Şimdi Ara

ateistler olarak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Yeni ateist olmuş bir başka heyecanlı arkadaşsın galiba. Genelde o heyecan geçince böyle düşünülmüyor artık ama ilk günkü çocuksu heyecanını koruyanlar da var maalesef. O heyecanı üstünden atamayanlardan olmazsın umarım.

    Ateizm ya da tanrıya inanmama felsefi bir pozisyondur. Ve felsefeye din felsefesinden başlanmaz. Mantık epistemoloji hadi hiç olmadı ontolojiden başlanır. Öbür türlü dediğiniz her şey sadece sağ duyuya dayanan (ortak kanıyı kendine temel alan) yarım yamalak felsefi iddialar olacaktır.

    Yani yönteminiz hatalı maalesef. Ateizm sonucuna ulaştıracak aşamaları atlamadan geçiyorsunuz bu yüzden de görüşünüzün içini dolduramıyorsunuz. Dinden veya tanrıdan önce hesaplaşılması gereken sonsuz kez daha fazla önem taşıyan sorular ve meseleler var.

    Bu dediklerimin istisnası bir sezgi, duygulanım, varoluşsal hisler vs. gibi sebeplerle kişinin tanrıtanımazlığa yönelmesidir. Bu durumdaysa kişinin ateist olma sebebi rasyonel bir değer taşımaz yani kendisi eskisinden daha çok şey bildiği için ateist olmamıştır. Bu yüzden de ateist olmayanları cahil gibisinden bir şeyle niteleyemez. Çünkü cahil bilmeyen demektir ve bu kişinin durumunda ateizm veya din bilme edimiyle alakalı değildir.

    çocuksu heyecanmı demek istediniz bana çocukmu demek istediniz?
  • rainfall2535 R kullanıcısına yanıt
    Çocuk demek istemedim hayır. Çocuksu dedim yani saf ve masum olması anlamında. O saflık ve masumiyet de bazı şeylerin farkında olmamaktan geliyor biraz tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    kuranda inanmayanlar için akılsız vb. birçok tabir kullanılıyor.müslümanların hepsinin kurana inandığını varsayarsak bütün müslümanlar bütün ateistleri akılsız olarak görüyor.bu hakaret değil mi?

    yani zaten ateistlerin bir şey yapmasına gerek yok.her halükarda siz zaten onlara en büyük hakareti kurana inanarak yapıyorsunuz.çünkü kuranda inanmayanların akılsız olduğu söyleniyor.bu çerçevede bakarsak ateistlerin size saldırmaları gayet normal çünkü siz zaten ateistler daha hiçbir şey yapmamışken kurana inanarak onların akılsız olduğunu kabul edip onlara hakaret ediyorsunuz.
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    bundan önceki arkadaşa attığım mesaj gibi zaten bütün müslümanlar kurana inanarak ateistleri küçümsüyor.ateistleri akılsızlar olarak görüyorsunuz.tabi eğer kurana inaniyorsanız.

    daha kendi dinlerini araştırmayan insanlar gelip yorum yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oglumbakgitt

    bundan önceki arkadaşa attığım mesaj gibi zaten bütün müslümanlar kurana inanarak ateistleri küçümsüyor.ateistleri akılsızlar olarak görüyorsunuz.tabi eğer kurana inaniyorsanız.

    daha kendi dinlerini araştırmayan insanlar gelip yorum yapıyor.

    Ağır saçmalama bu olsa gerek. Konuya kuran üzerinden değil, inanç ve inançsızlık üzerinden baksak cevap şu olur senin yoruma,

    Keskelalaka...

    Bide üste çıkmaya çalışmak...

    Yoruma bak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    anlamak isteyen dediklerimi çok iyi anlar.konu otomotikmen kuran üzerinden ilerliyor zaten.kendi dininiz sizin inancınız dışındaki insanlara saygı göstermiyorken diğer insanlardan saygı bekleme.

    gerçi müslümanım diye geçinenlerin kaçı acaba kuranı hakkıyla okuyup anlamı üzerinde düşünmüştür orası ayrı.seninde onlardan biri olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oglumbakgitt

    anlamak isteyen dediklerimi çok iyi anlar.konu otomotikmen kuran üzerinden ilerliyor zaten.kendi dininiz sizin inancınız dışındaki insanlara saygı göstermiyorken diğer insanlardan saygı bekleme.

    gerçi müslümanım diye geçinenlerin kaçı acaba kuranı hakkıyla okuyup anlamı üzerinde düşünmüştür orası ayrı.seninde onlardan biri olduğunu düşünüyorum.

