Şimdi Ara

'Pazarlık Sünettir' dayatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepimizin başına gelmiştir.
    Ozellikle araç alım-satımında piyasa degeride de bir fiya söylense, altında da bir fiyat söylense illa ki "pazarlıksız olmaz, pazarlık sünnettir yahu" diyerek pazarlığa zorlanıyoruz.
    Hatta pazarlık yapmadan bir arabayı almıs kişiye de "enayi" sıfatı yakıştırmaktan da geri durmuyoruz.

    Benim tepkim ise; bu "pazarlik sünnettir" dayatmasını sünnetle vs hiç işi olmayan adamlarin dahi yapması.
    Yahu farzlari yerine getiriyomusun da sen; işine gelen sünnetten birini kendine feslefe edinip onu dayatıyosun hemşerim!

    Peygamberimizin soyledikleri, yaptiklari, bir olay karsisindaki tutum ve davranislarinin sünnet oldugunu ve muslumanlarca örnek alınması gerektigini hepimiz biliyoruz.

    Ama ülkemizde her ne hikmetse farz ve sünnetler bile menfaate gelince kullanılmasi gereken birer liman olmuş.
    Bu durum üzücü ve ulkem muslumaninliginin bir nevi özeti aslında.

    Keyifli forumlar dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • cozumu basit. istedigin fiyattan 2bin fazla yaz. 1500 indir, 500 karla sat
  • Fiyatı 1000 tl yüksek söyleyip pazarlıkla istediğim fiyata çekiyorum.Böylece alıcıda psikolojik olarak rahatlamış oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sende ilan açarken --- filtre, zekat verilmiş ,pazarlığa kapalıdır diye not düş,, hem günümüzde nüfüs patlaması ve talebin yoğunduğundan dolayı pek çok mağazada zaman keybı olmaması adına pazarlık söz konusu değildir,,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa katılıyorum.duzenbazlik hilekarlik bizim memleketimizde adet olmuş.birde ırkımizla ovunuyoruz paso.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet pazarlık yaptım rahatlamasına kavuşsun diye 2-3 bin yüksekten yazılıyor zaten fiyatlar
  • Madem sünnetse git deveye bin de geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapıp yapmamak size kalmış.ben pazarlık yapmıyorum yaptırmıyorumda. mal alırken adama diyorum,pazarlık sevmiyorum en son oluru neyse söyle diye.tek defa sorarım zaten. fiyat uymazsa döner giderim.arkamı dönünce de gel tamam 21 olsun diyen olursa hayatta dönüp bakmam. satarken de mala göre uygun fiyat söylerim bir kuruşda aşağı inmem. çünkü fiyatı tam ederidir. alan alır almayan kendi bilir.
  • Bu pazarlık sünnettir mantığıyla herkes fazlasını yazdı indirim yapar hesabına. Bunları gören vatandaş aaa araba bu paraymış bende 2-3 fazla yazayımda pazarlık payı olsun. Sonra piyasa şekil a daki gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel özetlemişsiniz.

    Son olarak Golf 7 mizi satarken aman Allahım; "pazarlık sünettir düş daha", "ben İstanbul dan geliyorum yol ve yemek masraflarımı düş" vs vs!


    Biz Akçay dan İstanbul a gidip de Vw ye "Akçay dan geldik indirim yapın - pazarlık sünettir" dedik mi yahu?!
  • Tamamiyle bana göre rezillik hayatımda hiç birşeyde pazarlık yapmadım. Motosikletimi satarken pazarlık yapmak isteyene satmadım geri gönderdim. Geçen arabayı ustaya götürdüm arkadaş pazarlık yapmaya başladı tamir için bende yürü gidelim pazarlık yapılan usta dandiktir diye çıktım gittim. Tamamiyle kandırmaya yönelik bir harekettir sünnet ile alakası filan Yoktur sıf bu yüzden satış değerinin çok üstünde araç görüyoruz. 2. El piyasasını bu hallere getiren de budur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim sunnetle isim yok deyin.

    Ben bir sey satarken fiyat olarak sunnetlenmis halini yaziyorum. Kurus inmemem diyorum. Tabi fiyat makul olunca cok zaman gecmeden satiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el satılan her şeyde pazarlık yapılır. Hatta birinci elden satılanlarda bile bazen yapılabiliyor. Real markete bir şey almaya girdim. Fiyatını yüksek buldum. Görevliye şu paraya verirseniz alırım dedim. Burada pazarlık yapılmıyor. Fiyat bellidir dedi.

    Müdürle görüşecem dedim. Israrlarım sonucu telefonla müdürü aradılar. Müdürle pazarlık ettim. İstediğim fiyata indi. Aldım. Çıktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    İkinci el satılan her şeyde pazarlık yapılır. Hatta birinci elden satılanlarda bile bazen yapılabiliyor. Real markete bir şey almaya girdim. Fiyatını yüksek buldum. Görevliye şu paraya verirseniz alırım dedim. Burada pazarlık yapılmıyor. Fiyat bellidir dedi.

    Müdürle görüşecem dedim. Israrlarım sonucu telefonla müdürü aradılar. Müdürle pazarlık ettim. İstediğim fiyata indi. Aldım. Çıktım.

    Allah kabul etsin, ne deyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç unutmam
    Aracımı satarken bir hacı geldi adamı gittik otobüs durağından aldık baktım adam cübbeli falan neyse arabaya baktı etti başladı pazarlığa.

    Adam 2-3 bin düşürüyor ben maximum 500 düşürdüm alıyorsan al dedim sonra dedi senden araba alınmaz ben araba satarken adamdan 4 bin az aldım diyor bende sen demek ki kolay kazanıyorsun dayı ben parayı kolay kazanmıyorum deyince adamın tipi değişti almadan gitti

    Bende pazarlık teklif ederim yaparsa ne ala zorlarım da ama kimseye senden araba alınmaz vs saçma sapan üslüp kullanmam

    Aracı ilana koyarken de bundan sonra 3-4 bin fazla koyup pazarlık isteyene 1-2 bin düşmek en mantıklısı




  • Pazarliktaki sünnet bizde yanlış anlaşılıyor,gerçekte sünnet olan malın değerini vermektir.mesela bir satıcı malını normal değerden ucuza satarsa bizim o malı gerçek değeri ile almamız sünnettir.yada malı değerinden gerçek değerine çekmek sünnettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alırkende satarkende pazarlık yapıyorum bu iş sünnetten değil 2.el veya 0 dünyada alınan her malda yapılan işlemdir.

    pazarlık yapmayanda kazıklanıyor. pazarlıksız mal satmak zor iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi yaptık da sünneti kaldı
  • Biz müslüman değiliz kardeş diyip yollamak makul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazarlık bizim kültürümüzde var. Dayatma değil ikna çabası. Kimse silah dayamıyor ki adam ısrar edebilir fakat malınızın uyguna gittiğini düşünüyorsanız vermezsiniz olur biter.



    Vakti zamanında 2013 yılında Honda aracımı satarken fiyat olarak 24 yazacaktım ilana koyacaktım. Arkadaş ortamında dedim satıyorum bugün ilana koyacağım dedim. Dur bizim arkadaşa alalım araba arıyordu koyma dedi. Dost fiyatı söyle bende arkadaşa söyleyeyim ona göre gelsin dedi. 22 dedim. Tamam dedi geldiler bakmaya. 1 saat pazarlık yaptı benle vermedim. 21.999 olmaz dedim :) 22ye aldı sonuç olarak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.