Şimdi Ara

Lotus artık resmi olarak Geely'nin bir parçası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli Geely, ünlü İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus'un alımı için 65 milyon $'lık anlaşmayı tamamladı ve markanın resmi sahibi oldu. Firmanın %51'i artık Geely'ye ait iken Malezyalı Etika Automotive, geriye kalan %49 hisseyi elinde bulunduruyor.

    Anlaşmanın resmiyet kazanması üzerine Lotus yönetim kurulunda bazı değişiklikleri tetikledi. Artık kurul başkanı, Geely'nin CFO'su Daniel Donghui Li oldu ve markanın iki üst düzey yöneticisi daha 5 kişilik kurulda kendilerine sandalye buldular.

    Lotus'un CEO'su değişmedi, yani bu görev hâlâ Jean-Marc Gales'e ait. Autocar Professional'a konuşan Gales, "Marka tarihinin en iyi araçlarını üretiyoruz ve yeni nesil lüks-spor araçlar geliştirerek Lotus markasının değerlerini ve araç dinamikleri, hafiflik, tasarım ve aerodinamik yapı konusundaki sınıf liderliğini artık Geely Holding'in de katkılarıyla sürdürme yolunda gerekli adımları atıyoruz." dedi.

    Geely'nin gelişiyle Lotus'un SUV'si gerçek olabilir
    2018 Evora GT430 Sport, gelmiş geçmiş en hızlı Lotus
    Lotus "radikal" bir iyileşmeyle kâra geçti
    Mayıs ayında Geely, DRB-Hicom'un Lotus'taki %51'lik hissesini 65 milyon $ karşılığında alma konusunda teklif götürmüştü. Çinli otomotiv devi, aynı zamanda Malezyalı üretici Proton'dan da %49.9 hisse satın aldı.

    Uzmanlara göre Geely, Lotus'ta da Volvo'ya yaptığına bir benzer yönetim stratejisi uygulayacak. Bu da İngiliz markanın mühendislerinin spor araç gelişiminde Geely'den gelen ekstra bütçe ile daha serbest çalışabileceği anlamına geliyor.





    Lotus, son dönemlerde yepyeni araçlar tanıtmasa da hâlihazırda yelpazede bulunan modelleri iyi bir şekilde güncelleyerek ürün gamını taze tutmayı başardı. Birkaç ayda bir markadan Elise, Exige veya Evora'ya getirilen daha hafif yeni versiyonlar görüyoruz. Bunun son örneklerinden birisi, 315 km/s maksimum sürat ile markanın en hızlısı olan Evora GT430 Sport ve yukarıda fotoğraflarını görebileceğiniz Elise Cup 250. Önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak ilk yepyeni Lotus modeli bir crossover bile olabilir

    Lotus, Geely'nin gelişi öncesinde de ticari anlamda atağa kalkmıştı. Sene içinde İngiliz üretici 1970'lerden beridir ilk kez işletme kârı açıklamıştı.

    https://tr.motor1.com/news/182147/lotus-geely-anlasma-tamamlandi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk79 -- 2 Ekim 2017; 20:15:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • geely kontrolüne geçtikten sonra volvo da atağa kalkmıştı. özellikle ikinci nesil s60 volvo'nun yüzünü güldüren ve tüm dünyada volvo'ya klasman atlatan model olmuştu. aynı başarıyı lotus için de yakalarlarsa, önümüzdeki dönemde geely'nin dünyadaki konumu ciddi manada değişir gibi görünüyor...
  • Ne varsa şu Çinlilerde var. Helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.