    Sen benim dinimi boşver...

    Müslümanım veya değilim, ama şu yorumlarından senden daha fazla "islami" bilgiye sahip olduğum açık.

    İnsanların kendi dinini nekadar bilip bilmedikleri şuan seni ve beni ilgilendirmiyor, senin yaptığın aklın sıra cambaza bak taktiği.

    Burda diğer herhangi bir dine mensupların insanların ateizme olan bakış açılarını, güya senin çok iyi bildiğin kendi inançları üzerinden değerlendiremeyiz.

    Hristiyan zulüm yapıyorsa dini yüzünden,

    Budist zulüm yapıyorsa dini yüzünden,

    A,b,c dininine mensup kişi bir diğer inanca saygısı yoksa vs vs..

    Bu dini yüzündenmidir? Böyle genelleme mi olur?

    Her inanca-inançsızlığa saygım var, sizin yaptığınız "bak siz busunuz, o yüzden ben buyum" mantığıdır.

    Birde bununla kalmayıp birde küçümsüyorsunuz!

    Üstelik her konuda, adamın işini, akademik geçmişini, yaptığı eserleri, bilimsel söylemleri vs vs.. Bir kenara bırakıp, "Allah" diyince tüyleriniz diken diken oluyor.

    Her inanışa sahip arkadaşım var.

    Hiçbiri bu forumdaki bazı (sizde dahil) böyle düşünmüyor, olaya böyle bile bakmıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü adamların dini sadece ahiret hayatıyla ilgili değil. Bun dünyada da yapılması gerekenler var. Kısaca diyor ki ateist birine rastlarsanız islama çevirmeye çalışın olmuyorsa öldürün.

    Zaten kuranın yazarının ahiret hayatıyla ilgili bir sorunu yok. Bütün kaygıları dünyevi. Mekkedeki müşrikler ne olacak? Bunları bulduğumuz yerde öldürmek lazım. Savaş ganimetlerini nasıl alırım? muhammed kimlerle sex yapabilir? Ne yaparsam muhammedle evlatlığının gelini sevişebilir?

    Yani muhammed geliniyle nasıl sevişebilir diye kafa yoran bunu kitabına uydurmaya çalışan bir tanrıdan asıl işini ahirette görme amacını bekleyemezsin. Yazarın bütün amacı dünyevidir. Ahiret hayatıyla ilgili ayetleri sadece tehdit etmek ve umut vermek için kullanır.

    Yani "senin dinin bana benim dinim gibi bana gibi ayetler" peygambere 3-5 tane inanan varken yazıldı. O zaman gayet böyle laik din ve vicdan hürriyetini savunan bir yazar varken; peygamber güç nüfuz mevki sahibi olduktan sonra bir anda asıl dünyevi amacı ortaya çıktı ve yukarıdaki gibi ayetler inmeye başladı.

    O yüzden islam dininden senin bahsettiğin gibi bir tutum beklemek çok mantıklı değil.
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    sana biraz kitap okumanı tavsiye ediyorum.çünkü söylenenleri zerre anlamamakla kalmayıp farklı farklı konulara giriyorsun.

    yukarı çık ve attığım yorumları düzgün oku.senin dininlede ilgilenmiyor senin attığın yorumla ilgileniyorum.

    diyorsun ki inanca-inançsızlığa saygım var.kuran inancına göre kurana ve allaha inanmayan herkes akılsızdır.buna da saygın var mı?

    ben sana diyorum ki bak kuran diyor ki benim inancımda olmayan insanlar akılsızdır.ve tüm müslümanların kurana inandığını varsayarsak tüm müslümanlar kendileri dışındaki tüm insanların akılsız olduğuna inaniyor.ve sen kalkmış diyorsun ki sürekli ateistler müslümanlara hakaret ediyor küçümsüyor.ama ateistler daha hiçbir şey yapmadan kuran böyle bir genelleme yapmış.aklı mantığı olan herkes burdan bir çıkarım yapabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmozun delisi -- 1 Ekim 2017; 18:23:36 >
  • 😀 birader yukarda KENDİ YAZDIKLARIN ortada, sırayla tekrar okuyan anlayacaktır, yorumlamı ilgileniyorsun dinlemi belli.

    Amacın açık ayrı konu, sen akıl okuyorsun ya....

    Benim , senin bilmediğin dinimle ilgileniyorsun.

