini ver bana sana buradan yolliyayim 3-4 lahmacun 3 Tl lik olandan bi ye bakayim iyimiymis kotumuymus ozaman sen karar ver. birkere bile sikayet etmedim suana kadar o lahmacuncudan gayet tadi guzel. simdi diceksin malzemeden caliyorlar falan iste sana calmiyorlar adamlar isini iyi yapiyorlar desemde fayda etmicek cunki kafana koymussun karalamayi.

    Sizin gibiler yuzunden Ataturkcuyum diyemiyorum artik ulan Ataturkun adini kullanarak yapmadiginiz pislik yemediginiz halt kalmadi yazik.

    Sagci kesim cikiyor dini kullanarak yemedigi pislik, yapmadigi halt kalmiyor sizde ayni onlar gibi Ataturkun ismini kullanarak yemediginiz tek bir halt yok. lanet olsun size. bu adam ulkeyi ulkemiz icin iyi seyler yapalim uretelim diye bize verdi Sagci kesime. b*k atin ve yatin diye degil. sizin bu comar dediginiz sagci kesimden hicbir farkiniz yok. neymis Atam Izindeyiz... Lan embesil b*k atarakmi atanin izindesin. ya bak forumdan ban yicem simdi ne primci prim yapmak icin guzel Atamin Ismini kullanan sahsiyetsizler var ya ayni Isidin dini kullanmasi gibi ne farkiniz var Ataturkculuge en buyuk zarari verdiniz haberiniz yok. Ataturk bilim, diyor, ilim diyor ve daha carpim tablosunu bile bilmeyen, kibris nerede dendigi zaman karadenizde diyen insanlar cikip Ataturkcuyum diyor. lan yazik etmeyin yazik ya. ben kendi adima calisiyorum zaten birgun olup gitcem (Ateistim bu arada) en azindan dunyaya insanlara, ulkeme faydam olsun diye ve bunlari yaparak Ataturku ornek aliyorum bu acidan ana ne yazikki bu ulkede COK AZ GERCEK ATATURKCU VAR COUGUSU PRIMCI ADI INSANLAR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XYLGN

    dunyanin heryerinde disarda yemek pahalidir. bu yuzden herkes evlerinde yer. lahmacunun bu kadar pahali olmasindaki esas neden ustanin iscilik maliyeti cok fazla ve digeri de kiralar cok yuksek. olabilir yani bunlar. yurtdisina gidenler gormustur saman gibi doner gelir masaya 40-50lira hesap odersin porsiyona.

    dünyanın heryerinde dışarıda yemek pahalı değil kardeşim onu bir geçeceksin. yuotube orada dışarıda yaşıyanlar paylaşıyor görüyoruz.
  • Bizim burda 4.5 tl ve İstanbul,kalitesi orta diyebilirim iyi kalite yersen 6 tl ama 8 cidden pahalı.
  • bluenstar07 B kullanıcısına yanıt
    Oturdugun yere gore degisebilir normaldir. ama birkac yerde boyle diye tum ulkeyi bundan ibaret sanmayin lutfen. bi arastirin. ben lahmacun ucuz demiyorum pahalida demiyorum. ama ulkenin her yerinde ates pahasina satiliyormus gibi konusmayin. ben 3 TL ye de yedim 3.5, 4 tl yede. yedigim en kral lahmacun 4.5 tl idi. hepsindende memnunum yani 8 tl ise o adam kesinlikle kazik atiyordur yada dedigim gibi bazi pahali yerler var oralarda yiyordurki normal. oralrda 50 KRS luk seyi 3 t ye satanlari gordum normaldir. ama size sunu diyim 4 liraya gayet guzel bir lahmacun yiyebilirsiniz. oda olmadi 3 liralik var birazdaha tadi asagida. inanmiyorsaniz yolliyayim size bi 4 tl lik 4.5 tl lik.
  • Tek bir çalışanın işletme gideri 2500 TL, emekliysen stopaj vergin daha yüksek, dükkân kiran var, işlek cadde olsun dersen işleyecek fiyat koyman lazım, ayran al-sat yapan en kötü firma 50 kuruş diyor, hamur için iyi bir ustaya ihtiyacın var ki malzemeyi ziyan etmesin 4000 de onun gideri, elektrik su diğer giderler ile beraber 8 TL ye iyi bulmuşsun valla :)
  • Lahmacun var, lahmacun var. Bazı büyük lahmacunlar iki küçük lahmacun ediyor. Lahmacunun tadı, büyüklüğü ve yenilen yer tabi ki fiyata etki eder. Yine de lahmacunu görmeden hatta yemeden yorum yapamam ama kesinlikle 10 TL edecek lahmacun yedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawkbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Santiago Munez

