Şimdi Ara

Yerli otomobil bu ay açıklanıyor: ÖTV yok, elektrikli motora öncelik! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
8
Favori
49.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hadi şaşırtin bir kere de be. Cadillac a ekran takıp kamuflaj geçirince hayal kırıklığıydı. Bu sefer şaşırtın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bldoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn


    quote:

    Orijinalden alıntı: bldoy

    Siz sanıyor musunuz ucuza olacak en az 40 bin TL.

    40 bin olsun yerli olsun

    Yerli falan değil tenekesi ni sanayideki usta da montaj eder önemli olan motor yapmak motoru da ithal bunun yanı aynısını oto sanayi ustaları daha iyi yapar nasıl.olsa motor yabancı tenekesi ni de takmak zor değil

    Birader cok bos konuşuyorsun ya gerçekten takintilisiniz oto sanayi ustası yapabiliyorsa daha iyisini yapsın da görelim firma olmak ortak olup seri üretmek kolay mi ulan ne adamlarsınız ya yeter ki taşlanacak bisey olsun tank yerli degil heli yerli değil ama çatır çatır tsk kullanıyor. Renault un kaç tane markaya motor sattığını biliyor musun? Adamlar ya bu alman markası değil deyip Renault un motorunu BMW ye koymakla büyük hata yapıyorlar demi. Marka yerli olsun üretim montaj vs Türkiye de yapılsın. Motor da bir gün üretilir ama orta da hicbisey yokken daha yok yerli degil yok çöp gibi sanaayi ustası daha iyi yapar demenin lüzumu yok. Bugun yerli motor uretemiyorsak sorumlusu kim? Suan bişeyler yapmaya çalışan bir sürü mühendis is adami vs var bide bu ülkenin havasını soluyup herşeye tas atan insanlar var. Şimdiye kadar ki hükumetler çivi çıkmamış ama bankaları da hortumlamayi ihmal etmemesler. Yatırım in bu ülkeye bu kadar gec gelmesi bu yüzden. Şimdiki hükümet en azindan yatırım yapıyor. Ama dur bi dk size göre çalıyorlar demi. Çalıp çalıp helikopter yapıyor mesela. Denize havalimani yapıyorlar havalimani demişken 3.havalimani yapilmasin diyenler vardi es geçmeyelim. Cunku dünyanın en buyuk hava yolunun Turkiye merkezli olamasini bizim icimizdeki cavurlar dahi yedirememisti. Yavuz Sultan Selim köprüsü tam çalışmıyormus yok efendim su gereksiz bu gereksiz daha önce basa gecen devlet büyükleri ne yaptı? 28 subattan sonra batan bankalar kumarhanelerden çıkmayan başbakan in hirsizliklari fikir ve ifade özgürlüklerini kısıtlamak dışında ne yaptılar. Az biraz muhalif kafanızı çıkarın. Eksik yönlerini eleştirin ama tas atmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomobilin hangi noktaları yerli bilen biri açıklayabilr mi? İlk duyurulduktan sonra Saab'tan alındığını açıklamıştı dönemin Sanayi Bakanı. Üzerine bu kadar çalıştıkları şey nedir? Elektrik motoru ve bataryası için baştan mı çalışılıyor? Üretim tesisi bir yerde kuruluyor bizim mi haberimiz yok? Gerçekten bilmediğimden soruyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumagir

    detaylı anlatmışsın ancak bu başka hibrid oluyor... jeneratörlü olacağı söyleniyor tabii %100 elektrikli olan modelde olur ama tutulmaz jeneratörlü olan tutulur

    o nedenle ÖTV ve MTV yi takma kafana .Ya sıfır olur yada %3-5 olur ithal-yerli farkı olmaz yani

    senin istediğin şekilde BMW veya Toyota alamazsın bu durumda onlar jeneratörlü değil sanırım hybrid dedikleri hem elektrikli hemde fosil yakıtlı motor var onlarda ÖTV ve MTV düşmez

    elektrikli otolarda asıl masaraf bataryadır ,ilk başta düşük olur oto fiyatı zamanla artar burdan kazanırlar (yedek parça, batarya ve şarjdan )