    Ayrıca nerden biliyorsun müslüman olduğumu?

    Saydığın iki satır yorumda kuran diyorsun hep...

    Kuran zaten hakaret ediyor, saldırmak normal vs vs gibi yazılar belli ediyorsun kendini-rengini



    Burda senle yaratıcının yaratıkları üzerindeki "tahakkümüne" girecek değilim, zira nereye varacağı belli.



    Kitap oku diyor.... Bak seen🤔...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu kingman denilen şahıs yinemi mağdur edebiyatı yapıyorsunuz demiş sanki hep kendileri mağdur oluyor ateistler mağdur olamazmı?
  • Bi kağıt var çok ince. Bakınca arkası goruluyor.



    Bi kısım insan bu kağıda akseden gerçekleri kuranı hakim olarak bi kısmı ise kağıdı yırtıp engel olmaksızın bilim diye okuyor.



    Bence aktif hareket denen kağıdın mevcudiyetini ortadan kaldıran zihniyet inançlıyım dese de dokunulamaz değer denen şeye yani mahremiyete saygı (ilgi de denebilir) duymayan kişidir.



    Cinsi ruhi bi kısım sorunlarımız var diyelim. Bu sorunların hepsini herkese anlatıyor muyuz? Hayır. Peki kitabın mahrem olan yonu denen şeye karşı tavrımız nasıl?



    İnançsızın tartışalım dediği şeyi inançlı inşa mahrem görebilir gormezse zaten kitabı anlamamış demektir.



    Ateizm kitaba gösterdiği açık fikirliliği kendi yaratıcılarına karşı gösteriyor mu?



    Bence hayır. Bu konuyu daha önce de yazmıştım. O yüzden bi daha ateizm ve mantıklı denklik prensibi ile akil düşünce tezine değinmeyeceğim.



    Şöyle söyleyeyim belki inançlı insana bi kısım gerçekleri anlatıp artık yeter birader diyen ate olabilir.



    Ancak ate duşuncesini savunanlara da önce kendi tezini ortaya koy deyip artık yeter diyen Müslimler de var bu bilinsin isterim.



    Ateizm kendi ilahlarını ortaya koyabilme cesareti gosterse kitabın mahremiyetini anlar.



    İlahtan bahsetmek ve onun varlığını tartışmak gorulduğu kadar basit olmadığını en iyi ateizm biliyor olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Basit dille anlatınca ortaya bişey çıkıyor hado77, kendi açımdan en azından...

    Mesela;

    "Ateizm kendi ilahlarını ortaya koyabilme cesareti gosterse kitabın mahremiyetini anlar."

    Bu yukardaki cümlenizi açalım isterseniz

    Mahrem görmek, açalım...

    İnanan zaten böyle kabul etmelidir, mantıken böyle olması gerekir... Yanlışsam düzeltin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hado77 bende bloklu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainfall2535

    Bizim ne suçumuz var hakaret aşağılama falan yok adam dinin tartışılmaya açılmasını istemiyor.
    Geliyor küfrediyor şunu niye yazdın diye.

    Kardeş senide kaybettiğime üzüldüm bir Müslaman asla küfredemez çünkü küfür kafirlik alametidir. Turan Dursun'u bilmiyorumdum sayende öğrendim Turan Dursun hayatının ilk dönemlerinde müftülük yapmış daha sonrada TRT'de proğram yapmış daha sonra Ateistliğe merak sardığı için aşırı İslam'cıların hedefi olmuş ve derin devletin bir örgütü olan HİZBULLAH tarafından 1990 yılında evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.Sonuç olarak abin ve büyüğün olarak sana tavsiyen TuranDursunforum gibi bozuk siteleri terketmeniz, doğru ve gerçek İSLAM'ı bulabileceğiz Kur'an-ı Kerim, Hadisi-Şerif ve Risale-i Nur sitelerinden öğrenmenizdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.



    Kitabın bu yonu bilinmiyor. Yani kitabın mantığında kendisine inanmayanın kendisine yaklaşımı çok şedit karşılanmış.



    Sizi tenzih ederek söyleyeyim bi kısım inançsızlık kitabı ifsad için yaklaşır.



    Bu açıdan kitabın ozu levhi mahfuzdur.



    Bakıyoruz ve goruyoruz ki rahman rahim nur ve Allah ismi vesair ayetler insanlara takılıyor.



    Yani ilahi kudret bunu bilmiyor muydu? Biliyordu. Bu açıdan rasulun cebrail kitabın da levhi mahfuz olduğunu anlamak lazım.

