Şimdi Ara

Ygs fizik kimya biyoloji kalkıyor mu (YGS FEN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her dersten 20 soru olacaksa ygsde sormaları absürt olmaz mı sizce ?



  • ÖSS sisteminde biyoloji için 1. bölümde 8, 2. bölümde 8 olmak üzere toplamda 16 soru soruluyordu. Yeni sistemde buna benzer bir şekilde 20 soru olursa koskoca 4 yıllık biyoloji müfredatı neye göre seçici ve eleyici olacak. Bence seçicilik konusunda en iyi sistem YGS-LYS dir. Ne güzel 43 soru üzerinden her konudan soru sorulacak biçimde nitelikli şekilde hazırlanıyorduk. Şimdi 20 soruyu sadece İnsanda Sistemlerden bile anca doldururuz. Ayrıca bu söylediklerim sadece biyoloji için değil. Aynı şekilde fizik ve kimya da da nitelikli çalışan öğrencilerin hiçbir önemi kalmayacak. Ayrıca tek sınava düşürmelerinin sebebi neymiş öğrenci ygs hazırlanırken okul hayatı etkileniyormuş. Madem etkileniyor ygs yi 1. dönem sonunda lysleride 2. dönem sonunda yaparsın olur biter. Don değiştirir gibi sınav sistemi değiştiriyoruz. Hayırlısı olur inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeShawN1905 kullanıcısına yanıt
    bu sistemlede 8 tanesi ygs kısmından olur diyosunuz yani :)
  • DeShawN1905 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olur inşallah. Yazdıklarına katılıyorum. Hem basitleştirilecek diyorlar hem 20 soru diyorlar. 20 soru nedir ? Nasıl elenecek insanlar hiç bilmiyorum. Bize düşen 9 ay boyunca kitap yalayıp yutmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asiruh01 A kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten biyoloji için ygs-Lys kesin bir ayrım yok demek istediğim sadece biyolojiden veya fizikten 20 soruyla neyi ölçüp neye göre öğrenci eleyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeShawN1905 kullanıcısına yanıt
    Elimizden bişey gelmez ki kardeşim bize düşen sınavın olacağı tarihe kadar çalışmak sonuçta herkes aynı süreçten geçiyor
  • Yapılması gereken cumartesi günü Türkçe matematik olacak. Türkçe 90 soru 2 bölümden oluşacak. İlk bölüm temel Türkçe. İkinci bölüm edebiyat. Aynı şekilde matematikte 90 soru olacak. İlk 45 soru temel matematik,2. bölümde ise ileri matematik. Sınavlar tepe gibi oturum şekilinde olacak. Yani 1. Bölüm Türkçe sonra 20 dk ara sonra tekrar sınav böylelikle akşama kadar anca biter zaten. Ayrıca dişçiler ve sözeldiler ileri matematik sınavına girmek zorunda kalmayacak. Pazar günü ise 120 soruluk fen ,sosyal ve dil sınavları olacak. Anca böyle düzgün bir sınav olur ama açıklamalara bakarsak basitleştireceğiz diyen adamlar bu kadar zorlamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.