Şimdi Ara

Digiturk batıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi bu rakamları doğru mu anladım emin değilim ama BTK'nın çeyreklik pazar verileri raporunda uydu platformlarının abone sayıları ve tüm platformların toplam gelirleri yazıyor (link).

    Sorum şu: ülkedeki 4 uydu platformunun yıllık toplam geliri 200 milyon TL'yi bulmuyorken, Digiturk nasıl sırf Süper Lig için yıllık 2.14 milyar TL verebiliyor?
    Digiturk'ün batıyor olması gerekmez mi?

    Digiturk geçen çeyrek olduğu gibi yine yaklaşık 30 bin abone kaybetmiş.
    Digiturk batıyor mu?


    Hemen sonraki tabloda ise tüm platformların (Digiturk, D-Smart, Tivibu, Filbox) çeyreklik toplam geliri var.
    Digiturk batıyor mu?


    Eğer ülkedeki tüm platformlar 3 ayda 50 milyon TL kazanıyorsa, buna kaba hesap yıllık 200 milyon TL diyebiliriz. Tabi bu tüm platformların toplamı ve rakam sadece gelir, kar değil. Ayrıca bu sektörde gider de çok. Mesela geçen sene Sky neredeyse £12 milyar sterlin gelir elde etmiş, ama net gelir sadece £0.66 milyar.

    Çok cömert bir tahmin ile bu 200 milyon TL gelirin %75'i Digiturk'ün dersek, Digiturk bir sene içinde (giderler öncesi) 150 milyon Türk Lirası gelir elde etmiş oluyor.

    Peki diğer tüm giderleri, uydu kapasitesini vs. geçtim, bu adamlar sadece Süper Lig'e yılda nasıl 2.14 milyar TL veriyor (yeni para, yani mevcut kurda 2.138.220.000,00 lira)?kaynak

    Cevaplarınızı bekliyorum, hatam varsa da uyarın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWealdstoneRaider -- 1 Ekim 2017; 17:32:43 >







  • Ayrıca bunu yazdıktan hemen sonra da Aralık 2016 tarihli bu yazıyı buldum:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWealdstoneRaider -- 1 Ekim 2017; 17:38:11 >
  • Reklam geliri, maç özet görüntüleri geliri, lig isim hakkı satış geliri, yurt dışı maç satış geliri vs. de var ama yine de lig bu kadar para etmez. Kar edebiliyor mu bilmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticari aboneleri kaç liradan soyuyo acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben de onları düşündüm ama zaten BTK burada platform toplam gelirini vermiş, mantık olarak dediklerinizin de bu rakamın içinde olması gerekiyor bence.
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Beşiktaş esnafı protesto etmişti geçen ay hatırlarsanız, burada yıllık 31 bin TL diyor.

    https://www.gercekgundem.com/besiktas-esnafi-digiturk-zamlarini-protesto-etti-287395h.htm
  • Ligi bu kadar fiyata alıp el değiştirir değiştirmez. Tek paket sistemine geçip fiyatları 100 tl yaptılar. Önceden 50-60 tl ye güzel güzel kahvehane ile korsanla uğraşmadan maçı izliyorduk. Ancak bu kadar zam yapınca ben dahil çok kişiyi kaybettiler. Tabi lige ödenen parayı ancak böyle bir zam ile çıkarabilirler biliyorum ama bence bu şekilde çok fazla devam edemezler.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Evet ben de 2022'ye kadar böyle devam edebilir mi diye merak ediyorum açıkçası. Bir yandan platform sürekli abone kaybediyor (1.3 milyar dolar'a satın alınan bir platform için normal bir durum değil bence), diğer taraftan önümüzdeki 5 yılda ne gibi değişiklikler ve ekonomik olaylar yaşanacağını bilemeyiz.

    Ama diyelim ki 2-3 yıl sonra Digiturk çok ciddi zarar etmeye başladı, o zaman TFF ile oturup "ben bu parayı veremem, yılda maksimum 200 milyon dolar verebilirim" derse ne olacak? Araya mesela Tivibu girip "ben 250 milyon'a alırım" derse ligi yayınlayabilir mi?
  • Batacağını hiç sanmıyorum açıkçası üye kaybettiler ama fiyatları yükselttiler sonuçta,birde sonuçta tff falan Digiturk için elinden gelen herşeyi yapıyor malum
  • deadman92 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu veriler zaten yeni fiyatlar ve paket sistemini yansıtmıyor bence. Nitekim yeni paketler haziran ortası gibi açıklandı yanılmıyorsam, bu veriler ise 2. çeyrek olduğu için sadece haziran sonuna kadar. Aralık ortası gibi 3. çeyrek verileri açıklanırsa o zaman yeni sistemin etkisi daha net anlaşılır.