    anlatamazsın hocam. yukarda adam 1 kilodan 40 lahmacun çıkarmış 1 lahmacunun maliyeti 3 lira , 5 lirası kar demiş.

    o mantığa göre günde 200 tahmacun satsa günlük 1000 lira aylık 30.000 lira kar sadece lahmacundan. içeceği diğer ürünleri saymadan mantığa bak

    işçi ücreti ve sigortası
    vergileri
    faturaları
    kiraları
    dükkan içinde yıkanan bulaşığın deterjanını
    pakete gönderilen kağıdı poşeti plastik çatalı vs vs ilk aklıma gelenleri yazdım.

    hepsini devlet veriyor falan zannediyorlar galiba.

    ülkede tereyağdan tut plastik çatala kadar herşey 2 katı zamlanmış son 2-3 yılda ama adam 50 kuruş zam yapsın ortalık yerinden oynuyor.



    boş yapma birader. evde kendin yap bakalım lahmacunu kaça mal olacak. 2 tl en fazla çıkmaz maliyeti. bu et lokanta sahiplerinin hepsinin altında audi range rower var. sokuyorlar işte kazığı neyini görmüyorsun



    Ben geçenlerde üstünüze afiyet, evde lahmacun yapmıştım. Markete gidip 10 TL lik et alıp çektirdim, eve gidip diğer malzemeler ile karıştırdım (biber, domates, salça, vs) sonra hazırladığım malzemeyi, fırına götürüp, sordum bundan kaç tane lahmacun çıkar 7-8 tane dediler. Bende 10 adet çıkacak şekilde yapın dedim. Lahmacun hamuru (pişirmesiyle birlik) başına 50 Kuruş aldılar (cidden hamuru çok iyi açmışlardı) yani 10 lahmacun * 50 krş = 5 TL + 10 TL kıyma + 3 TL de diğer kattıklarım (domates, salça, vs) olsa toplam 10 lahmacun 18 TL ye geldi, ev yapımı mis gibi. Bu durumda lahmacunun teki 1.80 TL ye gelmiş oldu. Böyle bir lahmacunun çarşıda maksimum 2.5 - 3 TL ye satılması normal gibi zaten yaşadığım şehirde ortalama fiyatlar böyle, lüx yerlere kaçmadıkça.

    Yannız benim hesabımın içinde salata yok, 2 tl de salata maliyetim olsaydı, toplam 20 lira ederdi ve lahmacun maliyeti 2 TL olacaktı. Demek ki buradan anladığım tam teşekküllü bir adet lahmacun, malzemesinin çeşidine göre 2 - 2.5 TL gibi bir rakama imal ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawkbjk

    kıymanın kilosu 40 tlye alsa içine zaten domates biber vs katıyor o malzemeyle en az 40 lahmacun çıkartıyordur. 1 bilemedin 1.5 hadi başka maliyetleri de kat en fazla 3 tl masrafı var tek lahmacundan 5 tl kar elde ediyorlar. bu sadece 1 örnek ama ben 3 lahmacunla doyarım. 3x8 24 ayransız da olmaz +4 28 tl yuh ulan yuh be

    işletme giderlerinden haberin yok arkadaşım. 8 tl lik lahmacunun üzerinde kaba bir hesapla 2 lira 20 kuruş civarı devlete ödenecek vergi var. Dükkan kira, devlet diyor ki sen kira ödüyorsun bana onun vergisini ver evet yanlış okumadın Türkiye'de böyle bir vergi var adı stopaj sana kabaca bir hesap yapayım

