Şimdi Ara

Analizlere Göre Arttırılmış Gerçeklik Uçuşa Geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
         Pazar araştırmaları yapan IDC ismindeki bir araştırma şirketine göre 2017'de beklenti dışı büyüme yaşayan sanal gerçeklik (VR) bu şekilde yoluna devam ederken arttırılmış gerçeklik (AR) hızlanmaya başlıyor.
     
          IDC'nin tahminlerine göre AR ve VR sektörleri yılın sonuna kadar piyasada olan cihaz sayısı 13.7 milyon üniteye çıkacak (Bunların içinde mobil sektörden Samsung VR'lar ve yeni iPhone'lar da var elbette). 2021 yılında ise 81 milyon cihaz satılmış olacak ki bu yıllık %56 büyüme anlamına geliyor. 2019'a kadar her satılan 10 üründen 9'unun VR cihazları olacağını fakat 2021'e doğru AR cihazlarının artacağını düşünüyorlar. Yani bir yanda PlayStation VR, bir yanda Microsoft'un HoloLens'i.
     




  • İnsan duyularını mümkün olduğunca kandırıp sahte mutlulukları olan bir dünya oluşturmaya yönelik ciddi yatırım ve planları var bazı teknoloji şirketlerinin. Nat Geo'da da son zamanlarda belgeseli vardı bu meselelerin, insan hayatına cep telefonu kadar vazgeçilmez bir şekilde sokmaya hazırlanıyorlar bu sanal gerçeklikleri. En ileri aşamalarında insan bilincini sunucuya aktarmaya kadar gideceği öngörülüyor. Orada sonsuza dek yaşanacakmış. :D Ulan sunucunun kontrolü kimdeyse fişini çeker işini bitirir onu nasıl bir mantıkla geliştirecekler çözemedim. Ayrıca insan bilinci hacklenmeye açık olacak o tip bir teknoloji ortamında. Ama böyle şeyler hali hazırda medya ve internet ortamları ile insanları manipüle edip toplumları birbirine düşüren bazı takım elbiselilerin inanılmaz derecede işine yarar. Tam bir zombi toplum oluşturabilirler şu sanal gerçeklikler ile ki telefonlarla o zombi toplum bir oranda oluştu zaten, bu telefon çılgınlığını sanal gerçeklik ile de başarırlarsa insanlığın sonu desen yeri bir nevi. Her şey beyinde bitiyor. Beyni ne kadar kandırırsan o kadar bağımlı yaparsın insanı. Bu kadar ileri yönelik bir teknolojinin üstünde boşa durulmuyor, şu ankindan çok daha etkili bir küresel hakimiyeti beraberinde getirebilecek olan bir teknoloji bir yandan. Basit bir eğlencenin çok ötesinde, VR olayını balon görenler çok yanılıyor bence. Yeni bir çağ başlatma potansiyeline sahip.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 20 dakika oynayınca baş döndüren cihaz mı uçuşa geçecek? yaw he he

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • algısal bir haber insanları istedikleri kıvama getirmek için yavaş yavaş suyu ısıtma çabalarından başka bişey değil almayın bence.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir aralar yükselişte idi de hype çabuk bitti sayılır..
  • Artırılmış gerçeklik Pokemon Go'nun büyük gazıyla büyük heveslenmelere yol açan bir teknoloji ama Pokemon dışında tutunmayı bırak vasat denecek bir yapım dahi yok. VR teknolojisi de hem donanım geliştiricisini, hem oyun yapanı, hem de kullanıcısını pişman edeceğine kanaatim devam ediyor. 3D filmden daha büyük bir balon gözümde, işte ne kadar şişerse patladığında o kadar ses çıkacak.
  • Eee Apple sunumunda o kadar AR den bahsetti bunu öngörebilmek için öle araştırmacı filam olmaya gerek yok. Ki bana AR VR dan daha işe yarar ve eğlenceli bir teknoloji olarak gelmiştir her zaman...

    Şu seviyeye geldiğini görmeyi umut ediyorum. Gerçi her köşe başında çıkan reklamlar can sıkıcı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refuse2k3 -- 4 Ekim 2017; 14:35:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.