    TFF konusunda katılıyorum ama gerçekten çok zarar ediyorsa 2022'ye kadar devam edemez gibi geliyor bana.
  • batmakmi yaklasik 900 liradan kac yuzbin kisiye sattilar ev kullanicilarina



    cafe restorant vs 20.000 tl uzeri kac bin mekan var



    500 tl den internet kullanicilari bunun ustune 4k cilar full.movie vs ekle asla zarar ettigini dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bladecarter kullanıcısına yanıt
    Hocam ben BTK verileri üzerinden konuşuyorum, ilk mesajda zaten uzun uzun anlattım. BTK'nın verdiği rakamlara göre kesin çok ciddi zarar ediyor, etmeme ihtimali yok.

    Bu konuyu açma amacım zaten bunun doğru olup olmadığını tartışmak. Yani ya BTK'nın verdiği bilgiler ciddi şekilde hatalı, ya da Digiturk aşırı zarar ediyor.
  • bakırköyde sahibini tanıdığım meyhane tarzı bi yerden 40.000 tl karşılığı ticari üyelik yapmışlar sezonluk.
  • Önemli olan soru buna ticari aboneliklerde dahil mi? Ayrıca digitürk ün abonelik artışı yaşadığı dönem eylül ayı birde o çeyreği görmek lazım kaç kişi geri dönmüş. Toplam 200 milyon gelirden dsmart ve 3-5 tl ye paket satan tivibu nun çok bi şey kazandığını sanmıyorum. Ayrıca play aboneleride azımsanmayacak kadar var. Birde işin reklam boyutu var ki zaten asıl parayı ordan kazanıyor. 2-3 yıl önce devre arası 7 sn tek reklam için 35-40 bin istiyorlardı bunun maç öncesi sonrası bant reklamı var.
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Toplam gelir dediğine göre ticari abonelik de dahil olmalı. Ama reklam konusunu yukarıda başka birisi de belirtmişti, o gelirleri de belirtseler iyi olur.

    Yalnız asıl parayı reklamdan kazandıklarını hiç sanmıyorum. Yine önemli bir para kazanıyorlardır ama asıl para reklamdan kazanılsa o zaman şifresiz yayın yapıp 1-2 milyonluk reklam kitlesi yerine 50-60 milyonluk reklam kitlesi olurdu.
  • dün teknik servis eve geldi. sohbet sırasında sordum öyle bu yıl abonelelikler nasıl diye. adam yetişemiyoruz dedi.işler tıkırında gibi yani.
  • enginar5970 E kullanıcısına yanıt
    Valla fiyatlar arttı diyoruz ama insanlar yine alıyor demek. Ama bence bu platform'un kalitesi kesinlikle bu kadar aboneyi haketmiyor.

    Geçen gün bir şey farkettim - ben bu platformu sadece Süper Lig için kullanıyorum, maç olmadığında da sadece 15 TL'lik full paket D-Smart'ımı izliyorum.

    Yani Digiturk'te Süper Lig olmasa eve bile almam. Bunları daha öncede yazdım ama bu platforma ayda 161 TL (Yıldız Dolu + 4K + avantaj) vererek bir sürü kanalı çamur görüntü kalitesi ile izliyor, haftada sadece bir 4K maç izliyor, ve Box Office kanallarınıda SD izliyorsunuz. Ya daha herhangi bir ülkede CNN'i bile HD veremeyen platform var mı? Böyle rezil bir platform daha da yoktur dünyada.

    Bence ürün ve hizmet olarak Digiturk bitmiş, sadece adı kalmış. İnsanlar bunu hala premium bir şey gibi görüp bu fiyatları verebiliyor, belki de evinde DT olunca kendini bir nevi daha zengin hissediyor. D-Smart ve Tivibu ise daha ziyade 'ucuzcu' platformlar gibi olduğu için 'premium' platform olarak DT rakipsiz. Eğer gerçekten kaliteli bir premium rakip gelirse, kendini de iyi pazarlarsa bence çok ciddi abone kapabilir (Süper Lig izleyicileri hariç tabi).




  • TheWealdstoneRaider kullanıcısına yanıt
    valla bencede haketmiyor,inşallah batarlar...
  • İnşallah batıyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bein batmaz hayal gormeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.