    Batarya kolay aslında. Otomobil firmaları milleti kazıklamayı seviyor. Lityum iyon pil koyuyorlar, ondan çok daha uzun ömürlü ve derin şarja daha müsait LiFePO4 bataryalardan kendim alıp, ithal edip, batarya kursam daha ucuza kuruluyor... %100 elektriklilerde pil ömrü, maliyeti ve menzil iyileşirse gelecek %100 elektriklide. Modifiyecilerin bile ilgisini çeker. Bilinmeyen bir gerçek: Çoğu motor sürücüsü üzerinde yazan değerin üzerinde voltajları rahatlıkla kabul ediyor. Üreticiler her şeyi yöneten yazılıma müdehale edilmesinin kapısını kapamazlarsa (ki çok zor), sisteme akü hücresi ekleyerek voltaj arttırılabiliyor. Bu da doğrudan performans ve menzil artışı demek.

    Tabi bu akü sana aitse yapılabilecek işler. Yakın gelecekte bizi böyle araçlar beklemiyor.

    "Motoru jeneratör olarak kullanan araç" (seri hibrit / series Hybrid veya "menzili uzatılmış elektrikli araç" / EREV "Extented Ranged Electric Vehicle") ile "motordan tahrik alan araç" (Parallel Hybrid) arasında şimdiki mevzuatta bir fark yok. Bunları ayırıp, "jeneratör motorlu araçlar" diye bir vergi dilimi yaratabilirler tabii ki. Ancak motoru jeneratör olarak kullanan araçlar var. Piyasaya çıktı mı bilmiyorum. Ancak "üçüncü nesil hibrit" denen araçların tamamı bu şekilde çalışıyor. Bu araçların tamamında "Plug'in Hybrid" özelliği de oluyor. Yani, araçta jeneratör olmasına rağmen sağda solda şarj edebiliyorsun. Böylece aracı sürekli elektrikle kullanabiliyorsun. Her gün 30km yol yapan biri için muhteşem mesela. Akşam eve geldiğinde şarja takıyor. Sabah gene elektrikle işine gidiyor. Jeneratör motorunu hiç kullanmıyor...

    Neyse, şu anda mevcut EREV araçlar:
    - Chevrolet Volt
    - Cadillac ELR
    - BMW i3 Rex

    Nissan'da Konsept çalışması var.

    Toyota ve Hyundai'de hidrojen yakıt hücreli araçlar var. Onlar da hidrojen jeneratörü + elektrikli motor şeklinde çalışıyor.

    Yani bu şekilde üretilen araçlar mevcut. Sayıları da artacak.

    Hocam GM Voltun Benzin motorunun tekerleklere mekanik olarak bagli oldugunu ve bazi durumlarda benzinli motorun tekerleklere guc aktardigini itiraf etti.
    Caddilac zaten aynisi Voltun.

    Bir cok uretici bu modelden uzaklasti zaten jenerator gibi kullanmak yerien plug in hybrid e gecti herkes.

    Zaten bu ikisini mevzuatla ayirmak cok zor. Jenarator girerse devreye bence OTV olacaktir.




  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Oha! Adamlar aracın altına yatınca görülebilecek bir şeyde üçkağıt çevirip sonra itiraf mı etmişler? Hehehe!

    ÖTV bence de olacaktır bu arada. Hatta bu aracın olup olmayacağına dair şüphelerim yok değil.

    Bir de jeneratör destekli elektriklilerin uzun yolda verimi düşükmüş. Sanırım diğer üreticilerin uzaklaşma sebebi bu. Bu sistem anca hidrojen yakıt hücreli araçlarda mantıklı gibi duruyor. Neyse, göreceğiz.

