Şimdi Ara

Superonline cayma ödemeden kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aboneliğin bitmesine 2019 Nisana kadar kapatmak istiyorum cayma bedeli bayagi cikiyor
    İnternette araştırdım 2 yıl taahhüt yasal değil ilk Aydan 13.aya kadar çıksak ceza ödenmez diye okudum dogrumudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yasal sözleşme yapıyorsan ödeyeceksin.
  • taahhüt sözleşmesi imzaladıysanız yapacak birşey yok
  • yapacak bişey yok diyenlere inanma

    "6502 no'lu kanunun Madde 52'si
    (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez. "

    Önce tüketici hakem heyetinden bilgi almalısın. Forumda araştırma yaparsan bi çok kişinin bu kanuna dayanarak ceza ödemeden taahhütünü feshettiğini görürsün. O arkadaşlardan da bilgi almayı unutma tabi




  • gunescan kullanıcısına yanıt
    O maddede "taahhüt" diye birşey yazıyor mu? Peki buna ne diyeceksiniz?
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm
    quote:

    Taahhütlü abonelik

    MADDE 14 – (1) Taahhütlü abonelikler, satıcı veya sağlayıcının, taahhütnamede belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilere;

    a) Sözleşme konusu mal veya hizmetin bedelinden indirim yapmayı,

    b) Sözleşme konusu malın teslimi veya hizmetin ifası ile birlikte taahhüt konusu malın mülkiyetini veya kullanım hakkını devretmeyi ya da hizmeti ifa etmeyi,

    taahhüt ettiği aboneliklerdir.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılamaz.

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.


    Adam boşu boşuna hakem heyetine gidip zaman kaybedecek, hadi hakem heyeti bilinçsizce olumlu karar verdi diyelim, herifler tüketici mahkemesine itiraz edecek karar oradan dönecek, tüketiciye de dava ve avukat masrafları yüklenecek. Okumadan her kağıda imza atarsak böyle oluyor işte.

    Taahhütlü aboneliğin cezasız feshi iki şekilde mümkündür:

    1) Aynı hizmetin verilemediği bir yere taşınmak
    2) Alınan hizmetin ayıplı olduğunun ispatı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.