    Çoluğun çocuğun eline kitap verilmemiş.



    Burada gerçeği arıyoruz gerçek ne olabilir?



    Bu gerçeği ararken bi çok şey oğrenebiliriz aslında...



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: rainfall2535

    Bizim ne suçumuz var hakaret aşağılama falan yok adam dinin tartışılmaya açılmasını istemiyor.
    Geliyor küfrediyor şunu niye yazdın diye.

    Kardeş senide kaybettiğime üzüldüm bir Müslaman asla küfredemez çünkü küfür kafirlik alametidir. Turan Dursun'u bilmiyorumdum sayende öğrendim Turan Dursun hayatının ilk dönemlerinde müftülük yapmış daha sonrada TRT'de proğram yapmış daha sonra Ateistliğe merak sardığı için aşırı İslam'cıların hedefi olmuş ve derin devletin bir örgütü olan HİZBULLAH tarafından 1990 yılında evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.Sonuç olarak abin ve büyüğün olarak sana tavsiyen TuranDursunforum gibi bozuk siteleri terketmeniz, doğru ve gerçek İSLAM'ı bulabileceğiz Kur'an-ı Kerim, Hadisi-Şerif ve Risale-i Nur sitelerinden öğrenmenizdir

    Yanarsam tek başıma yanarım kimseyi yanımda götürmem merak etmeyin.
  • CEHENNEMDE YANACAKLAR. Kim yanacak?



    Her müslüman, he dinci şunu bilir: "Allah, ahad, tek varlıktır.



    Müslümanın beş şart var ve her müslüman bu şartların hepsini yerine getirmese de, birini yerine getirmekle, KENDİ VARLIĞINI KANITLAMIŞ OLUR.



    İşte o zaman Allah, ne ahad olur ne de tek varlık. Çünkü Müslümanım diyen de Ahad, tek varlık olmuştur.



    O zaman Allah, ahad, tek varlık olmaktan çıkar ve kainatta iki varlık olmuş olur.



    Allah, ahad, tek varlık olduğu için, kendilerinin varlık olduğunu sananların tümü cehennem ateşiyle yakılacaktır! Bundan hiç bir kimsenin şüphesi olmasın.



    İster inanan olun, ister inanmayan, hiç fark etmez.



    Nâziât Suresi: 39. Cehennem, barınağın ta KENDİSİDİR.



    -Ey varlıklar! Nerede barınıyorsunuz?



    -Dünya dediniz bir gezegende!



    Cehennemden kurtulma şansınız var mı?



    "İstikbal GÖKLERDEDİR!" (Gökte değil, uzaydadır) M. K. Atatürk



    Zariyat Suresi: 22. Sizin, rızkınız da GÖKTEDİR (Uzaydadır), tehdit edildiğiniz ŞEY de!



    -Anlamadık, bilmiyoruz demeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A'raf Suresi: 52. Yemin olsun ki, BİZ onlara (Müslümanlara/inananlara) , İLME UYGUN BİÇİMDE, ayrıntılı kıldığımız (açıkladığımız) bir KİTAP (Kuran'ı Kerim'i) getirdik. İnanan bir topluluk (Müslümanlar) için bir KILAVUZ, bir rahmettir o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainfall2535


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: rainfall2535

    Bizim ne suçumuz var hakaret aşağılama falan yok adam dinin tartışılmaya açılmasını istemiyor.
    Geliyor küfrediyor şunu niye yazdın diye.

    Kardeş senide kaybettiğime üzüldüm bir Müslaman asla küfredemez çünkü küfür kafirlik alametidir. Turan Dursun'u bilmiyorumdum sayende öğrendim Turan Dursun hayatının ilk dönemlerinde müftülük yapmış daha sonrada TRT'de proğram yapmış daha sonra Ateistliğe merak sardığı için aşırı İslam'cıların hedefi olmuş ve derin devletin bir örgütü olan HİZBULLAH tarafından 1990 yılında evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.Sonuç olarak abin ve büyüğün olarak sana tavsiyen TuranDursunforum gibi bozuk siteleri terketmeniz, doğru ve gerçek İSLAM'ı bulabileceğiz Kur'an-ı Kerim, Hadisi-Şerif ve Risale-i Nur sitelerinden öğrenmenizdir

    Yanarsam tek başıma yanarım kimseyi yanımda götürmem merak etmeyin.

    Böyle bir şey yapma şansın yok birader ben seni ikaz ettim sen bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.