    Bence bir MTV zammı gaz alması bu araçla ilgili haberlerin tekrar gündeme gelmesi ya, neyse...
  • 2019 yaklaşıyor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Sırf sordun diye söylüyorum, bundan önceki devlet büyükleri hükümet partisinin şimdiki ve daha önceki hükümetleri zamanında sata sata bitirdikleri kuruluşları kurdu. Ayrıca 3. köprünün hazineyi soktuğu zarar "iş yapmıyormuş." Denilip geçilecek cinsten değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McGhoosT

    En üstteki fotoğraf cadillac cts-v değilmi 2004-2007?

    Yok siz yanlış görüyorsunuz, hiç olur mu adı üstünde yerli otomobil

    -----

    Tabi ki her parçasını kendimiz üretelim demiyorum, zaten mantıksız bir şey. Bugün markaların tamamı başka ülkelerde parça üretiyor. Tabi bizimkiler bunu söylemeyecek, %100 yerli denecek. Ama kaporta-şase-aktarma belli ki işte bu yukarıdaki cadillac olacak
  • Merakla bekliyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç para olacak acaba vergisiz 50 bin lira maximum bekliyorum ben. Şimdi vergisiz deyip 80-90 bin lira fiyat çekerlerse yuh deriz umarım öyle bir şey olmaz.
  • Yerli denilen otomobil bu veya turevi olacak sanirim. Araci NEVS gelistiriyor. Ancak yerli uretim konusunda ciddi suphelerim var.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Güvenlik (volvo gibi)

    Genişlik (suv gibi)

    Konfor (mercedes gibi)

    Elektrikli ( tesla gibi )



    olsun çıktığı gün 100.000 TL benden çalışır

    Performans ferrari gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi yerli araba yapılır, yapılmaz değil. Tabii yüzyıllarca araba üreten, belli bir teknik ve kültürel birikim sahibi firmalar kadar olmasa da zor değil. Ama işin teknik yanı dışında düşünülecek bir kaç şey var.

    Öncelikle diyelim yerli aracı ürettik ve ÖTV'siz olarak piyasaya sürdük. Bu durumda Türkiye'de üretim yapıp da rekabette dezavantjlı duruma düşen otomativ firmaları ülkeyi terkedebilir. Bu da yan sanayisi, lojisitiği derken büyük bir istihdam kaybı demektir.

    Diyelim Türkiye'de üretim yapan yabancı firmaları gözden çıkardınız ve boşa çıkacak istihdamı başka alanlara kanalize ettiniz. Bu durumda da ortaya bir ÖTV kaybı çıkacak. Vergi toplamayı çok seven hükümetimiz bunun acısını başka yerlerden çıkarmaya çalışacaktır. Neremize denk gelirse artık :D

    Ayrıca, dünya pazarına açılamayacak hiç bir üretim yeterince sürdürülebilir olmayacaktır. İç piyasaya gidecek hacim belli. Araba da zırt pırt yenilenen bir şey değil. Belki ilk aşamada büyük bir talep patlaması olabilir ama zamanla bu sayılar düşecektir. Dünya piyasasında ise devlerle rekabet etmek için çok fırın ekmek yememiz lazım.

    Bence yerli araba üretimi ve arzı, olası bir geniş çaplı ambargo durumunda (İran örneğindeki gibi) mecburiyetten yapılabilir. Ya da Kuzey Kore gibi kapıları içeriden kapatırsak olur. Bunun dışında yavaş yavaş bilgi birikim depolamak ve aşama aşama hareket etmek gerekir.




  • Bir halt olacağı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

    Bir halt olacağı yok.

    Şu ana kadarki tecrübelere bakarsak %99.9999999sonsuz öyle olacak gibi umarım yanılırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka yazılmıştır ama Gümrük Birliği mevzuatına göre bu uygulama mümkün değil. Ha, ben K. Kore gibi yaşayacağım diyip tüm ticaret bağlarını koparırsa ülke o ayrı.
  • petrol yakıtlı motorada yatırım yapılmalı.ama 40 bin güzel fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye her türlü kılıfına uydurulur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun ülkemize. İnşallah beklentileri karşılar, açıklamalar umut verici..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imkansiz otv olmamasi he olursa iyi olur tabi ama burasi Türkiye beyler kendimizi kandirmayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.