    kira 2000 tl diyelim stopaj dahil aylık 2600 yapar. Muhasebeci 400 tl elektrik su telefon adsl aidat 1000 tl minimum pideci yakıt odun veya doğalgaz 500 - 1000 tl pide ustası garson kurye en az 3 personel pide ustası asgari ücret çalışmaz 2000 o alsa diğerleri asgariden 4800 maaş sigorta gideri de 1800 bakım onarım ambalaj kışın ısınma beklenmeyen giderler geçer de 1000 de daha gelir vergisi kdv yi yazmadım toplam 12 bini geçti yani kaba hesapla bu işletmenin 450 tl civarı vergileri hariç günlük gideri var 8 tl ye yediğin lahmacunun tümü kar olsa hiç vergi ödemese günde 56 tane satacak ki giderlerle kafa kafaya gelsin

    14 senelik işletmeciyim yukarıda hesabı minimum rakamlarla mahalle arası bir pideciye göre yaptım ticarette karlılık hesabı ürünün maliyeti eksi satış fiyatı olarak hesaplanmaz ürünün maliyeti genelde en küçük giderdir
  • Konu sahibi bir avuç kıyma demis ama o bir avuç kıymanin ancak dörtte biri kiymadir. Gerisi sogan biber domates
  • Annem 20 liraya kıyma alıp yarısına 20 tane lahmacun yapiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

    Et pahalı, kıyma pahalı, dükkan kirası desen almış başını gitmiş, işçinin maaşı sigortası, algısı vergisi bi ton masraf.

    Bu yüzden 8 TL'ye satıyor. Bunun sorumlusu satıcı değil, sorumlusu sen ve ben. Et yiyememekten mutlu olan insanlar var memlekette, gıkını çıkarmıyorlar. ya yemeyeceksin ya da yiyip kazık yiyeceksin.

    Bizim küçük bir mahalle bakkalımız var, sadece yediğimiz içtiğimiz kar sayıyoruz cebimize giren bir para yok. Neden mi ? Bağ-kur yatırıyoruz 600 küsür lira 3 sene önce felan 200 civarındaydı, zam geldi. kirası var 400 lira elektrik, su derken küçük bakkalın kazancını süpürüp götürüyor.

    bu ülkede ne zengin olmayı geçiyorum yaşam standardın bir gram ilerlemez. Gelişmiş ülkelerde fakir olarak adlandırılan kesimin yaşam standartlarına bir bakın, yanına yaklaşabiliyormuyuz.

    Tabi ayranı 4tl'ye satacak, olaya sonundan değil başından irdeleyerek gelin.

