Şimdi Ara

It -Chapter 1- filmine gittim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet tek başıma kalkıp bu çocukluğumun efsane korku filmlerinden biri olan filmin yeni çekimine gittim. Tek başıma gittim ve sıkıcı geçti.

    Özet: korkmadım. Korkmak isteyen outlast 2 oynasın karanlıkta tek başına ve kulaklıkla.

    geniş özet:

    Karakterler:

    Karakterlere fazla kasılmamış ancak gerçekçilik katılsın diye biraz fazla çabalayabilirlerdi. Çok fazla karakter var tabii, o yüzden perdeye hepsini yansıtmak çok zor, hele de film olay örgüsünden ekmek yiyorken daha fazlası beklenemezdi.

    Kitaptan farklı olarak karakterlerin O'nunla karşılaşmaları biraz farklı tabi. Hepsi farklı şeyleri görürken orda da aynı metaforik "korktuğun şeylerin yansıması" olayı mevcut. Aileler ya ilgisiz, ya da beverly'nin babası gibi sübyancı arıza tipler.

    Çekim ve müzik:

    Enteresan bir müzik yoktu ama dikkat dağıtan bir müzik de sayılmaz. Cinemaximum'a gittim, bası dayamışlar tabi. İstesem de odaklanamazdım. Akılda kalıcı bir şey yok ama.

    Atmosfer 80'ler gibi ama öyle vintage yahut antika bir hava yok. Gizemli, gerilimli ortamı yakalamayı başarmış Blu-Ray kalitesinde ki bu da bir başarı. Kimse güvende değil hissi veriyor, her an herkes ölebilir diye düşünüyorsun...TA Kİ, "Richie" denen fırlamanın olduğu son sahneye gelene kadar.

    Hikayenin ilerleyişini bütün olarak ele alırsak, tabii ki kitaptan kopuk ve baya değiştirilmiş.

    Filmin başında sanki kitabı okurmuş gibi gidiyor ama sonrası tam bir "youth movie gone wrong" misali, yani yine "jumpscare" dediğimiz korku elementlerine başvurulmuş ancak öyle fazla değil, tadında bırakılmış.

    Kitapla alakası olmayanlar iyi bir korku filmi izleyecektir uzun zamandan sonra. O yüzden kitaptan bahsetmenin anlamı yok. Ama şu nokta önemli, çünkü o filmde açık kalmış: Şehirdeki yetişkinler "IT"in kontrolü altında gibi bir şey beyler, yani o yüzden pek alakadar olmuyorlar kayıplarla, endişeli bir hava yok yani. Sanki herşey normalmiş gibi. Onu belirteyim.

    Henry ve gözlüklü zibidi Richie'nin ağzından küfür eksik değil, biraz "edgy" formata çevirmişler. Gerçi bu country müzik dinlerken 'n*gger' lafını duymak gibi beklenen bir şeydi.

    "Homage" dediğimiz etmenlere arada bir rastlanıyor ancak yine bu, kitabı okumayanları enterese etmeyecek şeyler. Mesela Pennywise'ın beyaz kostüm giymesi. Molly Ringwald diye bir komedi şov aktörüne benziyor saçını kesince Beverly.

    Final not: Hala sinemada yiyişen veya romantizm yaşayan bir nesil kaldı mı bilmiyorum, ancak başka film seçebilirsiniz. Kurtlar Vadisi'nde daha fazla aşk yaşarsınız bence.

    Son yılların "korku filmi" etiketi altında sunulan yapımlarına kıyaslayınca rahat bir 6.5/10 veriyorum. (0.5 puan, sırf Georgie'nin kağıttan gemisini yüzdürdüğü sahne için verdim) Gitmeden öyle bir beklentim yoktu, meraktan gittim. Vakit kaybı diyemem ama aydınlanmadım da. Ama potansiyeli harcamışlar gibime geldi. Belki Chapter II daha iyi olur.

    Eyyorlamam bu kadar.







  • Ilk filmi çok daha iyiydi ya. Ben zerre sevmedim . palyacosu falan da itici geldi bana



    Bi tek dediğin gibi ilk Yağmurda tekne sahnesi güzeldi . Kalanı boş zaman gibi bişeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pennywise'ın modern hali, eskisine oranla kat kat iyi hocam, en azından benim zevkime hitap etti. Nostalji hastalığından olabilir Palyaçolardan ben de nefret ederim, çocukken korkardım. Bu biraz daha karakter katılarak yapılmış, imajı sevdim.
  • Zevkler renkler Hocam, eskisi çocukluktan kalma olunca değişime alışamadım heralde. Baya farklı tipler çünkü bide biraz baştan savma olmuş gibi geldi bana film. Büyük zevkle gittim çocukken çok severdim de umduğumu bulamadım sanırım



    Diğer bölümlere bakacağız artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sevdim. mükemmel değildi ama günümüz korku filmlerine göre baya baya kaliteliydi korkunc demiyorum bakın kaliteli havası cok iyiydi her sahneden sonra koltuga yapışmış buldum kendimi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=88161174

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.