Şimdi Ara

Hepsiburada.com REZALETİ --- SORUN ÇÖZÜLDÜ Technoplus Yardımcı Oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
5
Favori
39.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
740 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ne ya 1 ay ne demek taksit ödeniyor oh maşallah ama karşılığında ekranı kırık bir TV okudukça çıldırıyorum yıllardır bu memlekette bu tarz sorunlar var ama hala bir çözüm bulunamadı. Örnek olarak adama sattığın mal bozuk mu çıktı sen de hıyarlık yapıp iade alıp yenisini göndermiyor musun hemen hepsiburada sana gerekli uyarıyı yapacak o korkuyu hissettirecek acaba karşı tarafın hakkını yedim mi diye. O da mı yok, 1 hafta içinde tüm hukuki işlemlerin tamamlanacak. Bu işin normali budur ah ah ne rezilliklerle uğraşıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Hocam yardımcı olabilir misiniz ? nasıl yapacağım başvuruyu ? parfüm gibi kozmetik ürünlerde geçerli midir ?

    Bikere parfümde cayma hakkı var eğer o süre içerisinde hakkını kullandıysan ve para iadesi yapılmadıysa bu evrakları ve faturasını yazdığın güzel bi dilekçeyle beraber bulunduğun ilçenin Hakem Heyetine bırakabilirsin. Diyelim ki cayma hakkını kullanmadın süreside geçti, parfümün 2015 üretimli ve bayat olduğunu,kokmadığını söylüyorsunuz bu zaten direk ayıplı mala giriyor buradada sana ücret iadesi hakkı doğuyor. Hertürlü sen dilekçeni yaz altına faturasını koy parfümüde yanına al Hakem Heyetine başvurunu yap gerekirse bilirkişi atarlar ama genede sonuçlanır o konuda kuşkun olmasın.
  • Geçmiş olsun.İnşallah yakın zamanda halledersiniz.Herkes dolandırıcı oldu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bekleme kardeşim. Belge var elinde ne güzel ne bekliyorsun hepsiburada 'yı ver tüketiciye koy dosyanın içerine evraklarını biraz sürer ama mutlaka lehine çözümlenir sonra onlar seni arasın dursun. Böyle konularda hiç geri durmayın hakkınızı alın.
  • Hepsiburadanın başka satıcılarla çalışmaya başlaması çok kötü oldu. bende yaz tatiline çıkmadan önce hb deki bir satıcıdan 1 yaşındaki kızım için simit aldım. o da büyük gelince iade etmek istedim. tam 15 günde zor iade edebildim. satıcı ürünü teslim aldı ancak bir türlü iade onayı vermedi. hb ye defalarca mail attım. galiba satıcılar üzerinde herhangi bir yaptırım gücü yok. sürekli otomatik mesajla cevap verdiler. satıcısı hb olduğu ürünler tercih edilmeli.
  • Tuketici mahkemesine git zaten tum kanitlarin elinde ve kac defadir muhattap alinmiyorsun cok acik bariz maduriyetin var. Direkt tuketici mahkemesine git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saçma aslında kargo şirketinden rapor aldıysan zaten sorumlu kargo şirketi oluyor otomatikmen o parayı satıcı zaten alabilir aslında demekki amatör bi satıcı satıcıylada alakalı bir durum. şikayet var ada bi şikayette bulun.
  • Hemen hakem heyetine şikayet edin. Oradan karar lehinize sonuçlanır. Daha sonra en kötü icra ile alırsınız paranızı hepsiburadadan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de bunu diyecektim beklediğiniz her an aleyhinize işliyor, işlemleri başlatın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 4 Ekim 2017; 10:40:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada satıcı olmayanlardan almam, tavsiye de etmem. İlk defa hepsiburada dışı bir satıcıdan 4 kişilik çadır aldım uygun fiyatlı diye, adamlar 2 kişilik yolladılar ve hepsiburadaya bildirdiğimde sadece "iade edin firmaya" şeklinde dönüş aldım. Adamlar ilanı silip başka ilanlar açıyorlar. iade etmeye üşenenleri tokatlıyorlar resmen. Bir zararları da yok kargoyu hepsiburada karşılıyor nasılsa. hepsiburada önlem almazsa ismi büyük leke altında olacak. Bu tür müşteri şikayetlerinin yoğunlaştığı firmaları direk kara listeye almalılar ya da müşteri geri dönüşleri için aliexpress gibi bir sistem geliştirmeliler.
  • Uplayalım arkadaşın sesi duyulsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • hepsiburada iyice rezil bir firma oldu çıktı.

    vatandaştan komisyon almayı biliyorsan, sorun yaşadığında sahip de çıkacaksın.
  • hepsiburada pişmanlıktır. onların yüzünden hala mahkemeliğim.
  • Arkadaşlar hepsiburada.com tercih etmeyin. Müşteri hizmetleri gördüğünüz gibi rezalet. Bende sistemdeki bir hataları yüzünden defalarca aramıştım. Hep bankaya yönlendiriyordu, call center ekibi aşırı acemi tuhaf cevap verenleri vardı. Bankayı arıyordum sorun yok diyordu. Hepsiburada kendini bitiriyor uzak durun.
  • Up.. Hakkın olanı en kısa zamanda alman dileğiyle böyle ticaret yapanları ifşa etmek ve ticaret hayatlarını bitirmek bize düşen çünkü yaptıklarını evinden gelip cebinden paranı almaktan farksız.
  • Twitter aysenur hesabı var oradan yaz hemen çözüyorlar. O da olmazsa thh başvur kapı gibi delilin var, her türlü paranı alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şirket için hepsiburada üzerinden 0(sıfır) telefon almıştım. Telefon kullanılmış, ekrana jelatin yapıştırılmış, bazı yerlerinde çizik ve kulaklıksız gönderildi. Ben kargoyu teslim almadığım için detaylı inceleyemedim o yüzden paket açılıp telefon çalıştırıldığı için hb iade almayı kabul etmedi. Geri kalan eksiklikler için yardımcı olacağız denildi ama olmadılar.
    O yüzden artık internet üzerinden en ufak bir şey bile sipariş vermeyi düşünmüyorum. Özellikle de hepsiburada dan.

    Size de çok geçmiş olsun. Bu süreçte yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.
    Umarım en yakın zamanda sorununuzu çözersiniz.
  • Şu anda durduğunuz kabahat. Allah'tan belgeleriniz var hemen başvurun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hepsiburada diğer satıcılar konusunda çok kötü hiç bir ön elemeye almıyor sanırım bir keresinde xbox one play&charge kit almıştım ürün replika geldi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.