    yı et olursa lahmacun ıcı güzel olursa 8 tl edermi orası muamma ama ben bugun 3 lahmacun ve 1 ayrana 15tl ödedim ve içide güzel ve lezzetide yerindeydi.Aldığım yer avm ve kirasıda var elektriğide var çalışanıda var.önemli olan satış adedi az satar çok fiyat ister.çok satar az fiyat ister birde ordan bakmayı deneyin
  • Bunlar daha iyi günlerimiz tadını çıkarın
  • Ben sizin yerinizde olsam o 8 tl ye satanın karşısında bir lahmacuncu açarım aynı lahmacunu 3 tl ye 4 tl ye satarım.!!
    Ya siz ne sanıyorsunuz ticareti esnaflığı? Et 40 liraymış icine domates atiyormus iste bu kadarmiş maliyeti 2tl yi gecmezmiş. Ya siz hayatınızda hiç ticaret esnaflık yapmadınız yada memur bilmem ne çocuğusunuz. Bir işyerinin maliyeti sattığı ürünler değildir sadece en önemli gider kiradır sonra personeli, elektrigi, muhasebesi, vergisi, paraya dönmeyen ürünleri vs vs. Ben kendimi bildim bileli ticaretle uğraşırım ticaretin ne olduğunu çok iyi bilirim artık dünya eskisi gibi değil kimse öyle kolay kolay kazık atamaz tekelleşmedikçe. Lahmacununda tekelleşecek bi tarafı yok. Biri gider bu adam iyi para kazaniyor 2 liralık şeyi 8 liraya satıyor der karşısına açar bir dükkan yazar 6 tl o götürür parayı..
  • fetöcü algı operosyonu bunlar dış güçler bimere gidiyom yarın reisede söylicem
  • Hocam o konuda haklısınız ancak sözünü ettiklerimiz temel tüketim gıdaları oluyor. Et konusunda da durum böyle. Dünyada en pahalı eti tüketen ülkelerden biriyizdir eminim. Fındık ya da çay onu satan insanların buluşları değil ki sonuçta. Sizin söylediğiniz şey mesela bir teknolojik üründe(iPhone vb.) ya da McDonalds gibi firmaya özgü bir üründe düşünülebilir. Ancak bahsettiğimiz her yerde satılan ve firmaya özgü olmayan basit ürünler ve çok pahalılar. Bilirsiniz bir çok kafede minicik fincanda Türk kahvesi 9-10 liradan aşağı satılmaz. Şaka gibi bir fiyat gerçekten. Şimdi o kahve onu satan kafenin buluşu mu yani ? Yanında getirdikleri de kahve fincanı kadar su var. Dünyada hiçbir yerde bu kadar yaygın değildir böyle fiyatlar eminim. Ama mesela Starbucks, Gloria Jean's gibi firmaya özgü ürünlere bir lafım yok. Adamların kendi buluşları ve markaları.
  • Bagrimi yakan olaydir. Basligi sozlukte acilmis gibi olan bir konudur. Beni de noluyor lan bura sozluk mu ? diye dusunduren silsiledir
  • hawkbjk kullanıcısına yanıt
    Lüks şehirlerdeki esnaflar için bir nebze geçerli olabilir ama genel olarak geçerli değil. Eskişehir gibi ucuz bir kentte lahmacun 3-4 lira arasında. 2 yıldır yaklaşık 50 kuruş zamlandı. Onlar da aynı kirayı vergiyi sigortayı veriyor. Lüks şehirde kira daha fazla olsun gerisi aynı. Arkadaş bence restoranın markasından dolayı 8 liraya bulmuş aynı lahmacunu daha mütevazi bir yerde 4-5 liraya rahatça yer diye düşünüyorum
  • Bana çok pahalı gelmiyor açıkcası tamam maksatın ülkeye yada mevcut yönetime taş atmak ki bence haklısında ama 8tl ortalama fiyat değil 4-5 tl'ye gayet güzel lahmacun yeniyor.Ülkenin ekonomik durumu kötü olsada bir lahmacun için absürd bir fiyat değil 5tl.Senin amaç belli zatende konuya lahmacundan girmen garip olmuş.

    Tamam 10 yıl önce 1 tl idi demiş biriside 10 yıl önce asgari maaş kaç tl idi acaba ? Demek istediğim sadece karşılaştırırsan lahmacunun fiyatı fazla değil , ülkenin ekonomik durumu kötü ve kötüye gidiyor dersen birşey diyemem ama neden lahmacun hocam :)
  • Nerede yediğinde öenmli ama 8 tl fazla. Konuya yorum çekmek mi amaç anlamadım. Bizim halledeki kebapçıda 3 lira cadde deki kebapçıda 3,50 lira (İSTANBUL)
  • bir lahmacunda 100 gram kıyma ve sosu var
    25 gramı kıyma
    75 gramı soğan domates ve sosu oluşturuyor
    kıymanın maliyeti 50 kuruş
    kıyma için soğan domates ve sos 25 kuruş
    un 25 kuruş
    ısıtma (odun) 25 kuruş


    toplam maliyeti 1 lira 25 kuruş

    bulunduğum yerde lahmacun 2 lira 75 kuruş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YokoGeriKekomi -- 25 Ekim 2017; 4:45:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.